نوشته شده توسط : newmiiind

آیا می‌دانید عوارض اعتیاد در دوران بارداری چیست؟ اعتیاد مساله‌ایست که تاثیر منفی بسیار زیادی بر روی فرد مصرف‌کننده می‌گذارد. حال اگر آن فرد باردار باشد، عوارض و مشکلات ناشی از اعتیاد چندین برابر خواهد شد و علاوه بر مادر، جنین را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. بسیاری از مادران معتاد بر این باورند که کم کردن مصرف مواد مخدر در دوران بارداری کافیست و دیگر جنین آسیبی نمی‌بیند. اما حقیقت این است که کمترین مواد مخدر نیز وارد بدن جنین شده و مشکلات بسیار زیادی را به وجود می‌آورد. به همین دلیل ضروری است که افراد از عوارض اعتیاد در دوران بارداری آگاه باشند و گامی موثر در جهت ترک آن بردارند. مشاوره ترک اعتیاد می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید. 

منبع: عوارض اعتیاد در بارداری

داروهای مخدر زیان آور در دوران بارداری

آمارهای پزشکی نشان می‌دهند که از بین هر بیست نفر خانم‌های باردار، تقریبا یک نفر از آن‌ها به مصرف داروهای مخدر زیر گرایش دارند که می‌تواند خطرات متعددی را برای مادر به همراه داشته باشد:

-ماری جوآنا
-کوکائین
-هروئین
-آمفتامین‌ها
-ترامادول
-کدئین
-موروفین

بیشتر بخوانید : اعتیاد چیست

مشکلات ناشی از مصرف مواد مخدر در دوران بارداری

مصرف مواد مخدر به خودی خود مشکلات زیادی را برای فرد ایجاد می‌کند. این مشکلات در دوره بارداری بیشتر نیز می‌شود. زنان شاید به خاطر وظیفه‌ای که ذاتا به آن‌ها محول شده، باید در حفظ سلامت خود بیشتر توجه کنند، علارغم بارداری اعتیاد برای زنان خطرات جدی ایجاد می‌کند. برای آشنایی با مشکلات اعتیاد در زنان کلیک کنید. در ادامه برخی از این مشکلات خانم‌های دچار اعتیاد در بارداری آورده شده است.

1. عوارض اعتیاد در دوران بارداری | عدم رشد جنین

از تاثیرات منفی مصرف مواد مخدر در دوران بارداری، عدم توانایی باروری می‌باشد که در نتیجه آن رحم مادر قادر به حمل جنین نخواهد بود و قبل از لانه گزینی نطفه دفع می‌شود.

2. زایمان زودرس

 از زمان آغاز بارداری تا وضع حمل و تولد نوزاد مدت زمان خاصی باید سپری شود تا نوزاد به رشد کامل برسد و زایمان در وقت مناسب انجام گیرد. عوامل مختلفی می‌تواند سبب زایمان زودرس- یعنی زایمان قبل از هفته 37 بارداری گردد. از جمله مهم‌ترین عوامل زایمان زودرس، مصرف مواد مخدر در دوران بارداری است.

3. سقط جنین

اگر جنین در رحم مادر قبل از هفته 20 بارداری بمیرد به آن سقط جنین گفته می‌شود که عوامل زیادی در این اتفاق دخیل خواهند بود. اعتیاد و مصرف مواد مخدر از جمله دلایل سقط جنین هستند.

4. عوارض اعتیاد در دوران بارداری | بروز مشکلات جفت

مادامی که جنین در رحم مادر است از راه جفت اکسیژن و غذای خود را دریافت می‌کند. اگر به هر دلیلی جفت در رحم مادر دچار مشکل شود، روند اکسیژن و غذا رسانی به جنین مختل می‌گردد و عوارض خطرناکی را بر جای خواهد گذاشت.

5. مرده‌زایی

یکی دیگر از مشکلات مصرف مواد مخدر در دوران بارداری، مرده زایی است. به دلیل اینکه جنین در هفته‌های بعد از 20 بارداری به شکل یک انسان کامل در آمده است، اگر در شکم مادر بمیرد به آن مرده زایی گفته می‌شود. مرده زایی یکی از نتایج تلخ مصرف مواد مخدر در دوران بارداری است.

باور اشتباه مادران معتاد نسبت به دوران بارداری

برخی از مادران باردار که دچار اعتیاد به مواد مخدر هستند، نسبت به استفاده از این مواد تصور اشتباهی دارند. آن‌ها تصور می‌کنند که اگر مصرف مواد مخدر مانند سیگار، قلیان و یا دخانیات به تعداد دفعات کمتری کاهش یابد، عوارض ناشی از مصرف این مواد کاملا از بین می‌رود. این در حالیست که مصرف هیچ مقدار از مواد مخدر و اعتیادآور حتی به نسبت بسیار ناچیز در دوران بارداری مجاز نخواهد بود.

بیشتر بخوانید : ترک اعتیاد در بارداری

عوارض اعتیاد بر سلامت مادر در دوران بارداری

عوارض ناشی از اعتیاد در دوران بارداری بر روی مادر را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

-کم خونی
-سقط جنین
-احتمال دچار شدن به سرویکال دیس پلازی دوران بارداری
-احتمال پارگی زودرس پرد‌ه‌ها
-احتمال بروز هموراژی قبل از وضع حمل

عوارض اعتیاد در دوران بارداری | عوارض اعتیاد بر سلامت جنین

-افزایش زردی بدن
-وزن بسیار کم
-بروز عفونت‌های چشمی
-احتمال ابتلا به تومورهای شکمی
-آسم و مشکلات تنفسی
-مشکلات روان شناختی و رفتاری
-نابینایی و ناشنوایی
-انعقاد خون
-خونریزی داخل جمجمه
-احتمال ابتلا به سرطان‌های مختلف
-نقص مادرزادی
اعتیاد نوزادان

نکته: بیش فعالی، عدم تمرکز، ناتوانی در برقراری ارتباطات اجتماعی، میل به مصرف مواد مخدر و بزهکاری در نوجوانی از جمله آسیب‌های روانی هستند که در نتیجه اعتیاد مادر در دوران بارداری بر نوزاد وارد می‌شود و در آینده‌ای نه چندان دور در وجود کودک رشد کرده و آشکار می‌شوند.

تاثیرات ناشی از اعتیاد در همه زنان باردار به یک اندازه نیست

نمی‌توان به طور قطع گفت مصرف هر کدام از داروها و مواد اعتیادآور عوارض یکسانی را برجای می‌گذارد. گاهی مادر از چند نوع ماده مخدر به طور همزمان استفاده می‌کند، رژیم غذایی مناسبی را رعایت نمی‌کند و دچار بیماری‌های مقاربتی نیز می‌باشد. در نتیجه تر کیب این عوامل مختلف باعث تاثیرات متفاوتی بر سلامت جنین و مادر خواهد شد. برای آشنایی با مضرات مصرف الکل در بارداری کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

مصرف مواد اعتیادآوری چون کراک و کوکائین در دوران بارداری چه عواقبی را به دنبال دارد؟

مصرف این مواد می‌تواند در تولد زودرس نوزاد، وزن کم او و مشکلاتی همچون استفراغ، لرزش‌های شدید و گریه‌های زیاد همراه باشد.

مصرف الکل برای مادران باردار چه پیامدهایی به همراه دارد؟

سندروم الکلی یکی از شایع‌ترین اختلالاتی است که در نوزادن دارای مادر الکلی دیده می‌شود.

منبع: عوارض اعتیاد در بارداری



:: برچسب‌ها: عوارض اعتیاد در بارداری ,
:: بازدید از این مطلب : 472
|
امتیاز مطلب : 40
|
تعداد امتیازدهندگان : 11
|
مجموع امتیاز : 11
تاریخ انتشار : پنج شنبه 2 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

درمان افسردگی واجب‌ترین مسئله برای کسانی است که با این بیماری درگیر هستند. بسیاری از مشاورین افسردگی را یک بیماری مزمن می‌دانند. این بیماری یا برای همیشه در شخصیت شما خواهد ماند و یا هر چند وقت یکبار و به‌صورت دوره‌ای بروز خواهد کرد. به همین خاطر توجه به کنترل و درمان افسردگی موضوع بسیار مهمی است. روش‌های مختلفی برای این کار وجود دارد. از خوددرمانی‌هایی مثل ورزش‌کردن و مدیتیشن گرفته تا روش‌های جدی‌تری مثل دارودرمانی و یا انواع مشاوره برای درمان‌افسردگی استفاده می‌شود. بااین‌حال نکته مهم این است که شما این بیماری و درمان آن را جدی بگیرید. در شرایطی که نشانه‌های افسردگی را در خود یا هر یک از اطرافیان می‌بینید بهترین کار این است که از یک مشاور کمک بگیرید.

بیشتر بخوانید : اختلالات خلقی

منبع: درمان افسردگی با روش های علمی

اهمیت درمان افسردگی

اولین سؤالی که باید به آن جواب بدهیم این است که درمان‌افسردگی چه اهمیتی دارد؟ خیلی وقت‌ها ما این را شنیده‌ایم که بعضی بیماران افسرده خودبه‌خود خوب می‌شوند. پس چرا باید به دنبال روشی برای درمان‌باشیم؟ در جواب این سؤال باید گفت تعداد کسانی که واقعاً دچار بیماری افسردگی شوند و خودبه‌خود بهبود پیدا کنند بسیار کم است. البته بعضی افراد این را در نظر نمی‌گیرند که دیریازود دوره جدید افسردگی برای آنها شروع می‌شود. به همین خاطر وقتی در فاصله بین دو دوره افسردگی هستند تصور می‌کنند که کاملاً خوب شده‌اند. اما بهتر است بدانید به عقیده بیشتر مشاورین، افسردگی بیماری نیست که فقط یک‌بار شما را درگیر کند و پس از آن برای همیشه تمام بشود.

درگیرشدن با افسردگی به این معناست که ذهن شما نسبت به این بیماری آسیب‌پذیر است و این یعنی با بروز یک اتفاق سخت دیگر یا حتی گاهی اوقات بدون هیچ دلیلی شما مجدداً افسردگی را تجربه خواهید کرد. به‌علاوه یکی دیگر از موضوعاتی که اهمیت درمان افسردگی را نشان می‌دهد این است که بی‌توجهی به درمان‌ یا درمان‌های اشتباه شما را نسبت به درمان افسردگی مقاوم خواهد کرد. به‌عبارت‌دیگر تحقیقات نشان داده که وقتی یک نفر برای دومین یا سومین بار دچار دوره‌های افسردگی می‌شود هر بار این بیماری را با شدت بیشتری تجربه خواهد کرد. به همین خاطر است که می‌گویند زمان در درمان‌این بیماری نقش بسیار مهمی دارد. برای آشنایی با علائم افسردگی شدید کلیک کنید.

انواع روان درمانی برای افسردگی

بهترین روشی که تا امروز برای بهبود افسردگی شناخته شده، استفاده از روان‌درمانی است. اما خود روان‌درمانی نیز روش‌های مختلفی دارد. مشاورین با توجه به علل، شدت و سایر عوامل افسردگی یکی از این روش‌ها را استفاده خواهند کرد. برای آشنایی با زمان و طول درمان افسردگی کلیک کنید.

درمان شناختی – رفتاری

بر اساس تحقیقات درمان شناختی – رفتاری یکی از اثربخش‌ترین روش‌ها برای درمان افسردگی و حتی شاید بهترین روش باشد. در این شیوه سعی می‌شود تا افکار منفی که باعث افسردگی بیمار شده‌اند شناسایی شوند؛ سپس به فرد کمک می‌شود تا ریشه و علت این افکار و همین‌طور راه‌های مبارزه با آن‌ها را یاد بگیرد. به همین خاطر کسانی که با استفاده از این روش مورد درمان قرار می‌گیرند معمولاً کمتر دچار دوره‌های مجدد می‌شوند. زیرا آن‌ها به‌خوبی روش‌های مبارزه با افکار منفی یا علت بیماری خود را یاد گرفته‌اند.

درمان‌های مبتنی بر ذهن‌آگاهی

در کنار استفاده از روش شناختی – رفتاری، این درمان‌ها نیز اثربخشی بسیار بالایی دارند و بیشترین کاربرد آن‌ها درمان افسردگی در شرایطی است که این بیماری مزمن یا مقاوم به درمان شده است. در این روش به بیمار آموزش داده می‌شود که چطور فکرکردن دائم او به مشکلات و تلاش برای حل مسائل مختلف باعث افسردگی وی شده است. سپس به وی کمک می‌کنند تا به جای درگیری‌های دائمی ذهنی در زمان حال زندگی کند.

روانکاوی

درمان‌های روانکاوی همیشه یکی از جذاب‌ترین روش‌ها در روان‌درمانی بوده‌اند. بسیاری از مردم دوست دارند که استفاده از این روش را امتحان کنند. در روش روانکاوی اعتقاد بر این است که افسردگی در واقع یک خشم نسبت به یکی از شخصیت‌های زندگی است که تغییر جهت داده و به‌صورت خشم نسبت به خود درآمده است. در طی‌درمان به بیمار کمک می‌شود تا دلیل اصلی خشم و بیماری خود را پیدا کرده و نسبت به آن بینش یابد.

گروه‌درمانی

علاوه بر درمان‌های فردی ممکن است از انواع گروه‌درمانی‌ها نیز برای درمان‌افسردگی استفاده شود. گروه‌درمانی نیز مانند درمان‌های فردی می‌تواند با استفاده از هرکدام از رویکردهای بالا یا رویکردهای دیگر مثل سایکودرام مورداستفاده قرار بگیرد. یکی از مزایای استفاده از گروه‌درمانی این است که فرد متوجه می‌شود او تنها کسی نیست که دچار این مشکل شده؛ به‌علاوه بیماران از طریق معاشرت با یکدیگر راهکارهای مختلفی را از هم یاد خواهند گرفت. برای آشنایی با سایر روش های درمان بدون دارو افسردگی کلیک کنید.

درمان افسردگی و استفاده از داروها

آیا می‌توان برای درمان‌افسردگی از داروها استفاده کرد؟ در جواب این سؤال باید گفت بله؛ گاهی اوقات متخصصین از انواع داروها برای درمان افسردگی استفاده می‌کنند. در زمان‌هایی که بیماری فرد شدت بیشتری داشته باشد او قادر نخواهد بود که با استفاده از روان‌درمانی شرایط خود را کنترل کند. در این موقعیت‌ها متخصصین از دارو استفاده می‌کنند.

دارو به بیمار کمک می‌کند تا مشکلات روحی خود را کمی کاهش دهد. و به‌این‌ترتیب برای روان‌درمانی آماده خواهد شد. به‌علاوه بعضی مواقع نیز متخصصین به این نتیجه می‌رسند که علت افسردگی بیمار کم‌شدن برخی مواد شیمیایی مانند سروتونین در مغز است. در این شرایط نیز برای بیمار از داروهایی استفاده می‌شود که به او کمک می‌کنند تا به سطح معمول از این مواد شیمیایی دست پیدا کند.

بیشتر بخوانید : داروهای ضد افسردگی

درمان افسردگی و خودمراقبتی

یکی از روش‌هایی که این روزها بسیار راجع به آن صحبت می‌شود خودمراقبتی در درمان‌افسردگی است. این شیوه مدعی است که شما می‌توانید به‌تنهایی و با استفاده از چند راهکار ساده مثل ورزش‌کردن افسردگی خود را درمان کنید. در ارتباط با این روش باید به این نکته توجه داشته باشید که خودمراقبتی آن هم به‌تنهایی بیشتر می‌تواند برای حالت‌های شبه افسردگی یا افسردگی‌های خفیف نتیجه‌بخش باشد.

اگر بیمار شما واقعاً درگیر افسردگی بالینی است اگرچه بازهم استفاده از راهکارهای خودمراقبتی به او کمک می‌کند تا بهتر با مشکلاتش کنار بیاید بااین‌حال بدون کمک‌گرفتن از درمان‌های جدی این بیماری قابل‌درمان نخواهد بود. از جمله روش‌های خودمراقبتی به شرح زیر است.

سبک زندگی سالم

تأثیر سبک زندگی در ابتلا به بیماری‌های روحی را بسیاری از تحقیقات ثابت کرده‌اند. به همین خاطر بسیاری از متخصصین توصیه می‌کنند که برای درمان افسردگی سعی کنید سبک زندگی خود را سالم نگه دارید. استفاده از مواد غذایی تازه و سالم، خواب کافی و به‌خصوص ورزش‌های هوازی تأثیر بسیاری در کاهش افسردگی دارند.

ارتباطات اجتماعی

صحبت‌کردن با دیگران همیشه می‌تواند یکی از بهترین راه‌ها برای رسیدن به آرامش باشد. این که شما احساس کنید کسانی را دارید که در سختی‌ها می‌توانید روی کمکشان حساب کنید بسیار مفید خواهد بود. به همین خاطر در مواقعی که فکر می‌کنید شرایط روحی خوبی ندارید بهتر است با دوستان و اعضای خانواده ارتباط برقرار کنید.

تفریح کنید

یکی از اشتباهات ما این است که زمان زیادی را به کارکردن اختصاص می‌دهیم. به‌خصوص وقتی کارهای زیادی برای انجام‌دادن داشته باشیم اولین چیزی که حذف خواهیم کرد زمان‌های استراحت و تفریح هستند. اما یادتان باشد که این موضوع خود یکی از دلایل مبتلا شدن به افسردگی است. کار زیاد باعث خواهد شد شما انرژی خود را از دست بدهید. در چنین شرایطی بهتر است حتماً زمان‌هایی را برای تفریح و استراحت در نظر بگیرید. در این زمان‌ها به سراغ کارهایی بروید که احساس می‌کنید شما را خوشحال خواهند کرد. برای اطلاعات بیشتر مقاله کمک به افراد افسرده کلیک کنید.

تمرینات آرام‌سازی

یکی از راهکارهایی که می‌تواند در درمان افسردگی بسیار مفید باشد استفاده از روش‌های آرام‌سازی است. تکنیک‌هایی مانند تنفس شکمی، یوگا و مدیتیشن به شما کمک خواهند کرد تا استرس و فشار روانی را از خودتان دور کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

آیا افسردگی قابل‌ درمان است؟

بله؛ افسردگی نیز مانند هر بیماری روانی دیگر می‌تواند درمان شود. با استفاده از جلسات روان‌درمانی شما یاد خواهید گرفت که افکار و احساسات خود را کنترل کنید؛ و از عود مجدد این بیماری جلوگیری کنید.

منبع: درمان افسردگی با روش های علمی



:: برچسب‌ها: درمان افسردگی با روش های علمی ,
:: بازدید از این مطلب : 483
|
امتیاز مطلب : 26
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

تصمیم گیری برای ترک اعتیاد برای کسی که درگیر این مشکل شده تصمیمی سخت و در عین حال حیاتی است. بسیاری از این افراد با وجود تمام مشکلات حاضرند به مصرف خود ادامه دهند اما به ترک فکر نکنند. یکی از علل این موضوع تجربه علائم ناخوشایندی است که در پی مصرف نکردن مواد به بیمار دست می‌دهد. هم‌چنین وسوسه شدید ذهنی و احساس اجبار برای مصرف مجدد همگی از موانعی هستند که جلوی ترک اعتیاد را می‌گیرند. با این حال امروزه روش‌های نوینی برای ترک اعتیاد ابداع شده‌اند که به فرد کمک می‌کنند بر این موانع غلبه کرده و بتواند ترک موفقیت آمیزی را تجربه کند. از جمله این روش‌ها می‌توان به انواع درمان‌های دارویی و روانشناختی اشاره کرد که در ادامه بیشتر درباره این روش‌ها و رویکردهای دیگر صحبت خواهیم کرد. برای آشنایی با انواع مواد اعتیاد آور کلیک کنید.

منبع: ترک اعتیاد

بهترین روش ترک اعتیاد

امروزه روش‌های بسیار گوناگونی برای ترک اعتیاد طراحی شده‌اند. انتخاب هر کدام از این‌ها بستگی به نوع نیازهای فرد در حال ترک و وضعیت جسمانی و روانی او دارد. در این میان مهم‌ترین عامل موفقیت این است که فرد برای ترک اعتیاد آمادگی داشته باشد و به این سطح از آگاهی برسد که مواد پیامدهای منفی بر جنبه‌های مختلف زندگی او گذاشته است. اگر این آمادگی وجود نداشته باشند استفاده از روش‌های سم زدایی سریع، بردن فرد به کمپ‌های اجباری و تلاش مکرر برای ترک دادن او اغلب پس از گذشت مدت‌زمانی به شکست منجر می‌شوند.

امروزه روش‌های خاصی برای ایجاد این آمادگی طراحی شده‌اند که به فرد کمک می‌کنند در فرایند درمان خویش فعال باشد. از جمله خدماتی که در این زمینه وجود دارد می‌توان به جلسات درمانی مبتنی بر مصاحبه انگیزشی که توسط روانشناسان و سایر متخصصین سلامت روان ارائه می‌شود اشاره کرد. در نتیجه قدم اول این است که به فرد کمک کنید از یک متخصص در زمینه ترک اعتیاد مشورت بگیرد و روشی را انتخاب کند که متناسب با نیازها و شرایط او باشند. ما در ادامه به بهترین و مؤثرترین روش‌های ترک اعتیاد اشاره کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید : درمان اعتیاد به مواد مخدر

1- مصاحبه انگیزشی

وقتی افراد به ترک اعتیاد فکر می‌کنند نوعی تضاد و دوگانگی در وجودشان شکل می‌گیرد. آن‌ها از طرفی از پیامدهای منفی مصرف خسته‌اند و از سوی دیگر از مصرف مواد منافعی عایدشان می‌شود. برای مثال ممکن است به کمک مواد، لحظاتی از رنج‌های زندگی آسوده شده و لذتی را تجربه کنند که در حالت طبیعی از آن محروم هستند. هم‌چنین آن‌ها ممکن است میل زیادی به ترک داشته باشند اما وجود وسوسه یا ترس از علائم ترک، دوگانگی و تضادهایشان را تشدید کند.

در مصاحبه انگیزشی درمانگر به کمک بیمار می‌آید تا او بتواند ابتدا این تضادها را در درون خود حل کرده و به‌این‌ترتیب برای شروع فرایند درمان آمادگی بیشتری داشته باشد. همین مسئله باعث می‌شود که فرد در طول فرایند بهبودی فعال‌تر بوده و نسبت به کسانی که به کمپ‌های اجباری می‌روند و دوره‌های بستری ناخواسته‌ای را پشت سر می‌گذارند احساس کنترل بیشتری بر رفتارهای خود داشته باشد. این امر در نهایت به دوره‌های پرهیز طولانی‌تر و تجربه ترک موفقیت آمیز کمک بسیاری می‌کند.

بیشتر بخوانید : ترک اعتیاد به مواد توهم زا

2- درمان شناختی رفتاری برای ترک اعتیاد

درمان شناختی رفتاری یکی از مؤثرترین روش‌ها برای ترک اعتیاد است که در درمان سوءمصرف بسیاری از مواد به کار می‌رود. در این روش که توسط روانشناسان ارائه می‌گردد درمانگر به بیمار کمک می‌کند تا بتواند الگوهای رفتاری ناسازگار خود را شناسایی کند و در مقابل، مهارت‌های مقابله‌ای مناسب را بیاموزد.

برای مثال ممکن است فقدان مهارت‌هایی نظیر قاطعیت و عدم توانایی برای نه گفتن باعث شود که فرد دائماً در موقعیت‌های پرخطر نظیر مصرف مواد گیر بیافتد و به این ترتیب نتواند ترک موفقیت آمیز را تجربه کند. در این شرایط روانشناس به کمک درمان شناختی رفتاری مهارت جرات مندی را به درمانجو آموزش می‌دهد تا او بتواند با تمرین این مهارت در موقعیت‌های مختلف از خود محافظت نماید. 

هم‌چنین در این رویکرد فرد یاد می‌گیرد که موقعیت‌های پرخطر و تحریک کننده مصرف را بشناسد و با استفاده از مهارت‌های مقابله‌ای مناسب از تأثیرگذاری این موقعیت‌ها بر رفتار خود جلوگیری کند. این مسئله تا حد زیادی در کاهش احساس وسوسه و ولع نسبت به مواد تأثیرگذار است و جلوی عود مصرف را می‌گیرد. از جمله دیگر مزایای درمان شناختی رفتاری این است که هم زمان به درمان اختلالات دیگری که همراه با مصرف مواد وجود دارند نیز کمک می‌کند و از همین رو می‌تواند تغییرات پایداری در وضعیت روانی مراجع ایجاد نماید.

3- درمان دارویی

امروزه روش‌های دارویی مختلفی برای ترک اعتیاد به کار گرفته می‌شود که می‌توانند به فرد کمک کنند دوره سم زدایی اولیه را با سهولت بیشتری پشت سر بگذارد و علائم ترک کمتری را تجربه نماید. برای مثال برای ترک مواد مخدری نظیر تریاک، شیره و هروئین ترک اعتیاد با داروی جایگزین پیشنهاد می‌شود. به این ترتیب که پزشک متناسب با دوز مواد مصرفی داروهایی نظیر متادون یا بوپرنورفین را در اختیار بیمار قرار می‌دهد.

این داروها تأثیرات مشابهی با مواد مخدر دارند که باعث می‌شود علائم ترک نظیر درد عضلانی، حالت تهوع و استفراغ به میزان بسیار کمتری بروز یابد. البته توجه داشته باشید که مصرف این داروها باید با احتیاط بسیار زیادی صورت بگیرد چراکه عواملی نظیر توجه نکردن به دوز تجویزی، یا ادامه دادن مصرف داروها بیش از زمانی که پزشک توصیه کرده می‌تواند فرد را در اعتیاد جدیدی گرفتار کند که بر مشکلات او می‌افزاید.

در نتیجه برای پیگیری درمان‌های دارویی حتماً لازم است که تحت نظر یک پزشک قرار داشته باشید و برای تهیه مواردی نظیر شربت متادون یا قرص‌های بوپرنورفین تنها به مراکز بهداشتی معتبر مراجعه نمایید. بسیار مهم است که بدانید عطاری‌ها و سایر مراکزی که اقدام به فروش این داروها می‌کنند هرگز معتبر نبوده و در اکثر موارد داروهای ترک را با ناخالصی و در ترکیب با مواد اعتیادآور دیگر در اختیار شما می‌گذارند. پس لازم است که در این باره حتماً هوشیار باشید. 

بیشتر بخوانید : ترک اعتیاد به مواد محرک

4- مدل ماتریکس

مدل ماتریکس نوعی روش التقاطی برای درمان وضعیت اعتیاد است. به این معنا که در این روش درمانگر از تکنیک رویکردهای مختلف درمانی در کنار یکدیگر استفاده می‌کند. مدل ماتریکس در ابتدا برای ترک اعتیاد به مواد محرک نظیر شیشه و کوکائین ابداع شد؛ اما امروزه در درمان سایر مواد نیز کاربرد گسترده‌ای دارد.

در این روش درمانگر بیش از هر چیز بر افزایش احساس ارزشمندی، اعتماد به نفس و کارآمدی بیمار تمرکز می‌کند و در واقع هدف او از به کار بردن تکنیک‌های مختلف این است که بتواند این ویژگی‌ها را در درمانجو تقویت نماید چراکه وجود ویژگی‌های نظیر کارآمدی و احساس ارزشمندی از جمله کلیدی‌ترین صفاتی هستند که به فرد کمک می‌کنند در مسیر ترک استوار بوده و بتواند سختی‌ها و موانع را به سهولت بیشتری پشت سر بگذارد. از جمله روش‌های مختلفی که در مدل ماتریکس به کار می‌رود می‌توان به خانواده درمانی، گروه درمانی، تکنیک‌های متمرکز بر کاهش عود و آموزش‌های خود مراقبتی اشاره کرد.

5- روش 12 قدم 

روش 12 قدم یکی از اقدامات مؤثر برای نگه‌داشتن فرد در فاز پرهیز است. در این روش که پس از سم زدایی انجام می‌شود بیمار در گروه‌های خودیاری و در کنار سایر افرادی که تجربه مشابهی با او داشتند قرار می‌گیرد. البته از اصول اولیه این گروه‌ها گمنام بودن افراد است که به آن‌ها کمک می‌کند خودافشایی بیشتری داشته باشند و راحت‌تر تجربیات خود را در اختیار سایرین قرار دهند. از جمله معروف‌ترین گروه‌هایی که از روش 12 قدم استفاده می‌کنند می‌توان به الکلی‌های گمنام اشاره کرد.

6- خانواده درمانی

خانواده و نوع برخورد اعضای آن با فردی که درگیر اعتیاد و سوءمصرف مواد شده یکی از کلیدی‌ترین عوامل موفقیت در ترک اعتیاد به شمار می‌رود. بسیاری از خانواده‌ها از ماهیت اعتیاد و تأثیرات بلندمدت آن بر مغز اطلاعی ندارند. در نتیجه ممکن است با هر لغزشی فرد را مورد تحقیر یا سرزنش قرار دهند و به خاطر بی‌ارادگی او را شماتت کنند. همین مسئله باعث می‌شود که افراد آسیب‌پذیری روانی بیشتری پیدا کرده و بیش از پیش در دام اعتیاد گرفتار شوند.

درمانگران با استفاده از روش خانواده درمانی سعی می‌کنند کل خانواده را در فرایند درمان درگیر کرده و آموزش‌های لازم در مورد اعتیاد را در اختیار سایرین نیز قرار دهند. با توجه به مطالب گفته شده ترک در منزل مشکلات عدیده ای می تواند ایجاد کند، برای آگاهی از روش درست ترک در خانه کلیک کنید.

نقش سم زدایی در ترک اعتیاد

توجه داشته باشید که سم زدایی یا پاک شدن بدن از مواد اولین قدمی است که برای ترک اعتیاد برمی‌دارید؛ اما عبور از این مرحله به معنای درمان شدن اعتیاد نیست چراکه اعتیاد منجر به یک بیماری مزمن مغزی می‌شود و در نتیجه نیاز به درمان‌های دراز مدتی دارد تا آثار وسوسه و احساس ولع شدید برای مصرف مجدد نیز در فرد از بین بروند. درنتیجه هرگز به سم زدایی اکتفا نکرده و تلاش کنید برای پیگیری درمان‌های بلند مدت نیز اقدام نمایید. روانشناسان، روان پزشکان و سایر متخصصین سلامت روان از جمله افرادی هستند که می‌توانند در این مسیر به شما کمک کنند.  برای آشنایی بیشتر با امکانات کمپ ترک اعتیاد کلیک کنید.

در نتیجه حتی اگر به دنبال ترک اعتیاد در خانه هستید هرگز مشورت با متخصصین و گرفتن راهنمایی‌های لازم از آن‌ها را فراموش نکنید. در هر ساعت از روز می توانید برای مشاوره ترک اعتیاد اقدام کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

آیا ترک اعتیاد خطر مرگ دارد؟

اگر فردی مواد مخدری را در دوزهای بسیار بالا مصرف کند، ناگهان آن را قطع نماید و یا همزمان داروهایی استفاده کند که اثرات و علائم ترک را تشدید می‌کنند ممکن است دچار تشنج و مرگ شود.

منبع: ترک اعتیاد



:: برچسب‌ها: ترک اعتیاد ,
:: بازدید از این مطلب : 480
|
امتیاز مطلب : 37
|
تعداد امتیازدهندگان : 11
|
مجموع امتیاز : 11
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

اعتیاد به چند ماده مخدر به چه شرایطی گفته می‌شود و با چه خطراتی همراه است؟ اعتیاد به چند ماده مخدر به این معناست که فرد در یک زمان مشخص بیش از یک ماده را مصرف می‌کند و یا به طور متناوب از مواد مخدر مختلفی استفاده می‌کند. این حالت که در سال‌های اخیر شیوع بیشتری پیدا کرده است باعث شده تا مشکلات جسمی و روانی جدی برای مصرف کنندگان مواد مخدر پیش بیاید و همچنین کار درمان بسیار سخت تر باشد. به همین خاطر در این موضوع می‌خواهیم در ارتباط با اعتیاد به چند ماده مخدر به صورت همزمان صحبت کنیم. در صورتی که این مشکل را در یکی از اطرافیان خود مشاهده می‌کنید بهتر است هرچه سریع‌تر و پیش از شروع مشکلات جدی‌ به یک متخصص در زمینه اعتیاد به مواد مخدر مراجعه نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ترک اعتیاد کلیک کنید.

منبع: اعتیاد به چند ماده

اعتیاد همزمان به چند ماده مخدر

اعتیاد همزمان به چند ماده مخدر به این معناست که فرد در یک زمان واحد، چندین نوع ماده مخدر را مصرف می‌کند و یا در زمان‌های مختلف، انواع متفاوتی از این مواد را مورد استفاده قرار می‌دهد. اعتیاد همزمان به چند ماده معمولاً به این خاطر پیش می‌آید که مواد مخدر مختلف می‌توانند اثرات یکدیگر را تقویت نمایند و به همین خاطر تجربه لذت قوی‌تری را برای مصرف کننده به همراه داشته باشند. علاوه بر این مصرف همزمان می‌تواند باعث کاهش آثار ناخوشایند و احساسات منفی ناشی از مصرف یک ماده مخدر خاص شود. این مسئله تمایل به مصرف انواع مواد مخدر در کنار یکدیگر را افزایش می‌دهد و خطرات جدی را برای سلامت فرد به همراه دارد که در ادامه راجع به آن‌ها صحبت خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید : اعتیاد چیست

 

اعتیاد به چند ماده | انواع مواد مخدری که با یکدیگر استفاده می‌شوند

هروئین و کوکائین

مصرف همزمان هروئین و کوکائین یکی از شایع‌ترین حالت‌های مصرف همزمان مواد مخدر با یکدیگر است. از دلایلی که مصرف کنندگان برای این همزمانی در مصرف بیان می‌کنند این است که مصرف همزمان این دو ماده باعث تقویت احساس لذت و اثرگذاری بیشتر هر یک از آن‌ها می‌شود و این تجربه ایست که در مصرف مجزای هریک از داروها تجربه نمی‌شود. در کنار این موضوع یکی دیگر از دلایلی که برای مصرف هم‌زمان هروئین و کوکائین وجود دارد این است که این دو دارو دارای تفاوت‌های مهمی با یکدیگر هستند. مصرف کنندگان هم‌زمان این دو ماده تصور می‌کنند که با این کار مانع بروز آثار منفی ناشی از سو مصرف هریک از آن‌ها به‌تنهایی می‌شوند.

با توجه به اینکه هروئین نسبت به کوکائین برای مدت طولانی تری در بدن باقی می‌ماند، یکی از عوارض جدی این مصرف هم‌زمان این است که با پایان یافتن اثر کوکائین، ممکن است مشکلات تنفسی به دلیل مسمومیت با هروئین در فرد نمایان شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه می کنیم مقالات علائم اعتیاد به کوکائین و علائم اعتیاد به هروئین را مطالعه نمایید.

کوکائین و اکستازی

کوکائین و اکستازی هر دو از جمله داروهای محرک هستند و مصرف هم‌زمان آن‌ها معمولاً به این خاطر اتفاق می‌افتد که مصرف کنندگان به دنبال تجربه هرچه قوی‌تر احساس لذت هستند. با این حال مصرف این دو داروی محرک با یکدیگر یا مصرف هر یک از آن‌ها در کنار یک محرک دیگر، باعث افزایش فشارخون و ضربان قلب شده و خطر بروز سکته قلبی را افزایش می‌دهد. برای آشنایی با علائم اعتیاد به کوکائین کلیک کنید. 

بیشتر بخوانید : قرص ایکس یا اکستازی چیست

مصرف الکل و داروهای مسکن

استفاده از مشروبات الکلی در کنار مصرف قرص‌های مسکن معمولاً به این خاطر اتفاق می‌افتد که الکل می‌تواند خاصیت ضد درد بودن این داروها را تا حد زیادی افزایش دهد؛ اما این کار در عین حال باعث بالا رفتن احتمال بروز مشکلات جسمی مثل قطع تنفس و مرگ در فرد می‌شود.

اعتیاد به چند ماده | مصرف الکل و کوکائین

الکل و کوکائین دو دارو با ساختار و مکانیزم تأثیرگذاری کاملاً متضاد هستند. اگرچه کوکائین یک ماده محرک بوده و باعث افزایش انرژی در مصرف کنندگان می‌شود، الکل دارای خاصیت آرام بخشی و کاهش تنش و فعالیت در فرد است. مصرف همزمان این دو دارو در کنار یکدیگر معمولاً با این توجیه اتفاق می‌افتد که مصرف کنندگان کوکائین می‌خواهند از بروز عوارض ناخوشایند آن مثل اضطراب، احساس تنیدگی یا ساییدن دندان‌ها به روی یکدیگر جلوگیری نمایند. 

مصرف همزمان داروهای مختلف

یکی از حالت‌های بسیار شایع در اعتیاد به بیش از یک ماده مخدر، مصرف همزمان چندین دارو در افرادی است که به صورت خودسرانه از داروهای پزشکی استفاده می‌کنند. در این میان بیشترین احتمال سوءمصرف برای داروهای اعصاب و روان و داروهای مسکن وجود دارد. بهتر است پیش از مصرف این داروها با یک متخصص راجع به نحوه مصرف و تداخلات دارویی که ممکن است پیش بیاید مشورت کنید.

 

خطرات جسمی اعتیاد به چند ماده

نشانه‌ها و نوع خطراتی که برای مصرف کنندگان همزمان چندین ماده پیش می‌آید با توجه به اینکه چه موادی در کنار یکدیگر استفاده شده‌اند و همچنین میزان مصرف آن‌ها متفاوت خواهد بود. با این حال شایع‌ترین عوارض مربوط به مصرف چندین دارو از یک خانواده در کنار یکدیگر است زیرا این شرایط باعث تقویت اثرگذاری داروها می‌شود.

مسمومیت‌های دارویی ناشی از تداخل اثر مواد مختلف با یکدیگر از شایع‌ترین علل مراجعه به مراکز درمانی است. نشانه‌های مسمومیت دارویی با چد ماده مخدر عبارت‌اند از:

  • آسیب مغزی
  • مشکلات قلبی
  • علائم افسردگی شدید
  • کما
  • تشنج
  • خونریزی معده
  • مشکلات و بیماری‌های کبد
  • مشکلات تنفسی

با کلیک بر هر کدام از عنوان های جدول زیر می توانید با عوارض و خصوصیات مصرف مواد به طور همزمان آشنا شوید.

مصرف همزمان شیشه و حشیش

مصرف همزمان تریاک و مشروب

مصرف همزمان تریاک و گل

مصرف همزمان هروئین و متادون

مصرف همزمان شیشه و متادون

مصرف همزمان تریاک و حشیش

مصرف همزمان ب 2 با تریاک

مصرف همزمان ترامادول و شیره

مصرف همزمان شیشه و گل

مصرف همزمان تریاک و شیشه

مصرف همزمان هروئین و شیشه

مصرف همزمان ترامادول و شیشه

مصرف همزمان تریاک و کلونازپام

 مصرف همزمان شیشه و الکل

 مصرف همزمان الکل و ماریجوانا

مصرف همزمان شیشه و دیازپام

مصرف همزمان هروئین و الکل

مصرف همزمان تریاک و متادون

 

درمان اعتیاد به چند ماده

با توجه به نوع موادی که در کنار یکدیگر مصرف شده‌اند، مقدار و مدت زمان مصرف، شرایط درمان متفاوت خواهد بود. به همین خاطر در صورتی که می‌خواهید برای درمان خود یا یکی از اطرافیان اقدام نمایید، در اولین قدم می‌بایست با یک متخصص راجع به این زمینه مشورت نمایید. به‌طور کلی درمان این بیماران شامل مراحل زیر خواهد بود:

سم زدایی

مرحله سم زدایی به عنوان اولین قدم درمانی به این معنا خواهد بود که بیماران مصرف مواد مخدر را زیر نظر پزشک کنار می‌گذارند. این مرحله از درمان تا جایی ادامه پیدا می‌کند که از نظر فیزیولوژیکی هیچ وابستگی به ماده مخدر در فرد دیده نشود. در این مرحله اصطلاحاً گفته می‌شود که بدن بیمار از مواد مخدر پاک شده است.

بازپروری

یک اشتباه رایج در ترک اعتیاد به مواد مخدر این است که اکثر افراد پایان مرحله سم زدایی را به عنوان پایان اعتیاد در نظر می‌گیرند. به همین خاطر معمولاً دیده می‌شود که ترک مواد مخدر دیر یا زود با شکست مواجه شده و بیماران برای مصرف مجدد مواد مخدر اقدام می‌کنند. جلسات بازپروری با هدف جلوگیری از وسوسه و تمایل به مصرف مجدد شکل می‌گیرند و استفاده از آن‌ها برای تداوم پیدا کردن پرهیز از مصرف مواد مخدر بسیار ضروری است. در طی این جلسات به بیماران کمک می‌شود که با وسوسه‌های ناشی از مصرف مواد مخدر چطور کنار بیایند و در عین حال راهکارهای مناسب برای حل مشکلات پیش آمده در ارتباطات اجتماعی و بهبود شرایط زندگی به آن‌ها آموزش داده می‌شود.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

1. چرا معتادین به سمت مصرف همزمان چند ماده گرایش پیدا می‌کنند؟

این مسئله می‌تواند به خاطر تجربه یک حالت سرخوشی و لذت بیشتر در مصرف کننده ایجاد شود و یا ممکن است آن‌ها بخواهند عوارض مصرف یک ماده را از طریق مصرف سایر مواد مخدر کاهش دهند.

2. آیا درمان اعتیاد به چند ماده با درمان اعتیاد به یک ماده مخدر متفاوت است؟

به لحاظ مراحل و روش‌های درمانی در این شرایط تفاوتی وجود ندارد اما درمان بیمارانی که از چند دارو استفاده کرده‌اند به زمان بیشتری نیاز دارد.

منبع: اعتیاد به چند ماده



:: برچسب‌ها: اعتیاد به چند ماده ,
:: بازدید از این مطلب : 466
|
امتیاز مطلب : 33
|
تعداد امتیازدهندگان : 15
|
مجموع امتیاز : 15
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

کمپ ترک اعتیاد یکی از مراکز درمانی برای ترک اعتیاد است که همواره به عنوان یکی گزینه از سمت خانواده ها و اطرافیان فرد مصرف کننده در نظر گرفته می شود. کمپ های ترک اعتیاد مراکزی هستند که به جای استفاده از روش های سرپایی برای مدت خاصی فرد را بستری کرده و در آنجا خدمات درمانی مرتبط با ترک اعتیاد مواد مخدر و الکل را ارائه می دهند. با این حال استفاده از کمپ یکی از قدیمی ترین روش های ترک بیماران است که فشار روانی زیادی به فرد معتاد وارد می کند. به همین دلیل لازم است که افراد قبل از هر اقدامی اطلاعات کاملی را در مورد کمپ ترک اعتیاد بدست آورند. 

منبع: کمپ ترک اعتیاد

کمپ ترک اعتیاد

کمپ ترک اعتیاد به مراکزی گفته می‌شود که برای سپری شدن دوره سم زدایی نوعی اقامتگاه برای فرد فراهم می‌کنند. این مراکز برای پاک شدن بدن فرد از مواد، دوره درمانی خاصی درنظر می‌گیرند که می‌تواند متناسب با دوز و نوع ماده مصرفی متفاوت باشد.

با این حال اکثر کمپ‌ها برای ترک دادن افراد از روش‌های قدیمی و منسوخ شده استفاده می‌کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به روش سقوط آزاد یا همان قطع ناگهانی مصرف اشاره کرد. این روش‌ها با نادیده گرفتن ریشه‌های روانی اعتیاد فشارهای ذهنی زیادی را به فرد تحمیل می‌کنند و باعث می‌شوند که فقط بدن فرد از مواد پاک شود اما از نظر روانی آسیب پذیری بالایی برای گرایش مجدد به سمت مواد مخدر در او شکل بگیرد. برای اطلاع از روش های جایگزین و درمان مشاوره ترک اعتیاد دریافت کنید.

ویژگی‌های بهترین کمپ های ترک اعتیاد 

همان طور که گفته شد بسیاری از کمپ های ترک اعتیاد ممکن است با روش‌های اشتباه خود به فرد درگیر در اعتیاد آسیب برسانند و باعث تشدید مشکلات شوند. از همین جهت بسیار اهمیت دارد که قبل از فرستادن عزیزتان به مراکز ترک اعتیاد ویژگی‌های آن را مورد بررسی قرار دهید و از امن بودن فضای آنجا مطمئن شوید. ویژگی‌های زیر از جمله مهم ترین مواردی هستند که باید به آن‌ها توجه داشته باشید. 

1- داشتن مجوز از سازمان بهزیستی

اولین مسئله‌ای که باید در پیدا کردن یک کمپ مناسب به آن دقت کنید داشتن مجوز رسمی از سازمان بهزیستی است. متاسفانه امروزه بسیاری از افراد سودجو مراکز بسیار بی کیفیتی را دایر می‌کنند و بدون آگاهی از روش‌های علمی و تخصصی به طور غیر قانونی اقدام به ترک بیماران می‌کنند.

2- به کارگیری روش‌های نوین در ترک اعتیاد از جمله ویژگی‌های کمپ خوب

امروزه استفاده از روش‌های اجباری نظیر بستن فرد به تخت کاملا منسوخ شده است چرا که متخصصان بر این باورند که اعتیاد یک بیماری مغزی است و گرایش به مواد از عوامل زیستی، روان شناختی و اجتماعی گوناگونی نشات می‌گیرد. بی توجهی به این عوامل در طی فرایند ترک باعث می‌شوند که تنها وابستگی جسمانی بر طرف شود اما وابستگی روانی همچنان پا برجا بماند. وابستگی روانی که در قالب وسوسه و احساس ولع شدید در ذهن فرد متجلی می‌شود، لغزش‌های مکرر را رقم می‌زند و باعث می‌شود که بیمار با وجود سپری کردن دوره‌های بسیار سخت پرهیز هم‌چنان نتواند در برابر مواد مقاومت کند.

از همین رو روش‌های نوینی در درمان اعتیاد ابداع شده‌اند که به افراد کمک می‌کنند در طول فرایند سم زدایی علائم جسمانی ناخوشایند بسیار کمتری را تجربه کنند و همچنین از نظر روانی نیز ریشه‌های اعتیاد خود را شناسایی کرده و با حل و فصل آن‌ها در بلند مدت پرهیزی موفقیت آمیز را تجربه نمایند. از جمله این روش‌های جدید می‌توان به ترکیب درمان‌های دارویی با درمان‌های روان شناختی نظیر مصاحبه انگیزشی، درمان به روش ماتریکس پیشرونده، گروه درمانی و خانواده درمانی اشاره کرد.

3- برخورداری از یک کادر مجرب و متخصص

بسیار اهمیت دارد که کمپ ترک اعتیاد به طور دائمی یک کادر متخصص و مجرب را در اختیار داشته باشد تا در صورت بروز هرگونه مشکل بتواند به درمانجویان خدمات مورد نیاز را ارائه دهد. این کادر باید شامل پزشک، پرستار، روان شناس و مددکار اجتماعی باشد. قبل از اینکه فرد را به مرکز کمپ ترک اعتیاد بفرستید تلاش کنید سوابق کادر درمانی آن را بررسی کرده و از وجود همه متخصصین در آن اطمینان یابید. توجه داشته باشید که بیشتر فرایند درمان اعتیاد توسط روان شناسان و روان پزشکان اجرا می‌شود. در نتیجه مراکزی که از این متخصصین بی بهره هستند هرگز نمی‌توانند گزینه‌های خوبی برای ترک اعتیاد باشند.

4- برخورداری از امکانات رفاهی مناسب

محیطی که فرد برای ترک اعتیاد به آنجا فرستاده می‌شود در نتیجه کار تاثیر بسزایی دارد. کمپ های غیر قانونی که محیط نامناسب و شبیه به زندان دارند اغلب ذهن و روان افراد را بیش از پیش به هم می‌ریزند و باعث می‌شوند که افراد احساس کنند رها شده‌اند یا کسی دردهای آن‌ها را درک نمی‌کند. این مسئله باعث می‌شود که آسیب پذیری فرد در برابر اعتیاد افزایش یافته و در نتیجه احتمال درگیری مجدد او در این مشکل افزایش یابد.

5- اجتناب از روش‌های زوری و تنبیهی

توجه داشته باشید که استفاده از روش‌های اجباری و تنبیهی نظیر کتک زدن بیماران و بدرفتاری با آن‌ها هرگز مجاز نیست. استفاده از این روش‌ها بیش از اینکه سودی داشته باشند باعث ایجاد ضرر و زیان روحی می‌شوند و ممکن است رفتارهایی نظیر خودکشی، پرخاشگری و مقاومت در برابر ترک را در افراد افزایش دهند.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

آیا فرستادن فرد به کمپ برای ترک اعتیاد ضروری است؟

خیر، امروزه روش‌های سرپایی مختلفی برای ترک اعتیاد وجود دارند که لزوم فرستادن افراد به کمپ های ترک اعتیاد را کم رنگ کرده‌اند. در واقع افراد می‌توانند با مراجعه هفتگی به مراکز ترک اعتیاد و پیگیری جلسات درمانی فرایند ترک اعتیاد را آغاز کنند بدون اینکه نیازی به بستری و اقامت دائم در مکانی خاص داشته باشند. برای دریافت خدمات ترک اعتیاد کلیک کنید.

منبع: کمپ ترک اعتیاد



:: برچسب‌ها: کمپ ترک اعتیاد ,
:: بازدید از این مطلب : 518
|
امتیاز مطلب : 34
|
تعداد امتیازدهندگان : 14
|
مجموع امتیاز : 14
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

اعتیاد پدر و مادر یکی از آفاتی است که زندگی فرزندان آن‌ها را به نابودی می‌کشاند و انواع پیامدهای جسمی و روحی را به دنبال دارد. والدین به عنوان کلیدی‌ترین افراد بنیان خانواده نقش اساسی بر زندگی فرزندانشان دارد و در شرایطی که یکی یا هر دوی آن‌ها گرفتار اعتیاد باشند، نمی‌توان آینده‌ی خوبی برای فرزندان آنان انتظار داشت. پدر و مادر درگیر اعتیاد مشکلات زیادی در زمینه فرزندپروری و تربیت فرزندان دارند چرا که چنین مسائلی در برابر نیازشان به مواد کمتری اهمیتی ندارد. گاه آگاهی از تأثیرات اعتیاد پدر و مادر بر فرزندان انگیزه‌ و تمایل آن‌ها را برای ترک و رهایی از این بلای خانمان‌سوز افزایش می‌دهد. برای آشنایی با روش های ترک اعتیاد کلیک کنید.

منبع: اعتیاد پدر و مادر

تأثیر اعتیاد پدر و مادر بر جسم فرزندان و بروز مشکلات پزشکی

کودکانی که والدین معتاد دارند بیشتر از دیگران در مقابل انواع بیماری‌ها آسیب‌پذیر هستند. اغلب آن‌ها به بیماری‌هایی همچون آسم، کولیت، آنتریت و اختلالات دستگاه گوارش گرفتار می‌شوند. مصرف مواد مخدر توسط مادر در دوران بارداری مستقیما بر جنین اثر گذاشته و منجر به بروز نواقص مادرزادی و اختلالات عصبی رشدی می‌شود. اعتیاد مادر باردار به الکل خطر بروز سندروم جنین الکلی را افزایش می‌دهد که دیسمورفی صورت، کمبود رشد شدید و پایدار، اختلال عملکرد سیستم عصبی مرکزی، عقب ماندگی ذهنی و نقایص دیگر از عوارض آن است.

 

پیامدهای رفتاری اعتیاد پدر و مادر بر فرزندان

پدر و مادر الگوی فرزندان هستند و اعتیاد آن‌ها می‌تواند تاثیرات زیادی بر فرزندان بگذارد. از پیامدهای رفتاری اعتیاد پدر و مادر می‌توان به موراد زیر اشاره کرد:

1. معتاد شدن کودک از تأثیرات اعتیاد پدر و مادر

بیش از نیمی از پدر مادران معتاد، فرزندانی معتاد خواهند داشت. به خصوص در صورتی که مادر در دوران بارداری اعتیاد داشته و نوزاد به دنیا آمده را با شیر خود تغذیه کند؛ در این شرایط مواد مخدر از شیر مادر به بدن نوزاد منتقل شده و اعتیاد نوزاد با علائمی همچون بی‌قراری، بی‌اشتهایی و بی‌خوابی بروز پیدا می‌کند.

پدر مادرهای معتاد که حوصله بچه‌داری ندارند، گاه به فرزند خود کمی مواد می‌خورانند تا در حالت خواب‌آلود و آرام قرار بگیرد و مزاحم آن‌ها نباشد. به این صورت فرزند خود را معتاد می‌کنند. کودکان از همان ابتدا رفتارهای والدین خود را تقلید کرده و مادر و پدر معتاد الگویی برای اعتیاد فرزندشان هستند. این فرزندان به احتمال بیشتری به خصوص در دوران نوجوانی درگیر اعتیاد می‌شوند و از مصرف مواد به عنوان روش مقابله در برابر رویدادهای استرس‌زا استفاده می‌کنند و تنها دلیل آن الگوبرداری از والدین است.

2. خشونت خانگی و افزایش خطر تجاوز

در خانواده‌ای که والدین گرفتار اعتیاد هستند، تجاوز به کودکان و سوءاستفاده‌های جسمی و جنسی از آن‌ها خیلی بیشتر است؛ به خصوص اگر روابط بین افراد در آن خانواده خدشه‌دار شده باشد. کودکانی که در خانه‌های درگیر اعتیاد رشد می‌کنند دارای عزت نفس بسیار پایین و کنترل درونی کمتر و ضعف بیشتری هستند. این امر آن‌‌ها را در معرض بیشتری برای قربانی شدن قرار می‌دهد. خشونت خانگی موضوع دیگری است که این فرزندان متحمل می‌شوند؛ حتی اگر خود مستقیما درگیر این نوع خشونت و ضرب و شتم والدین نشوند، مشاهده‌ی خشونت بین والدین و مشاجره‌های بین آن‌ها عواقب احساسی و مشکلات روانی بسیاری را برایشان به همراه دارد. برای کسب اطلاعات در زمینه اختلافات خانوادگی کلیک کنید.

 

عواقب و پیامدهای احساسی اعتیاد پدر و مادر

پدر و مادر معتاد منجر به شکل گیری بروز انواع احساسات منفی و مخرب در فرزندان خود می‌شوند و آسیب‌های روانی شدیدی بر آن‌ها وارد می‌کنند. به نحوی که حتی بعد از جدا شدن از مادر و پدر و تشکیل زندگی مستقلانه هنوز اثرات آن‌ها را در زندگی خود حس می‌کنند. برخی از عواقب احساسی والدین به شرح زیر هستند:

1. بی اعتمادی فرزندان

پدر و مادرهایی که اعتیاد دارند، رفتارهای غیرقابل پیش‌بینی از خود بروز می‌دهند و قوانین را مدام برای کودکان تغییر می‌دهند. اگر مواد مصرف کرده و در حال خوبشان باشند، خوش رفتار هستند و ممکن است حتی کودک را به خاطر کار اشتباهش ببخشند و مهربان باشند؛ اما همین که به وضعیت خماری و عدم مصرف مواد می‌رسند شروع به بدرفتاری می‌کنند. در این شرایط کودک دچار دوگانگی شده و اعتماد خود را نسبت به بزرگسالان از دست می‌دهد چرا که می‌داند در نهایت ناامید می‌شود.

2. احساس شرم از تأثیرات اعتیاد پدر و مادر

کودکانی که والدین معتاد دارند اغلب از این حقیقت خجالت می‌کشند و دلشان نمی‌خواهد کسی متوجه رازشان شود. به همین دلیل اغلب از دوستی با همسالان خود اجتناب می‌کند چون از مواجه شدن با سؤالات احتمالی دیگران در مورد خانواده و پدر مادرش احساس شرم می‌کند. او نمی‌تواند هیچ دوستی را به خانه‌شان دعوت کند چرا که ممکن است پدر و مادرش مواد مصرف کرده و او را شرم‌زده کنند.

3. داشتن احساس گناه

کودکان به خصوص آن‌هایی که کم سن‌تر هستند، درک کافی از علت اعتیاد پدر مادر ندارند و اغلب خود را مقصر می‌دانند. برای مثال گمان می‌کند اگر دانش آموز بهتری می‌بود، مادر یا پدرش الکل مصرف نمی‌کرد و یا اگر پدرش را عصبانی نکرده بود او به سمت مواد نمی‌رفت.

4. ترس و اضطراب از دست دادن

کودکانی که والدین معتاد دارند همیشه از این می‌ترسند که پدر و مادر خود را به دلیل مصرف زیاد مواد مخدر و اثرات آن مانند رانندگی پرخطر یا دزدی و قتل از دست بدهند. آن‌ها دائما اضطراب دارند و منتظرند اتفاق ناگواری رخ دهد.

 

تاثیر اعتیاد پدر و مادر بر سلامت روان فرزندان و ابتلای آنان به انواع اختلالات

اختلال کمبود توجه یا بیش فعالی، اختلالات افسردگی دوران کودکی و دیگر اختلالات اضطرابی مستقیما با الکلی بودن والدین و اعتیاد آنان ارتباط دارد. برخی مطالعات نشان داده‌ تعداد زیادی از افرادی که اختلال پرخوری عصبی دارند، فرزندان والدین معتاد بوده‌اند. همچنین احتمال ابتلا به اختلالات اضطرابی و افسردگی در نوجوانان و بزرگسالانی که والدین معتاد داشته‌اند بسیار زیاد است. در نهایت امکان ابتلا به اختلال شخصیت ضداجتماعی در فرزندان والدین معتاد بسیار بالاست و بسیاری از آن‌ها جامعه ستیز می‌شوند چرا که از تربیت خانوادگی درستی بهره‌مند نبوده‌اند. الگوپذیری از والدین نیز در این میان نقش پررنگی دارد.

بیشتر بخوانید : تاثیر اعتیاد بر خانواده

 

عواقب تحصیلی

اعتیاد پدر و مادر به میزان زیادی بر عملکرد تحصیلی فرزندانشان تأثیر می‌گذارد؛ این کودکان به احتمال بیشتری از اختلالات یادگیری رنج می‌برند، بارها یک مقطع تحصیلی را تکرار می‌کنند، مدارس بیشتری عوض می‌کنند، از مدرسه فرار کرده یا اخراج می‌شوند. آن‌ها به دلیل شرایط نامساعد و وضع پریشان خانه تمرکز و آرامش روانی کافی برای رسیدگی به تکالیفشان ندارند و کمتر از پتانسیل و توانایی‌های خود بهره می‌برند. علاوه بر این‌ها ممکن است کودک محصل با توجه به شرایط والدین معتاد خود، وظایف و مسئولیت‌هایی را متحمل شود که متناسب با سنش نیستند و او فرصت کافی برای درس خواندن نداشته‌باشد؛ مانند نگهداری از خواهر و برادر کوچکتر یا انجام کارهای خانه.

 

سخن آخر

اعتیاد پدر و مادر نه تنها تمام کودکی فرد بلکه زندگی آینده‌ی او را تباه می‌کند. کمک به خانواده‌ی درگیر اعتیاد، کمک به فرزند آن‌ها و نجات یک خانواده است. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم در صورتی که پدر و مادر معتادی در اطرافیان یا آشنایان نزدیک خود می‌شناسید، سعی کنید تا حدی که برایتان امکان دارد، به خاطر فرزندانشان هم که شده به آن‌ها کمک کرده و آنان را به سمت ترک اعتیاد و دریافت خدمات درمانی سوق دهید. برای نتیجه‌بخشی بیشتر می‌توانید از مشاوره اعتیاد و مشاوره خانواده کمک بگیرید چرا که خانواده نقش اساسی در درمان اعتیاد دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره خانواده کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه خانواده می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی خانواده با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: اعتیاد پدر و مادر



:: برچسب‌ها: اعتیاد پدر و مادر ,
:: بازدید از این مطلب : 491
|
امتیاز مطلب : 44
|
تعداد امتیازدهندگان : 15
|
مجموع امتیاز : 15
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

علائم و نشانه های افسردگی چیست؟ این روزها افسردگی آن‌قدر شیوع پیدا کرده که به آن بیماری قرن گفته می‌شود. به همین خاطر جواب دادن به سؤال بالا اهمیت بسیاری دارد. شناخت هرچه سریع‌تر علائم و نشانه های افسردگی به ما کمک می‌کند تا سریع‌تر برای درمان آنها اقدام کنیم. نشانه‌هایی مثل احساس غم، بی‌انگیزه شدن نسبت به فعالیت‌های مختلف، کاهش تمرکز و همین‌طور تغییر الگوی خواب‌وخوراک از جمله نشانه‌های افسردگی هستند. بااین‌حال یک نکته بسیار  مهم این است که علائم و نشانه‌های افسردگی در همه افراد یکسان نیست. به همین خاطر بهتر است برای گرفتن تشخیص درست و آشنایی با راه‌های درمان از یک مشاور متخصص کمک بگیرید. برای دریافت مشاوره افسردگی کلیک کنید.

منبع: علائم افسردگی شدید

علائم و نشانه های افسردگی کدام است

زمان، در درمان‌افسردگی اهمیت بسیاری دارد. به همین خاطر هرچقدر زودتر علائم افسردگی را تشخیص بدهید و برای درمان آن اقدام کنید نتیجه بهتری خواهید گرفت. به همین خاطر مشاورین معتقدند شناخت علائم و نشانه های افسردگی اهمیت بسیاری دارد. بااین‌حال دقت داشته باشید که قرار نیست همه افراد، همه این نشانه‌ها را داشته باشند. بلکه هرچه تعداد این نشانه‌ها در یک فرد بیشتر باشد با قطعیت بیشتری می‌توانیم از افسردگی صحبت کنیم. برای آشنایی با نشانه های افسردگی پنهان کلیک کنید.

احساس غم و ناراحتی

غم، ناراحتی و گریه کردن شناخته‌شده‌ترین علامت‌های افسردگی هستند. بیماران افسرده غم سنگین و معمولاً بی‌دلیلی را تجربه می‌کنند. آن‌ها احساس می‌کنند که همه چیز در مقابل چشمان‌شان سیاه شده و دیگر رنگ خوشحالی را نخواهند دید.

لذت نبردن از زندگی

بسیاری از مواقع افسردگی خود را با احساس غم نشان نمی‌دهد. بلکه بیمار انگیزه و علاقه خود به مسائل مختلف را از دست می‌دهد. این بیماران متوجه خواهند شد فعالیت‌ها و مسائلی که تا قبل از این به نظرشان جذاب می‌آمده دیگر اهمیتی ندارند.

تغییر الگوی خواب و خوراک

یکی از رایج‌ترین نشانه‌های افسردگی اختلال در خواب‌وخوراک است. بسیاری از بیماران افسرده از بی‌خوابی شکایت می‌کنند. آن‌ها معمولاً شب‌ها به‌سختی به خواب می‌روند. یا ممکن است صبح‌ها خیلی زودتر از زمانی که باید، از خواب بیدار شوند و دیگر نتوانند بخوابند. بااین‌حال شاید برای‌تان جالب باشد اگر بدانید پرخوابی هم می‌تواند یکی از نشانه های افسردگی باشد. این دسته از بیماران معمولاً زمان زیادی را در طول روز می‌خوابند. بااین‌حال احساس خستگی آنها برطرف نخواهد شد.

علاوه بر خواب، غذا خوردن نیز در بیماران افسرده به هم می‌ریزد. بعضی از این بیماران به‌طورکلی اشتهای خود را از دست می‌دهند. برخی دیگر نیز افزایش اشتها پیدا می‌کنند. مشاورین معتقدند افسرده‌هایی که دچار پرخوری و پرخوابی هستند نوع خاصی از این بیماری به نام افسردگی آتیپیک را تجربه می‌کنند. برای آشنایی با نشانه‌های بی اشتهایی ناشی از افسردگی کلیک کنید.

کاهش اعتمادبه‌نفس از علائم افسردگی

آیا به‌تازگی اعتمادبه‌نفس خود را از دست داده‌اید؟ این موضوع می‌تواند یکی از نشانه های افسردگی باشد. بیماران افسرده معمولاً به توانایی‌های خودشان باور ندارند. آن‌ها اتفاقات خوب زندگی را به شانس نسبت می‌دهند و اصلاً باور نمی‌کنند که با تلاش‌های خودشان به چیزی دست یافته‌اند. برای جلوگیری از گوشه گیری در افسردگی کلیک کنید.

کاهش توانایی‌های ذهنی

یکی از علائم افسردگی که معمولاً از آن صحبت نمی‌شود ضعف در توانایی‌های ذهنی است. بیماران افسرده معمولاً دقت و توجه خود را از دست می‌دهند. به‌علاوه تصمیم‌گیری برای این افراد سخت خواهد شد. به همین خاطر اگر این نشانه را در خود یا هریک از اطرافیان می‌بینید شاید بهتر باشد از یک مشاور راجع به آن کمک بگیرید.

ناامیدی

بیمار افسرده هیچ امیدی به هیچ‌چیز ندارد. دیدگاه آن‌ها راجع به خودشان، دیگران و همین‌طور آینده بسیار منفی است. به همین خاطر ناامیدی یکی از اصلی‌ترین نشانه‌های افسردگی است. اگر با یک فرد افسرده صحبت کنید متوجه می‌شوید که آن‌ها همه درها را به روی خود بسته می‌بینند. به همین خاطر معمولاً انگیزه‌ای برای تلاش کردن نیز ندارند.

افکار منفی

یک فرد افسرده بیشتر ساعات روز را درگیر فکرهای منفی است. افکاری راجع به اینکه خودش به‌اندازه کافی خوب نیست؛ دیگران او را دوست ندارند؛ قرار است اتفاق بسیار بدی بیفتد و مسائلی ازاین‌دست از جمله باورهای یک بیمار افسرده هستند.

افکار خودکشی

فکرکردن به خودکشی یا آسیب‌زدن به خود و همین‌طور تلاش برای انجام‌دادن این کار یکی از جدی‌ترین نشانه‌های افسردگی است. این نشانه معمولاً در شخصیت‌هایی دیده می‌شود که بیماری آن‌ها بسیار شدید است. بااین‌حال داشتن افکار خودکشی یکی از نشانه‌هایی است که باید آن را کاملاً جدی گرفت و خیلی سریع برای درمان آن اقدام کرد.

افسردگی بالینی یعنی چه؟

همه ما در زندگی روزهایی را می‌گذرانیم که خسته و بی انرژی می‌شویم. حتی شاید برای چند روز نیاز به استراحت داشته باشید و نخواهید که خودتان را درگیر فعالیت‌های زندگی کنید. اما آیا به این احساسات افسردگی می‌گویند؟ واقعیت این است که خیر؛ اگرچه در میان مردم استفاده از این اصطلاح رواج بسیاری پیدا کرده بااین‌حال نمی‌توانیم همه کسانی که دچار غم می‌شوند را افسرده بدانیم. افسردگی بالینی نام یک بیماری مشخص است که نشانه‌ها و علائم آن برای مدت حداقل دو هفته طول می‌کشد. در ادامه راجع به این نشانه‌ها بیشتر صحبت خواهیم کرد. برای آشنایی بیشتر با آثار جسمی افسردگی کلیک کنید.

تفاوت علائم و نشانه های افسردگی در افراد مختلف

تقریباً تمامی بیماران افسرده وقتی دچار این بیماری می‌شوند نشانه‌های بالا را از خودشان نشان می‌دهند. بااین‌حال گاهی اوقات نیز ممکن است که شما با نشانه‌های متفاوتی مواجه شوید. برای مثال کودکان به خاطر اینکه نمی‌توانند راجع به احساسات خود صحبت کنند؛ و همین‌طور شناخت کمی که از هیجانات مختلف دارند، در عوض بهانه‌گیر می‌شوند. یا آقایان به این خاطر که نشان‌دادن غم و ناراحتی را علامت ضعف می‌دانند معمولاً افسردگی خود را به صورت پرخاشگری نشان می‌دهند. به همین خاطر بسیار مهم است که به رفتار اطرافیان خود دقت داشته باشید. هرگونه تغییر در رفتار فرد که برای مدتی ادامه پیدا می‌کند می‌تواند دلیلی برای وجود افسردگی باشد که باید از یک مشاور کمک بگیرید.

علائم و نشانه های افسردگی را جدی بگیرید

یکی از سؤالاتی که باید به آن جواب بدهیم این است که شناخت علائم و نشانه‌های افسردگی چه اهمیتی دارد؟ بسیاری از ما دقتی به این نشانه‌ها نداریم. شاید فکر کنید اتفاقی مانند شکست عشقی، مشکلات کاری و مسائلی ازاین‌دست باعث ناراحتی شده و دیریازود خوب می‌شوند. اما واقعیت این است که افسردگی در اکثر مواقع یک بیماری مزمن است. این یعنی حتی اگر پس از مدتی علائم افسردگی شما برطرف شوند باید انتظارش را داشته باشید که دیریازود این بیماری مجدداً به سراغتان بیاید.

به همین خاطر بهتر است نسبت به درمان این بیماری حساس باشید. در طی جلسات مشاوره درمانگر به شما کمک می‌کند که راه‌های کنترل افسردگی را یاد بگیرید. و در نتیجه از این به بعد خواهید توانست شرایط روحی خود را کنترل کنید. برای کسب اطلاعات در زمینه درمان افسردگی کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

 

سؤالات متداول

اصلی‌ترین علامت افسردگی چیست؟

احساس غم و ناراحتی یا بی‌تفاوت شدن نسبت به موضوعات مختلف یکی از مهم‌ترین نشانه‌هایی است که باید در افسردگی حضور داشته باشد.

چه زمانی برای نشانه‌های افسردگی باید به مشاور مراجعه کرد؟

بهتر است زمانی که این نشانه‌ها را برای مدتی در خود می‌بینید از یک مشاور کمک بگیرید. بااین‌حال زمانی که نشانه‌ها برای مدت طولانی باقی می‌ماند و یا هنگامی که شدت نشانه‌ها به حدی است که شما را اذیت می‌کند می‌بایست هرچه سریع‌تر از یک مشاور کمک بگیرید.

منبع: علائم افسردگی شدید



:: برچسب‌ها: علائم افسردگی شدید ,
:: بازدید از این مطلب : 496
|
امتیاز مطلب : 41
|
تعداد امتیازدهندگان : 12
|
مجموع امتیاز : 12
تاریخ انتشار : سه شنبه 31 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مشاوره آنلاین روانشناسی یکی از جدیدترین خدماتی است که برخی مراکز مشاوره اقدام به ارائه آن می‌کنند. با توجه به مشکلاتی نظیر نبود مراکز مشاوره معتبر در همه جای کشور یا شیوع ویروس کرونا امروزه استفاده از خدمات غیرحضوری نظیر مشاوره روانشناسی آنلاین بیش از پیش ضرورت پیدا کرده است. این خدمات که مشاوره گرفتن در فضای مجازی نظیر تلگرام و مشاوره تحت وب را در برمی‌گیرد می‌تواند یک جلسه مشاوره حضوری را برای شما شبیه سازی کرده و خدمات مورد نیاز را برای شما فراهم نماید. ما در ادامه به توضیحات بیشتری در این باره پرداخته‌ایم پس تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

منبع: مشاوره آنلاین

مشاوره آنلاین روانشناسی چیست؟

مشاوره آنلاین روانشناسی یکی از جدیدترین خدمات مشاوره روانشناسی است که امروزه محبوبیت بسیاری پیدا کرده است. خدمات مشاوره می‌تواند در فضای مجازی خاصی نظیر تلگرام یا به صورت مشاوره تحت وب ارائه شود. در مشاوره تحت وب درمانگر می‌تواند جلسات حضوری را از طریق تماس‌های تصویری و به صورت ویدیو کنفرانس برگزار کند تا کاملاً فضای مشاوره حضوری را شبیه سازی نماید.

مزایای کمک گرفتن از مشاوره آنلاین روانشناسی

مشاوره روانشناسی آنلاین نسبت به مشاوره حضوری مزیت‌هایی دارد که امروزه بسیاری از افراد آن را ترجیح می‌دهند. ما در ادامه به مهم‌ترین فاکتورهای برتری خدمات آنلاین نسبت به حضوری اشاره کرده‌ایم.

کاهش یافتن مقاومت مراجعان

بسیاری از مراجعان نسبت به مراجعه حضوری احساس خوبی ندارند و در برابر روانشناسان و درمانگران احساس معذب بودن می‌کنند. این افراد اغلب یا برای مشاوره اقدام نمی‌کنند یا اینکه در طول جلسات کمتر در مورد مشکلات اصلی خود حرف می‌زنند؛ اما در مراجعه آنلاین تا حدی این مسئله کاهش پیدا کرده و افراد می‌توانند آزادانه‌تر مسائل خود را مطرح نمایند.

صرفه جویی در وقت و هزینه

در بسیاری از مواقع افراد دسترسی نزدیکی به مراکز مشاوره تخصصی ندارند؛ اما مشاوره روانشانسی آنلاین تمام فاصله‌ها را از بین برده و باعث می‌شود که افراد بتوانند از هرجای کشور با بهترین مشاوران و روانشناسان تماس بگیرند. این مسئله با از میان برداشتن بعد فاصله و مسائل مرتبط با رفت و آمد می‌تواند تا حد زیادی باعث صرفه جویی در وقت و هزینه‌های شما شود.

دسترسی آسان‌تر

در مراجعه حضوری متخصصین نمی‌توانند در هر ساعتی در دفتر کار خود حاضر شده و به شما خدمات مشاوره را ارائه دهند؛ اما در مشاوره آنلاین رواشناسی روانشناسی شما آزادی عمل بیشتری دارید و می‌توانید در ساعات مختلف شبانه روز با مرکز مشاوره مورد نظر خود تماس بگیرید و از خدمات مشاوره بهره مند شوید.

نحوه استفاده از خدمات مشاوره آنلاین روانشناسی

برای کمک گرفتن از خدمات آنلاین کافی است در قسمت کامنت‌های مرتبط با هر پست در سایت کامنت بگذارید یا به آدرس تلگرام درج شده در سایت پیام بدهید. روانشناسان و مشاوران متخصص همواره آماده پاسخگویی به سؤالات شما هستند. جهت دریافت خدمات از مرکز مشاوره روانشناسی آواژه کلیک کنید.

موضوعات مشاوره

در مشاوره آنلاین نسبت به مشاوره حضوری یا مشاوره تلفنی محدودیت خاصی برای مطرح کردن موضوعات و مشکلات وجود ندارد. از جمله موضوعاتی که در مورد آن‌ها می‌توانید از خدمات این نوع مشاوره استفاده کنید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • مشاوره کودک : به بررسی مسائل مرتبط با کودک و نوجوان پرداخته می شود. 
  • مشاوره ازدواج و ارتباط با جنس مخالف : مسائل مرتبط با روابط عاطفی و تصمیم گیری برای ازدواج مطرح می گردد.
  • مشاوره جنسی : مشکلات مرتبط با مسائل زناشویی را مورد بررسی قرار می دهد.
  • مشاوره خانواده : تنش‌ها و اختلاف‌های موجود در خانواده مورد بررسی قرار می گیرند.
  • مشاوره روانشناسی : در این جلسات درگیری با انواع اختلالات روان‌شناختی نظیر افسردگی، اضطراب، وسواس، اعتیاد و … پرداخته می شود.
  • مشاوره شغلی : به بررسی مسائل مرتبط با شغل
  • مشاوره تحصیلی : به بررسی مسائل مرتبط با تحصیل می پردازد.

ملاک‌های انتخاب مرکز مشاوره روانشناسی آنلاین

متأسفانه امروزه بسیاری از افراد غیرمتخصص و سودجو در فضای مجازی اقدام به ارائه خدمات مشاوره می‌کنند و در فضاهایی نظیر چت و دایرکت جلسات درمانی برگزار می‌کنند. از آنجایی که هویت این افراد در بسیاری از موارد مشخص نیست بسیار اهمیت دارد که در این باره هوشیار باشید و از هرکسی درخواست کمک نکنید. مطمئن‌ترین افراد کسانی هستند که در مراکز مشاوره معتبر و با مجوز رسمی از سوی نهادهایی نظیر سازمان نظام روانشناسی یا بهزیستی فعالیت می‌کنند و دارای حداقل تحصیلات کارشناسی ارشد در حوزه روانشناسی هستند.

برای دریافت مشاوره در زمینه های مختلف می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

 

سؤالات متداول

آیا می‌توان جلسات مشاوره آنلاین روانشناسی را به حضوری تبدیل کرد؟

بله شما علاوه بر مشاوره روانشناسی آنلاین، می‌توانید با شماره‌های مرکز تماس گرفته و برای جلسه حضوری با درمانگر مورد نظر خود  نوبت مشاوره دریافت کنید.

ممکن است برخی مشکلات حتماً به مشاوره حضوری نیاز داشته باشند؟

بله در برخی شرایط ممکن است درمانگر از شما بخواهد که شیوه جلسات را تغییر داده و به صورت حضوری مراجعه نمایید. برای مثال مادرانی که در مورد مشکلات هوش فرزندشان سوال می‌کنند ممکن است نیاز داشته باشند تا همراه فرزند خود به مرکز مشاوره مراجعه کرده و خدماتی نظیر انجام آزمون‌های هوش و استعدادیابی را از جانب متخصصین دریافت نمایند.

آیا می‌توانیم در مورد مشکلات جنسی به جای خدمات مشاوره حضوری از مشاوره روانشناسی آنلاین استفاده کنیم؟

بله متأسفانه بسیاری از افراد به دلیل مسائلی نظیر شرم و خجالت در مورد مشکلات جنسی خود هرگز از یک متخصص کمک نمی‌گیرند و حتی ممکن است سال‌های سال خود را با این موضوع عذاب دهند. مشاوره آنلاین روانشناسی، به شما کمک می‌کند تا بتوانید آزادانه‌تر مسائل خود را مطرح کنید و در این زمینه راهنمایی‌های مفید را دریافت نمایید.

منبع: مشاوره آنلاین



:: برچسب‌ها: مشاوره آنلاین ,
:: بازدید از این مطلب : 510
|
امتیاز مطلب : 35
|
تعداد امتیازدهندگان : 11
|
مجموع امتیاز : 11
تاریخ انتشار : سه شنبه 31 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

علائم اعتیاد چه چیزهایی هستند؟ از کجا باید بفهمیم که اعتیاد داریم چطور بفهمیم یکی از نزدیکانمان اعتیاد دارد؟ امروزه مواد متفاوت و جدیدی دست به دست می‌شوند که بسیاری از مردم از خطرات آن‌ها آگاهی ندارند. از همین رو سودجویان این مواد را با عناوینی نظیر لاغرکننده، شادی آور، جوان ساز و سایر مواردی از این دست به فروش می‌رسانند و ممکن است مصرف کننده خود نیز متوجه اعتیادش نشود. علائم اعتیاد به همه مواد مخدر را از سه جنبه باید بررسی کرد. تمامی آن‌ها در این سه جنبه جسمی، روانی و رفتاری بیمار را تحت تاثیر قرار می‌دهند. در ادامه به طور مختصر راه‌های شناسایی نشانه های اعتیاد را آورده‌ایم. برای آشنایی با انواع مواد اعتیاد آور کلیک کنید.

منبع: علائم اعتیاد و نشانه های بیمار معتاد

ویژگی های مشترک علائم اعتیاد به مواد مختلف

همه مواد اعتیادآور دارای یکسری ویژگی‌های مشترک هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پس از گذشت مدتی از مصرف منجر به بروز اثر تحمل می‌شوند (یعنی با مصرف همان دوزهای قبلی نمی‌توانید به اثرات دلخواه خود دست پیدا کنید).
  • به بروز وابستگی جسمانی و روانشناختی می‌انجامند.
  • در صورت قطع مصرف سندروم محرومیت از مواد ایجاد می‌کنند (مجموعه‌ای از علائم جسمانی و روانشناختی ناخوشایند که مجبور می‌شوید مجددا مواد بکشید).
  • منجر به احساس ولع و تمایل زیاد برای مصرف مجدد می‌شوند.
  • منجر به بیش تحریکی مدارهای دوپامینی در مغز شده و در نهایت باعث می‌شوند که مصرف مواد را نسبت به سایر موارد مهم در زندگی خود در اولویت قرار دهد.

علائم اعتیاد | آشنایی با سه بعد اصلی اعتیاد

اعتیاد به مواد مخدر در 3 سطح جسمانی، روانشناختی و رفتاری بیمار را درگیر خود می‌کند و منجر به بروز علائم مختلف می‌شود (برای درک بهتر مقاله اعتیاد چیست را بخوانید). در ادامه به توضیح هریک از آن‌ها پرداخته‌ایم.

علائم جسمی اعتیاد

همانطور که گفته شد همه مواد مخدر از گل و گراس گرفته تا کراک و هروئین همگی با ایجاد اثر تحمل و تحت تاثیر قرار دادن ساختارهای مغز منجر به وابستگی جسمانی می‌شوند. در نهایت اعتیاد جسمانی به مواد با علائم مختلفی خود را نشان می‌دهد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • بروز تغییراتی در الگوی خواب نظیر دچار شدن به بی‌خوابی یا پرخوابی مفرط
  • بروز تغییراتی در وزن و اشتها
  • احساس رخوت، خستگی مفرط و کمبود انرژی
  • کاهش تعادل حرکتی و سستی کلام
  • قرمزی چشم‌ها ( این علامت بیشتر در اعتیاد به کانابیس‌ها نظیر گل و حشیش دیده می‌شود)
  • تنگ شدن مردمک چشم (بیشتر در اعتیاد به مواد مخدر افیونی نظیر هروئین دیده می‌شود)
  • افزایش آبریزش بینی (بیشتر در اعتیاد به کوکائین دیده می‌شود)
  • ایجاد لکه و مشکلات پوستی مختلف

علائم روانشناختی اعتیاد

یکی از جنبه‌های بسیار مهم اعتیاد وابستگی روانشناختی به ماده مخدر است. این وابستگی باعث می‌شود که هنگام قطع مصرف با علائم روانی ناخوشایندی نظیر بیقراری، اضطراب و افسردگی مواجه شوید که این مسائل خود می‌توانند انگیزه لازم برای ترک را از بین ببرند. علائم روانشناختی که نشان می‌دهند دچار اعتیاد به یک ماده مخدر شده‌اید عبارتند از:

  • کسی که اعتیاد دارد وقتی دچار احساسات ناخوشایند می‌شود به مصرف مواد پناه می برد.
  • به مرور زمان از نظر سلامت روانی افت پیدا کرده و دچار مشکلاتی نظیر اضطراب و افسردگی می‌شود.
  • ممکن است در اثر عوارض ماده مصرفی علائمی نظیر بدبینی و بدگمانی مفرط را بروز دهد.
  • بسیاری از مواد مخدر صنعتی روانگردان‌های توهم زا هستند و در نتیجه ممکن است منجر به بروز انواع علائم روانپریشی نظیر توهم و هذیان شوند.  
  • بیمار معتاد به مرور زمان انگیزه‌های خود را از دست می‌دهد و نسبت به زندگی احساس پوچی می‌کند.  
  • اعتیاد با ایجاد تغییرات جسمانی ناخوشایند اعتماد به نفس فرد را از او گرفته و باعث انزوای اجتماعی می‌شود.

علائم رفتاری یا اجتماعی اعتیاد

کسانی که درگیر اعتیاد می‌شوند به مرور زمان از نظر رفتاری تغییر می‌کنند. همین مسئله اغلب باعث می‌شود که اطرافیان در این باره به آن‌ها مشکوک شوند. البته توجه داشته باشید که نباید صرفا به دلیل دیدن چند نشانه رفتاری به کسی برچسب بزنید و او را متهم به اعتیاد کنید.

در این شرایط باید پیش از هرچیز با یک مشاور اعتیاد مشورت کرده و برای انتخاب بهترین واکنش از او کمک بگیرید. از جمله علائم رفتاری که در مورد وجود اعتیاد هشدار می‌دهند عبارتند از:

  • بروز مشکلاتی در عملکرد تحصیلی، شغلی، اجتماعی و…
  • افزایش دروغگویی و مخفی‌کاری
  • نادیده گرفتن مسئولیت‌های فردی
  • درگیری با قانون
  • بروز تغییر رویه در عادت‌های روزمره

جمع بندی نهایی

در بسیاری از موارد اعتیاد از جایی شروع می‌شود که فکر می‌کنید ماده مصرفی خطری برای سلامتی‌تان ندارد و منجر به بروز اعتیاد نمی‌شود. در حقیقت عدم آگاهی کافی در مورد اعتیاد یکی از عوامل اصلی دچار شدن به این آسیب است. در نتیجه باید همواره اطلاعات خود را از مواد مخدر بالا ببرید و بدون مشورت متخصصین از هیچ گونه دارو یا موادی استفاده نکنید.

توجه داشته باشید که حتی برخی داروهای اعصاب و روان نظیر داروهای آرام بخش بنزودیازپینی اعتیادآور بوده و می‌توانند منجر به بروز وابستگی جسمانی و روانی شوند در نتیجه هرگز از آن‌ها به طور خودسر استفاده نکنید. در صورتی که احساس می‌کنید در پی مصرف یک ماده دچار اعتیاد شده‌اید قبل از هرکاری به یک روانشناس مراجعه کرده و از خدمات مشاوره ترک اعتیاد کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 
 
 

سوالات متداول

آیا گل اعتیاد آور است؟

خیلی‌ها فکر می‌کنند که گل یا ماریجوانا اعتیادآور نیست. این در حالی است که تفاوت گل با سایر مخدرهای سنتی در این است که علائم جسمانی کمتری برجا می‌گذارد اما این ماده نوعی روانگردان است و از نظر روانشناختی منجر به بروز مشکلات مختلف می‌شود.

منبع: علائم اعتیاد و نشانه های بیمار معتاد



:: برچسب‌ها: علائم اعتیاد و نشانه های بیمار معتاد ,
:: بازدید از این مطلب : 503
|
امتیاز مطلب : 31
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : سه شنبه 31 خرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مشاوره شغلی چیست و به افراد چه کمکی می‌کند؟ انتخاب شغل یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های زندگی هر فرد است. با این حال چگونه می‌توانید بفهمید برای چه کاری ساخته شده‌اید و چه شغلی بیشترین بازدهی را برای شما به همراه خواهد داشت؟ عوامل مختلفی نظیر تشویق‌های خانواده، نوع مدرک تحصیلی، علائق شخصی و فشارهای اجتماعی هرکدام ما را به سمتی سوق می‌دهند که ممکن است درنهایت نوعی سردرگمی و تشویش را به همراه داشته باشند. در این شرایط کمک گرفتن از مشاوره تخصصی شغلی به شما کمک می‌کند تا بتوانید دست به انتخاب مناسب‌تری بزنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

منبع: مشاوره شغلی

مشاوره شغلی چیست؟

مشاوره شغلی نوعی از خدمات روانشناسی است که به افراد در زمینه انتخاب شغل و مسیرهای آموزشی کمک می‌کند. مشاوران و روانشناسان در این جلسات به شما آموزش می‌دهند که چگونه با دید وسیع‌تری گزینه‌های پیش روی خود را ببینید، نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید و بهترین مسیر را برای زندگی خود انتخاب نمایید

انواع خدمات مرتبط با مشاوره شغلی

در مشاوره شغلی متخصصین از روش‌های مختلفی کمک می‌گیرند تا بتوانند در اتخاذ بهترین تصمیم به مراجعین خودیاری برسانند. از جمله خدماتی که آن‌ها در این جلسات ارائه می‌دهند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

– گرفتن تست‌های شخصیت شناسی و سایر آزمون‌های روانشناسی برای کشف بهتر ویژگی‌ها و علاقه‌مندی‌های فرد

– گرفتن تست‌های استعدادیابی برای فهم بهتر اینکه فرد در چه کاری می‌تواند بیشترین بازدهی را داشته باشد.

– برگزاری جلسات روان درمانی فردی برای کسانی که می‌خواهند شغل خود را عوض کنند و کمک به حل بحران‌ها و تعارض‌های مرتبط با آن

– بررسی سوابق آموزشی و تحصیلی مراجع برای کمک به هدف گزینی‌های بهتر در آینده

– آموزش برخی مهارت‌های شغلی نظیر برقراری ارتباط مؤثر، تمرین مصاحبه موفقیت آمیز و تقویت سخنرانی یا زبان بدن

برای دریافت مشاوره شغلی به چه کسی مراجعه کنم؟

برای اینکه بتوانید در زمینه شغل و حرفه خود از یک فرد مورد اطمینان کمک بگیرید لازم است به افرادی مراجعه نمایید که در این زمینه دارای تحصیلات حرفه‌ای بوده و در این حوزه سابقه فعالیت دارند. داشتن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد در گرایش مشاوره یا روانشناسی برای ارائه خدمات مشاوره الزامی است. جهت دسترسی به بهترین متخصصین لازم است که به مراکز مشاوره‌ای مراجعه نمایید که از سازمان نظام روانشناسی یا بهزیستی دارای مجوز هستند.

بهترین زمان برای دریافت مشاوره

مشاوره شغلی تنها به بزرگ‌سالان یا کسانی که فارغ‌التحصیل شده‌اند و به دنبال کار می‌گردند اختصاص ندارد بلکه افراد می‌توانند از سنین پایین‌تر با کشف استعدادهای خود در مسیری حرکت کنند که در نهایت آن‌ها را به سمت یک شغل مناسب هدایت نماید. در نتیجه شما در هر سنی می‌توانید از مشاوره تخصصی استفاده کنید و حتی برای جهت دهی به فعالیت‌های کودک نیز از آن بهره بگیرید. در واقع مشاوره تخصصی شغلی می‌تواند به افراد از سنین پایین تا افراد میان‌سال یا سالمند که درگیر مشکلات پس از بازنشستگی هستند کمک نماید. 

مشاوره شغلی حضوری و غیرحضوری

امروزه با گسترش خدمات غیرحضوری افراد راحت‌تر می‌توانند از جلسات مشاوره کمک بگیرند چراکه از این طریق مراجعان بر بعد زمان و مکان غلبه کرده و می‌توانند در هر زمان و از هرجای کشور با بهترین متخصصین در تماس باشند. از همین رو امروزه بسیاری از مراکز روانشناسی علاوه بر جلسات حضوری امکان مراجعه تلفنی و آنلاین را نیز در انواع زمینه‌ها از جمله مشاوره شغلی برای مراجعین فراهم کرده‌اند. شما متناسب با شرایط و نیازهای خود می‌توانید جلسات حضوری یا غیرحضوری را انتخاب کرده و از مزایای آن بهره‌مند شوید.

جهت دریافت خدمات از مرکز مشاوره روانشناسی آواژه کلیک کنید.

سؤالات متداول

چه زمانی باید به مشاوره شغلی مراجعه نماییم؟

مشاوره شغلی در موقعیت‌های مختلفی می‌تواند به کمک شما بیاید، برای مثال زمانی که به تازگی به دنبال کار می‌گردید یا وقتی می‌خواهید یک شغل را کنار بگذارید و مسیر جدیدی را آغاز کنید و هم‌چنین زمانی که می‌خواهید استعدادهای خود را در زمینه‌های مختلف کشف کنید استفاده از خدمات مشاوره تا حد زیادی می‌تواند در افزایش کیفیت تصمیم گیری‌های شما مؤثر باشد.

همه می‌گویند گرفتن مدرک دکترا خیلی بهتر از نداشتن آن است. آیا می‌صرفد این‌همه زمان برای گرفتن مدرک صرف کنم؟

هرگز یک راه حل یا یک سبک زندگی مناسب حال همه افراد نیست. ممکن است گرفتن مدرک دکتری در زندگی یک فرد تأثیر بسزایی بگذارد اما برای دیگری ضرورتی نداشته باشد. مشاور شغلی می‌تواند به شما کمک کند که نیازهای منحصر به فرد زندگی خود را بسنجید و متناسب با توانمندی‌های خاصی که دارید در این زمینه بهترین تصمیم را بگیرید.

منبع: مشاوره شغلی



:: برچسب‌ها: مشاوره شغلی ,
:: بازدید از این مطلب : 535
|
امتیاز مطلب : 22
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : سه شنبه 31 خرداد 1401 | نظرات ()