نوشته شده توسط : newmiiind

درمان شخصیت نمایشی با استفاده از روش های غیردارویی اثبات شده است. ریشه ناراحتی افراد هیستریونیک در ویژگی‌های شخصیتی آن‌ها، باعث می‌شود درمان این افراد کمی پیچیده و طولانی شود. بااین‌حال نباید این موضوع را بهانه‌ای برای رها کردن مبتلایان به این اختلال در نظر گرفت. امروزه روش‌های متنوعی برای درمان شخصیت نمایشی وجود دارد. آشنایی با این شیوه‌های درمانی، می‌تواند انگیزه‌ای برای تغییر و بهبود نشانه‌های آسیب‌زا در این افراد ایجاد کند.

منبع: درمان شخصیت نمایشی

تشخیص گذاری اولیه برای درمان شخصیت نمایشی

شخصیت نمایشی یا هیستریونیک در دسته B از اختلالات شخصیتی قرار می‌گیرد که ویژگی اساسی آن، ابراز عواطف اغراق‌آمیز و رفتارهای هیجانی است. این موارد باعث به وجود آمدن مشکلات بین فردی زیادی برای مبتلایان به این بیماری می‌گردد. بااین‌حال، آن‌ها علت بروز چنین ناراحتی‌هایی را در نحوه واکنش‌های خود نمی‌دانند. به همین دلیل اغلب، به خاطر شکایت از ناراحتی‌های دیگر به روانشناس مراجعه می‌کنند.

معمولاً اولین بار، هنگامی‌که درمانگر از فرد آزمون‌های شخصیتی می‌گیرد، متوجه حضور این اختلال می‌شود. اغلب، رفتارهای اغواگرانه و ظاهر فریبنده این اشخاص ابتدایی‌ترین نشانه‌ها را برای تشخیص گذاری این اختلال به ذهن درمانگر می‌آورد. وی در ادامه و با اقدام به مصاحبه‌های تشخیصی، می‌تواند به‌طورقطع در مورد وجود یا نبود این اختلال شخصیتی در فرد نظر بدهد.

تشخیص صحیح اختلال هیستریونیک، اولین پله درمانی برای تغییر و اصلاح مبتلایان به آن حساب می‌شود. در مرحله بعدی لازم است این موضوع به شیوه‌ای مناسب با مراجع در میان گذاشته شود. اکثر افراد، هنگامی‌که می‌فهمند شخصیت و رفتارشان، علت بروز مشکلات روانی‌شان است؛ دچار خشم نسبت به درمانگر می‌شوند. بااین‌وجود، وظیفه روان‌شناس است تا با توضیح این اختلال و روش‌هایی برای بهبود آن، شخص را مجاب به پذیرش موضوع کنند. این امر برای شروع هر چه سریع‌تر روند درمانی و بهبود وضع زندگی افراد لازم است. برای آشنایی با ویژگی ها و علائم اختلال شخصیت نمایشی کلیک کنید.

آیا اختلال شخصیت نمایشی درمان‌پذیر است ؟

بسیاری از کسانی که دارای شخصیت هیستریونیک هستند، ناراحتی‌های روحی دیگری نیز دارند. ازجمله این مشکلات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افسردگی
  • عزت‌نفس پایین
  • احساس حقارت درونی
  • داشتن نگاه سیاه‌وسفید به دنیا
  • اختلالات اضطرابی

این موضوع باعث می‌شود تا درمان کامل این افراد نیازمند صرف زمان و دقت بالایی باشد. طولانی بودن مدت دوره درمانی این بیماران، گاهی این حس را برای آن‌ها ایجاد می‌کند که هرگز بهبود نخواهند یافت.

همچنین، با افزایش سن این شخصیت، برخی نشانه‌های بیماری در آن‌ها کاهش می‌یابد. درنتیجه، تمایل بسیاری از آن‌ها برای ادامه درمان‌شان کم می‌شود. بااین‌وجود لازم است به خاطر داشته باشیم که از بین رفتن نشانه‌ها، صرفاً دلیلی برای حل مشکل زیر بنایی نیست.

باوجود تمام این مسائل، هنوز هم درمان این اختلال شخصیتی امکان‌پذیر است؛ البته به‌شرط داشتن پشتکار و انگیزه برای اصلاح خود.

برای آشنایی با ویژگی های کلی اختلالات شخصیت دسته B کلیک کنید.

هدف‌های درمانی برای اختلال شخصیت نمایشی

پژوهش‌های مختلفی در خصوص درمان اختلال شخصیت نمایشی انجام‌گرفته است. بسیاری از این گزارش‌ها بر اهمیت تمرکز بر روابط بین فردی مشکل‌ساز اشاره دارند. کسانی که دچار شخصیت هیستریونیک هستند، معمولاً با ابراز هیجان‌های افراطی، استفاده از جذابیت‌های جسمی، اغواگری‌های جنسی و گله گذاری سعی می‌کنند بر دیگران تسلط بیابند. آن‌ها با این روش به دنبال ارضای لحظه‌ای نیازهای خود هستند. لذا، روانشناسان باید تلاش کنند تا ارزش استفاده از راه‌های بهتر برای رفع نیازها و ایجاد وقفه برای یافتن زمانی مناسب‌تر را به آن‌ها نشان دهند.

درمان شخصیت نمایشی

شیوه‌های مختلفی برای درمان اختلال شخصیت نمایشی وجود دارد. هر یک از این روش‌ها بر اساس ویژگی‌های مراجع و نیز صلاح‌دید درمانگر، می‌تواند مؤثر واقع شود. برخی از رایج‌ترین روش‌های درمانی برای شخصیت هیستریونیک عبارت‌اند از:

دارودرمانی

در برخی بیماران، بر اساس شدت نشانه‌های آسیب‌زا، استفاده از بعضی داروهای روان‌پزشکی ضرورت پیدا می‌کند. برای مثال، درصورتی‌که افراد دچار مشکلاتی از این قبیل باشند، احتمال دارد برای درمان مؤثرتر، به دارودرمانی نیاز پیدا کنند:

  • اضطراب شدید
  • علائم افسردگی
  • تنش بیش‌ازاندازه
  • افکار خودکشی
  • باورهای سایکوتیک

توجه: دارودرمانی تنها برای کاهش و کنترل نشانه هاست و درمان قطعی شخصیت نمایشی محسوب نمی‌شود و حتما باید برای روان درمانی به روانشناس به طور مرتب مراجعه نمود.

گروه‌درمانی

یکی از اصلی‌ترین اهداف درمانی برای بیماران با شخصیت نمایشی ، بهبود روابط میان فردی است. بر این اساس، گروه‌درمانی می‌تواند تأثیر مثبت زیادی برای درمان این افراد داشته باشد. البته باید توجه داشت استفاده از این درمان زمانی توصیه می‌شود که فرد به‌طورجدی درصدد انجام ندادن رفتارهای بیمار گون خود باشد.

درمان شناختی-رفتاری

باورهای تحریف‌شده در افراد دچار شخصیت هیستریونیک، ازجمله علل بروز نشان‌های این بیماری به شمار می‌رود. به همین دلیل، درمان شناختی-رفتاری می‌تواند برای اصلاح این عقاید در شخصیت های نمایشی بسیار مؤثر واقع شود. در این رویکرد درمانی، تلاش می‌شود تا به مراجعان آموزش داد که چطور افکار سازگارانه تری را برای مواجهه با دنیا به کار ببرند.

خانواده‌درمانی

زندگی با کسی که شخصیت نمایشی دارد، برای اطرافیان او، به‌ویژه اعضای خانواده‌اش نیز مشکلاتی را به وجود می‌آورد. به همین دلیل خانواده‌درمانی می‌تواند جهت بهبود روابط میان آن‌ها پرفایده باشد. در این روش، تلاش می‌شود تا عوامل برانگیزاننده تعارض و نیز کارهایی که منجر به تداوم روابط ناسالم و نمایشی میان اعضا می‌شود، شناسایی شود. آنگاه سایر جلسات درمانی به انجام تکلیف‌هایی جهت بهبود این مسائل، جلو می‌رود.

روان تحلیل گری

در این رویکرد، هدف اصلی درمان بر شناخت مشکلات درون فردی بنیادین قرار می‌گیرد. درمانگر تلاش می‌کند با کشف تعارضات اساسی بین نیازهای فرد، وی را به سمت شکل دادن شخصیتی متعادل‌تر پیش ببرد.

برای دریافت مشاوره در زمینه شخصیت ها می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

منبع: درمان شخصیت نمایشی



:: برچسب‌ها: درمان شخصیت نمایشی ,
:: بازدید از این مطلب : 403
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 شهريور 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

آیا با اختلالات شخصیت دسته b آشنایی دارید؟ اختلالات شخصیتی دارای انواع گوناگونی است. بااین‌حال، دانشمندان تلاش کرده‌اند تا با طبقه‌بندی آن‌ها به چند گروه اصلی، کیفیت رویارویی و درمان این بیماری‌ها را افزایش دهند. ازجمله گروه‌های معروف این اختلالات، مشکلات شخصیتی دسته B هستند. ازآنجاکه عمده مسائل بیماران این طبقه در حوزه مشکلات بین فردی قرار دارد؛ تعارضات بسیاری را برای خود فرد ونیز اطرافیانش به وجود می‌آورد. به همین دلیل لازم است از طریق آشنایی با این اختلالات، روش‌های مناسب برخورد با آن‌ها را دریابیم.

منبع: ازدواج با شخصیت خودشیفته

اختلالات شخصیت دسته B

منظور از اختلالات شخصیتی، الگوهایی پایدار از تجربه‌های درونی و رفتارها در افراد است. این الگوها با آنچه از فرهنگ‌شان انتظار می‌رود، متفاوت بوده و می‌توانند حداقل در دو حوزه از موارد زیر مشاهده شوند:

  • شناخت و ادراک افراد
  • واکنش‌های هیجانی و عاطفی
  • واکنش‌ها و رفتار میان فردی
  • توانایی کنترل تکانه‌ها

به‌طورکلی، اختلالات شخصیت ویژگی‌هایی غیرقابل انعطاف هستند که باعث رنج شخصی یا نابسامانی در عملکرد اجتماعی افراد می‌شود. روانشناسان تلاش کرده‌اند برای افزایش آگاهی از این مشکلات شخصیتی، آن‌ها را به گروه‌های خاصی تقسیم کنند. این گروه‌بندی بر اساس یک سری شباهت‌های توصیفی میان آن‌ها ایجادشده است. یکی از این گروه‌ها، اختلالات شخصیت گروه B نام دارد. افرادی که مشکلات شخصیتی‌شان در این گروه جای می‌گیرد، همگی رفتارهایی دراماتیک، هیجانی یا عجیب‌وغریب از خود نشان می‌دهند.

ویژگی های اختلالات شخصیتی دسته B

همان‌طور که قبلاً بیان شد، مبنای گروه‌بندی مشکلات شخصیتی بر اساس چند مشخصه کلی و مشترک است. بااین‌حال، هر اختلال نیز دارای ویژگی‌هایی خاص است که باعث تمایز آن از سایر بیماری‌ها می‌گردد. مشخصه‌های کلی اختلالات دسته B را می‌توان به شرح زیر بیان کرد.

ابراز هیجانات به‌صورت شدید و افراطی

این افراد معمولاً احساسات و حالات هیجانی خود را به شیوه‌ای اغراق‌آمیز ابراز می‌نمایند. بااین‌حال، در برخورد با احساسات دیگران، معمولاً بی‌توجهی پیشه می‌کنند. به‌طورکلی، شدت و نحوه بوز احساسات و عواطف در مبتلایان به این اختلالات بسیار غیرمعمول و مبالغه‌آمیز است.

داشتن نوسانات خلقی در تعاملات با دیگران

آنچه در ارتباط‌های اجتماعی این گروه از بیماران جلوه می‌کند، دمدمی‌مزاج بودن آن‌ها با اطرافیانشان است. این افراد معمولاً تلاش می‌کنند تا در روابط خود، کنترل‌کننده طرف مقابل باشند. به همین دلیل با تغییرات سریع خلقی، هیجانی و رفتاری، دیگران را به بازی می‌گیرند. در این وضعیت شخص مقابل، توانایی پیش‌بینی و مدیریت کردن رابطه از دست می‌دهد و برحسب خواسته‌های تکانشی فرد مبتلابه این اختلالات رفتار می‌کند.

رفتارهای هیجانی ولی سطحی

اکثر مبتلایان به اختلالات دسته B ظاهر و رفتاری جالب‌توجه دارند. آن‌ها با این روش تلاش می‌کنند تا توجه دیگران را به خود معطوف کنند. بااین‌حال، دقت در رفتارهای این افراد می‌توان دریافت که واکنش‌های آن‌ها کاملاً هیجانی و بدون برنامه و سطحی است.

انواع اختلالات شخصیتی دسته B

معروف‌ترین اختلالات قرارگرفته در دسته B عبارت‌اند از:

اختلال شخصیت ضداجتماعی

ویژگی اصلی این بیماران، عدم رعایت حقوق دیگران و احترام نگذاشتن به آن‌ها است. این افراد به نظر جذاب، باهوش و خوش‌برخورد هستند. اگرچه تمام این ویژگی‌های ساختگی و سطحی است. آن‌ها از رفتارهای غلط خود احساس گناه یا پشیمانی نمی‌کنند نسبت به دیگران همدلی نشان نمی‌دهند. غیرقابل‌اعتماد بودن، ناتوانی در یافتن دوست‌های صمیمی و داشتن روابط زودگذر ازجمله ویژگی‌های رایج این افراد است.

اختلال شخصیت مرزی

بی‌ثباتی در روابط، کمبود اعتمادبه‌نفس، تغییرات خلقی و رفتارهای بی فکرانه ازجمله اصلی‌ترین ویژگی‌های مبتلایان به این اختلال است. این گروه از بیماران از طرد شدن به‌شدت می‌هراسند. به همین دلیل از همان شروع رابطه، به‌طرف مقابل خود می‌چسبند. بااین‌حال، درصورتی‌که توجه و محبت مورد انتظارشان را از او نگیرند، باهمان سرعت نیز به رابطه خود پایان می‌دهند. برای آشنایی بیشتر با نشانه های اختلال شخصیت مرزی کلیک کنید.

اختلال شخصیت خودشیفته

افراد مبتلابه اختلال شخصیت نارسیستیک یا خودشیفتگی، توانایی خود را بیش ازآنچه هست در نظر می‌گیرند. آن‌ها خود را برتر و بالاتر از دیگران می‌دانند و در همه‌چیز به تحسین اطرافیانشان نیاز دارند. در روابط میان فردی، از دیگران انتظار توجه و تحسین دارند و درصورتی‌که این خواسته آن‌ها انجام نشود، به‌شدت عصبانی می‌گردند. برای آشنایی بیشتر با اختلال شخصیت خودشیفته کلیک کنید.

اختلال شخصیت نمایشی

افراد مبتلابه این اختلال، خود را همچون بازیگر صحنه نمایش می‌دانند و رفتارهایی دراماتیک و اغراق‌آمیز از خود نشان می‌دهند. این افراد معمولاً ظاهری بسیار آراسته و جلب‌توجه کننده دارند و همیشه نگران آن هستند که خوب به نظر برسند. آن‌ها دائماً به دنبال تأیید گرفتن از دیگران‌اند و رفتارهای خود را بنا بر سلیقه تماشاگرانشان، به‌سرعت تغییر می‌دهند. برای آشنایی بیشتر با مشخصه های اختلال شخصیت نمایشی کلیک کنید.

راهکارهای بهبود اختلالات شخصیتی دسته B

پیش از هر چیز، برای اقدام به درمان اختلالات شخصیت گروه B باید به بررسی عوامل ایجادکننده و تداوم‌بخش آن پرداخت. بر طبق گزارش‌های بالینی، کسانی که به اختلالات گروه B مبتلا هستند، معمولاً از درون احساس خلأ، کمبود یا تنش زیادی دارند. آن‌ها برای مقابله با این احساسات ناخوشایند اقدام به انجام رفتارهایی می‌کنند که بازهم نامناسب است. به همین دلیل، اغلب روابط بین فردی این عده از بیماران دچار مشکلات اساسی است. برای درمان این مبتلایان روش‌های متنوعی وجود دارد. این شیوه‌های درمانی، بنابر نظر متخصصان، ممکن است در ترکیب باهم برای افراد مؤثر باشند.

ازجمله رایج‌ترین راهکارهای درمانی برای اختلالات شخصیت گروه B عبارت‌اند از:

درمان دارویی

برحسب اینکه نشانه‌های هر یک از مبتلایان شامل چه مواردی باشد، ممکن است نیاز به تجویز برخی داروها پیدا کنیم. این داروها می‌توانند در کاهش علائم افسردگی، تنش، اضطراب و یا کنترل تکانه مؤثر باشد. داروهای ضدافسردگی، ضد روان‌پریشی و بنزودیازپین ها، معروف‌ترین موارد استفاده از درمان دارویی برای این مبتلایان هستند.

روان‌درمانی

ازآنجاکه شخصیت، به الگوهای پایدار رفتاری اشاره می‌کند؛ تغییر دادن آن می‌تواند بسیار سخت باشد. به همین دلیل نیازمند روان‌درمانی‌های متنوع خواهد بود. رویکردهای مختلفی همچون روانکاوی، شناخت درمانی، طرح‌واره درمانی، درمان پذیرش و تعهد و … می‌توانند مورداستفاده قرار گیرند. جدا از روش درمانی موردتوافق با بیمار، همه این رویکردها تلاش می‌کنند تا مبتلایان اختلالت شخصیتی گروه B را مشکل‌سازترین حوزه خود درمان کنند. این حوزه، همان روابط بین فردی ناسازگار در این افراد است. البته باید توجه داشت که تا زمانی که خود بیمار برای بهبود وضع خود اقدامی نکند، عملاً هیچ درمانی برای وی اثربخش نخواهد بود.

برای دریافت مشاوره در زمینه شخصیت ها می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

منبع: ازدواج با شخصیت خودشیفته



:: برچسب‌ها: ازدواج با شخصیت خودشیفته ,
:: بازدید از این مطلب : 426
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : شنبه 19 شهريور 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

برخورد با شخصیت اجتنابی چطور باید باشد؟ آیا تاکنون کسی در اطرافتان بوده که گاهی خوش‌برخورد باشد و گاهی سعی کند از شما دور شود؟ یا پیش آمده خودتان حس کنید ترسی در درون‌تان نگذارد با دیگران ارتباط برقرار کنید؟ یعنی برخلاف میل‌تان و به اجبار نیرویی درونی از بقیه دوری کنید؟ اگر اینطور است، به شما کمک می‌کنیم چطور با این حالت‌ها روبرو شوید. اگر نحوه برخورد با شخصیت اجتنابی را بدانید موفق به برقراری رابطه‌ای فعال با آنان می‌شوید و حتی در درمان آن‌ها نیز کمک کرده‌اید. اکثر مردم اطلاعی از این اختلال ندارند. در نتیجه در رفتار با دوری گزین اشتباه می‌کنند و ناخواسته موجب شدیدتر شدن اختلال و گوشه گیرتر شدن او می‌شوند. برخورد با شخصیت اجتنابی نیاز به آشنایی با این اختلال دارد.

منبع: برخورد با شخصیت اجتنابی

قبل از برخورد با شخصیت اجتنابی او را بشناسید

علائم‌اختلال شخصیت‌اجتنابی در اواخر کودکی و اوایل نوجوانی شروع می‌شود و سپس بر تمام جنبه‌های شغلی، اجتماعی و… فرد تاثیر می‌گذارد. او از انتقاد شدن و قضاوت منفی راجب خود می‌ترسد. این ترس به حدیست که تنها ماندن و عدم ارتباط با دیگران را ترجیح می‌دهد. شخصیت اجتنابی معمولا دوستان صمیمی ندارد یا روابط بسیارکمی دارد.

این افراد فقط وقتی وارد رابطه با کسی می‌شوند که حس کنند واقعا نزد او پذیرفته شده‌اند. حتی از ترس مسخره شدن، با او هم با احتیاط رفتار می‌کند. فرد دوری گزین از عیب‌هایش عصبانی است. عزت نفس و اعتماد به نفس پایینی دارند، به همین دلیل منزوی و از شرکت در جمع فراری هستند. البته دلشان می‌خواهد در جمع باشند اما می‌ترسند طرد یا تحقیر شوند. مشکل اصلی شخصیت اجتنابی، دوراهی ورود به جمع‌ یا تنهایی است. برای کمک به این افراد لازم است رفتار با دوری گزین را بدانیم.

برای آشنایی بیشتر با نشانه های اختلال شخصیت اجتنابی کلیک کنید.

توصیه‌هایی برای کنارآمدن با شخصیت اجتنابی در برقراری ارتباط

شاید زندگی‌کردن با شخصیت اجتنابی سخت باشد. اختلال شخصیت اجتنابی زندگی رومزه زوجین را دچار مشکلاتی خواهد کرد. حتی آثار منفی آن بر زندگی زناشویی شما هم تأثیرگذار است. از سویی درمان این اختلال هم کار آسانی نیست، زیرا ریشه اختلال شخصیت اجتنابی مشکل عزت‌نفس و اعتماد به نفس است. شاید درمان این افراد گاهی سال‌ها طول بکشد. چرا که درمان آن کم کم و با روش‌های درمانی مداوم و منظم، انجام می‌شود تا علائم اختلال از زندگی فرد کم شده یا از بین برود.

بنابراین به شما توصیه می‌کنیم این قسمت از مقاله را با دقت بخوانید تا با چگونگی برخورد با شخصیت اجتنابی و رفتار با دوری گزین آشنا شوید و بتوانید در بهبود او نقشی موثر داشته باشید.

برای آشنایی با روش های درمان شخصیت اجتنابی کلیک کنید.

برخورد با شخصیت اجتنابی

حتما بیشتر شما بدون شناخت و علاقه وارد رابطه با یک فرد جدید نمی‌شوید. غالبا صبر می‌کنید تا یک رابطه صمیمی واقعی و فرصت مناسب ایجاد گردد. ولی برای شخصیت دوری گزین می‌شود گفت این فرصت مناسب تقریبا هیچ وقت فرا نمی‌­رسد و این موضوع موجب ناراحتی اعضای خانواده او می شود.

این مسأله به ویژه وقتی مهم است که قصد دارید با یک شخصیت اجتنابی ازدواج کنید. برای ایجاد رابطه با آنها ابتدا باید روش درست برخورد با شخصیت اجتنابی را بدانید. در این قسمت چند نکته در مورد نحوه برخورد با شخصیت دوری گزین آورده ایم.

1- روی نقاط ضعف آن‌ها تمرکز نکنید

این را بدانید که هیچ یک از رفتارهای ترس و اضطراب و فرار از جمع در شخصیت‌های اجتنابی، از روی علاقه و با میل آنها صورت نمی‌گیرد. بنابراین شما نباید از این نقطه ضعف ها و رفتارهای‌شان انتقاد کنید، زیرا انتقاد باعث آسیب بیشتر به فرد شده و علائم را شدیدتر خواهد کرد. کم حرفی و خجالتی بودن در جمع از ویژگی های شخصیت اجتنابی است. ولی شما نباید جملاتی مانند «پسر یا برادر من بسیار محجوب و آرامه تا بحال با هیچ دختری حرف نزده» را بگویید. این حرف او را از اجتماع بیشتر دور می کند.

2- با تایید هر رفتار مثبت به او پاداش دهید

هرجا رفتار مثبت و پیشرفتی در شخصیت اجتنابی دیدید، فورا او را تایید کنید. این کار به او انگیزه بیشتری خواهد داد تا رفتار مثبتش را تکرار کند. تایید رفتار مثبتش همراه با جایزه و پاداش بهتر اثر می‌کند و به او قدرت بیشتری برای پیشرفت می‌دهد. اما باید مواظب باشید که رفتار تاییدی شما صادقانه و محترمانه باشد و شخصیت اجتنابی حس نکند به او ترحم می‌کنید.

3- آن‌ها را مجبور به انجام رفتاری نکنید

در رفتار با شخصیت‌های اجتنابی به علائم متفاوتشان توجه کنید. از این بین ترس، اضطراب، افسردگی و میل به تنهایی، عصبانیت و مشکل در کنترل خشم و … را می توان نام برد. می بینید که آنها با مشکلات احساسی و ادراکی زیادی دست و پنجه نرم میکنند. از این رو سعی کنید هیچوقت آن‌ها را به انجام رفتاری که از آن دوری میکند، مجبور نکنید. زیرا این کار باعث ناراحتی و خجالت بیشتر آن‌ها خواهد شد.

4- با شخصیت اجتنابی اتمام حجت کنید

با شخصیت اجتنابی در مورد رابطه تان و تأثیرات رفتارهای او بر احساسات‌تان حرف بزنید. او ممکن است شما را نادیده بگیرد و به حرف هایتان توجه نکند. سعی کنید اول او را به انجام روان درمانی قانع کنید. از آنجایی که شخصیت‌اجتنابی ترس و استرس از اجتماع دارد و برایش سخت است از وضعیت موجودش بیرون بیاید. شاید قبول نکند درمان شود. در این مرحله می‌توانید به او بگویید که اگر اقدام به درمان نکند و سعی در بهبود رفتارهایش نکند، مجبور به ترک رابطه خواهید بود.

5- هیچوقت تایید کردن آن‌ها را قطع نکنید

شخصیت اجتنابی به دلیل این که خود را بی کفایت می‌داند و اعتماد به تنفس پایین دارد، نیاز دارند که از سوی دیگران صادقانه تأیید شوند. آن‌ها می‌ترسند نزد دیگران شرمنده شوند، از این رو شما باید در رفتارهایتان دقت کنید که باور کند در تاییدتان صادق هستید. غیر مستقیم از نقاط مثبتشان تعریف کنید.

5- آن‌ها را تشویق کنید که شغلی داشته باشند

شخصیت اجتنابی چون اعتماد به نفس پایینی دارد، تمایلی به انجام مشاغلی که مستلزم ارتباط زیاد با دیگران است را ندارند. با آنها صحبت کنید و مشوق باشید که سعی کنند در چنین شغل پر ارتباطی مشغول شوند. با این کار کم کم به جمع عادت کرده و دایره روابطشان بهبود خواهد یافت. علاوه بر این احساس مفید بودن در آن‌ها ایجاد شده و انگیزه فعالیت و اعتماد به نفس‌شان بیشتر می‌شود.

در طولانی مدت با شخصیت اجتنابی چطور رفتار کنیم ؟

راهکارهایی که در بالا راجب رفتار با شخصیت اجتنابی گفتیم کوتاه مدت هستند. ولی از آنجا که اختلال شخصیتی نسبتا پایدار است، بنابراین بدون مداخله یک روان درمانگر و متخصص نمی‌توان بهبود قطعی و تغییر قابل قبولی در رفتار او مشاهده کرد. زیرا درمان و اصلاح الگوهای رفتاری و فکری اختلال شخصیت اجتنابی کاری بسیار تخصصی و طولانی است.

همان طور که می‌دانیم شخصیت هر آدمی از لحظه تولد او و شاید قبل از آن شروع به شکل گیری می‌کند. پس اگر مشکلات و عللی که اختلال شخصیتی را موجب شده‌اند، از همان ابتدا و در زمان مناسب رسیدگی شوند شاید به اختلال تبدیل نشوند. مسلما اگر در رفتار با شخصیت اجتنابی دقت کنیم و به درمان وی بی توجه نباشیم، روند درمان او راحت تر خواهد بود.

کلام آخر

یکی از ویژگی های اختلال شخصیت‌اجتنابی میل به دوری از جمع و تنهایی است. بنابراین او به حضور شما در کنارش نیاز دارد تا برای شکست این اختلال به او دلگرمی و انگیزه بدهید. ولی دقت کنید در برخورد با دوری گزین نباید به گونه ای رفتار کنید که حس کند سرپرست یا والد او هستید. شما فقط باید از لحاظ عاطفی از او حمایت کنید. در پایان، بهبود و درمان او به تلاش و پشتکار و اراده خودش بستگی دارد.

برای دریافت مشاوره در زمینه شخصیت ها می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

منبع: برخورد با شخصیت اجتنابی



:: برچسب‌ها: برخورد با شخصیت اجتنابی ,
:: بازدید از این مطلب : 405
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : جمعه 18 شهريور 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

برخورد با شخصیت اجتنابی چطور باید باشد؟ آیا تاکنون کسی در اطرافتان بوده که گاهی خوش‌برخورد باشد و گاهی سعی کند از شما دور شود؟ یا پیش آمده خودتان حس کنید ترسی در درون‌تان نگذارد با دیگران ارتباط برقرار کنید؟ یعنی برخلاف میل‌تان و به اجبار نیرویی درونی از بقیه دوری کنید؟ اگر اینطور است، به شما کمک می‌کنیم چطور با این حالت‌ها روبرو شوید. اگر نحوه برخورد با شخصیت اجتنابی را بدانید موفق به برقراری رابطه‌ای فعال با آنان می‌شوید و حتی در درمان آن‌ها نیز کمک کرده‌اید. اکثر مردم اطلاعی از این اختلال ندارند. در نتیجه در رفتار با دوری گزین اشتباه می‌کنند و ناخواسته موجب شدیدتر شدن اختلال و گوشه گیرتر شدن او می‌شوند. برخورد با شخصیت اجتنابی نیاز به آشنایی با این اختلال دارد.

منبع: برخورد با شخصیت اجتنابی

قبل از برخورد با شخصیت اجتنابی او را بشناسید

علائم‌اختلال شخصیت‌اجتنابی در اواخر کودکی و اوایل نوجوانی شروع می‌شود و سپس بر تمام جنبه‌های شغلی، اجتماعی و… فرد تاثیر می‌گذارد. او از انتقاد شدن و قضاوت منفی راجب خود می‌ترسد. این ترس به حدیست که تنها ماندن و عدم ارتباط با دیگران را ترجیح می‌دهد. شخصیت اجتنابی معمولا دوستان صمیمی ندارد یا روابط بسیارکمی دارد.

این افراد فقط وقتی وارد رابطه با کسی می‌شوند که حس کنند واقعا نزد او پذیرفته شده‌اند. حتی از ترس مسخره شدن، با او هم با احتیاط رفتار می‌کند. فرد دوری گزین از عیب‌هایش عصبانی است. عزت نفس و اعتماد به نفس پایینی دارند، به همین دلیل منزوی و از شرکت در جمع فراری هستند. البته دلشان می‌خواهد در جمع باشند اما می‌ترسند طرد یا تحقیر شوند. مشکل اصلی شخصیت اجتنابی، دوراهی ورود به جمع‌ یا تنهایی است. برای کمک به این افراد لازم است رفتار با دوری گزین را بدانیم.

برای آشنایی بیشتر با نشانه های اختلال شخصیت اجتنابی کلیک کنید.

توصیه‌هایی برای کنارآمدن با شخصیت اجتنابی در برقراری ارتباط

شاید زندگی‌کردن با شخصیت اجتنابی سخت باشد. اختلال شخصیت اجتنابی زندگی رومزه زوجین را دچار مشکلاتی خواهد کرد. حتی آثار منفی آن بر زندگی زناشویی شما هم تأثیرگذار است. از سویی درمان این اختلال هم کار آسانی نیست، زیرا ریشه اختلال شخصیت اجتنابی مشکل عزت‌نفس و اعتماد به نفس است. شاید درمان این افراد گاهی سال‌ها طول بکشد. چرا که درمان آن کم کم و با روش‌های درمانی مداوم و منظم، انجام می‌شود تا علائم اختلال از زندگی فرد کم شده یا از بین برود.

بنابراین به شما توصیه می‌کنیم این قسمت از مقاله را با دقت بخوانید تا با چگونگی برخورد با شخصیت اجتنابی و رفتار با دوری گزین آشنا شوید و بتوانید در بهبود او نقشی موثر داشته باشید.

برای آشنایی با روش های درمان شخصیت اجتنابی کلیک کنید.

برخورد با شخصیت اجتنابی

حتما بیشتر شما بدون شناخت و علاقه وارد رابطه با یک فرد جدید نمی‌شوید. غالبا صبر می‌کنید تا یک رابطه صمیمی واقعی و فرصت مناسب ایجاد گردد. ولی برای شخصیت دوری گزین می‌شود گفت این فرصت مناسب تقریبا هیچ وقت فرا نمی‌­رسد و این موضوع موجب ناراحتی اعضای خانواده او می شود.

این مسأله به ویژه وقتی مهم است که قصد دارید با یک شخصیت اجتنابی ازدواج کنید. برای ایجاد رابطه با آنها ابتدا باید روش درست برخورد با شخصیت اجتنابی را بدانید. در این قسمت چند نکته در مورد نحوه برخورد با شخصیت دوری گزین آورده ایم.

1- روی نقاط ضعف آن‌ها تمرکز نکنید

این را بدانید که هیچ یک از رفتارهای ترس و اضطراب و فرار از جمع در شخصیت‌های اجتنابی، از روی علاقه و با میل آنها صورت نمی‌گیرد. بنابراین شما نباید از این نقطه ضعف ها و رفتارهای‌شان انتقاد کنید، زیرا انتقاد باعث آسیب بیشتر به فرد شده و علائم را شدیدتر خواهد کرد. کم حرفی و خجالتی بودن در جمع از ویژگی های شخصیت اجتنابی است. ولی شما نباید جملاتی مانند «پسر یا برادر من بسیار محجوب و آرامه تا بحال با هیچ دختری حرف نزده» را بگویید. این حرف او را از اجتماع بیشتر دور می کند.

2- با تایید هر رفتار مثبت به او پاداش دهید

هرجا رفتار مثبت و پیشرفتی در شخصیت اجتنابی دیدید، فورا او را تایید کنید. این کار به او انگیزه بیشتری خواهد داد تا رفتار مثبتش را تکرار کند. تایید رفتار مثبتش همراه با جایزه و پاداش بهتر اثر می‌کند و به او قدرت بیشتری برای پیشرفت می‌دهد. اما باید مواظب باشید که رفتار تاییدی شما صادقانه و محترمانه باشد و شخصیت اجتنابی حس نکند به او ترحم می‌کنید.

3- آن‌ها را مجبور به انجام رفتاری نکنید

در رفتار با شخصیت‌های اجتنابی به علائم متفاوتشان توجه کنید. از این بین ترس، اضطراب، افسردگی و میل به تنهایی، عصبانیت و مشکل در کنترل خشم و … را می توان نام برد. می بینید که آنها با مشکلات احساسی و ادراکی زیادی دست و پنجه نرم میکنند. از این رو سعی کنید هیچوقت آن‌ها را به انجام رفتاری که از آن دوری میکند، مجبور نکنید. زیرا این کار باعث ناراحتی و خجالت بیشتر آن‌ها خواهد شد.

4- با شخصیت اجتنابی اتمام حجت کنید

با شخصیت اجتنابی در مورد رابطه تان و تأثیرات رفتارهای او بر احساسات‌تان حرف بزنید. او ممکن است شما را نادیده بگیرد و به حرف هایتان توجه نکند. سعی کنید اول او را به انجام روان درمانی قانع کنید. از آنجایی که شخصیت‌اجتنابی ترس و استرس از اجتماع دارد و برایش سخت است از وضعیت موجودش بیرون بیاید. شاید قبول نکند درمان شود. در این مرحله می‌توانید به او بگویید که اگر اقدام به درمان نکند و سعی در بهبود رفتارهایش نکند، مجبور به ترک رابطه خواهید بود.

5- هیچوقت تایید کردن آن‌ها را قطع نکنید

شخصیت اجتنابی به دلیل این که خود را بی کفایت می‌داند و اعتماد به تنفس پایین دارد، نیاز دارند که از سوی دیگران صادقانه تأیید شوند. آن‌ها می‌ترسند نزد دیگران شرمنده شوند، از این رو شما باید در رفتارهایتان دقت کنید که باور کند در تاییدتان صادق هستید. غیر مستقیم از نقاط مثبتشان تعریف کنید.

5- آن‌ها را تشویق کنید که شغلی داشته باشند

شخصیت اجتنابی چون اعتماد به نفس پایینی دارد، تمایلی به انجام مشاغلی که مستلزم ارتباط زیاد با دیگران است را ندارند. با آنها صحبت کنید و مشوق باشید که سعی کنند در چنین شغل پر ارتباطی مشغول شوند. با این کار کم کم به جمع عادت کرده و دایره روابطشان بهبود خواهد یافت. علاوه بر این احساس مفید بودن در آن‌ها ایجاد شده و انگیزه فعالیت و اعتماد به نفس‌شان بیشتر می‌شود.

در طولانی مدت با شخصیت اجتنابی چطور رفتار کنیم ؟

راهکارهایی که در بالا راجب رفتار با شخصیت اجتنابی گفتیم کوتاه مدت هستند. ولی از آنجا که اختلال شخصیتی نسبتا پایدار است، بنابراین بدون مداخله یک روان درمانگر و متخصص نمی‌توان بهبود قطعی و تغییر قابل قبولی در رفتار او مشاهده کرد. زیرا درمان و اصلاح الگوهای رفتاری و فکری اختلال شخصیت اجتنابی کاری بسیار تخصصی و طولانی است.

همان طور که می‌دانیم شخصیت هر آدمی از لحظه تولد او و شاید قبل از آن شروع به شکل گیری می‌کند. پس اگر مشکلات و عللی که اختلال شخصیتی را موجب شده‌اند، از همان ابتدا و در زمان مناسب رسیدگی شوند شاید به اختلال تبدیل نشوند. مسلما اگر در رفتار با شخصیت اجتنابی دقت کنیم و به درمان وی بی توجه نباشیم، روند درمان او راحت تر خواهد بود.

کلام آخر

یکی از ویژگی های اختلال شخصیت‌اجتنابی میل به دوری از جمع و تنهایی است. بنابراین او به حضور شما در کنارش نیاز دارد تا برای شکست این اختلال به او دلگرمی و انگیزه بدهید. ولی دقت کنید در برخورد با دوری گزین نباید به گونه ای رفتار کنید که حس کند سرپرست یا والد او هستید. شما فقط باید از لحاظ عاطفی از او حمایت کنید. در پایان، بهبود و درمان او به تلاش و پشتکار و اراده خودش بستگی دارد.

برای دریافت مشاوره در زمینه شخصیت ها می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

 

منبع: برخورد با شخصیت اجتنابی



:: برچسب‌ها: برخورد با شخصیت اجتنابی ,
:: بازدید از این مطلب : 493
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : پنج شنبه 17 شهريور 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مشاوره ازدواج در شیراز به صورت حضوری و تلفنی در مرکز تخصصی روانشناسی آواژه انجام می‌شود. شما می‌توانید برای انتخاب همسر و تصمیم گیری درباره زندگی مشترک خود در کوتاه ترین زمان از متخصصین این مجموعه خدمات لازم را دریافت کنید. متخصصین با ارائه مشاوره، انجام تست های مختلف روانی و شخصیتی، مصاحبه مشترک با هر دو طرف، بررسی فرهنگ خانوادگی و …. بی طرفانه شما را در مورد ازدواج تان راهنمایی می‌‌کنند. در ادامه به اهمیت و چگونگی مشاوره ازدواج شیراز پرداخته ایم. برای آشنایی بیشتر با خدمات مشاوره ازدواج کلیک کنید.

منبع: مشاوره ازدواج شیراز

مشاوره ازدواج شیراز

اولین سؤالی که باید به آن جواب بدهیم این است که مشاوره ازدواج چه اهمیتی دارد؟ بسیاری از ما فکر می‌کنیم مشکلات زندگی مشترک را می‌توانیم به‌تنهایی و یا با کمک گرفتن از خانواده‌مان برطرف کنیم. به همین خاطر نیازی به استفاده از مشاوره نمی‌بینیم. اما شاید برای‌تان جالب باشد اگر بگوییم بسیاری از مشکلاتی که این روزها باعث طلاق، خیانت زوجین و یا مسائل ریز و درشت دیگر می‌شود با کمک گرفتن از مشاور قابل‌حل بوده‌اند. همچنین درصد بالایی از زوج های موفق یکی از دلایل اصلی این مسئله را کمک‌گرفتن از مشاورین می‌دانند. به همین خاطر قبل از هر چیز بهتر است راجع به مزایای مشاوره ازدواج صحبت کنیم. برای آشنایی با ویژگی های ازدواج موفق کلیک کنید.

بیشتر بخوانید: معیار انتخاب همسر

قضاوت نشدن در رابطه

خیلی از ما مشکلات زندگی مشترکمان را به دلیل ترس از قضاوت شدن مطرح نمی‌کنیم. هیچ‌کدام از ما دوست نداریم از دیگران بشنویم که اشتباهاتی داشته‌ایم. اما مشاورین خانواده صحبت‌های شما را بدون قضاوت می‌شنوند. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های مشاور همدلی است؛ به این معنا که آن‌ها شما را درک می‌کنند و هرگز از کلماتی مثل بد یا اشتباه راجع به شما استفاده نمی‌کنند.

مشاوره ازدواج شیراز | پرهیز از پیش‌داوری

یکی از مشکلات جدی در زمینه ازدواج و رابطه با همسر پیش‌داوری خانواده‌ها است. خیلی از مواقع خانواده به دلیل علاقه‌ای که به شما یا همسرتان دارند راجع به مشکلات احساسی برخورد می‌کنند. این برخوردهای احساسی بسیاری از مواقع می‌تواند مشکلات شما را از آنچه هست بیشتر کند. اما وقتی از مشاوره ازدواج کمک می‌گیرید این پیش‌داوری‌ها و قضاوت‌های احساسی از بین می‌رود. به همین خاطر شما می‌توانید به‌راحتی به دنبال راه‌حل مشکلات باشید.

پیداکردن دلیل و راه‌حل اختلافات

بسیاری از مواقع در زندگی مشترک ما نمی‌دانیم که باید چه کاری انجام بدهیم. در حقیقت مشکلاتی در زندگی پیش می‌آید که شما نمی‌توانید دلیل آن را پیدا کنید و یا ممکن است حتی با دانستن دلیل نتوانید راهکاری پیدا کنید. در این شرایط بهترین کار کمک‌گرفتن از مشاورین خانواده است. مشاور با توجه به تخصصی که دارد به شما کمک خواهد کرد تا دلیل مشکلات و همین‌طور راه‌حل آن را پیدا کنید.

بیشتر بخوانید: ازدواج با کسی که قبلا اعتیاد داشته

شناخت بهتر یکدیگر

مهم‌ترین نکته در مراحل آشنایی پیش از ازدواج شناخت طرف مقابل است. وقتی شما شناخت کاملی از طرف مقابل داشته باشید راحت‌تر می‌توانید راجع به ادامه رابطه تصمیم بگیرید. به‌علاوه شناخت بهتر به شما کمک می‌کند بدانید که چطور می‌بایست با شریک زندگی‌تان ارتباط برقرار کنید و در هر موقعیتی چه رفتاری داشته باشید. رسیدن به این نقطه یکی از بزرگ‌ترین فایده‌های استفاده از مشاوره خانواده است. مشاورین با استفاده از مصاحبه و همین‌طور تست‌های شخصیت به شما کمک می‌کنند تا شناخت بهتری از طرف مقابل به دست بیاورید. برای آشنایی با راه های شناخت قبل از ازدواج کلیک کنید.

آگاهی از مسائل زندگی مشترک

یکی از مشکلاتی که بسیاری از جوانان در سال‌های اول زندگی با آن مواجه می‌شوند نداشتن آگاهی از زندگی مشترک است. بسیاری از اختلافاتی که بین زوجین پیش می‌آید به این خاطر است که آن‌ها تجربه و درکی از زندگی مشترک ندارند. یکی از اقدامات مهم در مشاوره‌های پیش از ازدواج این است که مشاورین به شما برای پیداکردن آگاهی از مسائل کمک می‌کنند. در حقیقت مشاور به شما کمک خواهد کرد تا دید واضح‌تری راجع به زندگی مشترک و مسائل و مشکلات آن داشته باشید. به‌علاوه آن‌ها راهکارهایی برای روبه‌رو شدن با این مشکلات نیز به شما ارائه می‌کنند. برای آشنایی با روانشناسی ازدواج کلیک کنید.

خدمات مشاوره ازدواج شیراز

مشاوره پیش از ازدواج شیراز

یکی از شناخته‌شده‌ترین اقدامات مشاوره ازدواج مربوط به دوران پیش از ازدواج است. آمارها نشان می‌دهد زوج‌هایی که در این زمان از مشاوره استفاده می‌کنند معمولاً زندگی موفق‌تری نیز خواهند داشت. متخصصین در این مشاوره‌ها با استفاده از تست‌های شخصیت و مصاحبه با هر دو طرف، به شما کمک می‌کنند تا شناخت بهتری از یکدیگر پیدا کنید. برای دریافت مشاوره آنلاین ازدواج کلیک کنید.

زوج‌درمانی

هنگامی که آسیب یا مشکلی در زندگی مشترک شما پیش می‌آید استفاده از زوج‌درمانی می‌تواند بسیار مفید باشد. همان‌طور که گفتیم زوج درمانگر بدون قضاوت و پیش‌داوری به شما کمک می‌کند تا مشکل را پیدا کرده و برای حل کردن آن اقدام کنید.

مشاوره ازدواج و جنسی ازدواج شیراز

آمارها نشان می‌دهد که مشکلات جنسی یکی از جدی‌ترین دلایل اختلافاتی است که در زندگی مشترک زوجین پیش می‌آید. بااین‌حال بسیاری از ما به‌خاطر احساس شرم و خجالت راجع به این موضوع صحبت نمی‌کنیم. اما همان‌طور که می‌دانید سکوت کردن نمی‌تواند مشکلات شما را حل کند. این کار تنها باعث بدتر شدن شرایط می‌شود. به همین خاطر بهتر است راجع به مشکلات جنسی رابطه‌تان با یک نفر صحبت کنید. متخصصین روان‌شناسی مسائل جنسی می‌توانند در این شرایط به شما کمک کنند مشکلات‌تان را برطرف کنید و زندگی بهتری در کنار یکدیگر داشته باشید.

برای آشنایی با معایب و مزایای رابطه قبل ازدواج کلیک کنید.

مشاوره ازدواج شیراز و درمان آسیب‌های خانواده

گاهی اوقات مشکلاتی مانند خیانت در یک رابطه پیش می‌آید. بسیاری از ما در این موقعیت‌ها تصور می‌کنیم که دیگر عمر زندگی مشترک‌مان به پایان رسیده است. اما مشاورین معتقدند درصورتی‌که هر دو نفر تمایل داشته باشند می‌توان این روابط را درمان کرد. هنگامی که درگیر مسائلی مثل خیانت، ضرب و شتم، اعتیاد و سایر مشکلات جدی می‌شوید که زندگی شما را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد می‌توانید برای درمان از یک مشاور خانواده کمک بگیرید. برای پر کردن پرسشنامه قبل ازدواج کلیک کنید.

پیشگیری از بروز مشکلات

کمک‌گرفتن از مشاوره ازدواج همیشه هم برای برطرف‌کردن مشکلات نیست. شما می‌توانید حتی قبل از اینکه مشکلی در زندگی‌تان پیش بیاید از این مشاوره‌ها استفاده کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا از بروز اختلاف‌ها جلوگیری کنید و بتوانید زندگی بهتری در کنار یکدیگر داشته باشید. شما در هر مرحله ای می‌توانید برای دریافت مشاوره تلفنی روانشناسی خانواده خود اقدام کنید.

جلسات و نحوه مشاوره ازدواج شیراز

تعداد جلسات و زمان هر جلسه از مشاوره با توجه به موضوع جلسه و همین‌طور روشی که برای درمان انتخاب شده است متفاوت خواهد بود. اما ساختار کلی این‌گونه است که شما بعضی از جلسات مشاوره را به‌تنهایی و برخی دیگر را همراه با همسرتان شرکت خواهید کرد. به‌علاوه جلساتی نیز به انجام تست‌ها و همین‌طور تفسیر کردن آنها اختصاص خواهد داشت. این کار باعث می‌شود که شما بتوانید به‌راحتی و بدون احساس خجالت از طرف مقابل نیز با مشاور صحبت کنید. به‌علاوه در جلسات مشترک شما با دیدگاه‌های طرف مقابل نیز آشنا می‌شوید و در کنار هم می‌توانید مشکلاتتان را برطرف کنید.

پیشنهاد می شود مقاله های انواع ازدواج ، انگیزه ازدواج ، مراحل ازدواج را هم بخوانید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: مشاوره ازدواج شیراز



:: برچسب‌ها: مشاوره ازدواج شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 414
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : چهار شنبه 16 شهريور 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مشاوره ازدواج در قزوین به صورت حضوری و تلفنی در مرکز تخصصی روانشناسی آواژه انجام می‌شود. شما می‌توانید برای انتخاب همسر و تصمیم گیری درباره زندگی مشترک خود در کوتاه ترین زمان از متخصصین این مجموعه خدمات لازم را دریافت کنید. متخصصین با ارائه مشاوره، انجام تست های مختلف روانی و شخصیتی، مصاحبه مشترک با هر دو طرف، بررسی فرهنگ خانوادگی و …. بی طرفانه شما را در مورد ازدواج تان راهنمایی می‌‌کنند. در ادامه به اهمیت و چگونگی مشاوره ازدواج قزوین پرداخته ایم. برای آشنایی بیشتر با خدمات مشاوره ازدواج کلیک کنید.

منبع: مشاوره ازدواج قزوین

مشاوره ازدواج قزوین

اولین سؤالی که باید به آن جواب بدهیم این است که مشاوره ازدواج چه اهمیتی دارد؟ بسیاری از ما فکر می‌کنیم مشکلات زندگی مشترک را می‌توانیم به‌تنهایی و یا با کمک گرفتن از خانواده‌مان برطرف کنیم. به همین خاطر نیازی به استفاده از مشاوره نمی‌بینیم. اما شاید برای‌تان جالب باشد اگر بگوییم بسیاری از مشکلاتی که این روزها باعث طلاق، خیانت زوجین و یا مسائل ریز و درشت دیگر می‌شود با کمک گرفتن از مشاور قابل‌حل بوده‌اند. همچنین درصد بالایی از زوج های موفق یکی از دلایل اصلی این مسئله را کمک‌گرفتن از مشاورین می‌دانند. به همین خاطر قبل از هر چیز بهتر است راجع به مزایای مشاوره ازدواج صحبت کنیم. برای آشنایی با ویژگی های ازدواج موفق کلیک کنید.

بیشتر بخوانید: معیار انتخاب همسر

قضاوت نشدن در رابطه

خیلی از ما مشکلات زندگی مشترکمان را به دلیل ترس از قضاوت شدن مطرح نمی‌کنیم. هیچ‌کدام از ما دوست نداریم از دیگران بشنویم که اشتباهاتی داشته‌ایم. اما مشاورین خانواده صحبت‌های شما را بدون قضاوت می‌شنوند. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های مشاور همدلی است؛ به این معنا که آن‌ها شما را درک می‌کنند و هرگز از کلماتی مثل بد یا اشتباه راجع به شما استفاده نمی‌کنند.

مشاوره ازدواج قزوین | پرهیز از پیش‌داوری

یکی از مشکلات جدی در زمینه ازدواج و رابطه با همسر پیش‌داوری خانواده‌ها است. خیلی از مواقع خانواده به دلیل علاقه‌ای که به شما یا همسرتان دارند راجع به مشکلات احساسی برخورد می‌کنند. این برخوردهای احساسی بسیاری از مواقع می‌تواند مشکلات شما را از آنچه هست بیشتر کند. اما وقتی از مشاوره ازدواج کمک می‌گیرید این پیش‌داوری‌ها و قضاوت‌های احساسی از بین می‌رود. به همین خاطر شما می‌توانید به‌راحتی به دنبال راه‌حل مشکلات باشید.

پیداکردن دلیل و راه‌حل اختلافات

بسیاری از مواقع در زندگی مشترک ما نمی‌دانیم که باید چه کاری انجام بدهیم. در حقیقت مشکلاتی در زندگی پیش می‌آید که شما نمی‌توانید دلیل آن را پیدا کنید و یا ممکن است حتی با دانستن دلیل نتوانید راهکاری پیدا کنید. در این شرایط بهترین کار کمک‌گرفتن از مشاورین خانواده است. مشاور با توجه به تخصصی که دارد به شما کمک خواهد کرد تا دلیل مشکلات و همین‌طور راه‌حل آن را پیدا کنید.

بیشتر بخوانید: ازدواج با کسی که قبلا اعتیاد داشته

شناخت بهتر یکدیگر

مهم‌ترین نکته در مراحل آشنایی پیش از ازدواج شناخت طرف مقابل است. وقتی شما شناخت کاملی از طرف مقابل داشته باشید راحت‌تر می‌توانید راجع به ادامه رابطه تصمیم بگیرید. به‌علاوه شناخت بهتر به شما کمک می‌کند بدانید که چطور می‌بایست با شریک زندگی‌تان ارتباط برقرار کنید و در هر موقعیتی چه رفتاری داشته باشید. رسیدن به این نقطه یکی از بزرگ‌ترین فایده‌های استفاده از مشاوره خانواده است. مشاورین با استفاده از مصاحبه و همین‌طور تست‌های شخصیت به شما کمک می‌کنند تا شناخت بهتری از طرف مقابل به دست بیاورید. برای آشنایی با راه های شناخت قبل از ازدواج کلیک کنید.

آگاهی از مسائل زندگی مشترک

یکی از مشکلاتی که بسیاری از جوانان در سال‌های اول زندگی با آن مواجه می‌شوند نداشتن آگاهی از زندگی مشترک است. بسیاری از اختلافاتی که بین زوجین پیش می‌آید به این خاطر است که آن‌ها تجربه و درکی از زندگی مشترک ندارند. یکی از اقدامات مهم در مشاوره‌های پیش از ازدواج این است که مشاورین به شما برای پیداکردن آگاهی از مسائل کمک می‌کنند. در حقیقت مشاور به شما کمک خواهد کرد تا دید واضح‌تری راجع به زندگی مشترک و مسائل و مشکلات آن داشته باشید. به‌علاوه آن‌ها راهکارهایی برای روبه‌رو شدن با این مشکلات نیز به شما ارائه می‌کنند. برای آشنایی با روانشناسی ازدواج کلیک کنید.

خدمات مشاوره ازدواج قزوین

مشاوره پیش از ازدواج قزوین

یکی از شناخته‌شده‌ترین اقدامات مشاوره ازدواج مربوط به دوران پیش از ازدواج است. آمارها نشان می‌دهد زوج‌هایی که در این زمان از مشاوره استفاده می‌کنند معمولاً زندگی موفق‌تری نیز خواهند داشت. متخصصین در این مشاوره‌ها با استفاده از تست‌های شخصیت و مصاحبه با هر دو طرف، به شما کمک می‌کنند تا شناخت بهتری از یکدیگر پیدا کنید. برای دریافت مشاوره آنلاین ازدواج کلیک کنید.

زوج‌درمانی

هنگامی که آسیب یا مشکلی در زندگی مشترک شما پیش می‌آید استفاده از زوج‌درمانی می‌تواند بسیار مفید باشد. همان‌طور که گفتیم زوج درمانگر بدون قضاوت و پیش‌داوری به شما کمک می‌کند تا مشکل را پیدا کرده و برای حل کردن آن اقدام کنید.

مشاوره ازدواج و جنسی ازدواج قزوین

آمارها نشان می‌دهد که مشکلات جنسی یکی از جدی‌ترین دلایل اختلافاتی است که در زندگی مشترک زوجین پیش می‌آید. بااین‌حال بسیاری از ما به‌خاطر احساس شرم و خجالت راجع به این موضوع صحبت نمی‌کنیم. اما همان‌طور که می‌دانید سکوت کردن نمی‌تواند مشکلات شما را حل کند. این کار تنها باعث بدتر شدن شرایط می‌شود. به همین خاطر بهتر است راجع به مشکلات جنسی رابطه‌تان با یک نفر صحبت کنید. متخصصین روان‌شناسی مسائل جنسی می‌توانند در این شرایط به شما کمک کنند مشکلات‌تان را برطرف کنید و زندگی بهتری در کنار یکدیگر داشته باشید.

برای آشنایی با معایب و مزایای رابطه قبل ازدواج کلیک کنید.

مشاوره ازدواج قزوین و درمان آسیب‌های خانواده

گاهی اوقات مشکلاتی مانند خیانت در یک رابطه پیش می‌آید. بسیاری از ما در این موقعیت‌ها تصور می‌کنیم که دیگر عمر زندگی مشترک‌مان به پایان رسیده است. اما مشاورین معتقدند درصورتی‌که هر دو نفر تمایل داشته باشند می‌توان این روابط را درمان کرد. هنگامی که درگیر مسائلی مثل خیانت، ضرب و شتم، اعتیاد و سایر مشکلات جدی می‌شوید که زندگی شما را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد می‌توانید برای درمان از یک مشاور خانواده کمک بگیرید. برای پر کردن پرسشنامه قبل ازدواج کلیک کنید.

پیشگیری از بروز مشکلات

کمک‌گرفتن از مشاوره ازدواج همیشه هم برای برطرف‌کردن مشکلات نیست. شما می‌توانید حتی قبل از اینکه مشکلی در زندگی‌تان پیش بیاید از این مشاوره‌ها استفاده کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا از بروز اختلاف‌ها جلوگیری کنید و بتوانید زندگی بهتری در کنار یکدیگر داشته باشید. شما در هر مرحله ای می‌توانید برای دریافت مشاوره تلفنی روانشناسی خانواده خود اقدام کنید.

جلسات و نحوه مشاوره ازدواج قزوین

تعداد جلسات و زمان هر جلسه از مشاوره با توجه به موضوع جلسه و همین‌طور روشی که برای درمان انتخاب شده است متفاوت خواهد بود. اما ساختار کلی این‌گونه است که شما بعضی از جلسات مشاوره را به‌تنهایی و برخی دیگر را همراه با همسرتان شرکت خواهید کرد. به‌علاوه جلساتی نیز به انجام تست‌ها و همین‌طور تفسیر کردن آنها اختصاص خواهد داشت. این کار باعث می‌شود که شما بتوانید به‌راحتی و بدون احساس خجالت از طرف مقابل نیز با مشاور صحبت کنید. به‌علاوه در جلسات مشترک شما با دیدگاه‌های طرف مقابل نیز آشنا می‌شوید و در کنار هم می‌توانید مشکلاتتان را برطرف کنید.

پیشنهاد می شود مقاله های انواع ازدواج ، انگیزه ازدواج ، مراحل ازدواج را هم بخوانید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: مشاوره ازدواج قزوین



:: برچسب‌ها: مشاوره ازدواج قزوین ,
:: بازدید از این مطلب : 431
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 شهريور 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

برخورد با افراد خودشیفته با توجه به نیاز دائمی آن‌ها به تمجید، عدم همدلی و تصوری مغرورانه از خود کار آسانی نیست. آن‌ها اغلب فریبنده هستند و ناامنی‌های عمیقی دارند. تخمین زده می‌شود حدود 5٪ از جمعیت کل، دارای اختلال شخصیت خودشیفته (NPD) هستند. بنابراین بعید نیست شما نیز مجبور شده باشید با یکی از اعضای خانواده، دوست یا همکار خودشیفته خود تعامل کنید. بهتر است خود را از رابطه با خودشیفته کنار بکشید، اما گاهی اوقات غیرممکن است؛ به خصوص وقتی آن شخص یکی از اعضای خانواده شماست. از اینرو آشنایی با نحوه تشخیص یک خودشیفته واقعی و چگونگی برخورد با افراد خودشیفته به شما در محافظت از سلامت روان کمک می‌کند. در صورتی که رابطه شما با این افراد، عمیق بوده و تاثیرات منفی مستمر و جدی بر زندگی‌تان دارد، مراجعه و کمک از مشاور یا روانشناس قطعا کمک کننده و چه بسا ضروری خواهد بود.

منیع: برخورد با افراد خودشیفته

قبل از برخورد با افراد خودشیفته او را بشناسید

خودشیفتگی بسیار پیچیده‌تر از احساس غرور یا تمایلات خودخواهانه است. خودشیفتگی واقعی اختلال شخصیتی قابل تشخیص است که به عنوان الگویی از بزرگ‌نمایی، نیاز به تحسین و عدم همدلی توصیف شده است. یک فرد مبتلا به NPD بر منحصر به فرد بودن، اهمیت خود و احساس محق بودن خود متمرکز است. این افراد اغلب فقط به خود و نیازهای خود توجه دارند و قادر به تعامل صحیح با دنیای اطراف خود نیستند. احساس استحقاق یک فرد مبتلا به NPD می‎‌تواند بسیار شدید باشد. آن‌ها انتظار برخورد ویژه غیرمنطقی را دارند و هر کاری که لازم است انجام می‌دهند (چه خوب و چه بد) تا در مرکز توجه قرار بگیرند. این نیاز به مرکز توجه بودن و عدم آگاهی از احساسات دیگران اغلب منجر به رفتارهای سمی از طرف آن‌ها می‌شود. برای آشنایی بیشتر با نشانه های اختلال شخصیت خودشیفته کلیک کنید.

برخورد با افراد خودشیفته

بسیاری از اوقات، حذف فردی که ویژگی‌های خودشیفتگی شدیدی از خود نشان می‌دهد، عملی‌ترین و مؤثرترین راه برای جلوگیری از آسیب‌های روحی یا سوء استفاده بیشتر است. اما این تصمیم ممکن است همیشه گزینه مناسب و ممکنی نباشد. در این شرایط شما به مجموعه‌ای از استراتژی‌های جدید برای برخورد با یک خودشیفته نیاز دارید.

1- از برخورد مستقیم با افراد خودشیفته بپرهیزید

از آنجایی که افراد مبتلا به NPD به شدت نسبت به انتقاد حساس هستند، خودشیفته نامیدن یک خودشیفته واقعی معمولا نتیجه معکوس دارد و وضعیت را بدتر می‌کند. صرف نظر از هرگونه نیت خوب پشت انتقاد یا سازنده بودن آن، افراد مبتلا به NPD نمی‌توانند به اندازه کافی رفتار خود را واکاوی کنند تا حقیقت پشت انتقاد را ببینند. درعوض، معمولاً طوری پیش می‌روند که انگار شما مشکل‌دار هستید و کاری می‌کنند عذرخواهی کنید.

اگر احساس می‌کنید باید به موضوعی رسیدگی کنید، سعی کنید در مورد نحوه مکالمه‌تان هوشمندانه رفتار کنید. فرد مبتلا به NPD فقط پذیرای بازخوردهای منفی در دوزهای کوچک و مملو از چاپلوسی است. به جای اینکه مستقیماً با ابراز نارضایتی وارد بحث شوید، ابتدا با تعریف پیش بروید.

مخصوصا سعی کنید از رویکرد ساندویچ تعارف استفاده کنید، که شامل باز کردن و پایان دادن به مکالمه با اظهارات مثبت در مورد شخصی است که با او صحبت می‌کنید. به عنوان مثال، با مطرح کردن آنچه در مورد آن‌ها دوست دارید شروع کنید، سپس به آن‌ها اشاره کنید که چگونه می‌توانند رفتار خود را برای بهبود رابطه تغییر دهند. نهایتا نیز با این نکته پایان دهید که چقدر مطمئن هستید که آنها در ایجاد این تغییرات موفق خواهند بود.

2- در برخورد با افراد خودشیفته بحث نکنید

به‌همان دلیلی که مقابله با افراد خودشیفته بیهوده است، بحث کردن با او نیز عاقلانه نیست. مشاجره با افراد خودشیفته نیز به دلیل عدم همدلی و مهارت‌های بین فردی، می‌تواند به سرعت به آزار کلامی تبدیل شود. حتی ممکن است فردی با NPD بتواند شما را به گونه‌ای به بازی بگیرد که به این باور برسید که شما مشکل دارید (نوع خاصی از مدیریت که شامل وادار کردن کسی به زیر سوال بردن واقعیت خودش است).

از آنجا که افراد مبتلا به NPD نگران خودشان هستند و تمایل دارند خود را قهرمان ببینند، ممکن است سعی کنند شما را به خاطر رفتارهایشان سرزنش کنند. آن‌ها خود را قربانی می‌دانند، زیرا نمی‌دانند ممکن است در هر مشکلی نقش داشته باشند. ادامه مشاجره با یک خودشیفته فقط این تصور قبلی را که شما به آن‌ها حمله می‌کنید تأیید می‌کند. در عوض، از گفتگو خارج شوید و هر کاری می‌توانید انجام دهید تا خود را از آن موقعیت دور کنید.

3- شما مرزها را تعیین کنید

متأسفانه، افراد مبتلا به NPD اغلب حسی از مرزها ندارند. آن‌ها ممکن است برای رفع نیازهای خود دیگران را تحت کنترل بگیرند. شما می‌توانید با تعیین مرزها، رابطه سمی را بهبود ببخشید. مثلا می‌توانید پاسخ مکرر به پیام‌های متنی را متوقف کنید یا محدودیت زمانی برای مکالمات تلفنی خود تعیین کنید. وقتی ارتباط خود را با یک خودشیفته محدود می‌کنید، حتما مرزهای خود را به وضوح بیان کنید. مطمئن شوید که آن‌ها می‌دانند در صورت تداوم برخی رفتارها، ارتباط‌تان را قطع خواهید کرد، و در مورد شرایط و نحوه واکنش‌تان به طور دقیق صحبت کنید.

مثلاً می‌توانید بگویید که می‌خواهید با او وقت بگذرانید، اما اگر نظرات توهین‌آمیزی در مورد شغل شما داشته باشد، مجبور خواهید بود محل را ترک کنید. این تکنیک توپ را در زمین آن‌ها قرار می‌دهد و به آن‌ها اجازه می‌دهد انتخاب کنند که با شرایط سازگار باشند یا نه.

به این شکل حداقل می‌توانید اقداماتی را برای محافظت از خود انجام دهید تا رفتارهای او برای شما کمتر آسیب‌رسان باشد. شما می‌توانید انتخاب کنید که ارتباطتان را با آن‌ها محدود کنید یا مطمئن شوید که همیشه شخص دیگری در اطراف است تا هرگز با آن‌ها تنها نباشید. با اینحال برای این احتمال که یکی از اعضای خانواده خودشیفته شما به مرزهای شما احترام نگذارد، آماده باشید. افراد مبتلا به NPD تمایل دارند خود را مهم‌ترین فرد در جهان بدانند. علیرغم تمام تلاش شما برای رسیدن به یک مصالحه، تنها راه‌حل موثر ممکن است قطع کامل تماس باشد. اگر اینطور است، هیچ شرم‌آور نیست که به خاطر سلامت روان خود، روابط خود را قطع کنید.

4- تعیین کنید که با چه نوع خودشیفته‌ای سر و کار دارید

دو نوع اصلی از خودشیفتگان وجود دارد: خودبزرگ‌بین و آسیب‌پذیر. خودشیفته‌های بزرگ‌بین دارای اعتماد به نفس بالا، به دنبال جلب توجه و در عین حال انعطاف‌پذیر هستند. بهترین راه برای مقابله با آنها این است که آنها را زودتر وارد تیم خود کنید و به آن‌ها نقشی کلیدی بدهید.

از طرف دیگر خودشیفتگان آسیب پذیر، منفعل-پرخاشگر هستند و عزت نفس پایینی دارند. خودشیفته‌های خودبزرگ‌بین برون‌گرا هستند در حالی که خودشیفته‌های آسیب‌پذیر بیشتر درون‌گرا هستند. به خودشیفته‌های آسیب‌پذیر اطمینان خاطر بدهید تا آن‌ها را در حال انجام وظیفه و کنترل احساسات‌شان نگه دارید.

5- به جای واکنش نشان دادن، پاسخ دهید

بهتر است در برخورد با افراد خودشیفته ، روی موضوع مورد نظر تمرکز کنید و اجازه انحراف یا فرافکنی ندهید. بازگرداندن توجه به موضوع، توانایی فرد خودشیفته را برای انحصار در گفتگو یا تغییر موضوع از بین می‌برد. هنگام پاسخ دادن به یک خودشیفته عمداً مراقب کلمات خود باشید و عباراتی بیاموزید که می‌تواند به خلع سلاح شخص خودشیفته در هنگام تلاش برای درگیر کردن شما کمک کند.

6- در برخورد با افراد خودشیفته بخواهید به وعده‌ها عمل کند

خودشیفته‌ها در برنامه ریزی برای آینده عالی هستند اما به ندرت به وعده‌های خود عمل می‌کنند. بهترین روش برای پاسخگو کردن افراد خودشیفته، مقابله با فریب است. پس قول آن‌ها را یادآوری کنید و او را آگاه کنید که اطرافیان متوجه حرف ها و وعده های آن ها هستند.

برای آشنایی بیشتر با روش های درمان اختلال شخصیت خودشیفته کلیک کنید.

7- توجه‌تان را به خودتان برگردانید

خودشیفته‌ها با “توجه” رشد می‌کنند (مهم نیست چقدر به او توجه کنید، هرگز برای یک خودشیفته کافی نخواهد بود). اما می‌توانید با تمرکز بر نیازها، اهداف و خواسته‌های خودتان، طلسم را بشکنید. به نقاط قوت خود توجه داشته باشید، برای تقویت اعتماد به نفس خود با روش‌های ممکن ابراز وجود کنید و مطمئن شوید که برای مراقبت از خود زمانی اختصاص می‌دهید.

8- از کمک های حرفه ای استفاده کنید

هنگام برخورد با افراد یا یک عضو خانواده خودشیفته ، داشتن یک سیستم حمایتی قوی و دریافت مشاوره از یک متخصص بهداشت روان ضروری است. برخورد با یک عزیز خودشیفته می‌تواند به دلیل تمام توهین‌ها، تحقیر عمومی و سایر اشکال سوء استفاده، به شما احساس تنهایی دهد و باعث عزت نفس پایین شود. از آنجایی که سوء استفاده‌ی خودشیفته‌ها می‌تواند ظریف و نامحسوس باشد، تشخیص اینکه آیا قربانی هستید یا خیر، دشوار باشد. نشانه‌های نیاز به کمک حرفه‌ای، از رابطه‌ای به رابطه دیگر متفاوت است. اما اگر تحت تاثیر این رابطه، به خودتان شک می‌کنید یا ارزش خود را زیر سوال می‌برید، ممکن است نیاز داشته باشید از کسی کمک بگیرید.

با خودتان مهربان باشید. با حمایت دوستان و مشاوران حرفه‌ای، می‌توانید دیدگاه درستی به دست آورید و یاد بگیرید که نیازی به شرمساری یا خجالت در مورد موقعیت خود ندارید. بحث در مورد آنچه که از سر می‌گذرانید با یک مشاور می‌تواند به افزایش اعتماد به نفس شما کمک کند و به شما در تصمیم‌گیری در مورد بهترین رویکرد برای تعامل با آن‌ها کمک کند. چه تصمیم به قطع روابط خود داشته باشید یا بخواهید از راه دیگری رابطه‌تان را بهبود ببخشید، مشاور می‌تواند منبع حمایتی قوی باشد و به شما در پذیرفتن پیامدهای تصمیم‌تان کمک کند. بهبودی یک فرآیند طولانی است و یافتن یک متخصص سلامت روان بسیار اهمیت دارد، اما ارزش تلاش برای شروع سفر درمانی را دارد.

آخرین نکته در مورد برخورد با افراد خودشیفته

برخورد با افراد خودشیفته می‌تواند طاقت‌فرسا باشد و زندگی را تغییر دهد. مهم است که بدانید تنها نیستید و افراد زیادی در شرایط مشابه شما هستند. اگر آسیب این رابطه گسترده، عمیق و طولانی مدت است یا اگر احساس می‌کنید قادر به بهبودی و ادامه دادن نیستید، بسیار مهم است که به دنبال کمک حرفه‌ای باشید. توانایی شما برای بهبودی، به درک شما از آنچه تجربه کرده‌اید و یافتن راه‌هایی برای بهبودی، مراقبت از خود و عشق به خودتان بستگی دارد.

برای دریافت مشاوره در زمینه شخصیت ها می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

منیع: برخورد با افراد خودشیفته



:: برچسب‌ها: برخورد با افراد خودشیفته ,
:: بازدید از این مطلب : 431
|
امتیاز مطلب : 19
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : دو شنبه 14 شهريور 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

اختلال شخصیت خودشیفته (NPD) یک اختلال شخصیتی با مشخصه‌های اصلی عدم همدلی، نیاز شدید به تحسین و خودبزرگ‌بینی است. مردم معمولاً از کلمه “خودشیفته” برای اشاره به کسی که رفتارهای خودمحورانه و مغرورانه از خود نشان می‌دهد استفاده می‌کنند. رفتارهای خودشیفته‌وار میتواند بر روابط و کیفیت زندگی فرد تأثیر بگذارد. اما داشتن تمایل به رفتارهای خودشیفته به این معنی نیست که NPD دارید و تشخیص آن ضرورتا باید توسط یک متخصص سلامت روان مانند روانپزشک یا روانشناس صورت بگیرد. درمان‌های موثری برای اختلال شخصیت خودشیفته وجود دارد. تغییر سخت اما ممکن است. همه ظرفیت رشد و تکامل را دارند و این شامل افراد مبتلا به NPD نیز می‌شود. افراد خودشیفته میتوانند به آرامی با درمان مناسب و تلاش زیاد تغییر کنند.

منبع: درمان اختلال شخصیت خودشیفته

درمان اختلال شخصیت خودشیفته

اغلب افراد تصور می‌کنند اختلال شخصیت خودشیفته قابل درمان نیست. تصور غالب این است که خودشیفته‌ها فریبکاران ماهری هستند که می‌توانند حتی روان‌درمانگران باتجربه را فریب دهند و آنچه پیشرفت در درمان به نظر می‌رسد فقط یک‌ تغییر رفتار موقت است. یا اینکه خودشیفته‌ها حقیقت را تحریف می‌کنند و به نوعی موفق می‌شوند روان درمانگران با تجربه را متقاعد کنند که آنها بی‌تقصیر هستند و مشکل واقعی شخص دیگری است. اما هیچ یک از موارد بالا درست نیست.

درمان NPD می‌تواند چالش برانگیز باشد. چراکه شدیدا به تمایل فرد برای ورود به درمان و پایبندی به آن بستگی دارد. افراد مبتلا به این عارضه، خودبزرگ‌بینی و حالت تدافعی زیادی هم دارند که تشخیص مشکلات و آسیب‌پذیری‌ها را برای‌شان دشوار می‌کند. اما حتی اگر تغییر سخت باشد، غیرممکن نیست! نکته کلیدی یافتن درمانگری است که برای کار با بیمارانی که دارای اختلال شخصیت خودشیفته هستند آموزش دیده باشد. درمان میتواند به افراد مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفته کمک کند تا یاد بگیرند با خود و دیگران به شیوه‌ای همدلانه‌تر ارتباط برقرار کنند. افراد خودشیفته با کاوش در تجارب‌شان، توسعه رابطه درمانی و تمرکز مداوم بر روابط، اجتماع و ارتباطات، میتوانند احساس سالم‌تری نسبت خود و در ادامه، روابط سالم‌تری با دیگران ایجاد کنند. به طور کلی انواع روش‌های درمانی می‌توانند کمک کننده باشند.

در اتاق درمان، چه چیزی درمورد افراد خودشیفته تغییر میکند؟

درمان موفقیت‌آمیز اختلال شخصیت خودشیفته شامل مجموعه‌ای از مراحل است؛ از جمله کمک به ایشان برای رهایی از پریشانی فوری، شناخت مکانیسم‌های مقابله‌ای ناسالم، توسعه مهارت‌های مقابله‌ای جدید، بازگشایی تجربیات دوران کودکی، یادگیری همدردی با خود، با دیگران و زندگی اصیل. با طی کردن مراحل درمان نهایتا مراجعان آرام‌تر هستند و زندگی آنها عموماً آرام‌تر خواهد بود. آنها یاد میگیرند چه نوع چیزهایی آنها را تحریک میکند و راه‌های مؤثرتری برای مقابله با موقعیت‌ها ایجاد می‌کنند. آسیب‌های دردناک گذشته در مرکز درمان قرار می‌گیرند. اگر این فرایند به خوبی پیش برود، مقداری بهبودی رخ میدهد. در طی این مراحل، آنها با خودشان همدلی عاطفی پیدا میکنند. همچنین شروع به توسعه ظرفیت برای ایجاد تصویری پایدار، واقع بینانه و یکپارچه از خود می‌کنند (روابط کل شیء). این به آن‌ها اجازه می‌دهد تا در مورد افراد دیگر نیز تصور مطلق خوب یا بد نداشته باشند.

بیشتر افراد مبتلا به NPD قبل از اینکه بتوانند برای سایر افراد همدلی عاطفی ایجاد کنند، باید با خودشان همدلی کنند. بسیاری از آنها در درون با خودشان نامهربانند. معمولاً می‌توانید با گوش دادن به اینکه چقدر با دیگران خشن هستند، متوجه شوید که چقدر با خودشان خشن‌اند. گویا سرزنش و قضاوت دیگران راهی برای هدایت منتقد خشن درونی به بیرون و به دست آوردن آرامش درونی است. با اینحال ایجاد تغییرات نیازمند آگاهی و تمایل برای به چالش کشیدن و مهار صدای درون است. هنگامی که درد خود را درک کردند و صدای درونی خشن و بی ارزش خود را بیشتر تحت کنترل داشتند، می‌توانند شروع به نگاه کردن به افراد دیگر کنند. اگر همه چیز خوب پیش برود، برخی از این مراجعان به آرامی ظرفیت خود را برای همدلی عاطفی گسترش خواهند داد.

دشواری‌های درمان اختلال شخصیت خودشیفته

بسیاری از افراد مبتلا به NPD واقعاً خواهان روان‌درمانی نیستند. و بسیاری از کسانی که روان‌درمانی می‌خواهند، نمی‌دانند که مشکل اساسی آنها خودشیفتگی است. ناآگاهی آنها در مورد ماهیت واقعی مسائلشان آنها را به انتخاب نوع نادرست درمانگر سوق میدهد. از سوی دیگر بیشتر خودشیفته‌ها وقتی احساس خطر یا ناراحتی می‌کنند از روان درمانی اجتناب می‌کنند. یا اینکه زودتر از موعد آن را ترک می‌کنند (حتی زمانی که یک درمانگر خوب داشته باشند). این معمولاً به این دلیل است که آنها خودکاوی را بسیار دردناک می‌دانند؛ فرایندی که شامل کنار گذاشتن دفاعیات و مواجهه با شرم درونی و عزت نفس پایین‌شان است. اکثر مراجعین مبتلا به NPD برای تغییر وارد درمان نمیشوند. بلکه معمولاً برای رهایی از احساسات و علائم ناخوشایند یا جلب رضایت شخصی که برایشان مهم است، می‌آیند. برخی به محض اینکه احساس بهتری پیدا کردند یا رضایت آن فرد را کسب کردند، درمان را ترک می‌کنند.

انواع درمان برای اختلال شخصیت خودشیفته

متخصصان سلامت روان با ارزیابی عملکرد روانی فرد شروع می‌کنند و قبل از توصیه طرحی برای درمان، تشخیص‌های افتراقی و بیماری‌های همبود را در نظر میگیرند. اشکال مختلفی از درمان برای NPD وجود دارد و هر کدام ممکن است روند درمان را تا حدودی متفاوت پیش ببرند. آنچه در اینجا مطرح میشود یک نگاه بسیار مختصر به روند درمان است و در واقعیت، ممکن است به این سادگی نباشد.

درمان برای NDP احتمالاً شامل موارد زیر است:

کمک به غلبه بر مقاومت در برابر درمان، شناسایی رفتارهای خودشیفته‌ای که باعث ایجاد مشکلات در زندگی شده‌اند، تمرکز بر درد دوران کودکی و بررسی تجربیات گذشته و باورهایی که منجر به رفتارهای خودشیفته شده است، شناسایی مکانیسم‌های مقابله‌ای و ایجاد مکانیسم‌های مقابله‌ای جدید، درک این که چگونه این رفتارها بر دیگران تأثیر میگذارد، جایگزینی افکار خودبرتربین با افکار واقعی‌تر، بررسی الگوهای رفتاری جدید و تمرین آنها و مشاهده مزایای رفتارهای تازه آموخته شده، توجه و تغییر صدای درونی، همدلی با دیگران و سرانجام زندگی اصیل.

درمان خودشیفتگی چقدر طول میکشد؟

درمان برای NPD یک فرآیند طولانی است. این افراد ممکن است در مراحل اولیه احساس کنند که بهبود یافته‌اند، اما مهم است که درمان را زودتر ترک نکنند. به احتمال زیاد چند سال طول می‌کشد تا واقعاً یک تغییر معنادار ایجاد شود. از سویی، سایر مشکلات سلامت روانی، مانند اضطراب، افسردگی یا اختلال دوقطبی و… نیز باید درمان شوند.

چند نمونه از رویکردهای مطرح در درمان اختلال شخصیت خودشیفته

روان درمانی

روانکاوی نوعی گفتگو درمانی است. از طریق جلسات انفرادی، دلایل احساسات و رفتارها مشخص میشود. در طی جلسات همانطور که شروع به درک گذشته خود میکنند، احساسات و رفتارهای فعلی مورد توجه قرار میگیرند. این میتواند به مراجع کمک کند تا افکار و احساسات خود را بهتر مدیریت کند. سپس، میتواند شروع به تغییر نحوه واکنش خود نسبت به آنها کند.

روان درمانی کامل NPD معمولاً حداقل 5-10 سال طول می‌کشد و فرآیندی طولانی، کند و پیچیده است و به صورت مرحله‌ای پیش می‌رود. مراجعان می‌توانند در هر نقطه توقف کنند. میزان پیشرفت آنها در درمان بستگی به این دارد که چند مرحله را کامل کرده و در ابتدا چقدر درگیر اختلال بوده‌اند. خودشیفتگانی با عملکرد بالا که خودکاوی داشته و با بیشتر بخش‌های زندگی‌شان به خوبی کنار می‌آیند، احتمالاً نسبت به خودشیفته‌های با عملکرد پایین‌تر که قادر به حفظ شغل نیستند و دوستی ندارند، در درمان بهتر عمل می‌کنند.

درمان شناختی رفتاری (CBT)

تمرکز CBT بر شناسایی الگوهای فکری و رفتاری ناسالم و جایگزینی آنها با الگوهای سالم‌تر است. مراجعان مهارت‌های جدیدی را با درمانگر خود تمرین خواهند کرد. همچنین تکالیف خانگی خواهند داشت تا این مهارت‌ها را در فاصله بین جلسات عملی کنند.

طرحواره درمانی

طرحواره درمانی یک رویکرد یکپارچه برای درمان است و عناصر روان درمانی و CBT را ترکیب میکند. هدف این است که به افراد خودشیفته کمک کنند الگوهای غیرمفید و مکانیسم‌های مقابله‌ای را که از تجربیات اولیه دوران کودکی شکل گرفته‌اند، شناسایی و درک کنند. هنگامی که این طرحواره‌های ناسازگار کشف شدند، می‌توانند یاد بگیرند آنها را اصلاح کنند. با تمرین، راه‌های جدیدی برای رفع نیازهای عاطفی خود و تغییر رفتار خود نسبت به دیگران پیدا خواهند کرد.

گشتالت درمانی

گشتالت درمانی نوعی روان‌درمانی است که در آن بیشتر بر روی حال تمرکز میکنند تا گذشته یا آینده. تجربیات زندگی قبلی مراجع و تأثیر آنها بر زندگی کنونی فرد در نظر گرفته می‌شود. مراجعین تشویق خواهند شد در مورد آنچه اکنون در زندگی‌شان اتفاق می‌افتد فکر کنند و روی بهبود خودآگاهی و مسئولیت‌پذیری خود کار خواهند کرد.

رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT)

DBT شکلی از CBT با تمرکز بر مواردی همچون ذهن آگاهی، تنظیم احساسات، تحمل پریشانی و اثربخشی بین فردی (مهارت‌های ارتباطی) است. DBT ممکن است شامل جلسات درمانی فردی و گروهی باشد که در آن افراد استراتژی‌های مقابله‌ای جدید را یاد می‌گیرند و تمرین می‌کنند.

برای دریافت مشاوره در زمینه شخصیت ها می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

منبع: درمان اختلال شخصیت خودشیفته



:: برچسب‌ها: درمان اختلال شخصیت خودشیفته ,
:: بازدید از این مطلب : 433
|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : یک شنبه 13 شهريور 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

اختلال شخصیت پارانوئید چه ویژگی هایی دارد؟ حتما شما هم کسانی در اطراف‌تان دارید که بیخودی نسبت به همه‌کس و همه چیز بدبین هستند. همیشه تصور می‌کنند دیگران می‌خواهند به او صدمه بزنند، برای همین لذت یک ارتباط خوب حتی با نزدیکانش را ندارد. متخصصین این ویژگی‌ها را در افراد، اختلال پارانوئید یا اختلال بدگمانی می‌نامند. زندگی با چنین شخصی واقعا سخت است زیرا این خصوصیات او بر روابطش با دیگران موثر است و ارتباطاتش را محدود خواهد کرد. او با تفکر بیش از حد راجب زندگی دیگران، به تدریج نسبت به همه بدگمان می‌شود. و به این باور می‌رسد که آنها همیشه در حال توطئه علیه او هستند. برای همین کم کم از همه دوری کرده و منزوی می‌شود. البته بدگمانی در سطح معقول طبیعی است، اختلال بدگمانی یا پارانوئید به حالت شدید و اغراق‌آمیز بدگمانی در فرد اشاره دارد.

منبع: اختلال شخصیت پارانوئید

اختلال شخصیت پارانوئید

این اختلال یک سری رفتارهای غیرعادی در فرد است. اختلال شخصیتی غیرعادی یعنی رفتارهای فرد در نزد دیگران عجیب و غریب جلوه کند. این شخص بسیار نسبت به دیگران مشکوک می‌باشد. فکر می‌‌کند همه نیت بدی نسبت به او دارند و قصد آسیب رساندن به او را در سر می‌پرورانند. یکی دیگر از ویژگی‌های این اختلال نداشتن اعتماد به دیگران و کینه ورزی است. او همیشه حتی در میان بی منظورترین حرف‌ها و اتفاقات اطرافش به دنبال یافتن تهدید یا کنایه است. سریع عصبانی می‌شود و نسبت به اطرافیان حس دشمنی دارد.

علائم اختلال شخصیت پارانوئید در اوایل جوانی شروع می‌شود. از آنجا که بیمار به کسی اعتماد ندارد، درمان این اختلال هم دشوار می‌باشد. از این رو برای درمان موفقیت‌آمیز این اختلال، رابطه خوب بین درمانگر و بیمار و ایجاد اعتماد بسیار مهم است. اعتماد باعث می‌شود فرد بیماری‌اش را باور کند و اقدام به درمان نماید.

علائم اختلال پارانوئید یا بدگمانی

شاید این سوال برای‌تان مطرح باشد که چطور بفهمیم بدگمانی یکی از اطرافیان‌مان به دلیل اختلال پارانوئید است؟ شخصیت اختلال پارانوئید یا بدگمان، علائم زیر را در رفتارش دارد. ولی شاید فردی همه این نشانه‌ها را با هم داشت، و فرد دیگر فقط چند مورد را داشته باشد.

_ شخص بدگمان اصلا انتقادپذیر نیست. جالب این که خود او انتقاد کسی را نمی‌پذیرد، ولی از دیگران به تندی انتقاد کرده و ایراد می‌گیرد. در نتیجه با هیچ کس سازگار نیست.

_ برای بدگمانی نسبت به دیگران هیچ دلیل منطقی وجود ندارد و فقط فکر می‌کند که دیگران قصد لطمه زدن به او را دارند.

کارهای دیگران مورد قبول او نیست، حتی اگر به بهترین نحو انجام داده باشند، باز هم ایرادی پیدا کرده و کار او را بی‌ارزش می‌کنند.

_ همانطور که گفتیم شخصیت اختلال پارانوئید تصور می‌کند بقیه در همه حال به دنبال نقشه کشیدن جهت خیانت به او هستند.

_ نقاط ضعف طرف مقابل‌شان را بزرگ کرده، و کوچک‌ترین عیب آن‌ها را پیوسته به رویش می‌آورند.

_ در عین حال همیشه خجالت‌زده هستند.

_ تصور می‌کنند اطرافیان قصد تصاحب مقام و موقعیت او را دارند و از این رو در خیال خود دنبال راهی برای بی اثر کردن نقشه آن‌ها هستند.

_ اوضاع زندگی اختلال شخصیت پارانوئید وقتی بدتر خواهد بود که این بدگمانی‌ها و رفتارهای غلط را در زندگی زناشویی وارد کند و به شریک زندگی‌اش، بی‌اعتماد باشد.

_ تمایلی به گفتگو درباره زندگی خود با دیگران ندارند، زیرا فکر می‌کنند اگر کسی از زندگی‌اش اطلاع داشته باشد از آسیبش در امان نیست.

علت ابتلا به اختلال شخصیت پارانوئید

محققین هنوز به علت اصلی این بیماری پی نبرده‌اند ولی عقیده دارند ممکن است ترکیبی از عوامل ژنتیکی و روانشناختی در ابتلا به این اختلال نقش دارند. کسانی که در اقوام خود سابقه ابتلا به اسکیزوفرنی دارند، بیشتر در معرض ابتلا به اختلال شخصیت پارانوئید هستند. از این رو محققان وجود رابطه ژنتیکی بین این دو اختلال را تایید می‌کنند. فردی که در کودکی از لحاظ جسمی و عاطفی تجربه بدی داشته یا از جانب والدین به اندازه کافی حمایت نشده، در بزرگسالی امکان ابتلا به اختلال شخصیت پارانوئید در او بیشتر است.

چگونگی تشخیص اختلال بدگمانی

روانشناس یا مشاور از او راجب علائم و سابقه بیماری‌اش می‌پرسد. وضعیت کودکی، مدرسه، محل کار و روابط شخصی او طی مصاحبه‌ای بررسی می‌شود. تست‌ها و معاینات دیگری همچون، دانستن نظر و پاسخ بیمار نسبت به یک موقعیت فرضی از او گرفته می‌شود. سپس با توجه به نتایج این بررسی‌ها بیماری تشخیص داده شده و برنامه درمان او شروع می‌شود.

عوارض و پیامدهای اختلال شخصیت پارانوئید

طرز تفکر و رفتار فرد مبتلا به اختلال شخصیت پارانوئید موجب می‌شود نتواند روابط اجتماعی‌اش را حفظ کند. قادر به عملکرد خوب در محیط شغلی، تحصیلی و اجتماعی نیست، مدام درگیر دعواهای حقوقی با اطرافیان شده و شکایات متوالی از آن‌ها صورت می‌گیرد. ادامه این روال خطرات از هم پاشیدن خانواده، از دست دادن شغل و حتی خانه‌ را برای افراد مبتلا به این بیماری‌ ذهنی دارد.

میزان شیوع اختلال شخصیت پارانوئید

این اختلال در بین 0.5 تا 2.5 درصد از کل جمعیت شیوع دارد. همچنین بین مردان، گروه‌های اقلیت‌، مهاجران، سالمندان و افرادی که در اقوام خود سابقه اسکیزوفرنی دارند شایع‌تر است. غالبا فرد مبتلا به پارانوئید، خودش اقدامی برای درمانش انجام نمی‌دهد؛ و از سوی همسر و یا یکی از نزدیکان جهت درمان به تراپیست یا کلینیک روانپزشکی معرفی می‌شوند.

کمک به بیمار دچار اختلال شخصیت پارانوئید

با توجه به این‌که این بیماری می‌تواند عواقب خطرناکی داشته باشد، ضروریست از همه لحاظ بررسی و درمان شود. اقدام و انگیزه خود او و کمک خانواده در بهبودش نقش مهمی دارند. روانشناسان دو روش دارو درمانی و روان‌درمانی را برای بهبود اختلال شخصیت پارانوئید پیشنهاد می‌دهند:

دارو درمانی

مصرف دارو موجب تشدید حس سوءظن و بدگمانی در بیمار می‌شود و ممکن است بیمار دارو را ترک کند. برای همین دارودرمانی زیاد توصیه نمی‌شود. ولی اگر اختلال شرایط خاصی پیش آورد و عوارضی مثل استرس شدید یا توهم داشته و زندگی طبیعی بیمار را مشکل کند؛ برخی داروها جهت کاهش علائم مفید بوده و تجویز می‌شوند.

روان درمانی

این روش موفق‌ترین و بهترین روش‌ درمانی برای اختلال پارانوئید می‌باشد. این افراد در ایجاد ارتباط با اطرافیانشان مشکل دارند. از این رو درمان آنها را باید با جدیت دنبال کرد. از طریق درمان و معالجه، میزان شک و بدگمانی این افراد کنترل شده و به مرور کم خواهد شد. شاید روند درمان بسیار سخت یا طولانی شود. زیرا این افراد حتی ممکن است نسبت به پزشک و درمان‌گر خود هم شکاک شوند و اطلاعات لازم را به او ندهند. از طرفی بی‌توجهی و عدم درمان به موقع این اختلال به مزمن شدن بیماری منجر می‌شود. دروان‌درمانگر باید در طول درمان دقت و تحمل زیادی داشته باشد؛ زیرا جلب اعتماد بیمار و توانایی در حفظ این اعتماد کار دشواریست. بعد از درمان نیز ممکن است در بسیاری از افراد درصدی از علائم بیماری باقی ‌بماند و نیاز به مراقبت و درمان در کل عمرش لازم است.

سخن پایانی

در این مقاله شما را با اختلال شخصیت پارانوئید آشنا کردیم. دانستید که افراد مبتلا به این اختلال، تقریبا به همه اطرافیان خود شکاک هستند و نسبت به آنها حالت دشمنی و کینه دارند. قانع کردن آن‌ها به اینکه کسی قصد آسیب به او را ندارد و می‌تواند به طرفش اعتماد کند، سخت است. به ویژه زندگی مشترک با چنین فردی بسیار دشوار است. بنابراین اگر شما در خانواده یا اطراف‌تان کسی را مشکوک به این اختلال می‌بینید، بهتر است با درایت و آگاهی او را قانع به قبول بیماری و درمان کنید. اگرچه درمان این اختلال به صبر و حوصله فراوان نیاز دارد، ولی از درمان نکردن بهتر است. با درمان شخصیت پارانوئید به زندگی خود او و اطرافیانش آرامش بیشتری خواهد آمد.

برای دریافت مشاوره در زمینه شخصیت ها می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

منبع: اختلال شخصیت پارانوئید



:: برچسب‌ها: اختلال شخصیت پارانوئید ,
:: بازدید از این مطلب : 392
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : شنبه 12 شهريور 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

اختلال شخصیت نمایشی یا هیستریونیک و یا (show of) ازجمله مشکلات شخصیتی آسیب‌زننده در روابط انسانی است. افراد مبتلابه این اختلال دارای رفتارهایی اغواگرانه، ظاهری جذاب و هیجان‌هایی متغیر هستند. درنتیجه به‌راحتی و برحسب سلیقه تماشاگران خود، رنگ عوض می‌کنند. این ویژگی اگرچه ممکن است جالب باشد، اما نشان‌دهنده روحیه‌ای حساس، شکننده و آسیب‌پذیر است. به همین دلیل آشنایی با ویژگی‌های این افراد می‌تواند نقش زیادی در داشتن تعاملات مناسب با آن‌ها داشته باشد.

منبع: اختلال شخصیت نمایشی

اختلال شخصیت نمایشی

یکی از اختلالات شخصیتی گروهB، شخصیت هیستریونیک یا نمایشی نام دارد. افرادی که دچار این مشکل هستند، معمولاً همانند هنرپیشه‌ها رفتار می‌کنند. به‌عبارت‌دیگر، آن‌ها هیجانات خود را به شیوه‌ای اغراق‌آمیز ابراز می‌کنند تا همچون هنرمندان، تماشاچیان شان را به خود خیره نمایند. سبک زندگی آن‌ها به‌گونه‌ای است که انگار همواره روی استیج نمایش قرار دارند. طرز صحبت، احساسات، وضعیت ظاهری و حتی عقاید و باورهای آن‌ها همواره در حال نوسان است. دلیل این رنگ عوض کردن‌ها در افراد مبتلا، تنها جلب کردن توجه و نظر مساعد اطرافیان آن‌ها است.

بنابر گزارش‌های بالینی، نرخ شیوع این اختلال در بین زنان بیشتر از مردان است. در حقیقت، باور بر این است که مردان با ویژگی‌های مستعد کننده این اختلال، بیشتر تشخیص اختلال شخصیت ضداجتماعی می‌گیرند. همچنین لازم به ذکر است که بروز اختلال هیستریونیک، غالباً در سنین جوانی رخ می‌دهد.

احتمال دارد افرادی که تشخیص اختلال شخصیت نمایشی را می‌گیرند، مبتلابه یک سری مشکلات روانی دیگر نیز باشند. ازجمله اختلالاتی که پیش‌بینی می‌شود همراه با شخصیت هیستریونیک مشاهده گردد، اختلالات سوماتیک سمپتوم (یا همان روان تنی) است. همچنین، لازم است با دقت بر نشانه‌های این افراد، پیش از هر چیز آن را از شخصیت مرزی، خودشیفته و وابسته افتراق داد. تشخیص این موضوع هم تنها بر عهده متخصص روانشناسی یا روانپزشک صورت می‌گیرد.

مشخصه افراد مبتلابه شخصیت نمایشی

کسانی که تشخیص اختلال شخصیت هیستریونیک را از متخصصین سلامت روان می‌گیرند، رفتارهای متنوعی از خود نشان می‌دهند. بااین‌وجود، به‌طورکلی می‌توان تمام این واکنش‌های رفتاری یا ظاهری را در چند طبقه جای داد. ازجمله رایج‌ترین ویژگی‌های افراد مبتلابه این اختلال به شرح زیر است.

نگاه سیاه‌وسفید به جهان

این اشخاص، غالباً نگاهی صفر و صدی یا به‌عبارت‌دیگر سیاه‌وسفید به رویدادهای مختلف دارند. آن‌ها معمولاً دارای گفتاری مبهم و کلی گویانه هستند و سعی می‌کنند از بیان جزئیات خودداری کنند. دلیل این امر، آن است که بتوانند در صورت لزوم داستان و احساسات خود برای تحت تأثیر قرار دادن شنونده تغییر دهند.

ظاهر و رفتار فریبنده

اغلب افراد هیستریونیک در اکثر مواقع رفتار و ظاهری آراسته و درعین‌حال، جلب‌توجه کننده دارند. آن‌ها همیشه نگران ظاهر خود هستند و به دنبال تأیید دائمی اطرافیانشان می‌گردند. این موضوع تا جایی برای‌شان اهمیت می‌یابد که حتی تعریف یا توجه نکردن دیگران به آن‌ها موجب ناراحتی یا عصبانیت‌شان می‌شود.

نوسانات خلقی

حالت‌های خلقی و هیجانی مبتلایان به شخصیت نمایشی معمولاً خیلی سریع و آسان تغییر می‌کند. این افراد معمولاً تکانش گر هستند و خیلی سخت می‌توانند در ارضای تمایلات و خواسته‌هایشان تعویق ایجاد کنند. علاوه بر این، آن‌ها همواره هیجان‌های خود را به شیوه‌ای مبالغه‌آمیز و دراماتیک نشان می‌دهند. در این موضوع می‌توان این افراد را به هنرپیشه‌های تئاتر تشبیه کرد که بر روی صحنه نمایش اجرا می‌کنند.

عزت‌نفس پایین

معمولاً در پشت ظاهر فریبنده و رفتارهای اغواگرانه این افراد، عزت‌نفس پایینی وجود دارد. این اختلال در اشخاصی بروز می‌یابد که اغلب احساس بی‌ارزشی یا بی‌کفایتی زیادی نسبت به خود دارند. آن‌ها برای مخفی کردن این ویژگی‌های خود، سعی می‌کنند جوری رفتار کنند که توجه و تأیید اطرافیان، به‌خصوص افراد مهم زندگی‌شان را کسب کنند. به همین دلیل است که بی‌توجهی یا نادیده گرفتن دیگران، آن‌ها را بسیار عصبی و حساس می‌کند؛ زیرا این برخورد، مستقیماً اعتمادبه‌نفس پایین آن‌ها را نشانه می‌گیرد.

مؤلفه‌های تشخیصی اختلال شخصیت نمایشی

باید توجه داشت که اغلب انسان‌ها، همواره درجاتی از ویژگی‌های مذکور را دارا هستند. آنچه باعث تمایز افراد عادی با مبتلایان به اختلال شخصیتی نمایشی می‌گردد، وجود معیارهای تشخیصی است. این افراد معمولاً در همه حوزه‌های زندگی خود، به‌صورت غیرعادی هیجانی هستند. همچنین آن‌ها به‌صورت افراطی به دنبال جلب‌توجه دیگران‌اند. این وضعیت تقریباً از ابتدای جوانی شان شروع‌شده و در شرایط مختلف نیز بروز می‌کند. توجه داشته باشید که این ملاک‌ها باید تنها توسط روانشناسان بررسی شود.

ملاک‌های لازم برای اختلال شخصیت هیستریونیک به شرح زیر است:

درصورتی‌که نشانه‌های این افراد در پنج حوزه از موارد زیر تأثیرگذار باشد، می‌توان تشخیص اختلال شخصیت نمایشی را به آن‌ها داد:

  1. احساس معذب بودن و ناراحتی فرد هنگام قرار نگرفتن در مرکز توجه دیگران
  2. داشتن رفتارهایی تحریک‌کننده یا با اغوا گری‌های جنسی در ارتباطات خود با دیگران
  3. تغییر سریع هیجانات و ابراز آن‌ها به‌صورت سطحی
  4. استفاده از ظاهر فیزیکی خود برای جلب‌توجه دیگران
  5. صحبت کلی گویانه و فاقد جزئیات
  6. نشان دادن احساسات خود به صورتی اغراق‌آمیز و نمایشی
  7. تلقین‌پذیری آسان
  8. در نظر گرفتن روابط میان فردی خود به‌صورت صمیمانه‌تر از آنچه واقعاً است.

برای دریافت مشاوره در زمینه شخصیت ها می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

منبع: اختلال شخصیت نمایشی



:: برچسب‌ها: اختلال شخصیت نمایشی ,
:: بازدید از این مطلب : 362
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : پنج شنبه 10 شهريور 1401 | نظرات ()