اعتیاد به موبایل با پیشرفت تکنولوژی هر روزه بین افراد بیشتری همه گیر می شود. استفاده پیوسته از گوشی موبایل دارای تاثیرات منفی و مخربی بر روی جسم و روحیه افراد است. تلفن ها هوشمند، تبلت ها و … ابزاری مفید هستند؛ در عین حال اگر وابستگی به آن ها پیدا کنید می توانند شما در حتی انجام ابتدایی ترین فعالیت های روزانه بازدارند و مشکلات زیادی را در تحصیل، شغل و روابط شما ایجاد نمایند. گذراندن ساعات بالا در شبکه های اجتماعی به اختصاص این زمان برای رسیدن به اهداف و ساختن آینده تاثیرات مخربی را بر روی زندگی شما خواهد داشت. در ادامه به علائم و نشانههای اعتیاد به تلفن همراه و راهکارهایی برای ترک این اعتیاد پرداختهایم. برای آشنایی با تعریف اعتیاد کلیک کنید.
منبع: اعتیاد به موبایل یا گوشی
نشانه های اعتیاد به موبایل
بسیاری از افرادی که دارای اعتیاد به موبایل و تلفنهای هوشمند همراه هستند، به این موضوع باور ندارند و استفاده از موبایل را امری معمولی و بخشی از روزمره خود تلقی میکنند.
اعتیاد به موبایل و به عبارت بهتر گوشیهای هوشمند دارای علائم و نشانههایی میباشد؛ در ادامه به برخی نشانههای اعتیاد به تلفن همراه اشاره کردهایم :
- صرف مدت زمان نامشخص برای استفاده از تلفن همراه
- ارسال و دریافت تعداد پیامهای بسیار در طول روز
- کاهش تعامل چهره به چهره و دیگر تعاملها با افراد و جایگزینی آنها با اینترنت و فضای مجازی
- تلاشهای ناموفق برای کنار گذاشتن تلفن همراه
- مراجعه متعدد و بیمورد به موبایل به دلیل داشتن اضطراب و افسردگی
- کم جلوه دادن روابط خانوادگی و دوستانه
- انزوا و دوری از دوستان و خانواده
- احساس نیاز به تلفن همراه جدید و هوشمندتر
- نیاز به اپلیکیشنهای بهروز
- و …
تاثیر منفی اعتیاد به تلفن همراه در روابط فرد
اعتیاد به موبایل دارای تاثیرات منفی بر روی روابط فردی نیز میباشد. در ادامه به تاثیر منفی اعتیاد به تلفن همراه در روابط فرد اشاره کردهایم :
- گسترش روابط مجازی : اعتیاد به موبایل، اعتیاد به اینترنت را در پی دارد. معمولا کسانی که به طور مداوم و طولانی از گوشی تلفن همراه استفاده میکنند در بسیاری از شبکههای اجنماعی و برنامههای دوستیابی رابطههای مجازی را با دوستان مجازی خود تشکیل میدهند. روابط آنلاین و مجازی جایگزین مناسبی برای تعاملات زندگی واقعی نیستند.
- اضافه بار اطلاعات : اعتیاد به موبایل سبب میشود فرد اقدام به وب گردی و بازدید از سایتهای مختلف نماید؛ فیلم ببیند و بازی کند و اخبار را دائما و به صورت روزانه بررسی کند که این شرایط انسانها را در برابر اطلاعات بسیاری قرار میدهد. دریافت اطلاعات زیاد به صورت روزانه سبب میشود فرد از دیگر جنبههای زندگی همچون سرگرمیها و کارهای اجتماعی غافل شود.
- افراط کاریهای آنلاین : انجام پیوسته کارهای آنلاین سبب میشود که فرد در زندگی خود با مشکل مواجه شود و از انجام کارهای خود عقب بیفتد.
عللت اعتیاد به موبایل
تلفنهای همراه روز به روز در حال پیشرفت هستند و از مزیتهای آنها این است که در هر مکانی قابلیت استفاده دارند. همین استفاده راحت در هر مکان و هر زمان از تلفن همراه در زندگی سبب میشود که افراد اقدام به استفاده افراطی از این وسیله کنند.
استفاده مدام از تلفن همراه سبب میشود که همانند اعتیاد به مواد مخدر، در مغز دوپامین ترشح شود و باعث تغییر روحیه افراد گردد. برای آشنایی با سایر انواع اعتیاد رفتاری کلیک کنید.
عوارض جسمی و روحی اعتیاد به تلفن همراه
اعتیاد به موبایل و استفاده بیش از اندازه از این وسیبه دارای برخی عوارض جسمی به شرح زیر میباشد:
- استرس
- اضطراب
- افسردگی یا تنهایی
- تشدید اختلالات نقص توجه و کاهش تمرکز
- کاهش توانایی تمرکز و خلاقیت
- آشفتگی در خواب
- تداخل در حافظه و یادگیری
- اختلال در توانایی تفکر و مهارتهای شناختی
- یادگیری
- خود شیفتگی و تلاش برای گرفتن عکسهای سلفی بیپایان
- بیماری خستگی چشم دیجیتالی
- سوزش و خارش چشم
- تاری دید
- سردرد ناشی از خستگی چشم
- مشکلات در ناحیه گردن
- ایجاد مشکل در روابط
راهکارهایی برای ترک اعتیاد به موبایل
اگر مطابق با آنچه که توضیح دادیم احساس میکنید، دارای اعتیاد به موبایل هستید، میتوانید با برخی راهکارها میزان استفاده از گوشی تلفن همراه خود را کاهش دهید.
فقط در ابتدا لازم است در نظر داشته باشید که برای ترک اعتیاد به موبایل باید دلیلی که شما را به سمت استفاده از موبایل میکشد را شناسایی کنید تا بتوانید با برطرف کردن آن، اعتیاد خود را به گوشی تلفن همراه کنار بگذارید. در ادامه به راهکارهای ترک اعتیاد به موبایل اشاره کردهایم:
- محرکهایی که شما را به استفاده از تلفن همراه ترغیب میکند را شناسایی کنید و آنها برطرف نمایید. آیا به دلیل استرس و یا عصبانیت از گوشی تلفن همراه خود استفاده میکنید، از روشهای کارآمد دیگری برای از بین بردن استرس خود استفاده کنید.
- میان تعاملات حضوری و ارتباطات مجازی تفاوتهای بسیاری وجود دارد که شما باید این تفاوتها را درک کنید. انسان موجودی اجتماعی است که تعاملات مجازی ممکن است او را منزوی کند. تعاملات اجتماعی به معنای برقراری ارتباط چهره به چهره، استفاده از زبان بدن، برقراری رابطه چشمی و … میباشد.
- مرحله به مرحله میزان اعتیاد خودتان را به گوشی کمتر کنید.
- برای استفاده از تلفن همراه زمان و برنامه تعیین نمایید.
- در برخی ساعات همچون زمان رانندگی، در هنگام غذاخوردن و یا ورزش و باشگاه به هیچ عنوان از تلفن همراه استفاده نکنید.
- گوشی تلفن همراه خود را همراهتان به رختخواب نبرید.
- برخی فعالیتهای مفید همچون مدیتیشن و یا مطالعه کتاب را جایگزین استفاده از تلفن همراه خود کنید.
- برخی برنامههای اجتماعی را که سبب اعتیاد شما به موبایل شده است را از گوشی خود حذف کنید.
- چت کردن در شبکههای مجازی را محدود کنید.
درمان اعتیاد به موبایل
اگر راهکارهای مختلفی برای کنار گذاشتن موبایل را به کار گرفتهاید، اما با این حال نیز نتوانستهاید اعتیاد خود را کنار بگذارید؛ میتوانید با مراجعه به یک روانشناس و متخصص، از درمان اعتیاد به موبایل استفاده کنید.
از موثرترین روشهای کارآمد برای درمان اعتیاد به موبایل، درمان شناختی رفتاری میباشد. درمانگر سعی میکند با تغییر درک و نگرش فرد از استفاده از تلفن همراه، رفتار افراطی او را در استفاده از تلفن همراه کاهش دهد. برای آشنایی با روشهای ترک و درمان اعتیاد رفتاری کلیک کنید.
ترک اعتیاد به موبایل در کودکان و نوجوانان
یکی از چالشهایی که برای بسیاری از والدین وجود دارد، این است که چگونه کودکان خود را از گوشی و تبلتشان جدا کنند. کودکان و نوجوانان از بلوغ کافی برای ترک اعتیاد به موبایل برخوردار نیستند. شمان میتوانید برای ترک اعتیاد به موبایل در کودکان و نوجوانان خود به نکات زیر توجه داشته باشید:
- فرزندان در اغلب کارها از والدین خود تقلید میکنند، سعی کنید الگوی خوبی برای فرزندان خود باشید.
- سعی کنید میزان استفاده از تلفن همراه را برای فرزندتان محدود کنید و زمان های خاصی را برای استفاده او از تبلت و تلفن همراه اختصاص دهید.
- در برخی مواقع همچون صرف شام، دیدن فیلم، رفتن به مهمانی و … استفاده از تلفن و تبلت را برای او ممنوع کنید.
- و …
برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد به موبایل میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
منبع: اعتیاد به موبایل یا گوشی
:: برچسبها:
اعتیاد به موبایل یا گوشی ,
:: بازدید از این مطلب : 619
|
امتیاز مطلب : 52
|
تعداد امتیازدهندگان : 15
|
مجموع امتیاز : 15