نوجوان خلافکار
نوشته شده توسط : newmiiind

نوجوان خلافکار رفتارهای آسیب زننده زیادی را از خود بروز می‌دهد. در واقع نوجوانی سن بسیار حساسی است که احتمال بروز رفتارهای مختلف انتظار می‌رود. با اینکه نمی‌توان نقش والدین و همچنین محیط خانوادگی را در این مورد انکار کرد؛ اما ویژگی های شخصیتی خود نوجوان نیز در این مورد بسیار موثر هستند. از طرفی بزهکاری و تکانشگری در این سنین باعث بروز عوارض طولانی تری برای نوجوان می‌گردد. در این دوران ویژگی های شخصیتی و هویتی نوجوان در حال ثابت شدن است به همین دلیل هرگونه انحراف می‌تواند تا بزرگسالی او باقی بماند. جامعه و خانواده باید در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند. برای دریافت مشاوره نوجوان کلیک کنید.

منبع: نوجوان خلافکار

برای دریافت مشاوره در زمینه نوجوان خلافکار می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.

نوجوان خلافکار

ورود نوجوان خلافکار به دنیای بزهکاری مانند باتلاقی است که هر چه بیشتر تلاش می‌کند از آن خارج شود؛ بیشتر در آن فرو می‌رود. گاهی حتی دیگر خود او نیز به این کار علاقه ای ندارد و یا برای او هیجانی ایجاد نمی‌کند؛ اما برای او تبدیل به عادت شده و یا حتی از این راه امرار معاش می‌کند. خانواده هایی که در این مورد اطلاعات کافی ندارند؛ شروع به سرزنش و ملامت فرزند خود کرده و او مجرم می‌دانند. حتی گاهی طرد کردن او از طرف خانواده است که منجر به بروز چنین رفتارهایی در نوجوانان می‌گردد. برای اطلاع از راه های درک فرزند نوجوان کلیک کنید.

انواع بزهکاری های نوجوان خلافکار در این سنین

معمولا نوجوان خلافکار در این سنین، دست به انجام کارهای مختلفی می‌زند. در بیشتر موارد، هدف آنها تعیین کننده این موضوع است. برای مثال اگر آنها به قصد پول درآوردن خلاف را شروع کنند؛ به سراغ دزدی و همچنین مواد فروشی می‌روند. اما گاهی این رفتارهای ناهنجار برای آنها هیج سود مالی ندارد.

آتش افروزی، خرابکاری، خشونت فیزیکی و رفتارهایی از این قبیل، تنها برای تخلیه هیجانات آنها است. از طرفی برخی از رفتارهای دیگر مانند نوشیدن مشروبات الکی زیر سن 18 سال و رانندگی و یا آسیب زدن به امواد دیگران نیز جرم محسوب شده و مجازات دارد. ‌برای آشنایی با انواع اشتباهات نوجوان کلیک کنید.

دلایل بروز رفتارهای نوجوان خلافکار

 

از طرفی علت روی آوردن نوجوان خلافکار به بزهکاری نیز دلایل مختلفی دارد. اما در بیشتر موارد، افراد به دلایل زیر دست به چنین رفتارهایی می‌زنند.

????داشتن روحیه تکانشگری

به طور کلی یکی از ویژگی های درونی نوجوانان مخصوصا نوجوان خلافکار در این سنین، داشتن روحیه تکانشگری است. آنها هیجان زیادی داشته و همچنین روش تخلیه آن را به روش درست نیز نمی‌دانند. البته تکانشگری منشا زیستی و جسمانی نیز دارد و تکامل قسمت پیشانی مغز آنها، تا حدی مسئول بروز چنین رفتارهایی است. اما به هر حال راه هایی برای جلوگیری و همچنین کنترل این موضوع نیز وجود دارد. برای اطلاع از دلایل دزدی در نوجوان کلیک کنید.

????عدم آموزش قوانین و نظم

یکی دیگر از علل بروز رفتارهای نوجوان خلافکار، عدم آموزش مناسب و به موقع قوانین و داشتن نظم است. نوجوانانی که به هیچ قانون و چهارچوب اخلاقی پایبند نیستند؛ و یا درک درستی از پیامدهای قانون شکنی ندارند؛ بیشتر احتمال دارد دست به بزهکاری بزنند. فراموش نکنید که قانون مداری در قدم اول نیاز به آموزش داشته و باید تمرین شود. همچنین باید آنها به اهمیت این موضوع پی ببرند. وگرنه آن را جدی نگرفته و سرپیچی می‌کنند.

????محیط خانوادگی نامناسب

طبیعی است که با وجود محیط خانوادگی نامناسب و عدم حضور الگوهای مناسب در محیط خانواده، نوجوان دچار مشکلاتی می‌گردد. برای مثال نوجوان خلافکار، از والدین معتاد خود مصرف مواد و یا حتی خرید و فروش آن را می‎آموزد. از طرفی وقتی محیط خانواده پرتنش باشد و هیچ یک از اعضا با ارزش ها و هنجارها پایبند نباشند؛ نوجوان نیز این مسائل را از خانواده خود می‌آموزد.

????ابتلا به اختلالات رفتاری

برخی از نوجوانان به اختلالات رفتاری و شخصیتی مبتلا هستند. نوجوان خلافکار نشانه هایی از اختلال سلوک و یا شخصیت ضداجتماعی را از خود بروز داده و علاقمند به خرابکاری، خشونت، قانون شکنی و… است. اما خوشبختانه این مشکلات قابل درمان کنترل هستند. والدین تنها باید نشانه های این اختلالات را شناسایی کرده و برای درمان به یک متخصص مراجعه کنند.

????موقعیت اقتصادی اجتماعی پایین

یکی دیگر از دلایلی که نوجوان خلافکار را در معرض بروز رفتارهای نامناسب قرار می‌دهد؛ موقعیت اقتصادی اجتماعی پایین است. در واقع این بدان معنا نیست که همیشه این شرایط افراد را تبدیل به مجرم می‌کند . یا هرکسی که در چنین شراطی است؛ مجاز به بزهکاری است. اما فقر و فساد زمینه ساز خلافکاری است و این موضوع مخصوصا در نوجوانان بیشتر دیده می‌شود.

راه های پیشگیری از رفتارهای نوجوان خلافکار

 

همچنین برای پیشگیری از رفتارهای نوجوان خلافکار نیز، روش های متفاوتی وجود دارند که خانواده ها و همچنین جامعه می‌توانند از آنها استفاده کنند. از طرفی نیاز به اراده و همکاری نوجوان نیز برای خروج از چنین موقعیتی وجود دارد. برای اطلاع از راه های کنترل نوجوان کلیک کنید.

????تربیت و آموزش از دوران کودکی

وقتی آموزش قوانین و مقررات از کودکی آغاز شود؛ قطعا اثربخشی بیشتری هم در دوران نوجوانی خواهد داشت. همچنین روش تربیتی که والدین برای کودکان خود استفاده می‌کنند نیز عامل پبش بینی کننده رفتارهای آنان در آینده است. به همین دلیل والدین باید در این مورد آگاه بوده و همچنین خودشان نیز با احترام به قوانین، الگوی خوبی برای نوجوان باشند. برای آشنایی با روش های تربیت نوجوان کلیک کنید.

????قرار دادن نوجوان خلافکار در محیطی سالم

وقتی نوجوان در دوران رشد و بلوغ است؛ بهتر است والدین محیطی آرام و امن برای او فراهم کنند. از آنجایی که شرایط محیطی تاثیر زیادی در فرایند رشد افراد دارد؛ با قرار گرفتن در محیطی سالم، می‌توان تا حد زیادی در مورد آینده نیز اطمینان حاصل کرد. این موضوع هم در مورد محیط خانه و هم مدرسه اهمیت دارد.

????تخلیه هیجانات به روش درست

همچنین والدین می‌توانند شرایطی فراهم کنند تا فرزندان به روش درستی هیجانات خود را تخلیه کنند. در واقع تفریح و همچنین اوقات فراغت باید بخشی از زندگی نوجوان باشد. پر کردن زمان آنها و حتی همراهی با آنها در زمان های استراحت، می‌تواند روش بسیار مناسبی در جلوگیری از رفتارهای نوچوان خلافکار باشد.

????برقراری ارتباط موثر با نوجوان خلافکار

کیفیت و حتی نحوه ارتباط نوجوان خلافکار با خانواده اش نیز می‌تواند او را از انجام کارهای مناسب بازدارد. والدین باید زمان کافی را به نوجوان خود اختصاص داده و به او محبت و توجه کنند. در برخی از موارد نوجوانان به علت طغیان علیه خانواده و همچنین نشان دادن اعتراض شان به آنها دست به چنین کارهای می‌زنند.‌

????از روانشناس کمک بگیرید

بعد از انجام تمامی این کارها، بهتر است برای برخورد و یا پیشگیری از رفتارهای نوجوان خلافکار، از یک مشاور کودک و نوجوان کمک بگیرید. البته طبیعی است که نوجوان در این زمینه با شما همکاری نکرده و یا حتی برای مراجعه نیز مقاومت کند. اما بهتر است والدین تلاش خود را کرده و یا حتی خودشان به روانشناس مراجعه کرده و راهکارهای لازم را از او بگیرند.

سخن پایانی

متاسفانه در جوامع امروزی آمار بزهکاری نوجوانان و به طور کلی تعداد آنها در حال افزایش است. این موضوع نشان دهنده مسائل ریشه ای تر و مهم تر از چیزی است که افراد تصور می‌کنند. در این مورد هم والدین و هم جامعه و مکان هایی مثل مدرسه باید با یکدیگر همکاری کرده و از بروز چنین مسائلی پیشگیری کنند. نوجوان خلافکار نیز باید خود در این مورد تلاش کرده و به اصلاح خود بپردازد. در بیشتر موارد آنها به قدری کافی متوجه آثار و پیامدهای چنین مسائلی در زندگی خود نیستند. به همین دلیل باید به روش های صحیح آنها را آگاه کرد و مهم تر از همه از یک روانشناس کمک گرفت.

برای دریافت مشاوره در زمینه نوجوان خلافکار می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.

 

منبع: نوجوان خلافکار





:: بازدید از این مطلب : 109
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 10 فروردين 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: