ازدواج زودهنگام به ازدواج هایی گفته می شود که دختر یا پسر آمادگی یا شرایط سنی لازم برای ازدواج را نداشته باشد. در چنین شرایطی احتمال تشکیل خانواده ای سالم بسیار پایین میآید. شاید شما راه حل بسیاری از مشکلات را ازدواج بدانید، اما آیا حقیقتا این چنین است؟ آیا تشکیل زندگی موضوعی است که بدون بررسی میتواند خوشبختی زوجی را تضمین کند؟ با توجه به آمارها و شواهد سن یکی از مهم ترین پارامترهای تعیین کننده در موفقیت زندگی زناشویی است. بنابراین خانواده های طرفین باید به میزان آمادگی جسمی و عقلی فرزندشان با توجه به سن او توجه داشته باشند. شما میتوانید بررسی های لازم را به کمک یک متخصص خانواده انجام دهید. برای دریافت مشاوره ازدواج کلیک کنید.
منبع: ازدواج زودهنگام
ازدواج زودهنگام
در ایران سن قانونی برای ازدواج دختر 13 سال و برای پسر 15 سال تمام و تحت رضایت ولی در نظر گرفته شده است. اما با این وجود بلوغ جسمی و روانی دختر و پسر شرط مهم ازدواج است. به گونهای که سن 13 و 15 سالگی اگر چه از لحاظ قانون برای ازدواج بلامانع است اما در واقعیت ازدواج در این سنین ازدواج زود هنگام میباشد.
بیشتر بخوانید : سن ازدواج
کدام سن ها برای ازدواج زود هستند؟
سالنهای شلوغ دادگاه و صف دختر و پسرهای قد و نیم قدی که بیشتر به آنها میآید در بازار همراه مادرشان به مغازه عروسک فروشی بروند و از پشت ویترین برای عروسکهای رنگارنگ دست تکان دهند، بیانگر این است که ازدواج زودهنگام چقدر میتواند سلب کننده دنیای کودکانه باشد. روانشناسان بالینی معتقدند بهترین سن ازدواج برای دختران و پسران زمانی است که آنها به رشد جسمی و روانی رسیدهاند و میتوانند تصمیمات عاقلانهای بگیرند. این موضوع باعث میشود که بتوانند مسئولیت زندگی مشترک را به دوش بکشند.
در این میان پدیدهای به اسم کودک همسری نیز ممکن است رخ دهد. در واقع کودک همسری اصطلاحی است برای ازدواجهایی که در زیر سن 18 سالگی رخ میدهند. کودک دیروز که تا چند وقت پیش عروسک به دست بود و در خاله بازیهایش نقش همسر و مادر را ایفا میکرد اکنون در دنیای واقعی و بدور از هر گونه بازی قرار است نقش همسر را داشته باشد. این موضوع در دراز مدت با آسیبهای جسمی و روانی نیز همراه خواهد بود. برای آشنایی با پیامدهای ازدواج در سنین مختلف روی عنوانهای زیر کلیک کنید.
ازدواج در 15 سالگی
ازدواج در 16 سالگی
ازدواج در 17 سالگ
ازدواج در 18 سالگی
علت ازدواج زودهنگام
ازدواج زودهنگام به دلایل مختلف فردی، خانوادگی، اجتماعی و غیره بستگی دارد که در ادامه به تفصیل بیان خواهد شد.
دلایل شخصی و فردی
امروزه به دلیل استفاده راحت و آسان از فضای مجازی و افزایش ارتباطات در این فضا، مشاهده فیلمهای مبتذل و بی پایه و اساس ماهواره، سن بلوغ جنسی در دختر و پسر تا حد زیادی پایین آمده است و نشانههای بلوغ جنسی در سنین کم آشکار میشوند.
علت های وابسته به خانواده
خانوادههای سنتی معمولا از اینکه دختر مجرد در خانه داشته باشند معذب هستند و آن را درست نمیدانند. به ویژه وقتی که خواهر یا برادر بزرگترشان نیز در سن پایین ازدواج کرده باشد، این روند به صورت یک آیین خانوادگی در میآید.
دلایل اعتقادی و مذهبی
گاهی دختر و پسر به این دلیل به سمت ازواج زودهنگام میروند چون میخواهند از دام بلا و گناه نجات یابند. ازدواج در سن پایین از دیدگاه این افراد به منزله حفظ ایمان است و سبب دور شدن از گناه میگردد.
ازدواج زودهنگام به دلیل نگاه فرهنگی
به دلیل اینکه هر روزه آمار بزهکاریها، فرار از خانه، خودکشی، گرایش به مصرف مواد مخدر، روابط دوستانه دختر و پسر و روابط نامشروع در بین نوجوانها افزایش مییابد خانوادهها راه حل را در ازدواج زودهنگام فرزند خویش میبینند.
مشکلات اقتصادی
مشکلات اقتصادی دنیای امروز، بالا رفتن قیمت اجناس و گرانی آنقدر میتواند خطرناک باشد و به تهدید کننده جدی سلامت روان تبدیل شود که خانواده فرزند کوچک خود را به منزله یک نانخور اضافی میبیند و با اولین خواستگاری که در خانه را بکوبد موافقت کرده و دختر یا پسر خود را راهی خانه بخت میکند. به اعتقاد این افراد یک نفر از اعضای خانواده کمتر شود مشکلات اقتصادی نیز کمتر میشود.
بیشتر بخوانید : معیار انتخاب همسر
عواقب و پیامدهای ناخواسته ازدواج زودهنگام
عدم موفقیت تحصیلی و ترک دانشگاه
وارد شدن در روابط عاشقانه، هوش از سر دختر و پسر میبرد و قادر نخواهند بود بر روی درس و مشقهای خود تمرکز کنند. همچنین به دلیل سپری کردن چند ساعت در مدرسه و رسیدگی به تکالیف آن باعث میشود از زندگی زناشویی باز بماند و این مسئله ممکن است سبب ترک تحصیل گردد. علاوه بر این مسئولیتهای خانه و فرزند پروری دیگر وقتی برای رسیدگی به درس و تحصیل باقی نمیگذارد.
خستگی دختر و پسر از یکدیگر
شاید در ابتدا همه چیز شبیه یک بازی پر هیجان به نظر برسد و دختر و پسر تصور کنند هنوز دارند ادامه خاله بازیهای شان را انجام میدهند اما به مرور زمان با این واقعیت امر روبهرو میشوند و چه بسا از همسر خود و ویژگی فکری و رفتاری وی بدشان بیایید.
بالا رفتن احتمال خیانت در ازدواج های زودهنگام
دختر و پسری که در سن کم ازدواج میکنند به خصوص زمانی که ازدواجشان تحت فشار خانواده باشد وقتی بزرگتر میشوند قدرت انتخاب پیدا میکنند و ممکن است بخواهند کمبودهای عاطفی زندگی خود را با شخص ثالثی جبران کنند.
آمار بیشتر طلاق و جدایی
عدم تفاهم، درگیریهای لفظی و جسمی، عدم درک یکدیگر، بیمسئولیتی و مشکلات اقتصادی ناشی از ازدواج زودهنگام باعث میشود آمار طلاق افزایش یابد.
برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
منبع: ازدواج زودهنگام
:: برچسبها:
ازدواج زودهنگام ,
:: بازدید از این مطلب : 488
|
امتیاز مطلب : 28
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7