اعتیاد نوزادان
نوشته شده توسط : newmiiind

اعتیاد نوزادان به مواد مخدر از همان لحظه‌های آغازین تولد و به صورت ناخواسته شروع می‌شود که متاسفانه مسئله‌ای بسیار دردناک و نگران کننده است. بر اساس آمارهای به دست آمده حدود ۱۰ درصد از معتادان جامعه را زنان تشکیل می‌دهند که اگر این زنان باردار شوند اعتیاد آنان از طریق بند ناف و جفت و به وسیله گردش خون به نوزاد انتقال می‌یابد. درمان اعتیاد نوزادان مسئله بسیار مهم و حساسی است چراکه ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری در آینده برای کودک ایجاد نماید. برای درمان و کاهش آسیب‌های ناشی از اعتیاد  بهتر است که از یک مشاور با تجربه و متخصصین کمک بگیرید. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره کودک کلیک کنید.

منبع: اعتیاد نوزادان

تاثیر مواد مخدر بر روی نوزاد

مواد مخدر در انواع و اقسام مختلفی یافت می‌شود که هر کدام از آن‌ها نیز پیامدها و عوارض متفاوتی را به دنبال دارند. در واقع شدت آسیب وارده به جنین به نوع مصرف مادر بستگی دارد. مواد مخدر علاوه بر اعتیاد فرزند پس از تولد، ممکن است در دوران جنینی در روند رشد نوزاد نیز اختلالاتی را ایجاد نمایند.

متاسفانه بسیاری از مادران به دلیل عدم آگاهی از عواقب مصرف مواد مخدر و تاثیر آن بر جنین، همچنان به مصرف آن ادامه می‌دهند. در ادامه به برخی از تاثیرات مواد مخدر بر روی نوزاد پرداخته خواهد شد:

-کم وزنی شدید هنگام تولد
-اختلال در عملکرد شناختی و تاخیر در آن
-مشکلات و آسیب‌های رفتاری
-ایجاد اضطراب
-اختلال در برقراری روابط اجتماعی و حفظ آن
-مشکل در حفظ شغل
-افزایش احتمال گرایش فرد به مواد مخدر در بزرگسالی

بیشتر بخوانید: خطرات بارداری 

اعتیاد نوزادان | عوارض مواد مخدر گوناگون بر روی نوزاد

اعتیاد والدین می‌تواند بر روی جنین تاثیر گذار باشد و سهم مادر در این زمینه بسیار بیشتر است. چرا که اعتیاد پدر می‌تواند بر میزان کیفیت رشد اسپرم اثر گذاشته و سقط جنین را به دنبال داشته باشد. اما ایجاد نقص مادرزادی و انتقال اعتیاد از پدر به فرزند امکان پذیر نیست. البته احتمال اعتیاد فرزندانی که از پدر معتاد متولد می‌شوند در آینده به دلیل الگو پذیری فرزند وجود دارد. در ادامه به عوارض هر کدام از مواد مخدر بر روی نوزاد پرداخته خواهد شد:

1. اعتیاد به الکل

هر چه میزان مصرف مادر به الکل بیشتر باشد، احتمال آسیب جنین نیز افزایش می‌یابد. ناهنجاری جنین الکلی و یا FASD از مهم‌ترین عوارض مصرف الکل می‌باشد که علائم آن به شرح زیر هستند:

-کوچک شدن غیر طبیعی دور سر نوزاد
-پهن شدن استخوان گونه
-کندی در یاد گرفتن مهارت‌های حرکتی
-مشکلات یادگیری در بزرگسالی
-ضعیف بودن حافظه و تمرکز
-عدم توانایی در نگهداری دوست و شغل

2. اعتیاد نوزادان | اعتیاد به کوکائین

مصرف کوکائین در دوره بارداری، بر روی مسیرهای دوپامین و سروتونین تاثیر گذاشته و باعث تغییرات عصبی در درون رحم می‌گردد. وزن کم و کاهش رشد جنین از دیگر عوارض مصرف کوکائین در دوران بارداری می‌باشد. از جمله خطرات کوکائین در بزرگسالی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

-احتمال خطر تشنج
-افسردگی
-اختلال اسکیزوفرنی
-پارکینسون

3. تاثیر هروئین بر روی نوزاد

تاثیر در رفتار و تکامل شناختی، از عوارض مهم هروئین بر روی نوزاد می‌باشد. بر اساس تحقیقات صورت گرفته تنها درصد کمی از کودکانی که در نوزادی اعتیاد را تجربه کرده‌اند، از تولد تا ۵ سالگی با مادر خود زندگی می‌کنند. همچنین وزن کم و کوچک شدن دور سر از دیگر عوارض این ماده مخدر محسوب می‌شود. از عوارض بلند مدت هروئین می‌توان موارد زیر را نام برد:

-اختلال بیش فعالی
-داشتن ضریب هوشی بسیار پایین
-تضعیف حافظه

4. اعتیاد نوزادان | تاثیر کافئین، نیکوتین و ماریجوانا

مصرف کافئین در حد اعتدال نمی‌تواند مشکلی داشته باشد اما اگر این میزان از ۳۰۰ میلی گرم فراتر رود، باعث کاهش وزن در نوزاد شده و نواقص قلبی را به دنبال خواهد داشت. همچنین مصرف سیگار ارتباط مستقیمی با سندروم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) دارد. مصرف نیکوتین نیز در دوران بارداری ممکن است باعث اختلال در یادگیری شده و در آینده مشکلاتی نظیر بیش فعالی و افزایش حالت اضطراب را برای فرد به دنبال داشته باشد.

برای مخدر ماری جوانا هنوز عوارض بلند مدتی ثبت نشده اما مصرف بیش از حد این مخدر، وزن کم در زمان تولد و همچنین مشکلات رفتاری را برای فرزند به همراه دارد. لازم به ذکر است که برای ترک ماری‌جوانا باید به مشاور و روانشناس مراجعه نمایید. چراکه روانشناسان با ارائه خدمات حرفه‌ای روانپزشکی و روانشناسی شما را در پروسه ترک اعتیاد یاری می‌دهند.

بیشتر بخوانید: عوارض اعتیاد در بارداری

درمان اعتیاد نوزادان

علائم خماری مواد مخدر پس از گذشت ۲۴ الی ۳۶ ساعت ظاهر می‌شود اما علائم مصرف الکل پس از ۳ الی ۱۲ ساعت خود را نشان می‌دهد. همچنین علائم خماری مهارکننده‌هایی که برای بازجذب سروتونین مورد استفاده قرار می‌گیرند پس از چند روز نمایان می‌شوند.

اگر نوزاد شما به کمک‌های انجام شده واکنشی نشان ندهد و علائم خماری را از خود بروز دهد، بهتر است برای جلوگیری از تشنج، کاهش وزن و تب از شیوه دارودرمانی کمک بگیرید. راهکارهای زیر برای افزایش راحتی نوزاد می‌تواند مفید باشد :

  1. کمک به راحتی نوزاد به شیوه‌های مختلف
  2. کاهش دادن میزان نور و صدا
  3. قنداق کردن نوزاد
  4. تاب دادن نوزاد
  5. استفاده از دارودرمانی جهت کم کردن نشانه‌های خماری

نکته مهم در درمان اعتیاد نوزاد

پروسه ترک اعتیاد مواد مخدر اعم از هرویین، تریاک، الکل و… باید زیر نظر پزشک متخصص باشد پس هیچ وقت تصمیم به ترک خودسرانه در منزل نگیرید. چرا که این کار ممکن است شرایط را از آنچه که هست بدتر کند و پیامدهای جبران ناپذیری را برای مادر و نوزاد به همراه داشته باشد.

ترک اعتیاد به خصوص برای نوزادان بسیار سخت و زمان‌بر بوده و به بررسی‌های پزشکی نیاز دارد. در واقع درمان اعتیاد قبل از بارداری می‌تواند بهترین گزینه برای ترک باشد تا جنین نیز از عوارض و پیامدهای اعتیاد در امان بماند. کمک گرفتن از تجربیات و راه حل‌های روانشناسان در این زمینه می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

برای دریافت مشاوره در زمینه نوزاد و کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی آواژه تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

آیا دارودرمانی برای ترک اعتیاد نوزاد مفید است؟

بله در صورت تشخیص پزشک، دارودرمانی می‌تواند یکی از روش‌های تاثیرگذار در ترک اعتیاد نوزاد باشد.

علائم اعتیاد در نوزاد چند روز پس از تولد نمایان می‌شود؟

علائم اعتیاد چند ساعت پس از تولد یا ۱۳ روز پس از آن ظاهر می‌شود.

منبع: اعتیاد نوزادان





:: برچسب‌ها: اعتیاد نوزادان ,
:: بازدید از این مطلب : 574
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : یک شنبه 15 خرداد 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: