نوشته شده توسط : newmiiind

سوالات آشنایی برای ازدواج از مهم‌ترین نکاتی است که باید به آن فکر کنید. دوران پیش از ازدواج زمانی است که شما برای آشنایی بیشتر با طرف مقابل در نظر گرفته‌اید. اما مهم‌ترین سؤال این است که چطور می‌خواهیم به این آشنایی و شناخت از طرف مقابل برسیم؟ یکی از بهترین و ساده‌ترین راهکارهایی که می‌توانید از آن استفاده کنید سؤالات آشنایی برای ازدواج هستند. شما می‌توانید راجع به هر موضوعی که برایتان اهمیت دارد از طرف مقابل سؤال بپرسید؛ و سپس با توجه به جواب‌هایی که می‌گیرید برای رابطه جدی‌تر تصمیم بگیرید. اما بسیاری از جوانان درگیر این مشکل هستند که اصلا نمی‌دانند بهتر است چه سوالی از طرف مقابل بپرسند. به همین خاطر در ادامه مهم‌ترین نکات را راجع به این موضوع بررسی می‌کنیم. برای دریافت مشاوره ازدواج دریافت کنید.

منبع: سوالات آشنایی برای ازدواج

اهمیت سوالات آشنایی برای ازدواج

قبل از اینکه بخواهیم مهم‌ترین سوالات آشنایی برای ازدواج را بررسی کنیم باید به یک سؤال جواب بدهیم. استفاده از این سؤالات چه اهمیتی دارد؟ بسیاری از دختران و پسران فکر می‌کنند که سؤال کردن نمی‌تواند راهکار مناسبی برای شناخت طرف مقابل باشد. آنها معتقدند که می‌بایست زمان بیشتری را به رابطه‌شان اختصاص بدهند و رفتارهای فرد را بررسی کنند. اگرچه این صحبت درست است اما این نکته را به‌خاطر داشته باشید که شما همیشه زمان کافی برای بررسی رفتار فرد در تمامی موقعیت‌ها ندارید. به همین خاطر می‌توانیم بگوییم که مهم‌ترین فایده سؤالات آشنایی برای ازدواج این است که در زمان کمتر می‌توانند اطلاعات بیشتری را برای شما فراهم کنند. برای آشنایی با راه های رسیدن به شناخت پیش از ازدواج کلیک کنید.

سوالات آشنایی برای ازدواج

اگر می‌خواهید سؤالات شما واقعاً به شناخت بهتر طرف مقابل منجر بشود باید بتوانید این سؤالات را در همه جنبه‌های مختلف از او بپرسید. بعضی از مهم‌ترین زمینه‌هایی که باید به آنها توجه داشته باشید عبارتند از:

سوالات مربوط به عقاید و باورهای فرد

  1. چه اهداف و برنامه‌هایی برای آینده زندگی‌تان دارید؟
  2. به نظر شما یک زندگی موفق چه شرایطی دارد؟ به چه کسی می‌توانیم بگوییم موفق؟
  3. چه چیزهایی در زندگی شما را ناراحت می‌کنند؟ از چه چیزهایی خوشحال می‌شوید؟
  4. از نظر شما یک همسر خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟
  5. نظرتان راجع به مسائل مذهبی چیست؟ تا چه حد به اصول مذهبی پایبند هستید؟
  6. نظر شما راجع به ازدواج چیست؟ چه انگیزه و دلیلی برای ازدواج دارید؟
  7. نظر شما راجع به حریم خصوصی همسر چیست؟
  8. راجع به ارتباط با نامحرم چه دیدگاهی دارد؟
  9. نظرتان راجع به پوشش همسر (به‌خصوص حجاب خانم‌ها) چیست؟
  10. به چه نوع تفریحاتی علاقه دارید؟
  11. چه نقاط ضعف یا قوتی را در خودتان می‌بینید؟
  12. برای برطرف‌کردن نقاط ضعف یا بهتر کردن نقاط قوتتان چه برنامه‌ای دارید؟

سوالات مربوط به خانواده

  1. از نظر خانواده شما یک عروس/داماد خوب باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟
  2. چقدر در تصمیم‌گیری‌هایتان به خانواده وابسته هستید؟
  3. به نظرتان خانواده‌ها تا چه حد باید در جریان مسائل زندگی مشترک ما باشند؟
  4. اگر بین همسر و خانواده شما اختلافی وجود داشته باشد چطور آن را حل می‌کنید؟
  5. به‌عنوان عروس/داماد چه وظایف و حقوقی را در نظر می‌گیرید؟
  6. چقدر به لحاظ عاطفی به خانواده‌تان وابسته هستید؟
  7. آیا می‌توانید از خانواده اول خود جدا شوید و مستقل زندگی کنید؟
  8. فکر می‌کنید چند بار در هفته لازم باشد که به دیدار خانواده خود یا همسرتان بروید؟
  9. خانواده‌تان پذیرش اینکه شما جدا از آنها زندگی کنید را دارند؟
  10. نظر شما راجع به کمک‌کردن به خانواده‌ها و به‌خصوص پدر و مادر سالمند چیست؟

سوالات مربوط به مسائل مالی

  1. درآمد شما حدوداً چقدر است؟
  2. تا چه حد از نظر مالی مستقل از خانواده‌تان هستید؟
  3. چقدر به پس‌انداز اعتقاد دارید؟
  4. تا چه حد حاضرید برای تفریح و خرید وسایل هزینه کنید؟
  5. نظرتان راجع به محله و جایی که قرار است در آن زندگی کنیم چیست؟

سوالات مربوط به داشتن فرزند

  1. آیا داشتن فرزند برای شما مهم است؟
  2. برای بچه‌دارشدن چه سن و موقعیتی را در نظر دارید؟
  3. می‌خواهید چه تعداد فرزند داشته باشید؟ و نظر شما راجع به جنسیت فرزندان چیست؟
  4. در رابطه با تربیت فرزند به چه مسائلی اهمیت می‌دهید؟

سوالات مربوط به جایگاه و پیشرفت همسر

  1. تا چه حد به تقسیم‌کار در خانه اهمیت می‌دهید؟
  2. پیشرفت و ادامه تحصیل همسرتان چقدر برای شما مهم است؟
  3. آیا با کارکردن خانم‌ها در بیرون از خانه مشکلی ندارید؟

سوالات مربوط به اوقات فراغت

  1. آیا به همسرتان حق می‌دهید که زمان‌هایی را برای خودش داشته باشد؟
  2. دوست دارید روزهای تعطیل خود را چگونه بگذرانید؟
  3. چقدر اهل معاشرت و ارتباط با دوستان هستید؟

سوالات مربوط به مراسم ازدواج

  1. دیدگاه شما راجع به مهریه چیست؟
  2. چقدر به جهیزیه اهمیت می‌دهید؟
  3. نظر شما راجع به مراسم عروسی و سایر رسومات چیست؟
  4. چقدر فاصله بین زمان عقد تا ازدواج را مناسب می‌دانید؟

سوالات مربوط به رابطه عاطفی

  1. محبت خود به طرف مقابل را چطور ابراز می‌کنید؟
  2. به نظر شما علاقه در تصمیم‌گیری برای ازدواج چقدر اهمیت دارد؟

سوالات مربوط به حل مسئله

  1. اگر در زندگی مشترک با همسرتان دچار اختلاف‌نظر باشید چطور آن را حل می‌کنید؟
  2. اگر بین شما و همسرتان اختلاف یا قهری پیش بیاید چه کار می‌کنید؟
  3. زمانی که عصبانی یا ناراحت هستید چه کار می‌کنید؟

زمان پرسیدن سوالات آشنایی برای ازدواج

تا اینجا با سؤال‌هایی که لازم است برای شناخت بیشتر طرف مقابل بپرسیم آشنا شدیم. اما سؤال بعدی این است که چه زمانی باید این سؤال‌ها را بپرسیم؟ در جواب این سؤال باید بگوییم که لازم نیست یک لیست از این سؤالات تهیه کنید و در همان جلسه اول سعی کنید برای همه آنها جوابی پیدا کنید. ابتدا سؤالات را با خودتان بررسی کنید. سپس آنها را اولویت‌بندی کنید. و در هر بار صحبت‌کردن یا دیدارهایی که دارید راجع به یکی از این موضوعات صحبت کنید. اما این موضوع را به خاطر داشته باشید که قبل از تصمیم‌گیری جدی برای ادامه رابطه باید جواب همه این سؤال‌ها را پیدا کرده باشید. برای آشنایی با معایب و مزایای رابطه قبل از ازدواج کلیک کنید.

کمک مشاور برای مطرح کردن سوالات آشنایی  برای ازدواج

همان‌طور که گفتیم یکی از مشکلات دختران و پسران این است که نمی‌دانند در زمان آشنایی چه سؤال‌هایی را بپرسند. در بسیاری از مواقع هم شما نمی‌توانید از جواب‌های طرف مقابلتان به یک نتیجه قطعی راجع به دیدگاه‌هایش برسید. به همین خاطر کمک‌گرفتن از مشاوره پیش از ازدواج می‌تواند بسیار مفید باشد. مشاورین با توجه به تخصص و تجربه‌ای که دارند و همین‌طور با استفاده از ابزارهایی مثل پرسش‌نامه‌های شخصیت می‌توانند به‌خوبی به شما برای شناخت طرف مقابل کمک کنند.

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

مهم‌ترین سؤالاتی که پیش از ازدواج باید از طرف مقابل بپرسیم چیست؟

مهم‌ترین نکته راجع به سؤالات آشنایی برای ازدواج این است که همه جنبه‌های مختلف را در نظر بگیرید. برای مثال راجع به شخصیت و اعتقادات، باورهای خانواده، وضعیت مالی و همین‌طور انتظاراتی که طرف مقابل از همسرش دارد سؤال کنید.

سؤال کردن راجع به مسائل جنسی باید در چه زمانی اتفاق بیفتد؟

برای صحبت‌کردن از این مسائل کمی دست نگه دارید. قبل از اینکه راجع به ازدواج تصمیم جدی بگیرید باید جواب این سؤال‌ها را پیدا کنید. اما برای پرسیدن آنها اجازه بدهید که مدتی از رابطه شما بگذرد و ارتباطتان صمیمی تر و البته جدی تر شده باشد.

منبع: سوالات آشنایی برای ازدواج



:: برچسب‌ها: سوالات آشنایی برای ازدواج ,
:: بازدید از این مطلب : 474
|
امتیاز مطلب : 26
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

ازدواج در سن بالا یا به عبارتی ازدواج در میانسالی و سال های پیری شاید از نظر برخی بیهوده بیاید. اما وقتی با این زوج ها برخورد می‌کنیم، شادی و خوشحالی را به وضوح در آن ها می‌توانیم ببینیم. غیر از دیدگاه‌های مثبت و منفی اطرافیان، خود خانم و آقا تردیدهای زیادی خواهند داشت. برای مثال آن‌ها نمی‌دانند که آیا می‌تواند در این سن با رفتار و اخلاق کس دیگری کنار بیایند ؟ یا آیا اصلا ازدواج لازم است؟ هر کس با توجه به شرایط خود باید مزایا و معایب رابطه و ازدواج در سن میانسالی یا پیری را بررسی کند. برای این کار پیشنهاد می‌کنیم حتما مشاوره ازدواج دریافت کنید.

منبع: ازدواج در سن بالا

ازدواج در سن بالا

ازدواج به‌طورکلی یک پدیده انتخابی است؛ به این معنا که هر فرد می‌تواند انتخاب کند به‌طورکلی ازدواج بکند یا خیر؛ و اگر تصمیمی برای ازدواج دارد این کار را در چه سنی انجام خواهد داد. اما به‌طور میانگین، افراد در سنین ۲۵ تا ۳۲ سالگی ازدواج می‌کنند و بر اساس فرهنگ کشور افرادی که در سن ۳۵ سالگی یا بالاتر ازدواج می‌کنند، شامل گروه ازدواج در سنین بالا می‌شوند.

دلایل ازدواج در سن بالا

دلایل مختلفی می‌تواند باعث تاخیر در ازدواج و ایجاد پیوند زناشویی شود که در ادامه به برخی از مهم‌ترین آنان اشاره خواهیم کرد.

آماده نبود برای شروع زندگی

برای ازدواج، هر دو طرف می‌بایست آمادگی‌ها و امکاناتی را از پیش مهیا کرده باشند که مهم‌ترین آن‌ها داشتن درآمد ثابت است؛ اما با توجه به طولانی شدن سال‌های تحصیل و پس از آن دشواری‌های پیدا کردن شغل مناسب، معمولاً افراد این آمادگی را در سنین بالاتری پیدا می‌کنند و به همین میزان برای ازدواج در سنین بالاتری آماده می‌شوند.

نداشتن شرایط لازم مالی از دلایل ازدواج در سن بالا

مشکلات اقتصادی یکی از مهم‌ترین دلایلی است که بر سن ازدواج تأثیر می‌گذارد. ناتوانی در پیدا کردن شغل مناسب و درآمد ثابت، ناتوانی در فراهم آوردن مقدمات زندگی مثل مسکن، باعث می‌شود که افراد توانایی ازدواج در سنین پایین‌تر را نداشته باشند.

رایج شدن دوستی های قبل ازدواج

درگذشته افراد با رسیدن به سن بلوغ و شکل گیری نیاز عاطفی و جنسی، برای ازدواج اقدام می‌کردند؛ اما امروزه با گسترش پیدا کردن دوستی‌های پیش از ازدواج، جوانان تمایل چندانی به ازدواج نشان نمی‌دهند چراکه آن‌ها می‌توانند بدون وجود مسئولیت‌ و تعهدهای سنگین، نیازهای عاطفی و جنسی خود را در کنار یکدیگر برطرف کنند. به همین خاطر لزوم چندانی برای تشکیل خانواده و برعهده گرفتن مسئولیت‌های یک زندگی نمی‌بیند.

نبود اعتماد از دلایل ازدواج در سن بالا

با گسترش آمار طلاق در کشور و مشکلات زناشویی بسیاری که در سال‌های اخیر میان زوجین پیش آمده است، بی‌اعتمادی نسبت به ازدواج در جوانان گسترش پیداکرده است و آن‌ها نمی‌توانند میان گزینه‌های موجود به یکی اعتماد کرده و زندگی خود را با او، تشکیل دهند. ترس از اعتماد به یک نفر و شروع زندگی، باعث می‌شود که تا رسیدن به سنین بالاتری، جوانان به دنبال فرد مورد نظر خود بگردند.

خودشناسی و یافتن هویت خود

یکی از موضوعاتی که درگذشته کمتر مطرح می‌شد، اهمیت شناخت خود و طرف مقابل برای ازدواج بود. معمولاً زندگی با یک شناخت نسبی از یکدیگر شروع می‌شد و طرفین در طول زندگی مشترک با خلقیات و خصوصیات یکدیگر آشنا می‌شدند؛ اما در سال‌های اخیر با گسترش آگاهی‌ها و آشنایی با شیوه‌های مختلف زندگی، افراد دغدغه‌های بسیاری پیداکرده‌اند و بسیاری از جوانان معتقدند تا پیش از شناخت خود و آگاهی کامل از خواسته‌ها و اهدافشان نمی‌توانند فرد دیگری را در زندگی با خود همراه کنند.

توقعات و باورهای نادرست خانواده

بسیاری از مواقع ازدواج نکردن فرزندان به دلیل باورهای اشتباه یا آداب و رسوم غلطی است که خانواده‌ها به آن پایبندند. خانواده‌ها با در نظر گرفتن ملاک‌های بسیار سختگیرانه برای همسر فرزندشان یا اعتقاد به ازدواج با گروه‌های خاص، مثل افرادی که ازنظر قومیت با آن‌ها یکسان باشند، باعث می‌شوند که امکان فرد برای انتخاب همسر کاهش پیداکرده و احتمالاً برای مدت طولانی ازدواج نکند. علاوه بر این بعضی از خانواده‌ها تمایلی به ازدواج فرزندانشان به‌ویژه فرزند آخر ندارند. آن‌ها تصور می‌کنند که فرزندشان باید همواره در کنارشان زندگی کند.

بیشتر بخوانید : بهترین سن ازدواج

معایب و دشواری های ازدواج در سن بالا

بالا رفتن سن ازدواج می‌تواند پیامدهای نامطلوبی را همراه خود داشته باشد که به برخی از این پیامدها اشاره خواهیم کرد. روانشناسی ازدواج به شما کمک می‌کند تا بتوانید از بسیاری مشکلات در این زمینه پیشگیری کنید.

کمرنگ بودن عشق و احساسات

بالا رفتن سن، باعث می‌شود که فرد احساسات و شور و هیجان کمتری نسبت به مسائل مختلف داشته باشد. نوع نگاه افرادی که سنشان بالاتر است نسبت به مسائل مختلف، بیشتر منطقی است. درنتیجه شاید شور و حال چندانی در زندگی این افراد دیده نشود یا آن‌ها هرگز نتوانند بسیاری از خاطرات و لحظاتی را در زندگی مشترکشان تجربه کنند که زوج‌های سنین پایین‌تر تجربه می‌کنند.

کم شدن انعطاف پذیری

زوج‌های جوان معمولاً قدرت سازگاری و انعطاف بالاتری دارند. این در حالی است که ازدواج در سنین بالاتر، قدرت سازگاری و انعطاف شما را کاهش می‌دهد. درنتیجه احتمال این‌که مشکلات بسیاری در زندگی شما ایجاد شود و نتوانید با نقاط ضعف و مشکلات همسرتان کنار بیایید، بیشتر است.

ناتوانی در بارداری

با بالا رفتن سن خانم‌ها، توانایی آن‌ها برای باردار شدن کاهش می‌یابد. در کنار این مسئله آقایان نیز با افزایش سن، دچار مشکلاتی در توانایی باروری می‌شوند. بالا رفتن سن، ریسک سقط جنین یا تولد فرزندان دچار مشکلات ژنتیکی را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، در صورت تولد فرزند، اختلاف سنی شما با او، بیشتر خواهد بود و این مسئله باعث می‌شود که ارتباط متقابل و درک کردن فرزندتان در آینده برایتان مشکل‌تر باشد و یا حتی شاید شما نتوانید به‌راحتی با شیطنت‌ها و شلوغی‌های کودکتان کنار بیایید.

مزایای ازدواج در سن بالا

ازدواج در سن بالا، سراسر ایراد نیست. بلکه محاسن و نکات مثبت بسیاری نیز در این زمینه وجود دارد. افراد در سنین بالاتر، توانایی‌های خود و انتظاراتی که از همسرشان دارند را بهتر می‌شناسند و همچنین کمتر دستخوش احساسات و هیجانات عاطفی در تصمیم‌گیری‌ها می‌شوند. به همین خاطر آن‌ها معمولاً انتخاب‌های بهتری خواهند داشت. بلوغ فکری و عاطفی باعث می‌شود که بسیاری از ناپختگی‌ها و رفتارهای هیجانی در زندگی کمتر باشد و بتوان زندگی را باثبات و آرامش بیشتری مدیریت کرد. با این حال لازم است که تنها به مزایای آن توجه نکنید و معایب را نیز در نظر بگیرید. مشاوره ازدواج به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید پیامدهای مطلوب و نامطلوب را در کنار یکدیگر بررسی کرده و تصمیمی منطقی بگیرید.

نکاتی که فرد و خانواده باید در نظر داشته باشند

هنگامی‌که سن ازدواج در یک فرد بالاتر می‌رود، معمولاً او از جانب اطرافیان و خانواده تحت فشار قرار می‌گیرد. البته این فشار می‌تواند به‌صورت اجبار خانواده برای ازدواج یا امتناع آن‌ها از ازدواج باشد. برخی خانواده‌ها نیز از کلمات یا رفتارهای نامناسبی در قبال فرزند خود استفاده می‌کنند. به همین خاطر، مدیریت کردن شرایط موجود، نیاز به توانایی بالایی دارد. چنانچه احساس می‌کنید توانایی لازم برای مدیریت این شرایط در زندگی خود را ندارید یا نمی‌توانید درست تصمیم بگیرید، بهتر است از یک مشاور در این زمینه کمک بخواهید. شما می توانید بهترین راهکارها را توسط مجرب ترین روانشناسان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو نیز دریافت نمایید.

تسلیم خواسته‌ها و اصرار والدین نشوید

تصمیم برای ازدواج و انتخاب همسر دلخواه، یک تصمیم‌گیری کاملاً شخصی است که تأثیر بسیاری در آینده زندگی شما و احساس خوشبختی یا نارضایتی از زندگی‌تان خواهد داشت. اگر احساس می‌کنید که اعضای خانواده در این زمینه به شما فشار می‌آورند و مانع تصمیم‌گیری منطقی در شما می‌شوند، سعی کنید در مقابل درخواست‌های آن‌ها قاطعانه بایستید. ازدواج مسئله‌ای نیست که آن را به دلیل رضایت خانواده یا با سلیقه آن‌ها انجام دهید. می‌توانید راجع به شیوه‌های گفتمان منطقی یا پیدا کردن راه‌حلی برای اقناع آن‌ها، از یک فرد آگاه کمک بگیرید.

اشتباه انتخاب نکنید

بعضی از خانم‌ها با بالا رفتن سن، دچار ترس و ناراحتی می‌شوند که مبادا هرگز نتوانند ازدواج موفقی داشته باشند. این مسئله معمولاً با اصرارهای دیگران، شدت بیشتری پیدا می‌کند. به همین خاطر ممکن است تصمیم بگیرند، با اولین فردی که به سراغشان آمد ازدواج کنند.

معمولاً به این افراد توصیه می‌شود که سعی کنید شرایط موجود را با اعتمادبه‌نفس مدیریت کنید. به خاطر داشته باشید که ازدواج نکردن یا دیر ازدواج کردن بهتر از داشتن یک ازدواج ناموفق است. اگر فردی را به‌عنوان همسر انتخاب کرده‌اید حتماً با انجام مشاوره‌های پیش از ازدواج و استفاده از تجربه مشاورین خانواده، راجع به‌تناسب میان خودتان و او مطمئن شوید.

برای آگاهی بیشتر در زمینه معیار انتخاب همسر کلیک کنید.

همه زندگی را ازدواج ندانید

زندگی هر فرد ابعاد مختلفی دارد که ازدواج و پیدا کردن شریک عاطفی صرفاً یکی از آن‌هاست. بهتر است به‌جای اینکه تمام یا بخش زیادی از انرژی ذهنی خود را درگیر ازدواج کنید، به سایر جنبه‌های شخصیت خود نیز توجه داشته باشید و برای اعتلای نفس خود تلاش کنید. اگر احساس می‌کنید نمی‌توانید این موضوع را از ذهن خود کنار بگذارید و یا در برنامه‌ریزی برای خود ضعف دارید، بهتر است در این زمینه از یک فرد باتجربه کمک بگیرید.

فرزندانتان را حمایت کنید

بالا رفتن سن ازدواج در فرزند شما، به هر دلیلی ممکن است پیش‌آمده باشد. اگرچه این موضوع برای شما خوشایند نیست و مثل هر پدر و مادر دیگری، نگران آینده فرزندتان هستید و دلتان می‌خواهد سروسامان زندگی او را ببینید، اما بهتر است تصمیم‌گیری در این زمینه را به فرزندتان بسپارید. شما به‌عنوان والدین، وظیفه دارید که در شرایط موجود او را حمایت کنید و از بیان نگرانی‌ها یا انجام رفتارهای نامناسب مقابل فرزندتان خودداری نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: ازدواج در سن بالا



:: برچسب‌ها: ازدواج در سن بالا ,
:: بازدید از این مطلب : 470
|
امتیاز مطلب : 26
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : چهار شنبه 12 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

رابطه قبل از ازدواج در سال های اخیر رواج بیشتری یافته و دختران و پسران را با چالش های مختلفی مواجه کرده است. در تضاد بودن روابط پیش از ازدواج با باورهای فرهنگی جامعه ما، مشکلات این افراد را پیچیده‌تر می‌کند. خیلی از جوانان ارتباطات و روابط جنسی پیش از ازدواج را تنها راه شناخت می‌دانند. اما آیا چنین روابطی می‌تواند نیازهای ذاتی طرفین را رفع کند؟ و آیا رابطه جنسی قبل ازدواج روش مناسبی برای انتخاب همسری مناسب است؟ اگر با وجود آگاهی از تمام مسائل روابط پیش از ازدواج هنوز هم درباره انجام دادن یا ندادن آن شک دارید، حتما تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید و از خدمات مشاوره ازدواج استفاده نمایید.

منبع: رابطه قبل از ازدواج

رابطه قبل از ازدواج

اینکه قبل از ازدواج با طرف مقابل‌مان رابطه جنسی داشته باشیم یا نه سؤال بسیاری از دختران و پسران است. بالارفتن فاصله سنی بین سال‌های بلوغ و ازدواج یکی از مهم‌ترین دلایلی است که رابطه قبل از ازدواج را تبدیل به دغدغه بسیاری از جوانان کرده است. به‌علاوه ورود رسانه‌های مختلف به کشور و آشنایی با سبک زندگی مردم در کشورهای غربی باعث شده که رابطه قبل از ازدواج تا حد زیادی به موضوعی عادی تبدیل شود.

یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید بحث فرهنگ است. چه بخواهید و چه نخواهید حداقل تا امروز فرهنگ کشور ما در سطح کلی با روابط جنسی آزاد مخالف است. همین مسئله می‌تواند مشکلات بسیاری را به‌خصوص برای دختران به همراه داشته باشد.

شاید زیاده‌روی نباشد اگر بگوییم برقراری رابطه قبل از ازدواج می‌تواند تا سال‌ها یا حتی تا پایان عمر حداقل بخش‌هایی از زندگی شما را تحت‌تأثیر خودش قرار بدهد. به همین خاطر تصمیم‌گیری راجع به داشتن این رابطه‌ها موضوع بسیار مهمی است. در ادامه این مطلب سعی می‌کنیم تا این موضوع را از ابعاد مختلف بررسی کنیم. برای آشنایی بیشتر با نقش خانواده در ازدواج کلیک کنید.

علت برقراری رابطه قبل از ازدواج

قبل از هر چیز باید راجع به دلایل این رابطه‌ها صحبت کنیم. این دلایل در واقع علت اصلی رواج رابطه‌های قبل از ازدواج هستند. به همین خاطر بررسی هرکدام از آن‌ها می‌تواند تأثیر بسیاری در تصمیم‌گیری شما راجع به این موضوع داشته باشد.

نیازهای طبیعی

اولین و ساده‌ترین دلیل برای برقراری رابطه پیش از ازدواج تمایلات و غرایز طبیعی هرکدام از ما است. در گذشته با رسیدن فرزندان به سن بلوغ خانواده برای ازدواج آنها دست‌به‌کار می‌شد. اما امروزه به دلایل مختلفی سن ازدواج بالا رفته است. به همین خاطر بسیاری از جوانان درگیر این سؤال می‌شوند که تا پیش از ازدواج با تمایلات جنسی خود چه کنند؟

اولین جوابی که به ذهن بسیاری از دختران و پسران می‌رسد رابطه‌های قبل از ازدواج هستند. بااین‌حال به این موضوع دقت داشته باشید که راه‌های دیگری نیز برای مهار غریزه جنسی وجود دارد. و اینکه شما بخواهید صرفاً برای برطرف‌کردن آن چنین تصمیمی بگیرید می‌تواند پیامدهای ناخوشایند بسیاری برای‌تان داشته باشد. برای اشنایی با نشانه های عاشقی قبل از ازدواج کلیک کنید.

وابسته کردن طرف مقابل

خیلی از دختران و پسران فکر می‌کنند که با داشتن رابطه جنسی می‌توانند طرف مقابل را به خودشان پایبند کنند. علاقه و وابستگی که بین دو طرف ایجاد شده باعث می‌شود که آن‌ها ترس ازدست‌دادن یکدیگر را داشته باشند. در این شرایط رابطه قبل از ازدواج یکی از راهکارهایی است که برای متعهد کردن طرف مقابل به ذهن خیلی‌ها می‌رسد.

اما دقت داشته باشید که این کار همیشه نمی‌تواند طرف مقابل را برای شما نگه دارد. و اگر پیش‌بینی‌های شما درست از آب در نیاید مشکلات بسیاری را در آینده تجربه خواهید کرد. به‌علاوه حتی ازدواج‌هایی که صرفاً با این دلیل اتفاق می‌افتند نیز در اکثر مواقع با مشکلات بسیاری مواجه می‌شوند.

پی بردن به تمایلات جنسی یکدیگر

یکی از دلایلی که این روزها زیاد شنیده می‌شود شناخت بهتر طرف مقابل است. بسیاری از دختران و پسرها فکر می‌کنند که شناخت طرف مقابل از نظر جنسی یکی از جنبه‌های آشنایی با گزیده همسری است. این افراد نگران این موضوع هستند که شاید در آینده و پس از ازدواج از نظر جنسی مشکلاتی را با طرف مقابل تجربه کنند. و به همین خاطر به دنبال تجربه این رابطه پیش از ازدواج هستند. بااین‌حال این دسته از افراد نیز باید به دو نکته توجه داشته باشند.

اولاً فرض را بر این بگذارید که شما متوجه مشکلاتی در رابطه جنسی با طرف مقابل شدید. در این شرایط می‌خواهید چه کار کنید؟ آیا هزینه‌ای که برای رسیدن به این تجربه کرده‌اید ارزش آن را داشته است؟ نکته دوم این است که شما بسیاری از گرایش‌های جنسی طرف مقابل و همین‌طور مشکلات او در این زمینه را می‌توانید از روی صحبت‌ها و رفتارهایش متوجه شوید. و نیاز نیست که برای شناخت بیشتر وارد رابطه جنسی با طرف مقابل بشوید.

بیشتر بخوانید : شناخت قبل ازدواج

ترویج و عادی کردن رابطه قبل از ازدواج

همان‌طور که گفتیم گسترش رسانه‌ها و آشنا شدن با فرهنگ غربی یکی از دلایلی است که باعث عادی شدن رابطه‌های قبل از ازدواج شده است. در چنین شرایطی خیلی از دختران و پسران به این فکر می‌کنند که بهتر است مانند جوانان کشورهای غربی رفتار کنند. در این شرایط باید یک بار دیگر به موضوع فرهنگ اشاره کنیم. و یادآوری کنیم که فرهنگ کشور ما این روابط را نمی‌پسندد. به همین خاطر اگر تصمیم گرفته‌اید رابطه قبل از ازدواج را تجربه کنید باید خودتان را برای بسیاری از مشکلات اجتماعی نیز آماده کنید.

پیامدهای رابطه قبل از ازدواج چیست؟

طفره رفتن مردان از ازدواج

صحبت‌کردن از اینکه پسران پس از رابطه جنسی تمایلی به جدی کردن رابطه نخواهند داشت تبدیل به یک کلیشه شده است. بااین‌حال این موضوع در بسیاری از موارد واقعیت دارد. پسران معمولاً برخلاف دختران پس از رابطه جنسی تمایل خود را برای ادامه ارتباط از دست می‌دهند. این موضوع شاید به این خاطر باشد که آنها متوجه می‌شوند نیازهایشان از راهی به غیر از ازدواج هم قابل برطرف‌شدن هستند. یا ممکن است باور یک پسر این باشد که برای ازدواج می‌بایست یک دختر باکره انتخاب کند تا از گذشته او اطلاعی نداشته باشد.

درگیری دختران با انواع مشکلات اجتماعی

بحث بکارت تا زمان ازدواج یکی از موضوعاتی است که نسبت به آقایان بیشتر برای خانم‌ها مطرح می‌شود. بسیاری از خانواده‌ها و همین‌طور پسران در کشور ما تمایل دارند با دختری ازدواج کنند که رابطه پیش از ازدواج را تجربه نکرده باشد. به همین خاطر واردشدن به رابطه‌های قبل از ازدواج برای یک خانم به این معناست که شما گزینه‌های ازدواج آینده خود را تا حدودی محدود کرده‌اید. برای آشنایی با نحوه تعیین حدود دوستی های قبل ازدواج کلیک کنید.

خطر بارداری در رابطه قبل از ازدواج

احتمال بارداری در هر رابطه جنسی وجود دارد. این موضوع یکی از بزرگ‌ترین ترس‌هایی است که دختران و پسران با برقراری رابطه جنسی تجربه می‌کنند. مشکلاتی مانند مجبور شدن برای ازدواج و یا راهکارهایی مثل سقط جنین از جمله نتایج این موضوع هستند. که همگی نیز می‌توانند مشکلات بسیاری را برای شما به همراه داشته باشند.

ابتلا به بیماری‌های مقاربتی

یکی از اصلی‌ترین دلایل ابتلا به بیماری‌های مقاربتی داشتن رابطه با شرکای جنسی زیاد است. به همین خاطر اگر رابطه‌های پیش از ازدواج را موضوعی عادی می‌دانید باید احتمال درگیرشدن با این بیماری‌ها را نیز بدهید.

مورد سوء استفاده واقع شدن

بسیاری از خانم‌هایی که رابطه قبل از ازدواج را تجربه کرده‌اند در آینده درگیر باج‌خواهی‌های طرف مقابل می‌شوند. شاید فکر کنید که این موضوع از شریک جنسی شما بعید است. بااین‌حال یادتان باشد که درنظرگرفتن احتمالات مختلف یکی از شروط تصمیم‌گیری عاقلانه است.

از بین رفتن اعتمادها

یکی از جدی‌ترین مشکلاتی که رابطه قبل از ازدواج برای شما به همراه خواهد داشت بی‌اعتماد شدن طرف مقابل خواهد بود. این موضوع به‌خصوص زمانی که ازدواج می‌کنید خود را نشان خواهد داد. طرف مقابل شما حق دارد درگیر این سؤال شود که اگر شما قبلاً رابطه‌هایی را تجربه کرده‌اید و ارتباط‌تان را قطع کرده‌اید چه تضمینی وجود دارد که مجدداً این کار را نکنید؟ یا شاید در خود رابطه این سؤال پیش بیاید که اگر شما به این راحتی وارد رابطه جنسی می‌شوید آیا می‌توان مطمئن بود که قبلاً یا در آینده این کار را تکرار نمی‌کنید؟

وسواس در انتخاب همسر به دلیل رابطه قبل از ازدواج

تجربه‌های بیشتر در رابطه قبل از ازدواج به معنای وسواس بیشتر برای ازدواج خواهد بود. دختران و پسرانی که رابطه‌های جنسی بسیاری را تجربه کرده‌اند معمولاً به‌راحتی تن به ازدواج نمی‌دهند. آن‌ها دائماً در ذهن‌شان طرف مقابل را با تجربه‌های گذشته خود مقایسه می‌کنند. و همین موضوع انتخاب را برای آن‌ها سخت خواهد کرد.

بروز تفاوت بین تجربه های زن و مرد

طبیعتاً بین کسی که چندین رابطه جنسی را تجربه کرده و همسری که برای اولین‌بار وارد رابطه جنسی می‌شود تفاوت‌های بسیاری وجود دارد. همین تفاوت‌ها می‌تواند جذابیت رابطه جنسی با همسر را برای شما از بین ببرد. و این موضوع مشکلات بسیاری را در زندگی شما به همراه خواهد داشت.

نقش مشاوران در رابطه قبل از ازدواج

همان‌طور که گفتیم تصمیم‌گیری راجع به داشتن رابطه قبل از ازدواج یکی از بزرگ‌ترین تصمیم‌هایی است که شما برای زندگی‌تان می‌گیرید. پیامدهای این تصمیم تا مدت‌ها یا شاید تا پایان عمر همراه شما خواهد بود. به همین خاطر بهتر است به‌خوبی راجع به این موضوع فکر کنید. اما ترس از قضاوت شدن بسیاری از مواقع اجازه نمی‌دهد که ما راجع به این مسئله با کسی صحبت کنیم. به همین خاطر بهترین تصمیمی که در این شرایط می‌توانید بگیرید صحبت با یک مشاور است. مشاورین بدون اینکه شما را قضاوت کنند شرایط را بررسی کرده و به شما برای گرفتن تصمیم درست کمک خواهند کرد.

نظر روانشناسان درباره رابطه قبل از ازدواج

از دید روانشناسان، رابطه پیش از ازدواج دوره‌ای است برای شناخت طرفین نسبت به یکدیگر، نه دوره‌ای که طرفین به رفع نیازهای جنسی یکدیگر بپردازند. انجام رابطه جنسی پیش از ازدواج، نامزدی یا عقد باعث می‌شود تا طرفین کمتر متوجه اختلافات و مشکلات یکدیگر شوند و تمرکزشان بیشتر به سوی لذت‌های رابطه جنسی کشیده شود.

سخن آخر

اینکه بخواهید رابطه جنسی قبل از ازدواج را تجربه کنید موضوعی است که تصمیم آن به خودتان مربوط است. هیچ‌کس نمی‌تواند به‌جای شما تصمیم بگیرد که این شکل از رابطه را تجربه کند یا خیر. بااین‌حال بهتر است پیش از تصمیم‌گیری به‌خوبی ابعاد مختلف این موضوع و همین‌طور شرایط فرهنگی محیطی که در آن هستید را بررسی کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رابطه پیش از ازدواج می‌توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

آیا با کسی رابطه قبل از ازدواج داشته می توان ازدواج خوبی داشت؟

ازدواج با چنین فردی اشتباه نیست. بااین‌حال شما باید ابعاد مختلفی مثل دلیل داشتن این روابط، تعداد این روابط و همین‌طور وجود بیماری‌های مقاربتی را در فرد بررسی کنید.

منبع: رابطه قبل از ازدواج



:: برچسب‌ها: رابطه قبل از ازدواج ,
:: بازدید از این مطلب : 504
|
امتیاز مطلب : 19
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : سه شنبه 11 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مدت لازم برای آشنایی قبل ازدواج با توجه به نحوه آشنایی و فرهنگ هر منطقه دارای تفاوت هایی است. اما مهم تر از بازه زمانی، کیفیت شناخت شما از یکدیگر است. شما برای پی بردن به بخش های اصلی شخصیت همسر آینده تان علاوه بر زمان، نیاز به یک روش معتبر دارید. پیش تر خانواده ها نقش اصلی در این شناخت را ایفا می‌کردند، اما این روزها بیشتر خانواده ها انتخاب و تشخیص را به عهده خود فرد می‌گذارند. بنابراین ممکن است مدت آشنایی به درازا کشیده شده و یا برعکس در کوتاه مدت تصمیمات اشتباهی بگیرند. در ادامه به نکات مهمی درباره زمان لازم برای آشنایی ازدواج اشاره کرده‌ایم. همچنین یکی از بهترین روش ها برای رفع ابهامات این دوران، مراجعه به متخصص ازدواج است. برای دریافت مشاوره ازدواج کلیک کنید.

منبع: مدت آشنایی برای ازدواج

مدت آشنایی قبل از ازدواج

دوره آشنایی برای ازدواج یکی از مهم ترین دوره‌ها برای افراد شمرده می‌شود. در این دوره دو طرف باید دقت و توجه بیشتری داشته باشند. در گذشته پدر و مادرها این تصمیم را برای فرزندان خود می‌گرفتند. حتی ممکن بود زن و مرد همدیگر را بعد از خواندن خطبه عقد ببینند که البته این کار امروزه چندان مورد پذیرش نیست چراکه هر کس باید خود شریک زندگی‌اش را انتخاب کند.

آشنایی قبل از ازدواج موجب می‌شود دو طرف به شناخت لایه‌های شخصیت یکدیگر برسند و با توجه به آن تصمیم بگیرند که رابطه را ادامه دهند یا نه. بنابراین آشنایی قبل از ازدواج اگر در چارچوب‌های اخلاقی و ارزشی باشد، باعث می‌شود که افراد تصمیمی عاقلانه بگیرند، با عشق زندگی خود را شروع کنند و ادامه بدهند.

بیشتر بخوانید : شناخت قبل از ازدواج

معایب طولانی شدن مدت آشنایی قبل از ازدواج

دختر و پسر در زمان قبل از ازدواج به یک دوره آشنایی نیاز دارند. این دوره باعث می‌شود تا برای ازدواج با هم تصمیم بگیرند. دوره آشنایی قبل از ازدواج با دوره نامزدی و عقد تفاوت دارد. طی این دوره در چارچوب‌های اخلاقی دختر و پسر نسبت بهم شناخت پیدا می‌کنند. این دوره باید بدون وعده ازدواج و ابراز احساسات عاطفی انجام شود.

بهتر است اطلاعاتی که هر دو طرف درباره خود می‌دهند فارغ از سوگیری باشد. اگر دو طرف با هم صادق باشند این دوره طولانی نمی‌شود. با طولانی شدن مدت آشنایی قبل ازدواج دختر و پسر به یکدیگر وابستگی کاذب پیدا می‌کنند و اینگونه مشکلات و نقص‌های طرف مقابل را نمی‌بینند. بدون اینکه فکر کنند طرف مقابل برایشان مناسب هست یا نه، به ازدواج با او فکر می‌کنند.

نکاتی که باید قبل از شروع مدت آشنایی در نظر بگیرید

اینکه مدتی را صرف آشنایی با یکدیگر کنید حتما به معنای این نیست که بتوانید با هم ازدواج کنید. به عنوان مثال یک سری فاکتورها وجود دارد که در صورت نبود آن‌ها، هر چقدر هم مدت آشنایی طولانی باشد رابطه بی‌سرانجام می‌ماند. از جمله این فاکتورها می‌توان به بلوغ هر دو طرف در جنبه‌های مختلف اشاره کرد.

یکی دیگر از نکاتی که قبل از شروع آشنایی باید به آن نگاه کنید تناسب خانواده‌هاست. خانواده‌ها باید در جنبه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی و… نزدیک به همدیگر باشند. همچنین اینکه امکانات مالی برای زندگی مشترک کافی باشد نکته دیگری است که باید به آن توجه نمایید. عامل مهمی که در صورت نبود آن پایه‌های ازدواج می لرزد، اعتماد در رابطه است. این یک فاکتور ضروری است که نمی‌توان از آن چشم پوشی کرد.

نشانه های پایان زمان آشنایی برای ازدواج

اینکه فرد بگوید نیت ازدواج دارد تنها نشان دهنده قصد جدی او نیست. شما باید بر اساس بعضی رفتارهای او متوجه شوید قصدش جدی است یا به دنبال مقاصد دیگری می‌گردد. داشتن نیت ازدواج به معنی این نیست که حتما آن رابطه به ازدواج ختم می‌شود. بلکه نشان دهنده آن است که این شناخت و رابطه برای فرد مهم است. از طریق نشانه‌های زیر می‌توان متوجه شد که فرد قصد ازدواج دارد یا نه.

1. درخواست رابطه جنسی

افرادی که نیت جدی برای ازدواج داشته باشند هیچوقت تقاضای رابطه جنسی نمی‌کنند. این افراد برای هدف دیگری با شما ارتباط دارند و بر طبق همان جلو می‌روند. برای آشنایی با پیامدها و نحوه برقراری رابطه قبل از ازدواج کلیک کنید.

2. اطلاع ندادن به خانواده ها

فردی که واقعا بخواهد با شما ازدواج کند خانواده‌اش را به سرعت در جریان می‌گذارد و از شما نیز می‌خواهد که با خانواده خود صحبت کنید. اگر فرد نگران باشد که خانواده‌اش موضوع را بفهمند، نشانه خوبی نیست.

3. وقفه انداختن و طولانی شدن مدت آشنایی

فردی که قصدش ازدواج باشد بیش از مقدار عرفی که برای شناخت وجود دارد شما را معطل نمی‌کند. معمولا افرادی که قصد ازدواج ندارند به بهانه‌های مختلف سعی در به تعویق انداختن مساله ازدواج و صحبت از آن می‌کنند.

4. فراهم نکردن شرایطی برای شناخت عمیق تر

فردی که واقعا قصد ازدواج با شما را داشته باشد به ابراز احساسات بسنده نمی‌کند. او می‌خواهد از شما اطلاعات بیشتری کسب کند تا شناختش نسبت به شما کامل شود و در نتیجه بتواند برای ازدواج یا ازدواج نکردن تصمیم بگیرد.

مدت زمان لازم برای آشنایی قبل از ازدواج چقدر است؟

مدت زمان عرفی آشنایی برای ازدواج بین سه تا شش ماه است. در این مدت دو طرف و خانواده‌های آن‌ها می‌توانند با یکدیگر آشنا شوند. اگر مدت زمان رابطه بیشتر از این مقدار شود، ممکن است وابستگی کاذب بین دو طرف بوجود بیاید. اگر در یک مرحله متوجه شدید که آن فرد برای ازدواج با شما مناسب نیست در همان مرحله رابطه را قطع کنید.

البته این مدت آشنایی بستگی به طرفین دارد. هر قدر که آن‌ها احساس کنند به شناخت خوبی از یکدیگر رسیده‌اند برای مدت آشنایی کافی است. اما به نظر می‌رسد همان 6 ماه مدت زمان معقولی باشد. اگر در مرحله‌ای احساس کردید که عقاید و ارزش‌های شما با هم تفاوت دارد از جلو رفتن رابطه و آشنایی جلوگیری نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: مدت آشنایی برای ازدواج



:: برچسب‌ها: مدت آشنایی برای ازدواج ,
:: بازدید از این مطلب : 477
|
امتیاز مطلب : 34
|
تعداد امتیازدهندگان : 13
|
مجموع امتیاز : 13
تاریخ انتشار : سه شنبه 11 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

انگیزه های ازدواج به طور ذاتی به دختر و پسر کمک می‌کند تا نیروی لازم برای گرفتن مسئولیت های یک زندگی مشترک را به دست آورند. اما آیا همیشه این انگیزه ها سالم هستند؟ خیلی اوقات می‌بینیم که خانم یا آقا می‌گوید “ازدواج اون چیزی نبود که فکر می کردم”، “زندگی مشترک سخته دوران مجردی بهتر بود”، “ازدواج مثل یک زندان میمونه”، “اگر دوباره بخوام ازدواج کنم هرگز انتخابم را تکرار نمی کنم” و… . چنین جملاتی نشان از انگیزه های اشتباه قبل ازدواج این افراد بوده است. خیلی اوقات چنین ازدواج هایی ادامه می‌یابد، اما احساسات سالم در آن خانواده در حداقل خود جریان دارد. برای پیشگیری از چنین ازدواج هایی حتما باید قبل از شروع زندگی مشترک به خوبی جوانب آن را بررسی کرده باشید. برای ارزیابی انتخاب خود حتما مشاوره ازدواج دریافت نمایید.

منبع: انگیزه ازدواج

انگیزه ازدواج

به اندازه تعداد انسان‌ها می‌تواند انگیزه‌های مختلفی هم وجود داشته باشد. ازدواج یکی از مسائلی است که انجام آن باید با آگاهی و خودشناسی صورت بگیرد. شما با ازدواج نیازهای مختلفی مانند نیاز جنسی، عاطفی، اجتماعی، امنیت روانی و… را برطرف می‌کنید، بنابراین انگیزه ازدواج می‌تواند در جهت رفع هر یک از این نیازها باشد. اما آنچه که اهمیت دارد این است که آیا انگیزه‌هایتان می‌تواند برای شروع یک زندگی مشترک کافی باشد یا نه. برخی از افراد به دلیل فرار از تنهایی، منافع مالی، فرار از خانواده و… به ازدواج تن می‌دهند که معمولا این موارد انگیزه‌های مناسبی برای ازدواج محسوب نمی‌شوند و پیش‌بین خوبی برای رضایت از زندگی زناشویی به حساب نمی‌آیند.

انگیزه‌ های نادرست برای ازدواج

هر زن و مردی ممکن است به هر دلیلی دچار انتخاب های اشتباه و نادرست برای ازدواج اش بشود. خیلی اوقات فرد متوجه این اشتباهات نیست و خود را مبرا از هر گونه خطایی می‌بیند. اما از آن جا که ازدواج بر آینده شما و حداقل یک نفر دیگر تاثیر می‌گذارد، باید توجه بیشتری به تصمیم نهایی خود برای ازدواج بکنید. انگیزه های ازدواج به طور مستقیم بر انتخاب همسر آینده تان تاثیر گذاشته و حال و آینده تان را تغییر خواهند داد. در ادامه به برخی از انگیزه های اشتباه برای ازدواج پرداخته ایم، با دریافت مشاوره می توانید سایر انگیزه های منحصر به فرد خودتان را به چالش بکشید.

احساس اجبار و فشار برای ازدواج

افراد متعددی صرفا به دلیل فشارهای ناشی از اجتماع و اعضای خانواده تن به ازدواج می‌دهند. همچنین تلاشی که رسانه‌های اجتماعی در جامعه به طور مستقیم یا غیر مستقیم برای تشویق جوانان به ازدواج انجام می‌دهند می‌تواند نوعی انتظار و فشار اجتماعی در نظر گرفته شود. چنین مسئله‌ای گاهی باعث می‌شود تا افراد بدون در نظر گرفتن شرایط خاص خودشان و فراهم نبودن شرایط مناسب جهت ازدواج به این کار تن دهند. معمولاً ازدواج‌هایی که به این دلیل رخ می‌دهند پیش‌بین خوبی برای زندگی مشترک و رضایت بخش نیستند.

[box type=”shadow”]
بیشتر بخوانید : ترس از ازدواج [/box]

انگیزه های مالی برای ازدواج

در برخی موارد افراد صرفا به دلیل شرایط مالی و اقتصادی مناسب طرف مقابلشان تن به ازدواج می‌دهند و تنها انگیزه‌شان از ازدواج کسب منافع مالی است. امروزه در جامعه ما ازدواج به خاطر این مسئله افزایش پیدا کرده و به یکی از انگیزه‌های ازدواج تبدیل شده است. بر هیچ کس پوشیده نیست که شرایط اقتصادی و مالی مناسب یکی از پایه‌های اصلی ازدواج است اما زمانی که این مسئله به تنها انگیزه برای ازدواج تبدیل شود، انگیزه مناسبی نمی‌باشد.

فرار از خانه و خانواده انگیزه ای نادرست برای ازدواج

گاهی تنها انگیزه فرد برای ازدواج فرار از خانه و مشکلات خانواده است. بسیاری از افراد به دلیل اینکه در خانه و خانواده خود یک محیط استرس‌زا و پر تنش را تجربه می‌کنند به دنبال اولین فرصت برای ازدواج و فرار از خانه می‌گردند. عواملی نظیر اعتیاد اعضای خانواده، پرخاشگری، بدرفتاری‌های جسمی، بی‌توجهی و… می‌تواند از عواملی باشد که فرد برای فرار از خانه به ازدواج تن دهد.

از بین بردن تنهایی و یکنواختی با ازدواج

برخی افراد از یکنواختی و تنهایی در زندگی خسته شده‌اند و بدون آگاهی و آمادگی لازم برای تشکیل یک زندگی مشترک تصمیم به ازدواج می‌گیرند، مطالعات مختلف نشان داده است ازدواج‌هایی که بدون در نظر گرفتن شرایط و سایر مولفه‌ها رخ می‌دهد، در اکثر مواقع به زندگی مشترک رضایت بخشی منتهی نمی‌شوند.

ازدواج به دلیل یک بحران یا اتفاق

گاهی افراد به دلیل آسیب‌های جنسی در رابطه قبل از ازدواج درگیر مسائلی ناخواسته می‌شوند و برای حل این بحران و مشکل تن به ازدواج می‌دهند. در چنین شرایطی افراد بدون آمادگی و داشتن شرایط مناسب یک زندگی مشترک پر تنشی را شروع می‌کنند. این دسته از ازدواج‌ها معمولا از روی اجبار رخ می‌دهد که در اغلب مواقع نتایج خوبی به همراه ندارد. برای آشنایی با بهترین دلایل ازدواج کلیک کنید.

انگیزه های سالم برای ازدواج

طبیعی است که هر فردی برای ازدواج انگیزه‌هایی داشته باشد، فراموش نکنید که ازدواج باید راهی برای بدست آوردن آرامش و سلامت بیشتر در زندگی باشد و باید با آمادگی و آگاهی انجام پذیرد. ازدواج بر اساس اجبارهای مختلف و بدون در نظر گرفتن شرایط تحت هیچ اثر مطلوب نیست. اگر در شناسایی انگیزه خود برای ازدواج دچار تردید شده‌اید می‌توانید با مراجعه به یک مشاور یا روانشناس آگاهی‌ها و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید. در ادامه به برخی از رایج ترین انگیزه های سالم برای ازدواج پرداخته ایم.

1- برآورده کردن نیاز های جسمی و روانی و تعادل در زندگی

همانطور که می‌دانید ازدواج راهی برای برآورده کردن انواع نیازهای جسمی و روانی است. عدم برآورده شدن این نیازها موجب کج روی و انحراف شده و رسیدن به سر مقصد نهایی را با شک همراه می‌کند. اما توجه داشته باشید که هنگام گزینش همسر باید به سایر ملاک های ازدواج نیز توجه کنید و انتخاب خود را صرفا بر اساس رفع نیازهای خودتان نگذارید.

2- رسیدن به آسایش و آرامش از انگیزه های سالم ازدواج

همه ما آدم‌ها برای برآورده کردن نیازهای جسمی و روانی مان به همسری در کنار خود نیاز داریم. حضور همسر و همراهی او در زندگی باعث ایجاد آرامش و آسایش روانی می شود. این موضوع طی تحقیقات مختلفی ثابت شده است. به طوری که سطح قابل توجهی از تنش و بی قراری در مجردها نسبت به متاهل ها مشخص است. جالب است بدانید که این حس آرامش با روابط جنسی بدون ازدواج و رابطه های دوستی به دست نمی‌آید.

3- به دست آوردن منبعی برای ابراز و دریافت عشق و محبت

همه ما آدم ها نیاز به عشق و محبت داریم. زمانی که کودک هستیم دریافت این عشق از جانب والدین به سلامت روحی و جسمی ما کمک می کند. اما با رسیدن به بلوغ دیگر عشق والدین کافی نبوده و نیاز ما به همسر و محبت از او ظاهر می شود. گزینش همسر برای شما زمینه ای برای ایجاد منطقه‌ای امن برای برآورده کردن این نیاز ذاتی را می‌دهد.

4- رشد یافتن از انگیزه های سالم ازدواج

با رسیدن به آرامش و برآورده شدن نیازهای جسمی و روانی، فرصت مناسبی برای رشد و ارتقای خودمان پیدا می‌کنیم. در واقع همسرتان فرصتی برای تبادل اندیشه ها، رشد شخصیتی و اجتماعی و شغلی و…. ایجاد می‌کند. شاید به این خاطر که صمیمیت زوج ها باعث می‌شود که آن ها با یکدیگر بیش از سایرین صادق باشند.

5- بچه دار شدن و تجربه احساس پدر یا مادر شدن

شاید از نظر برخی تجربه مادر یا پدر شدن انگیزه خوبی برای ازدواج نباشد، اما باید بگوییم طبق تحقیقات حتی بیشتر زوج هایی که از ازدواج شان پشیمان شده اند و یا طلاق گرفته اند، تجربه والد شدن را بهترین احساس در طول زندگی شان توصیف کرده اند. همچنین زنان و مردانی که دارای فرزند هستند، درک و همدلی بیشتری داشته و روابط اجتماعی آن ها سالم تر است. به علاوه این افراد کمتر از سایرین دچار اختلالاتی مثل افسردگی و اضطراب می‌شوند. پیشنهاد می‌شود حتما مقاله هدف مردان از ازدواج را بخوانید.

چرا باید انگیزه های ازدواج مان را با مشاوران در میان بگذاریم؟

یکی از رساله های مشاوره قبل از ازدواج بررسی انگیزه ها و اهداف طرفین از ازدواج است. متخصصان به شما کمک می‌کنند تا بتوانید انگیزه های ناخودآگاه تان را پیدا کنید و از وارد شدن به یک زندگی اشتباه جلوگیری نمایید. چرا که شما با هر هدف و انگیزه ای که باشید می‌توانید فردی مناسب را پیدا کنید و احساس خوشبختی را همسری که مناسب خودتان است به دست آورید. متخصصین ازدواج با انجام انواع تست ها و مصاحبه به شما در این زمینه کمک خواهند کرد.

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: انگیزه ازدواج



:: برچسب‌ها: انگیزه ازدواج ,
:: بازدید از این مطلب : 495
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : یک شنبه 9 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

بالا رفتن سن ازدواج نه تنها نگرانی خانواده ها بلکه از جمله نگرانی های جامعه نیز است. خیلی اوقات بالا رفتن سن مردان مجرد باعث سختگیرتر شدن آن‌ها و عدم مسئولیت پذیری شان می شود. در مقابل افزایش سن ازدواج خانم ها، فرصت مادر شدن شان را کاهش می دهد، این عوامل به علاوه سایر عوامل درونی و بیرونی، فشار روحی و روانی زیادی به جوانان و خانواده های آن ها وارد می کند. اما واقعا چه چیزهایی باعث افزایش سن ازدواج شده اند؟ چگونه می توان به جوانان کمک کرد تا زودتر بتوانند همسرشان را انتخاب کرده و تشکیل خانواده دهند؟ برای پاسخ به این سوالات، در ادامه درباره عوامل و راه های مقابله با بالا رفتن سن ازدواج صحبت کرده‌ایم.  برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره ازدواج کلیک کنید.

منبع: بالا رفتن سن ازدواج

بالا رفتن سن ازدواج

طبق آمار ازدواج های ثبت شده، سن عروس و دامادها به نسبت افزایش داشته است. این موضوع می‌تواند در سطوح مختلف جامعه تاثیرات خود را بگذارد. اما نباید تنها با یک عینک به این مساله نگریست، چرا که در کنار معایب، مزایایی نیز داشته است که در ادامه به این موضوع پرداخته ایم.

مزایا افزایش سن ازدواج

در جامعه کنونی به دلیل پیچیده‌تر شدن ساختارهای اجتماعی و بروز مسائل جدید سن ازدواج بالا رفته است. مثلا اگر در گذشته زنان بین 10 تا 20 سالگی ازدواج می‌کردند اما امروزه بین 20 تا 30 سالگی وارد زندگی مشترک می‌شوند. این اتفاق را نه می‌توان کاملا منفی انگاشت و نه می‌توان صرفا به طور مثبت ارزیابی کرد چرا که این پدیده مثل هر پدیده دیگری نکات منفی و مثبت خودش را دارد.

بالا رفتن سن ازدواج به پسران و دختران این فرصت را می‌دهد که در زمینه‌های شغلی و تحصیلی پیشرفت کنند، به خودشناسی برسند و استقلال پیدا کنند. اما از طرف دیگر طولانی‌تر شدن زمان تجرد باعث بروز مشکلات روحی‌، جسمی و اجتماعی زیادی می‌شود که نمی‌توان از آن ها چشم پوشی کرد.

بیشتر بخوانید : سن ازدواج

علل بالا رفتن سن ازدواج

بالا رفتن سن ازدواج دلایل متعددی دارند. برخی از این دلایل به اجتماع مربوطند و برخی دیگر به خانواده و خود فرد بستگی دارند:

1. علاقه به ادامه تحصیلات دانشگاهی

با فراگیرتر شدن علم و تخصصی‌تر شدن مشاغل، امروزه اکثر افراد موقعیت و انگیزه ورود به دانشگاه را دارند. این یعنی بیشتر جوانان بعد از گرفتن دیپلم وارد دانشگاه می‌شوند و ورود به حوزه کاری را در سنین پایین تجربه نمی‌کنند. به همین دلیل طولانی‌تر شدن دوره تحصیل باعث به تعویق افتادن اشتغال و به دنبال آن افزایش سن ازدواج خواهد شد. از طرف دیگر جوانانی که تا مقاطع بالا تحصیل می‌کنند، آگاهی‌های بیشتری درباره جنس مخالف و ازدواج پیدا می‌کنند که بعضا همین آگاهی‌ها باعث خودداری آن‌ها از ازدواج می‌شود.

2. بالا رفتن سن ازدواج به دلیل طولانی شدن روابط قبل ازدواج

امروزه درصد زیادی از جوانان و حتی نوجوانان پیش از ازدواج درگیر روابطی می‌شوند که در آن‌ها تعهد رسمی وجود ندارد. همین روابط با ارضای موقتی نیازهای عاطفی و گاها جنسی افراد، ازدواج را به تعویق می‌اندازد. دختران در این روابط مورد توجه و محبت زیادی قراری می‌گیرند در حالی که ممکن است پس از ازدواج به دلیل مشغله‌های زندگی، توجه و محبت تا حدی کاهش یابد. پسران هم در این روابط با قبول مسئولیت کمتر هر آن چه می‌خواهند را به دست می‌آورند و به همین دلیل انگیزه آن‌ها برای ازدواج کم می‌شود. علاوه بر این تعدد شرکای عاطفی و جنسی در روابط پیش از ازدواج تعهد را برای برخی افراد سخت می‌کند، به همین دلیل میل آن‌ها برای ازدواج کاهش می‌یابد.

3. بالا رفتن توقعات در کنار مشکلات اقتصادی

در شرایط فعلی مشکلات اقتصادی و بالا رفتن هزینه‌های زندگی باعث افزایش سن ازدواج شده است. این روزها یک مرد به سختی می‌تواند مسکن و ماشین تهیه کند یا هزینه‌های جاری زندگی مشترک را بپردازد. به همین دلیل علاوه بر بالا رفتن سن ازدواج، بسیاری از جوانان نسبت به ازدواج و تشکیل خانواده ناامید می‌شوند.

4. از بین رفتن زمینه های آشنایی

در گذشته رفت و آمد با فامیل، همسایه‌ها و هم محله‌ای‌ها باعث می‌شد موارد ازدواج برای  دختران و پسران مذهبی بیشتر باشد اما حالا با کم شدن این نوع ارتباطات اکثر دختران و پسران مجرد می‌مانند.

5. به وجود آمدن ترس از ازدواج

دختران و پسران جوان در این دوره زمانی غالبا دارای یک نوع ترس یا گارد نسبت به ازدواج هستند چرا که می‌بینند آسیب‌های ازدواج مثل طلاق، خیانت، خشونت، ناباروری و… بسیاری از زوج‌های جوان را درگیر کرده است. بسیاری از دختران و پسران مجرد با خودشان می‌گویند بهتر است تا آخر عمر تنها بمانند تا این که درگیر یک شکست بزرگ در زندگی مشترک شوند.

6. بالا رفتن سن ازدواج | کم شدن ارزش های مذهبی

در گذشته چه پسران و چه دختران ازدواج را امری مقدس تلقی می‌کردند که نیمی از ایمان آن‌ها را کامل می‌کند. اما به تدریج با کمرنگ شدن آموزه‌های دینی، نگرش‌ها نسبت به ازدواج هم تغییر کرد. ازدواج مانع بزرگی برای آزادی و پیشرفت مادی شناخته شد و تجرد ارزش پیدا کرد.

7. کم رنگ شدن فرهنگ تشویق به ازدواج در خانواده ها

در چند دهه اخیر شاهد کم شدن تعداد فرزندان و تک فرزندی بوده‌ایم. این مسئله اگرچه رفاه و امکانات بچه‌ها را افزایش داده اما آن‌ها را بی‌مسئولیت و کم طاقت کرده است. همچنین نوع تربیت و توجه افراطی خانواده‌ها به فرزندان باعث شده که بلوغ عاطفی و فکری آن‌ها به تعویق بیفتد. به همین دلیل نمی‌توانند زود ازدواج کنند.

بیشتر بخوانید : معیار انتخاب همسر

پیامدهای بالا رفتن سن ازدواج

هر کاری زمانی دارد، با گذر از سن ازدواج انجام آن نیز سخت‌تر می‌شود. برای اطلاع از بهترین سن ازدواج کلیک کنید. بالا رفتن سن ازدواج با خود مشکلات زیادی را به همراه می‌آورد که از آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

-مشکلات روحی روانی نظیر افسردگی، اضطراب، وسواس و خودکشی

-بلاتکلیفی، ناامیدی، پوچی و بی‌انگیزگی

-کم طاقتی و عدم انعطاف پذیری

-ازدواج‌های اجباری صرفا به دلیل بالا رفتن سن

-مشکلات باروری

-گسترش فساد، بارداری‌های ناخواسته، سقط جنین، بیماری‌های مقاربتی مثل ایدز

-افزایش نرخ اعتیاد و دیگر معضلات اجتماعی

-شیوع تک فرزندی و کاهش جمعیت کشور

در مقابل بالا رفتن سن ازدواج چه باید کرد؟

1. توقعات کاذب خود را پایین بیاورید و شرایط ازدواج آسان را فراهم کنید.

2. به دنبال حل مشکلات و گره‌های فکری خود باشید تا موانع روانی ازدواج را از پیش بردارید.

3. تعهد و مسئولیت پذیری را در خود تقویت کنید.

4. در کنار تحصیل خود به دنبال اشتغال و آمادگی برای ازدواج نیز بروید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: بالا رفتن سن ازدواج



:: برچسب‌ها: بالا رفتن سن ازدواج ,
:: بازدید از این مطلب : 486
|
امتیاز مطلب : 26
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : شنبه 8 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

ازدواج در 18 سالگی از نظر برخی سن مناسب و از نظر برخی دیگر زمان مناسبی نیست. مسائلی مثل ادامه تحصیل و توانایی تامین مخارج زندگی بیشتر از هر چیز ذهن جوانان و خانواده ها را برای ازدواج در هجده سالگی درگیر می کند. اما جدا از همه این ها، آمادگی روحی و روانی دختر و پسر بیش از همه بر آینده آن ازدواج تاثیر خواهد داشت. شما به عنوان کسی که قرار است درباره چنین ازدواجی تصمیم گیری نمایید باید بدانید که ازدواج پیش نیازهایی دارد و برای به دست آوردن آن ها نیاز به زمان ویا دریافت آموزش هایی است. یکی از راه های کسب این پیش نیازها مطالعه و دریافت کمک از متخصصین ازدواج و خانواده می‌باشد. در ادامه نکات ارزنده درباره ازدواج در 18 سالگی را شرح داده ایم.

منبع: ازدواج در 18 سالگی

ازدواج در 18 سالگی

در اکثر کشورها 18 سالگی سن قانونی است و افراد در این سن می‌توانند به طور رسمی برای شروع زندگی مشترک اقدام کنند. در کشور ما منع قانونی برای ازدواج زیر 18 ساله‌ها وجود ندارد اما به طور کل بازهم بسیاری از خانواده‌ها تا قبل از آن از ازدواج فرزندشان ممانعت می‌کنند. همچنین در سن 18 سالگی نیز بسیاری از والدین نگران ازدواج فرزندشان هستند و نمی‌دانند این تصمیم کار درستی است یا خیر. برای آشنایی با پیامدهای ازدواج زودهنگام کلیک کنید.

حقیقت امر این است که صرفا رسیدن به یک سن خاص افراد را برای آغاز زندگی مشترک آماده نمی‌کند. بلکه زوجین باید از نظر عقلانی و روانشناختی به بلوغ برسند و مهارت‌های لازم برای اداره زندگی را تمرین نمایند. برای اطمینان یافتن از این مسئله که آیا دختر و پسر واقعا برای ازدواج آماده هستند و تصمیم‌شان صرفا یک تصمیم احساسی نیست، مراجعه به یک روانشناس و دریافت مشاوره پیش از ازدواج تا حد زیادی موثر است. برای دریافت مشاوره ازدواج کلیک کنید.

نکاتی خواندنی برای ازدواج در 18 سالگی

بسیاری از افراد در 18 سالگی هنوز در حال و هوای نوجوانی هستند و برای پذیرفتن مسئولیت‌های دوران بزرگسالی آمادگی لازم را ندارند. همین مسئله باعث می‌شود که در صورت تصمیم گیری برای ازدواج با چالش‌های مضاعفی روبه‌رو شوند. برای اینکه بتوانید در این برهه زمانی خاص انتخاب مناسبی داشته باشید، توجه به توصیه‌ها و نکات زیر به شما کمک می‌کند.

1- چقدر عواطف شما در تصمیم گیری هایتان تاثیر دارد؟

یکی از ویژگی‌های دوران نوجوانی شدت گرفتن عواطف و احساسات است. این موضوع می‌تواند در تصمیم گیری‌های مهم زندگی نیز تاثیر بگذارد و باعث شود که ما احساساتی عمل کنیم. برای پیشگیری از این مشکل از خود بپرسید که اگر عشق و علاقه‌ای‎ وجود نداشت، آیا بازهم دلیلی برای ازدواج در این سن داشتید؟ آن دلایل چه چیزهایی هستند و تا چه حد به واقعیت نزدیک‌اند؟

2- برای ازدواج در 18 سالگی عجله نکنید

یکی دیگر از علائمی که نشان می‌دهد هنوز دوره نوجوانی را به طور کامل پشت سر نگذاشته‌اید شتابزدگی و تمایل به تصمیم‌گیری فوری است. چرا که نوجوانان تکانشگری بالاتری دارند و کمتر می‌توانند برای رسیدن به خواسته‌های خود صبر و حوصله به خرج دهند. آگاهی از این ویژگی به شما کمک می‌کند تا هنگامی که می‌خواهید برای ازدواج تصمیم بگیرید کمی تامل کرده و شرایط را بیشتر ارزیابی نمایید. در این شرایط مراجعه به یک روانشناس به شما کمک می‌کند تا راحت‌تر بتوانید بر تکانشگری خود غلبه نمایید.

3- آینده را با جزئیات آن ترسیم کنید

بسیاری ار کسانی که هنوز در حال و هوای نوجوانی به سر می‌برند هیچ چشم اندازی در مورد آینده ندارند. آن‌ها فقط به نیازهای خود در همین لحظه کنونی فکر می‌کنند و این طور به نظرشان می‌رسد که ازدواج بهترین تصمیم برای حل و فصل نیازهایشان است. اما یک انسان بالغ می‌تواند ازدواج را از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار دهد، در ذهن خود آینده را با شریک زندگی‌اش تجسم کند و خود را برای جزئیات مختلف زندگی مشترک نظیر همسرداری، به دنیا آوردن فرزند، کسب درآمد کافی برای خانواده، تربیت فرزندان، ارتباط با خانواده همسر و … آماده نماید.

بیشتر بخوانید : سن ازدواج

4- خودشناسی لازمه ازدواج در 18 سالگی

بسیاری از زوجین هنگامی که تصمیم به ازدواج می‌گیرند، بیش از هرچیز بر شناخت یکدیگر تمرکز می‌کنند. این در حالی است که مقدمه شناخت همسر رسیدن به شناخت کافی در مورد خود است. زیرا آن‌هایی که خودشناسی بالایی دارند، ملاک‌ها و معیارهای زندگی‌شان را به دقت می‌شناسند و به این ترتیب می‌توانند بررسی کنند که آیا فرد مقابل با ارزش‌ها و معیارهایی که در ذهن پرورانده‌اند تطابق دارد یا نه. برای شناخت ملاک های انتخاب همسر کلیک کنید.

اگر زوجین در 18 سالگی هنوز درگیر چالش‌های نوجوانی باشند، در شناخت خود و دیگری با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد. در این شرایط آن‌ها نوعی بحران هویت حل نشده را تجربه می‌کنند که باعث می‌شود علایق و خواسته‌های خود را نشناسند و ندانند که از زندگی چه می‌خواهند. مسلما کسی که در این زمینه‌ها مشکل دارد نمی‌تواند رفتار با ثباتی با همسر خود نیز داشته باشد که این مسئله زمینه بروز انواع تعارض‌ها و مشکلات زناشویی را فراهم می‌کند.

5- دریافت کمک از متخصص کمک

بررسی این مسئله که آیا از آمادگی لازم برای ازدواج برخوردار هستم یا خیر کار چندان آسانی است. اکثر کسانی که تصمیم می‌گیرند زندگی مشترک را به طور رسمی آغاز کنند، این آمادگی را در خود می‌بینند در حالی که بسیاری از آن‌ها از ضعف‌های خود آگاهی ندارند. مراجعه به یک روانشناس و دریافت مشاوره پیش از ازدواج به شما کمک می‌کند تا بدانید پیش نیازهای اساسی ازدواج چه چیزهایی هستند و آیا شما از این پیش نیازها بهره برده‌اید یا خیر. همچنین روانشناس می‌تواند روی مهارت‌های لازم برای شروع زندگی مشترک کار کند و به شما یاری برساند تا با دید بازتر و توانمندی بیشتر برای ازدواج اقدام نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: ازدواج در 18 سالگی



:: برچسب‌ها: ازدواج در 18 سالگی ,
:: بازدید از این مطلب : 523
|
امتیاز مطلب : 33
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : جمعه 7 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

ازدواج در 17 سالگی برای خیلی از دختران و پسران می تواند زمان مناسبی برای شروع زندگی و یا تصمیم به زندگی مشترک باشد. اما از نظر خیلی از متخصصان خانواده و ازدواج احتمال این که آمادگی لازم برای ازدواج ایجادنشده باشد، زیاد است. پس باید در اتخاذ چنین تصمیمی تعلل کرد. علاوه بر زوج ها، خانواده ها نیز باید به این مساله توجه بیشتری نشان دهند. چرا که دختر و پسر به دلیل بالا بودن هیجاناتشان ممکن است تصمیماتی دور از منطق بگیرند. یکی از بهترین راه ها برای ارزیابی این شرایط دریافت مشاوره ازدواج است. شما می توانید از هر جایی با بهترین متخصیین مشاوره ازدواج دریافت کنید.

منبع: ازدواج در 17 سالگی

ازدواج در 17 سالگی

در اکثر کشورها سن قانونی برای ازدواج 18سال است. در نتیجه دختر و پسر زیر 18سال به طور قانونی و رسمی نمی‌توانند برای ازدواج اقدام کنند. اما در کشور ما از نظر قانونی محدودیتی برای ازدواج زوج‌هایی که زیر 18سال سن دارند وجود ندارد. با این حال کارشناسان سلامت بر این باورند که اگر در دوران نوجوانی تصمیم به ازدواج گرفته‌اید، باید برای اطمینان یافتن از صحت انتخاب خود دقت و تامل بیشتری به خرج دهید. چرا که در سنین نوجوانی با وجود اینکه از نظر جسمانی به بلوغ میرسید، اما هنوز برای تصمیم گیری‌ها و اقدامات مهم به راهنمایی و نظارت بزرگسالان نیاز دارید. در نتیجه باید از هرگونه تصمیم شتابزده و هیجانی اجتناب کنید.

با این حال از آنجایی که دختر/پسر در 17 سالگی به سن قانونی و دوران بزرگسالی بسیار نزدیک هستند، ممکن است دقت کمتری در این باره به خرج دهند و احساس کنند از آمادگی لازم برای ازدواج برخوردارند. اما آنچه مهم است رسیدن به بلوغ روانشناختی و عقلانی است که لزوما با افزایش سن به دست نمی‌آید. بهترین راه برای اینکه بفهمید در 17 سالگی از آمادگی کافی برای ازدواج برخوردار هستید یا نه این است که به روانشناس مراجعه کرده و از خدمات مشاوره ازدواج استفاده کنید.

بیشتر بخوانید : ازدواج زودهنگام

چرا ازدواج در 17 سالگی خوب است؟

ازدواج در سن 17 سالگی یا به طور کل در سنین پایین موافقان و مخالفان خود را دارد. با توجه به روند رشد انسان برای همسر گزینی زمان به خصوصی را مناسب دانستند که می‌توانید با مراجعه به مقاله سن ازدواج بیشتر بخوانید. 4 دلیل اصلی برای موافقان ازدواج 17سالگی به شرح زیر است.

1- اعتقادات دینی و مذهبی

یکی از دلایلی که باعث ترویج ازدواج در سنین پایین می‌شود، باورهای مذهبی است. در واقع از آنجایی که ازدواج در دین ما جایگاه بسیاری بالایی دارد، بسیاری از افراد دوست دارند جوانان را ترغیب کنند که هرچه زودتر برای شروع زندگی مشترک اقدام کرده و به این ترتیب دیگر برای رفع نیازهای جنسی و عاطفی خود به راه‌های غیرشرعی کشیده نشوند.

2- ازدواج در 17 سالگی و رسومات اجتماعی

در بسیاری از فرهنگ‌ها ازدواج در سنین پایین بخشی از رسم و رسومات است که سال‌های سال به شکلی خاص انجام می‌شده. در نتیجه هرگونه مخالفت با آن ممکن است واکنش‌های شدید یا متعصبانه‌ای را در پی داشته باشد. تغییر این آداب و رسوم یک شبه ممکن نیست و نیاز به سال‌های سال آموزش و آگاه سازی دارد.

3- فقر خانواده ها

در بسیاری از موارد ازدواج در سن کم به خصوص برای دختران به اجبار و زور خانواده‌ها اتفاق می‌افتد. علت این موضوع در بسیاری از موارد به فقر و مشکلات مرتبط با آن برمی‌گردد. در واقع خانواده‌هایی که از پس مخارج فرزندان خود برنمی‌آیند با شوهر دادن فرزندشان تلاش می‌کنند اوضاع را بهبود ببخشند که متاسفانه این کار با آسیب‌های روحی و روانی‌اش در اکثر موارد به پیچیده‌تر شدن اوضاع می‌انجامد.

4- ترس از دست دادن فرصت ازدواج

بسیاری از آدم‌ها بر این باورند که نوجوانان ازدواج را ساده‌تر می‌گیرند و سخت گیری‌های کمتری برای آن به خرج می‌دهند. اما هرچقدر که سن دخترها و پسرها بالا می‌رود، معیارهای سختگیرانه‌تری پیدا می‌کنند که همین مسئله ازدواج آن‌ها را بیشتر به تاخیر می‌اندازد یا فرصت‌های مناسب را از آن‌ها می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: بهترین سن ازدواج

چرا برخی با ازدواج در 17 سالگی مخالف اند؟

امروزه بسیاری از کارشناسان و فعالین حقوق مدنی  مخالف پدیده کودک همسری و ازدواج در سنین نوجوانی هستند. آن‌ها بر این باورند که در دنیای امروزی که تحصیل و دانش اهمیت پیدا کرده و ورود به جامعه و پایان دوران محصلی بیش ازگذشته به طول می‌انجامد، نمی‌توان بر اساس فرمول گذشتگان به ازدواج نگریست. مخالفان هم 4 دلیل اصلی برای دیدگاه منفی‌شان به ازدواج دختر یا پسر 17 ساله دارند. برای آشنایی با معیار انتخاب همسر کلیک کنید.

1- ناتوانی نوجوانان در زمینه تصمیم گیری منطقی

بررسی‌ها نشان می‌دهد که رشد مغز در سنین نوجوانی هنوز ادامه دارد. از همین رو قابلیت‌های شناختی نوجوانان و بزرگسالان متفاوت است. برای مثال نوجوانان بیش از بزرگسالان تحت تاثیر عواطف و هیجانات شدید قرار دارند. به همین خاطر هم هست که نوجوانان شتابزده‌تر عمل می‌کنند و تصمیم گیری‌های هیجانی بیشتری انجام می‌دهند. در این شرایط اگر نوجوانان در رابطه عاطفی قرار بگیرند بیشتر احتمال دارد که صرفا بر اساس احساس عشق و علاقه در ازدواج اصرار کنند و بعدها از این موضوع پشیمان شوند.

2- ناتوانی نوجوانان در زمینه آینده نگری

یکی دیگر از ویژگی‌های خاص دوران نوجوانی این است که دختر/پسر در این سنین توانایی آینده نگری کمتری دارند. آن‌ها برای تصمیمات و انتخاب‌های خود بیش از هرچیز به احساس رضایت آنی فکر می‌کنند و کمتر به ابعاد تصمیم خود در بلند مدت می‌اندیشند. از همین رو روانشناسان تاکید می‌کنند که نوجوانان هنگام قرار گرفتن در موقعیت‌هایی که باید تصمیم‌های مهم بگیرند نظیر انتخاب رشته تحصیلی، شغل یا ازدواج حتما با افراد متخصص در ارتباط باشند و از آن‌ها کمک و راهنمایی بگیرند.

3- چالش ها و بحران های دوران نوجوانی

دوران نوجوانی یکی از مهم‌ترین دوره‌های زندگی انسان است که چالش‌ها و بحران‌های مهمی در پی دارد. یکی از مهم‌ترین بحران‌هایی که در این زمان بروز می‌یابد بحران هویت است. در جریان بحران هویت افراد می‌خواهند بدانند چه کسی هستند، از زندگی چه می‌خواهند و باید چه اهداف و ارزش‌هایی را در زندگی دنبال کنند. ازدواج با ایجاد چالش‌ها و دغدغه‌های جدید در بسیاری از موارد به افراد اجازه نمی‌دهد که بتوانند به شیوه سالمی بحران‌های مرتبط با سن خود را حل و فصل کنند.

به عبارت دیگر در بسیاری از موارد فرد بدون اینکه نوجوانی را پشت سر گذاشته باشد، وارد دغدغه‌های دوران بزرگسالی می‌شود که این مسئله در دراز مدت به او آسیب رسانده و بحران‌های روانشناختی مختلفی نظیر احساس سردرگمی هویت را به همراه می‌آورد.

4- بالا بودن آمارهای مرتبط با خشونت خانگی در ازدواج نوجوانان

آمارهای جهانی حاکی از این یافته هستند که نوجوانان به خصوص دخترهایی که در سنین پایین ازدواج می‌کنند بیش از سایرین با خشونت‌های خانگی نظیر پرخاشگری فیزیکی، سوء استفاده جنسی و آزارهای روانی رو به رو می‌شوند. این یافته به خصوص در مواردی که همسر از نظر سن یا جایگاه اقتصادی در وضعیت بالاتری قرار دارد، بیش از هر زمان دیگری دیده می‌شود.

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: ازدواج در 17 سالگی



:: برچسب‌ها: ازدواج در 17 سالگی ,
:: بازدید از این مطلب : 497
|
امتیاز مطلب : 27
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : پنج شنبه 6 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

فرصت ازدواج در 16 سالگی معمولا برای دختر خانم ها ایجاد می‌شود. خیلی اوقات خانواده ها و خود دختر خانم با این سوال مواجه می‌شوند که آیا زمان مناسبی برای ازدواج انتخاب کرده اند؟ یا برای شروع زندگی چه آموزه هایی باید دریافت کنند؟ استرس و هیجان های این دوران باعث می‌شود که با یک شک مواجه شده و دچار سرگردانی بشوند. باید گفت این پریشانی طبیعی بوده و برای پاسخ به سوالات مختلف حتما باید از متخصصین خانواده و ازدواج مشاوره دریافت کنید. برای دریافت مشاوره ازدواج کلیک کنید.

منبع: ازدواج در 16 سالگی

ازدواج در 16 سالگی

شاید در گذشته ازدواج زیر18 سال (مخصوصا خانم ها)، بسیار رواج داشت. اما با بالا رفتن اهمیت تحصیلات و سایر مسائل رفته رفته زمان ازدواج حتی برای دختران بیشتر شد. جدا از خانواده هایی که باور به درستی ازدواج فرزندانشان در سنین پایین دارند، جوانان و خانواده هایی هم هستند که برای فرار از مشکلات، ازدواج را راه حل می‌دانند. وظیفه ما این است که فارغ از علت چنین تصمیمی، آمادگی زوج جوان را برای شروع زندگی مشترک بررسی کنیم. و اگر فکر میکنید که مشکلات خانوادگی قابل حل نیست و راه اش ازدواج می‌باشد، حتما برای دریافت مشاوره خانواده کلیک کنید.

میزان آمادگی جوانان برای ازدواج در 16 سالگی چقدر است؟

در اکثر کشورها سن قانونی برای ازدواج 18 سالگی است. در کشور ما نیز فعالان مدنی به دنبال این هستند که به طور قانونی جلوی ازدواج نوجوانان و کودکان را بگیرند تا از بروز سوءاستفاده‌های جسمانی، روانی و جنسی احتمالی پیشگیری کنند. با این حال در فرهنگ ما بسیاری از خانواده‌ها بر این باورند که افراد (به خصوص دخترها) پس از رسیدن به بلوغ جسمانی برای ازدواج آماده هستند و از همین رو نباید مانع تشکیل خانواده از جانب آن‌ها شد.

متخصصینی که با این موضوع مخالفت دارند اینگونه استدلال می‌کنند که دخترها و پسرها در سن 16 سالگی هنوز در دوران نوجوانی به سر می‌برند که به خودی خود چالش‌های زیادی برای آن‌ها به همراه دارد. ازدواج در 16سالگی این چالش‌ها را تشدید کرده و احتمال بروز انواع آسیب‌ها را بالا می‌برد. در ادامه به انواع آسیب‌های مرتبط با ازدواج در سن 16 سالگی اشاره کرده‌ایم. متخصصان پیشنهاد می‌دهند که برای کاهش آسیب‌های این سن حتما از مشاوره قبل از ازدواج بهره بگیرید.

پشیمانی و پیامدهای ازدواج در 16 سالگی

کارشناسان در اکثر موارد بر این باورند که در دنیای امروز و با تغییر ساختار جوامع از سنتی به مدرن ازدواج در سنین نوجوانی با ریسک بالاتری همراه است و ممکن است به بروز انواع آسیب‌ها بیانجامد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها باید به موارد زیر اشاره کرد:

1- از بین رفتن فرصت سواد آموزی

ازدواج در سنین پایین اغلب دغدغه‌های بسیاری را برای زوجین ایجاد می‌کند و باعث می‌شود که بسیاری از آن‌ها برای مدیریت زندگی خود ترک تحصیل کنند. این در حالی است که در جامعه امروز افراد برای دستیابی به یک شغل مناسب و جایگاه اجتماعی خوب حداقل به دریافت مدرک دیپلم نیاز دارند.

همچنین با توجه به اینکه در قانون کشورمان مردان باید اجازه دهند که همسرشان تحصیل کند، بسیاری از زنان به دلیل اختلافات زناشویی با موانع قانونی برای ادامه تحصیل مواجه می‌شوند. این مسائل در کنار هم می‌تواند سطح سواد جامعه را پایین آورده و در ادامه آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی را به دنبال داشته باشد.

2- بالا رفتن احتمال پشیمانی

نوجوانی دوره‌ای‌ست که افراد در طی آن به دلیل نوسانات هورمونی با هیجانات شدیدی رو به رو می‌شوند. برای مثال آن‌ها اغلب بیشتر از دیگران عصبانی می‌شوند و یا عشق‌های پرشورتری را تجربه می‌کنند. از آنجایی که قوه تعقل، قضاوت و تصمیم گیری تحت تاثیر هیجانات کاهش می‌یابد، بعد از پایان دوره نوجوانی خیلی‌ها از تصمیماتی که در این دوره گرفتند پشیمان می‌شوند.

در نتیجه ممکن است که حتی از ازدواج خود نیز ناراضی باشند. از همین رو روانشناسان همواره توصیه می‌کنند که نوجوانان برای تصمیم گیری‌های مهم نظیر انتخاب رشته یا شروع زندگی مشترک باید حتما با یک فرد مطمئن مشورت کنند. در واقع آن‌ها هنوز به نظارت و راهنمایی‌های بزرگسالان نیاز دارند.

3- نبود زمان برای حل بحران نوجوانی و ادامه یافتن آن ها

از نظر روانشناسان رشدی هر مرحله از زندگی انسان‌ها با یکسری چالش رو به رو است که افراد پیش از رسیدن به مرحله بعد باید آن‌ها را حل و فصل نمایند. در این میان دوران نوجوانی برهه حساسی محسوب می‌شود که چالش‌ها و بحران‌های بیشتری پیش روی انسان می‌گذارد. در این زمان افراد به دنبال این هستند که دریابند چه کسی هستند، در زندگی چه اهدافی دارند و به عنوان یک بزرگسال می‌خواهند چگونه خود را در اجتماع تعریف کنند.

کسانی که در 16 سالگی ازدواج می‌کنند ممکن است هنوز به این سوال‌ها جواب نداده باشند و با ازدواج از حل بحران‌های نوجوانی باز بمانند. در حقیقت بسیاری از زوجینی که در نوجوانی ازدواج می‌کنند به یکباره و بدون آمادگی قبلی درگیر چالش‌های بزرگسالان می‌شوند؛ بدون اینکه از پس چالش‌های قبلی برآمده باشند. همین امر باعث می‌شود که با گذشت سال‌ها بحران‌های روانی مرتبط با نوجوانی هنوز در آن‌ها دیده شود و مشکلاتی نظیر سردرگمی در هویت یا نداشتن عقاید منسجم در میان آن‌ها شایع‌تر باشد.

4- نداشتن تجربه و مهارت کافی در برابر مشکلات

یکی از فاکتورهای مهمی که باعث می‌شود دختر/پسر با سهولت بیشتری از پس تعارض‌ها یا مشکلات زندگی خود بربیایند، این است که قبلا آن‌ها را پیش بینی کرده و برای حل‌شان آماده باشند. اما یکی از ویژگی‌های اصلی دوران نوجوانی ناتوانی در آینده نگری و افزایش تکانشگری است. در حقیقت اکثر نوجوانان کمتر می‌توانند به پیامدهای رفتارشان در آینده فکر کنند. همین باعث می‌شود که اگر بدون مشورت با دیگران به یک کار مهم اقدام کنند بعدها از مشکلاتی که بر سر راهشان قرار می‌گیرد غافل گیر شوند و ندانند که چگونه باید برای حل و فصل آن‌ها اقدام کرد.

5- استفاده از پرخاش و خشونت برای حل مسائل

بسیاری از دخترانی که در سنین کم ازدواج می‌کنند، در حقیقت به اجبار خانواده‌ها تن به این کار می‌دهند. آمارهای جهانی نشان می‌دهند دخترانی که در این سنین وارد زندگی مشترک می‌شوند، بیش از سایرین خشونت‌های خانگی نظیر پرخاشگری جسمی، جنسی و سوء استفاده روانی را تجربه می‌کنند. به خصوص اگر از نظر سنی یا وضعیت اقتصادی و اجتماعی در جایگاه بالاتری قرار داشته باشد.

بیشتر بخوانید : معیار انتخاب همسر

علت گرایش به ازدواج در 16 سالگی

ازدواج در سنین کم به دو دلیل عمده اتفاق می‌افتد، اول فشار خانواده و دوم تجربه عشق‌های آتشین در نوجوانان. در مورد اول یعنی فشار خانواده‌ها عوامل متعددی نقش دارند که از جمله مهم‌ترین آن ها باید به وجود مشکلاتی نظیر فقر، فرهنگ و باورهای مذهبی اشاره کرد. در همین راستا بسیاری از نوجوانان به دلیل اجبارهای موجود در خانواده تن به ازدواج می‌دهند که این مسئله آسیب‌های احتمالی را تشدید کرده و سلامت روان وی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

علاقه خود نوجوان به ازدواج در 16 سالگی

اما از سوی دیگر در بسیاری از موارد اصرار خود نوجوانان است که منجر به ازدواج در این دوره می شود. این مسئله به احتمال زیاد تحت تاثیر هیجانات شدیدی  است که در دوره نوجوانی بروز می‌یابند و منجر به تجربه عشقی آتشین می‌شود. در عشق آتشین دختر/پسر بدون در نظر گرفتن شرایط پیرامونی بیش از هرچیز تنها به وصال فکر می‌کنند و توجه چندانی به تصمیم گیری منطقی ندارند.

متخصصان بر این باورند که اگر والدین در مورد ویژگی‌های خاص این دوره از قبل به فرزندان خود آموزش بدهند و آن‌ها را برای مواجهه با چنین هیجاناتی آماده کنند، احتمال تصمیم گیری‌های شتابزده کاهش خواهد یافت. با این حال برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه برخورد با موضوع عشق و عاشقی در نوجوانان لازم است که به یک روانشناس متخصص در حوزه کودک و نوجوان مراجعه نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: ازدواج در 16 سالگی



:: برچسب‌ها: ازدواج در 16 سالگی ,
:: بازدید از این مطلب : 499
|
امتیاز مطلب : 23
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : چهار شنبه 5 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

ازدواج در 15 سالگی هنوز هم در بسیاری از مناطق کشورمان صورت می‌گیرد. اما موفقیت ازدواج دختران و پسران در پانزده سالگی به عوامل مختلفی بستگی دارد که مطالعه درباره آن ها می‌تواند به شما و خانواده تان برای تصمیم گیری در این باره کمک شایانی بکند. دختران پانزده ساله معمولا دچار دوگانگی بین درس خواندن و پذیرفتن مسئولیت یک زندگی می‌شوند و پسران برای ازدواج در این سنین اغلب استقلال مالی نداشته و برای شروع نیاز به حمایت خانواده شان دارند. طبق آمار احتمال طلاق (در ببشتر موارد طلاق عاطفی) این نوع ازدواج ها بسیار بالاست. بنابراین پیشنهاد می‌شود که اگر خانواده ویا خود شما تصمیم به ازدواج در پانزده سالگی دارید، حتما برای ارزیابی از خدمات مشاوره ازدواج استفاده نمایید.

منبع: ازدواج در 15 سالگی

ازدواج در 15 سالگی

اگر تصمیم به ازدواج در پانزده سالگی دارید و یا خانواده تان تصمیم به ازدواج شما گرفته اند و شرایط مناسبی برای شما فراهم شده، پیشنهاد می کنیم در این مساله عجله نکرده و برای بررسی احتمال موفقیت این ازدواج از متخصصان خانواده مشاوره دریافت کنید. فراموش نکنید که ازدواج آینده شما را به طور کامل تحت تاثیر قرار خواهد داد، پس تامل درباره آن از واجبات است. چه این ازدواج بر مبنای عشق باشد و چه بر مبنای اجبار، شانس موفقیت و ناموفق بودن آن به یک اندازه است. در ادامه به عوامل و پیامدهای ازدواج در سنین پایین اشاره کرده ایم. برای آشنایی با بهترین سن ازدواج کلیک کنید.

چه عواملی باعث ازدواج در 15 سالگی می شود؟

عوامل مختلفی می‌توانند در تصمیم‌گیری برای ازدواج در سن پایین دخیل باشند که در ادامه به چند مورد از مهم‌ترین آن‌ها اشاره کرده‌ایم. برای آشنایی با معایب و مزایای ازدواج زودهنگام کلیک کنید.

1- عاشق شدن در نوجوانی

دوره نوجوانی زمانی است که میل جنسی بیدار می‌شود و نوسانات هورمونی به تشدید عواطف و احساسات می‌انجامد. در این شرایط کسانی که در یک رابطه عاطفی قرار می‌گیرند معمولا عشق پرشوری را تجربه می‌کنند که در اصطلاح به آن عشق آتشین گفته می‌شود. کسانی که درگیر عشق آتشین هستند معمولا آینده نگری کمتری دارند، نمی‌توانند به دنبال دلایل منطقی برای تصمیم خود بگردند و می‌خواهند خیلی سریع برای دستیابی به احساسات خوشایندتر، زندگی مشترک خود را آغاز کنند.

این تصمیم‌گیری شتابزده با گذشت زمان و فروکشی هیجانات معمولا به پشیمانی و بروز تعارض در زندگی زوجین می‌انجامد. از همین رو بسیار اهمیت دارد که نوجوانان قبل از تصمیم‌گیری و اقدام جدی برای ازدواج از ویژگی‌های دوره نوجوانی آگاه شده و در ارتباط با یک روانشناس متخصص در حیطه کودک و نوجوان قرار بگیرند. روانشناس به آن‌ها کمک می‌کند تا با یادگیری مهارت کنترل هیجانی از تصمیم‌های احساسی پیشگیری نمایند.

2- ازدواج در 15 سالگی به خاطر فقر

بررسی‌ها نشان می‌دهند که ازدواج در 15 سالگی و به طور کل ازدواج در سنین پایین بین کسانی که از جایگاه اقتصادی و اجتماعی پایین برخوردار هستند، بیش از همه اتفاق می افتد. این مسئله به خصوص برای دختران بیش از همه صدق می‌کند. در حقیقت در جوامع کم درآمد خانواده‌ها بیش از همه احتمال دارد که دخترانشان را خیلی زود شوهر بدهند تا هزینه‌های کمتری را متحمل شوند. اما از آنجایی که ازدواج پسران هزینه‌های بیشتری برای والدین به همراه دارد و همچنین پسرها نوعی نیروی کار محسوب می‌شوند، این اتفاق کمتر برای پسرها می‌افتد.

3- اعتقادات سخت مذهبی

بسیاری از افراد و خانواده‌ها به دلیل باورهای مذهبی بر ازدواج سن‌پایین تاکید می‌کنند. آن‌ها بر این باورند که بلوغ جسمانی نشانگر آمادگی دختر و پسر برای قرار گرفتن در زندگی زناشویی است و باید به فرزندان کمک کرد که هرچه زودتر برای ازدواج اقدام کنند. امروزه با پیشرفت علم و اهمیت یافتن بلوغ روانی فشارهای مذهبی برای ازدواج در 15 سالگی کم رنگ‌تر شده است. با این حال هنوز هم این مسئله در بسیاری از خانواده‌ها دیده می‌شود.

4- عوامل اجتماعی و فرهنگی موثر در ازدواج در 15 سالگی

ازدواج در 15 سالگی یا حتی سنین پایین‌تر از آن  در برخی فرهنگ‌ها مسئله‌ای رایج و جا افتاده است. در این فرهنگ‌ها لزوما باورهای مذهبی موجب گرایش به ازدواج در سنین پایین نمی‌شود؛ بلکه این مسئله می‌تواند بخشی از آداب و رسوم آن فرهنگ باشد که سال‌های سال تکرار شده است.

5- روابط خارج از عرف

در جوامعی که روابط جنسی آزادتر است بارداری نوجوانان یکی از دغدغه‌های بسیار مهم است که می‌تواند در تصمیم گیری آن ها برای ازدواج نقشی مهم و اساسی ایفا کند. از همین رو بسیار اهمیت دارد که نوجوانان از پیامدهای بارداری و درگیری در روابط جنسی محافظت نشده آگاه باشند و آموزش‌های کافی در این زمینه دریافت نمایند.

عواقب ازدواج در 15 سالگی چیست؟

طبق نظر روانشناسان و سایر کارشناسان سلامت، 15 سالگی هنوز جزء دوره نوجوانی محسوب می‌شود. این دوره ویژگی‌های خاص خود را دارد که باعث می‌شود احتمال بروز پیامدهای منفی پس از ازدواج بالاتر برود. از جمله این پیامدها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. برای آشنایی با بهترین سن ازدواج کلیک کنید.

1- احتمال پشیمانی در سال های آتی

همانطور که گفته شد نوجوانان بیش از همه دست به تصمیم گیری هیجانی می‌زننند و کمتر می توانند آینده نگری داشته باشند. همین مسئله باعث می‌شود که بسیاری از عوامل مهم را هنگام ازدواج نادیده بگیرند. در این شرایط طبیعی است که با افزایش سن و گذر از دوران نوجوانی دختر یا پسر از ازدواج خود پشیمان شود و ملاک‌های جدیدی برای انتخاب همسر پیدا کنند. برای آشنایی بیشتر مقاله معیار انتخاب همسر را بخوانید.

2- نبود فرصت برای گذر از بحران های نوجوانی

در دوره نوجوانی دختر/پسر چالش‌ها و بحران‌های مختلفی را تجربه می‌کنند. برای مثال در پی بحران هویت باید دریابند چه کسی هستند، در زندگی چه اهدافی دارند و می‌خواهند خود را چگونه تعریف کنند. بسیاری از کسانی که در این دوره ازدواج می‌کنند گویی به یکباره به مرحله بزرگسالی و چالش‌های آن پا می‌گذارند، بدون اینکه چالش‌های مرحله قبل را پشت سر گذاشته باشند. از همین رو ممکن است با گذشت سال‌ها تازه به فکر این بیافتند که چرا علایق خود را دنبال نکرده‌اند و حتی در مورد هویت خود نیز نوعی سردرگمی را تجربه کنند.

3- از بین رفتن فرصت ها برای یادگیری مهارت های لازم

ازدواج در بسیاری از موارد دغدغه‌های زیادی را به زندگی افراد وارد می‌کند که باعث می‌شود درس و مدرسه را کنار بگذارند. در این میان عواملی نظیر مخالفت مرد با تحصیل همسر نیز به این مسئله دامن می‌زند. در نتیجه بسیاری از متخصصان بر این باورند که بهتر است افراد حداقل تحصیلات عمومی (در کشور ما دیپلم) را تا 18 سالگی پشت سر بگذارند و پس از آن برای ازدواج اقدام نمایند.

4- بالا رفتن خشونت خانگی به دلیل فقدان مهارت حل مساله

آمارها نشان می‌دهند دخترانی که در سنین پایین نظیر 15 سالگی ازدواج می‌کنند بیش از همه در معرض انواع خشونت‌های خانگی و سوء استفاده‌های جسمانی و روانی قرار دارند. این مسئله به خصوص زمانی که اختلاف سنی در ازدواج بسیار زیاد است و مرد جایگاه اقتصادی و اجتماعی بالاتری دارد بیشتر دیده می‌شود.

احتمال موفقیت ازدواج نوجوان در 15 سالگی

علاوه بر عوامل ذکر شده، گاه با وجود مخالفت خانواده دختر یا پسر قبل از رسیدن به سن قانونی تمایل به ازدواج دارد. گاه این تمایل برای دوست شدن و برقراری ارتباط عمیق با جنس مخالف پیش می‌آید که والدین را مستاصل می‌کند. ارتباط با جنس مخالف یکی از نگرانی‌های والدین است که باعث تنش‌های زیادی هم برای نوجوان و هم برای خانواده می‌شود. از آنجا که در این شرایط قرار گرفتید، بهتر است هر چه زودتر برای بررسی وضعیت و یافتن راه حل مناسب مشاوره خانواده و مشاوره نوجوان دریافت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مجموعه مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: ازدواج در 15 سالگی



:: برچسب‌ها: ازدواج در 15 سالگی ,
:: بازدید از این مطلب : 456
|
امتیاز مطلب : 21
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : سه شنبه 4 مرداد 1401 | نظرات ()