نوشته شده توسط : newmiiind

درمان فوبیا ها با روش های متفاوتی انجام می‌شود. تکنیک های مختلف درمانی با توجه به شخصیت و توان بیمار انجام می‌شود. فوبیا ترس بی منطق و بیمارگونی است که باعث برهم ریختن آرامش اعصاب افراد می‌شود. حیوانات، ارتفاع، رانندگی، مکان های بسته و … ترس های بی منطقی هستند که افراد به دلایل عوامل مختلفی مانند تجربه های تلخ کودکی، تصادف و … به آن دچار می‌شوند. برای رهایی از استرس و حملات پانیک ناشی از فوبیا باید به فکر درمان باشید. روش های مختلفی برای درمان فوبیا ها وجود دارد که طولانی مدت اثرات ناشی از ترس را از بین می‌برد. در ادامه در رابطه با درمان فوبیا ها توضیح داده‌ایم.

منبع: درمان فوبیا ها | بهترین درمان برای فوبی چیست

درمان فوبیا ها

درمان فوبیا ها به نوع فوبی خاصی که افراد دارد صورت می‌گیرد. اما به طور کل درمان همه فوبیاها به یک شکل اما با تکنیک های متفاوت است. روش های درمان برای فوبیا در حیطه روانشناسی به بحث های گسترده ای رسیده است. فوبیا ترس بی منطقی است که بیمارگون و با هراس همراه است. ترس از ارتفاع، ترس از حیوانات، ترس از اتاق تاریک و … به شامل فوبی های مختلف است. برای درمان فوبیا ها اکثر افراد تلاش می‌کنند تا اضطراب و استرس ناشی از فوبی را به کمک روانشناس کنترل و مدیریت کنند. برای دریافت مشاوره فردی کلیک کنید.

فوبیا چیست؟

فوبیا یا ترس به اختلالی مربوط می‌شود که شخص از چیز خاصی هراس دارد. افراد مبتلا به فوبی از ترس غیر منطقی خود آگاه هستند اما توانایی کنترل و مواجه با موضوع ترس خود را ندارند. این افراد با فکر، صدا و مشاهده عکس فوبی خود نیز دچار حملات ترس و اضطراب می‌شوند. شایع ترین نوع فوبی ها شامل ارتفاع، حیوانات، خون، مکان بسته و جراحت است. این اختلال بسیار شایع است و در هر سنی ممکن است بروز پیدا کند. ترس این افراد بیمارگون و غیر منطقی است. اما با کمک روانشناس و درمان فوبیا ها می‌توان آن را کنترل و مدیریت کرد.

علائم افراد مبتلا به فوبیا

برای درمان فوبیا ها ابتدا باید از علائم این افراد اطمینان حاصل کنیم. از کجا باید متوجه این موضوع شویم که فردی مبتلا به فوبی است؟ زمانی که فردی در موقعیتی مانند ارتفاع قرار گرفت و لرزش، تهوع، فریاد و حملات پانیک را در فرد مشاهده کردید متوجه خواهید شد که این فرد به ترس از ارتفاع مبتلا شده است. این افراد از موقعیت های استرس زا فرار می‌کنند و تمام سعی خود را می‌کنند تا در این شرایط قرار نگیرند. علائم این افراد فقط در مواقع حضور در موقعیت خلاصه نمی‌شود و با مشاهده عکس، صدا و فیلم فوبی خود نیز به ترس مبتلا می‌شوند. اما به طور کل علائم فوبیا ها در موارد زیر نشان داده می‌شود.

  • فرد باید به مدت 6 ماه از موضوعات خاصی مانند حیوانات، ارتفاع، خون و … هراس داشته باشد.
  • تنگی نفس
  • تپش قلب
  • اضطراب
  • لرزش
  • غش کردن
  • حملات پانیک
  • از غیر منطقی بودن ترس خود آگاه هستند.
  • فرد از قرار گیری در موقعیت ترس اجتناب می‌کند. مثلا اگر از سگ هراس داشته باشد به خانه دوستانی که از سگ نگهداری می‌کنند نمی‌رود.
  • کودکان نشانه های خود را با بی قراری و تغییرات خلقی نمایان می‌کنند.

دلیل درمان فوبیا ها چیست؟

زندگی با فوبی چه مشکلی دارد که باید به درمان آن بپردازیم؟ اصلا چه لزومی برای درمان فوبیاها است؟ درمان فوبیاها از اهمیت بالایی برخوردار است. مثلا اگر فردی از ارتفاع ترس داشته باشد از پل عابر پیاده عبور نمی‌کند. از پنجره اتاق به بیرون نگاه نمی‌کند. سوار هواپیما نمی‌شود و زندگی فرد به طور کل در موقعیت های مختلف مختل می‌شود. اما برخی افراد با این ترس خود مقابله می‌کنند و ضرورتی برای درمان نمی‌بینند.

درمان فوبیا ها به دلیل اینکه باعث ایجاد خلل در زندگی روزمره می‌شود از اهمیت بالایی برخوردار است. مثلا فردی که از گربه می‌ترسد به خیابان و پارک قدم بر نمی‌دارد. و در مکان هایی که گربه وجود دارد (رستوران های سقف باز) حضور پیدا نمی‌کند. این افراد ارتباط خود را با دوستانی که گربه دارند قطع می‌کند و به منزل آنها نمی‌رود.

دلایل زیادی برای درمان فوبیا ها وجود دارد که اصلی ترین آنها را می‌توان فراگیر بودن ترس های مرضی نامید. در صورتی که برای درمان اقدامی نکنید این ترس ها گسترش پیدا می‌کند و مسائل مختلفی را به مرور در بر خواهد گرفت. مثلا ترس از عنکبوت به مرور زمان باعث می‌شود ک به تدریج از مشاهده فیلم، شنیدن نام عنکبوت و تصویر آن دچار هراس و وحشت می‌شود. علاوه بر این ترس از عنکبوت باعث گسترش بیشتر می‌شود و تمام موضوعات مرتبط با عنکبوت را در بر می‌گیرد.

انواع درمان فوبیا ها

شیوه های مختلفی برای درمان فوبیا ها وجود دارد که بنا به پاسخ مراجعه و عملکرد درمانگر انتخاب می‌شود. در ادامه به انواع درمان فوبیا ها اشاره کرده ایم.

1. درمان های رفتاری

درمان های رفتاری شیوه های مهم در درمان فوبیا ها هستندو اکثر روانشناسان و متخصصین در این حوزه برای درمان ترس ها از شیوه های رفتاری استفاده می‌کنند. این تکنیک ها به دسته های مختلفی تقسیم می‌شوند و در دسته پرکار آمد ترین و پر استفاده ترین درمان ها قرار می‌گیرد. بر اساس مشاهدات اکثر رفتارهایی که توسط درمان های رفتاری صورت می‌گیرد موفق بوده و برای طولانی مدت نتایج بدون بازگشتی را به همراه دارد. در ادامه به درمان های رفتاری مختلفی اشاره کرده‌ایم.

غرقه سازی

یکی از روش های درمان فوبیا ها غرق سازی است. درمان رفتاری غرقه سازی فرد را به صورت ناگهانی با ترس مواجهه می‌کند و اجازه فرار و اجتناب از موقعیت به او داده نمی‌شود. اضطراب فرد به شدت بالا می‌رود اما با گذشت مدتی وقتی که متوجه شد موقعیت برای وی ترس و خطری نداشته است اضطرابش کاهش می‌یابد و از بین می‌رود، در نتیجه فوبیای فرد درمان می‌شود. مثلا اگر فردی از سوسک هراس داشته باشد، درمانگر یکباره روی فرد سوسک پرتاب می‌کند، یا او را در اتاق با سوسک رها می‌کند. معمولا مربیان شنا از این روش برای یادگیری و رفع ترس از آب استفاده می‌کنند.

مواجهه سازی

مواجهه درمانی یکی از روش ها برای درمان فوبیا ها است که در دسته درمان های رفتاری قرار دارد. در این روش درمانگر به مراجعه کننده کمک می‌کند تا در مقابل شرایط استرس زا خود را کنترل کند. مواجهه سازی با روش عادت، خاموشی، خودکارآمدی و پردازش اطلاعات انجام می‌شود. در این روش درمانی درمانگر مراجعه کننده را به مرور با موقعیت ترسناک و فوبی مواجهه می‌کند و فرد به تدریج درمان می‌شود.

حساسیت زدایی

یکی از دیگر روش های درمان رفتاری برای درمان فوبیا ها حساسیت زدایی است. در روش حساسیت زدایی ابتدا به فرد آموزش می‌دهند تا با کمک برخی تمرینات به کنترل و مدیریت استرس کمک کند. در مرحله دوم بیمار و درمانگر با کمک هم از موقعیت های ترسناکی که باعث وحشت فرد می‌شود لیست تهیه می‌کنند. شدت و درجه بندی موقعیت ها زمانی که انجام شد درمانگر شروع به درمان می‌کند. فرض کنید فردی از مارمولک هراس دارد و زمانی که اسم او را می‌شنود با شدت کمتری علائم را تجربه می‌کند. و بالاترین شدت تجربه علائم مشاهده حضوری مارمولک است. درمانگر با روش حساسیت زدایی منظم ابتدا به درمان موقعیتی می‌پردازد که فرد استرس کمی را تحمل می‌کند و به مرور به مراحل بالا پیش می‌روند. البته توجه داشته باشید که در هر مرحله زمانی که درمانجو کاملا توانایی کنترل استرس را داشت به مرحله بعدی می‌روند.

واقعیت مجازی

استفاده از واقعیت مجازی روش دیگری برای درمان فوبیا ها با روش درمان رفتاری است. زمانی که امکان حضور با موضوع ترس وجود نداشته باشد از روش واقعیت مجازی استفاده می‌شود. در این شرایط فرد با کمک تکنولوژی با ترس و فوبی خود مواجهه می‌شود و اضطراب خود را کنترل می‌کند. و فرد با استفاده از واقعیت مجازی درمان می‌شود.

2. درمان شناختی – رفتاری

دومین روش موفق در درمان فوبیا ها شناختی رفتاری (CBT) است. در این روش درمانی به مراجعه آموزش داده می‌شود که به ترس های اشتباه خود غلبه کند و تکنیک های مدیریت استرس را آموزش ببیند. خطاها و باورهای اشتباه فرد در این روش مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

3. درمان با روانکاوی

سومین روش برای درمان فوبیا ها روانکاوی است. در این روش درمانی که از قدیمی ترین و اولین روش های درمانی است، ناهشیار فرد را مورد بررسی قرار می‌دهند و مسائلی که باعث شده بود فرد از چیزی هراس داشته باشد بررسی می‌کردند. با روانکاوی فرد باید مدت طولانی را تحت نظر روانکاو باشد تا به مرور به ناخودآگاه فرد دسترسی پیدا کند. این روش امروزه برای درمان فوبیا ها انجام نمی‌شود.

4. دارو درمانی

درمان فوبیا ها توسط دارو درمانی نیز انجام می‌شود. پزشکان برای کنترل و مدیریت اضطراب و استرس افراد استفاده می‌شود. اما داروها هرگز قدرت درمان فوبیا ها را ندارند. معمولا دارو درمانی همراه روان درمانی صورت می‌گیرد تا به جواب بهتری برای بهبود برسید.

کلام آخر

ترس از موقعیت های مختلف، ترس از حیوانات و … باعث مختل شدن زندگی روزمره می‌شود. با این وجود حضور شما در تمامی موقعیت ها با استرس همراه است. پس باید به فکر راه درمان اساسی و درست باشید. برای سپری کردن زندگی بدون استرس ناشی از فوبیا باید به دنبال درمان فوبیا ها باشید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان فوبیا ها می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره استرس با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: درمان فوبیا ها | بهترین درمان برای فوبی چیست



:: برچسب‌ها: درمان فوبیا ها | بهترین درمان برای فوبی چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 244
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 10 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

قرص سیپروهپتادین یک داروی آنتی‌هیستامین یا ضد آلرژی است. عمدتاً جهت درمان و کاهش علائم ناشی از حساسیت مانند عطسه، آبریزش بینی، خارش و … به کار می‌رود. این ماده عملکرد هیستامین را در بدن مسدود کرده و از بروز بیماری های آلرژیک جلوگیری می‌کند. علاوه بر این گاهی اوقات از قرص سیپروهپتادین برای کاهش علائم بیماری‌های روانی نظیر افسردگی و اضطراب استفاده می‌شود. این دارو همانند هر داروی دیگر درکنار تأثیرات درمانی عوارض جانبی و مشکلاتی را نیز به همراه دارد. این دارو به صورت خوراکی و قرص در بازار موجود است. شایان ذکر است که سیپروهپتادین تنها به تسکین علائم کمک می‌کند. در ادامه در رابطه با تمام ویژگی های این دارو صحبت کرده‌ایم.

منبع: قرص سیپروهپتادین | نحوه مصرف و عوارض سیپروهپتادین

قرص سیپروهپتادین چیست؟

قرص سیپروهپتادین یک داروی ضد آلرژی است. که در دسته آنتی‌ هیستامین‌های نسل اول قرار دارد. هیستامین یک ماده شیمیایی در بدن است که باعث ایجاد التهاب و حساسیت می‌شود. داروهای آنتی‌ هیستامین همان‌ طور که از نام آنها مشخص است مانع آزادسازی هیستامین در بدن می‌شوند. و در نتیجه عوارض جانبی آن را کاهش می‌دهند. هم چنین این دارو می‌تواند قدرت تفکر و واکنش ها را مختل می‌کند.

امروزه از قرص سیپروهپتادین به‌عنوان محرکی برای افزایش وزن و اشتها نیز استفاده می‌شود. همچنین این دارو جهت درمان برخی از سردرد‌ها و گرفتگی‌های ناشی از آسیب نخاعی هم تجویز می‌شود.

مکانیسم اثر قرص سیپروهپتادین

قرص سیپروهپتادین یک داروی آنتی‌هیستامین است. و در نتیجه اثرات ناشی از هیستامین را در بدن کاهش می‌دهد. سیپروهپتادین آنتاگونیست یا یک مانع قوی برای ترشح هورمون‌هایی مثل سروتونین و هیستامین است. همچنین این دارو بر روی گیرنده سلول‌های دستگاه تنفسی، دستگاه گوارش و یا مجاری تنفسی تأثیر می‌گذارد. جذب این دارو از طریق کبد انجام می‌شود. همچنین نیمه‌ عمر قرص سیپروهپتادین ۱۶ ساعت بوده و نهایتاً از طریق ادرار دفع می‌شود.

موارد مصرف قرص سیپروهپتادین

به‌طورکلی از قرص سیپروهپتادین برای درمان آلرژی ها استفاده می‌شود. در ادامه در رابطه با موارد مصرف این دارو صحبت کرده ایم.

  • التهاب‌های پوستی مانند کهیر، میگرن و همچنین کاهش علائم بیماری کوشینگ استفاده می‌شود.
  • مصرف سیپروهپتادین جهت افزایش وزن و اشتها یکی دیگر از موارد مصرف این دارو است که در چند سال اخیر موردتوجه بیشتری قرار گرفته است بااین‌حال هنوز این مورد به‌عنوان یک آزمایش در حال انجام است و نتایج قطعی آن مشخص نشده است.
  • قرص سیپروهپتادین برای قرمزی، خارش، تحرک، آبریزش بینی یا مواد موجود در هوا مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • برای تسکین تب یونجه
  • برای درمان سر دردهای خاص میگرنی
  • درمان سندرم کوشینگ

نحوه مصرف قرص سیپروهپتادین

اولین نکته در ارتباط با نحوه مصرف قرص سیپروهپتادین این است که حتماً قبل از مصرف این دارو با یک متخصص مشورت کنید؛ و از مصرف خودسرانه آن خودداری کنید. نحوه و میزان مصرف دارو برای کودکان در رد‌ه‌های سنی مختلف متفاوت است. به طور معمول کودکان ۷ تا ۱۴ سال حداکثر سه مرتبه در روز می‌توانند قرص ۴ میلی‌گرم را مصرف کنند. کودکان زیر ۷ سال نیز مجاز به استفاده از حداکثر ۲ میلی‌گرم دو تا سه بار در روز هستند. فاصله زمانی مصرف قرص‌ها نیز به‌صورت هر 8 ساعت یا هر 12 ساعت یکبار می‌باشد.

نحوه مصرف سیپروهپتادین برای افزایش اشتها

استفاده از قرص سیپروهپتادین برای افزایش اشتها به این صورت است که ابتدا باید از دوز پایین شروع شود و سپس مقدار مصرفی و تعداد آن افزایش پیدا می‌کند. برای مثال کودکان بالای 12 سال می‌توانند تا 4 بار در روز از قرص 2 میلی گرمی استفاده کنند. پس از یک هفته می‌توان مقدار مصرف را به قرص 4 میلی گرمی و 4 بار در روز افزایش داد.

از قطع و یا افزایش مقدار مصرفی قرص سیپروهپتادین به‌صورت خودسرانه پرهیز کنید؛ و حتماً تحت‌نظر متخصص باشید. درصورتی‌که مصرف یک دوز را فراموش کردید در نوبت بعدی فقط همان دوز را مصرف کنید؛ و از افزایش مقدار دارو خودداری کنید. درصورتی‌که پس از مصرف سیپروهپتادین دچار مشکلات گوارشی شدید بهتر است دارو را همراه با غذا میل کنید.

عوارض جانبی قرص سیپروهپتادین

تمامی داروهای شیمیایی دارای عوارض جانبی هستند. قرص سیپروهپتادین مانند تمامی مواد شیمیایی عوارضی از خود نشان می‌دهد. اگر با علائمی مانند موارد زیر روبرو شدید حتما با پزشک در میان بگذارید.

  • احساس خستگی
  • خواب‌آلودگی
  • تاری دید
  • خشکی دهان
  • سردرد
  • عصبانیت
  • دشواری در دفع ادرار
  • کاهش حافظه
  • خشکی بینی
  • توهم
  • خشکی گلو
  • یبوست
  • افزایش ضربان قلب
  • مشکلات بینایی
  • بی قراری
  • کوفتگی بدن
  • حالت تهوع
  • یرقان
  • افزایش اشتها
  • کهیر

موارد منع مصرف قرص سیپروهپتادین

  • افراد مبتلا به مشکلات تنفسی
  • بیماری‌های قلبی
  • بیماری‌های خونی
  • بیماری‌های گوارشی
  • بیماری‌های کلیوی
  • مشکلات مربوط به دفع ادرار
  • اختلالات پروستات
  • اختلالات مربوط به کبد
  • افراد مبتلا به تیروئید پرکار
  • افراد مبتلا به دیابت
  • بیماری چشمی گلوکوم
  • دوران بارداری
  • افراد مبتلا به صرع
  • کودکان زیر دو سال
  • انسداد معده
  • زخم معده
  • گلوکوم
  • سالمندی
  • دوران شیردهی

تداخلات دارویی قرص سیپروهپتادین

قبل از مصرف هر دارویی باید به تداخل آن با سایر داروها توجه کرد. برخی از داروهایی که با قرص سیپروهپتادین تداخلات دارند عبارت‌اند از.

  • داروهای مهارکننده مونو آمینو اکسیداز (MAO)
  • باربیتورات‌ها
  • داروهای ضدافسردگی مثل ایزوکربوکسازید، فنلزین، ترانیل سیپرومین
  • داروهای خواب‌آور
  • داروهای ضد اضطراب
  • داروهای درمان پارکینسون
  • داروهای گیاهی
  • ویتامین‌ها
  • داروهای مخدر
  • مهارکننده‌های استیل کولین استراز
  • آمفتامین‌ها
  • دارو‌های ضد سرفه
  • داروهای تشنج
  • داروهای شل‌کننده عضلات

تا کنون تداخلی در ارتباط با سیپروهپتادین و غذاهای مختلف گزارش نشده است.

موارد منع مصرف قرص سیپروهپتادین

برخی از افراد نباید قرص سیپروهپتادین را استفاده کنند. اگر از بیماری های زیر برخوردار هستید لطفا پزشک را مطلع کنید. در ادامه به موارد منع مصرف قرص سیپروهپتادین اشاره کرده ایم.

  • مشکلات ادراری
  • فشار خون بالا
  • بیماری های قلبی
  • افراد مبتلا به گلوکوم با زاویه باریک
  • مشکلات زخم معده
  • انسداد معده
  • تیروئید پر کار
  • مادران شیرده
  • آسم
  • افراد مسن
  • بیماری های ناتوان کننده
  • نوزادان تازه متولد شده یا نارس
  • کودکان کمتر از 2 سال
  • مشکلات پروستات

توصیه‌های مهم در مصرف سیپروهپتادین

  • در صورت مبتلا شدن به عوارض جانبی شدید مانند توهم، التهاب پوستی، مشکلات تنفسی، تشنج و تب فوراً به متخصص مراجعه کنید.
  • به دلیل ایجاد احساس خواب‌‌آلودگی شدید پس از مصرف این دارو از رانندگی و انجام کارهایی که نیاز به تمرکز حواس دارد پرهیز نمایید.
  • اگر سالمند هستید حتماً تحت نظارت پزشک باشید.
  • در دوران بارداری و شیردهی از مصرف سیپروهپتادین پرهیز کنید.
  • بهتر است به‌منظور پیشگیری از مشکلات گوارشی سیپروهپتادین را همراه با غذا میل کنید.
  • اگر در معرض عمل جراحی از جمله جراحی دندان قرار دارید حتما پزشک را مطلع کنید.

کلام آخر

قرص سیپروهپتادین برای درمان بیماری های آلرژیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما همانطور که گفته شد از این دارو برای کاهش علائم افسردگی و اضطراب نیز استفاده می‌شود. دارو درمانی برای درمان های کوتاه مدت صورت می‌گیرد اما برای کاهش سریع تر و ماندگار تر علائم افسردگی و اضطراب بهتر است تا از روان درمانی ها کمک بگیرید. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری در زمینه قرص سیپروهپتادین به مراجعان مشاوره می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه قرص سیپروهپتادین می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

 

سؤالات متداول

آیا می‌توان از قرص سیپروهپتادین برای افزایش اشتها و وزن استفاده کرد؟

مصرف قرص سیپروهپتادین در چند سال اخیر برای افزایش اشتها و وزن به طور روز افزونی رواج پیدا کرده است. تاکنون نتیجه قطعی برای افزایش اشتها و وزن پس از مصرف سیپروهپتادین گزارش نشده است و افزایش وزن و اشتهایی که پس از مصرف سیپروهپتادین رخ می‌دهد صرفاً جزئی از عوارض جانبی این دارو می‌باشد و پس از قطع دارو فرد مجدداً به حالت اولیه خودش برمی‌گردد.

قرص سیپروهپتادین برای چه بیماری‌هایی تجویز می‌شود؟

عمده‌ترین مورد استفاده از قرص سیپروهپتادین برای کاهش آلرژی‌ها است. بااین‌حال گاهی اوقات برای درمان میگرن، کوشینگ و یا کاهش دردهای ناشی از آسیب نخاعی هم مورداستفاده قرار می‌گیرد.

منبع: قرص سیپروهپتادین | نحوه مصرف و عوارض سیپروهپتادین



:: برچسب‌ها: قرص سیپروهپتادین | نحوه مصرف و عوارض سیپروهپتادین ,
:: بازدید از این مطلب : 237
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 9 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

ترس از زنبور یا ملیسوفوبیا (melissophobia)، در واقع به ترس غیرمنطقی، شدید و مداوم از هر نوع زنبوری گفته می‌شود که پاسخ اضطرابی فوری ایجاد می‌کند. همچنین زنبور هراسی یکی از انواع اختلالات فوبیای خاص است که در دسته اختلالات اضطرابی قرار می‌گیرد. عوامل مختلفی مانند تجربه ناگوار، رفتارهای آموخته شده و عوامل فردی می‌تواند در ایجاد این اختلال نقش داشته باشد. این بیماران خود می‌دانند که ترس‌شان منطقی نیست، با این حال قادر به کنترل آن نیستند. خوشبختانه فوبیا درمان پذیر بوده و از روش‌های گوناگونی برای بهبود می‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترین راهکارهای درمان فوبی زنبور خواهیم پرداخت.

منبع: ترس از زنبور | علت و درمان زنبور هراسی

ترس از زنبور

شدت ترس از زنبور شامل انواع ترس از زنبور و با هر اندازه ای و… ممکن است بسیار زیاد باشد. و منجر به اضطراب شدید شود. افراد مبتلا به ترس از زنبور، ترسی عمیق و غیرمنطقی از زنبور یا موقعیت‌هایی که در ارتباط با این حیوان است، دارند. با گذشت زمان، دایره این ترس گسترده‌تر خواهد شد. برای مثال فرد از تصویر زنبور یا شنیدن کلمه زنبور نیز خواهد ترسید. به دنبال گسترده شدن ترس، فرد رفتارهای خود را محدودتر می‌کند تا از مواجهه با زنبور اجتناب ورزد.

چه عواملی باعث ایجاد ترس از زنبور می‌شود؟

فوبیای مربوط به حیوانات (ترس از زنبور)، نوع متداولی از هراس‌های خاص است. با این حال، هنوز دقیقا مشخص نیست چه عواملی باعث ایجاد این فوبیا می‌شود. اعتقاد بر این است که عوامل زیر در ایجاد فوبی زنبور نقش دارند.

تجربیات منفی

ترس از زنبور ممکن است به یک تجربه پریشانی یا ناخوشایند مرتبط باشد. به عنوان مثال، مورد حمله زنبور واقع شدن، یا واقعه ای ناراحت کننده که مرتبط با این حیوان بوده است. می‌تواند منجر به ترس از زنبورها شود.

رفتارهای آموخته شده

فرد شاید بر اساس اطلاعاتی که دریافت می‌کند ترس از زنبور را یاد بگیرد. برای مثال مواردی مانند مشاهده ترس والدین از زنبورها یا شنیدن اخبار مربوط به “حمله زنبورها به زنبوردار” به فرد می‌آموزد که برای محافظت از خود، باید از زنبورها فاصله بگیرد.

عوامل فردی

هرکس ترس و اضطراب را به روش خاصی پردازش می‌کند. برخی از افراد ممکن است به طور طبیعی نسبت به سایرین، آمادگی بیشتری برای واکنش‌های اضطرابی نسبت به مسائل داشته باشند.

یادگیری و اطلاعات

شنیدن، خواندن و دیدن صحنه های خطرناک از زنبورها و یک وضعیت ناگوار، سبب بروز ترس از زنبور خواهد شد. برای مثال: در فیلمی صحنه ای ترسناک از زنبورها را مشاهده کرده اید.

ژنتیک

یکی از عوامل مهم در ایجاد فوبیاها ژنتیک است. ترس از زنبور نیز نوعی فوبیا است که به صورت ژنتیکی در بدن افراد پردازش می‌شود و این ترس را ایجاد خواهد کرد.

علائم و نشانه های ترس از زنبور چیست؟

علائم فوبیای زنبور می‌تواند شامل علائم روانی و جسمانی باشد. در صورتی که تمام این علائم یا برخی از آن‌ها برای حداقل 6 ماه، در فرد باقی مانده باشد، وی دچار اختلال ترس از زنبور یا فوبیای زنبور است.

علائم روانی

  • احساس ترس و اضطراب شدید هنگام فکر کردن یا دیدن زنبورها
  • فرد با توجه به این که از ترس غیرمنطقی خودآگاه است اما احساس اضطراب غیرقابل کنترل دارد
  • اجتناب از موقعیت‌ها و مکان‌هایی که ممکن است در آنجا زنبور وجود داشته باشد
  • ترس از عدم کنترل خود
  • فرار و احساس نیاز به فرار
  • احساس اینکه غرق در استرس هستید اما توانایی کنترل آن را ندارید

علائم جسمانی

  • افزایش ضربان قلب
  • تعریق زیاد
  • لرزش
  • دلهره
  • گرفتگی یا درد قفسه سینه
  • تنگی نفس
  • سرگیجه
  • حالت تهوع
  • خشکی دهان

ترس از زنبور در کودکان

کودکان به خوبی بزرگسالان، قادر به بیان احساساتشان نیستند. از طرفی ممکن است آن‌ها نام احساسی که تجربه می‌کنند را به خوبی ندانند. علائم ترس از زنبور که در بالا اشاره شد، در کودکان، به صورت بی‌قراری، گریه، بدخلقی و یا سایر علائم دیده می‌شود.

روش‌های درمان ترس از زنبور

ملیسوفوبیا همانند هر فوبیای خاص دیگر به میزان قابل توجهی به رواندرمانی پاسخ می‌دهد. از همین رو اگر ترس از زنبور برای‌تان دردسرساز شده است. و می‌خواهید آن را درمان نمایید، بهتر است به یک روانشناس مراجعه کنید. رویکردهای مختلفی وجود دارد که روانشناسان به کمک آن‌ها در جلسات مشاوره به شما یاری می‌رسانند تا بر ترس خود غلبه کنید. در این میان رویکرد شناختی رفتاری و تکنیک‌های خاص آن نظیر مواجه سازی تدریجی از بیشترین اثربخشی برخوردار است که در ادامه برخی از آن‌ها را به طور مختصر شرح داده‌ایم. برای آشنایی با بهترین روش‌های درمان اضطراب شدید کلیک کنید.

درمان شناختی رفتاری

هدف درمان شناختی رفتاری تغییر شیوه تفکر و رفتار فرد در مورد موضوع ترس از زنبور است. یک متخصص بهداشت روان به واسطه تکنیک‌هایی با فرد همکاری خواهد کرد تا به وی در درک و مدیریت احساس اضطراب کمک کند.

در طول فرآیند درمانی، متخصصان این ایده را در فرد تقویت می‌کنند که ترس از زنبور به طور کلی بی خطر است. همچنین ممکن است تمرینات تنفس و ریلکسیشن را به فرد آموزش دهند تا بتوانند با فوبیای زنبور مقابله کنند.

مواجهه درمانی

مواجهه درمانی یکی دیگر از روش های درمان ترس از زنبور است. همانطور که از نام این روش درمانی پیداست، قرار گرفتن در معرض محرک استرس زا به صورت تدریجی یا یکباره است. هدف مواجهه درمانی این است که فرد با گذشت زمان پاسخ خود را تغییر دهد و به فرد در مدیریت بهتر احساس اضطراب کمک ‌کند. این روش درمانی اغلب با درمان شناختی رفتاری ترکیب می‌گردد.

غرقه سازی از روش‌های درمان ترس از زنبور

در این روش درمانی ترس از زنبور، فرد به طور ناگهانی و یکباره با تعداد زیادی زنبور، مواجه می‌شود. اکثر افراد در این شرایط به دلیل ترسی که احساس می‌کنند می‌خواهند موقعیت را ترک کنند. نکته مهم درمان این است که نباید به فرد اجازه ترک محیط داده شود. باقی ماندن فرد در این شرایط باعث تجربه یکباره اضطراب و درمان خواهد شد.

حساسیت زدایی منظم

عواملی نظیر غیراخلاقی بودن و مشکلاتی نظیر آن، باعث شد تا حساسیت زدایی منظم، بیشتر از غرقه سازی توجه درمانگران را به خود جلب کند. در این روش برای ترس از زنبور به فرد آموزش داده می‌شود. که با استفاده از تکنیک‌هایی نظیر انقباض و انبساط عضلات و یا تکنیک‌های تنفس منظم، اضطرابش را کنترل کند. بعد از یادگیری موفقیت آمیز این مسئله، فرد می‌بایست یک فهرست از عواملی که باعث ترس می‌شوند، به ترتیب اولویت مشخص کند.

در مرحله سوم، درمانگر فرد را با موضوعی که کمترین ترس را در وی ایجاد می‌کرده، مواجه می‌کند. و فرد باید بر اساس تکنیک‌هایی که آموزش دیده، با اضطرابش مقابله کند. هنگامی که وی توانست، اضطرابش را در این مرحله کنترل کند، مرحله بعدی فهرست به وی ارائه می شود. برای آشنایی با جدیدترین روش های درمان استرس کلیک کنید.

واقعیت مجازی

واقعیت مجازی درمان دیگری برای ترس از زنبور است. استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی در سال‌های اخیر، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. در این تکنیک فرد با استفاده از واقعیت مجازی با موضوع ترسش رو‌به‌رو می‌شود. با توجه به امکانات واقعیت مجازی که باعث می‌شوند فرد تصور کند در همان محیط قرار گرفته. وی احساس می‌کند واقعا در میان زنبورها قرار دارد. استفاده از واقعیت مجازی، باعث می‌شود که فرد با امنیت بیشتری با موضوع ترس مواجه شود. تحقیقات روانشناسی نشان می‌دهد که استفاده از این تکنولوژی به اندازه مواجهه واقعی سودمند است.

دارو درمانی

داروها معمولاً برای درمان فوبیای خاص استفاده نمی‌شوند. با این حال، در برخی موارد، آن‌ها ممکن است به صورت کوتاه مدت برای کمک به کاهش علائم اضطراب ترس از زنبور کمک کننده باشند. عمدتا از داروهای بنزودیازپین نظیر آلپرازولام و یا لورازپام که نوعی آرام بخش و داروی ضد اضطراب هستند برای افراد مبتلا به فوبی خاص استفاده می‌شود. همچنین داروهای بتا بلوکر، می‌تواند برخی از علائم جسمی مانند فشار خون بالا و ضربان قلب را کاهش دهد.

تکنیک تنفس عمیق

استفاده از تکنیک های تنفس عمیق، آرام سازی و مدیتیشن برای درمان ترس از زنبور تاثیر گذار است. در این روش درمانی، درمانگر به شما کمک خواهد کرد تا تکنیک های تنفس عمیق را آموزش ببینید.

کلام آخر

ترس از زنبور مانند ترس از زنبور اهلی، عسل، وحشی و… امکان دارد که زندگی شما را مختل کند. مثلا زمانی که درخیابان در حال راه رفتن هستید یا به پارک می‌روید استرس تماس با زنبور داشته باشید. با این وجود حضور شما در تمامی موقعیت ها با استرس همراه است. پس باید به فکر راه درمان اساسی و درست باشید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از زنبور می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره استرس با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: ترس از زنبور | علت و درمان زنبور هراسی



:: برچسب‌ها: ترس از زنبور | علت و درمان زنبور هراسی ,
:: بازدید از این مطلب : 223
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 8 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مشاوره روانشناسی در بندرعباس دغدغه ذهنی برای کسانی است که درگیر مشکل خاصی شده باشند. در واقع کمک‌گرفتن از مشاوره روان‌شناسی یکی از بهترین راهکارها برای مشکلات ما است. مشاورین با استفاده از تخصص و تجربه‌ای که دارند به‌خوبی می‌توانند در موضوعات مختلف به ما کمک کنند. اما قبل از اینکه از هر مشاوره‌ای استفاده کنیم باید با ویژگی‌های این شکل از مشاوره و همین‌طور نشانه‌های یک مرکز مشاوره خوب آشنا باشیم. به همین خاطر در این مطلب سعی می‌کنیم تا بیشتر راجع به مشاوره روانشناسی بندرعباس و آنچه باید راجع به این موضوع بدانید صحبت کنیم.

منبع: مشاوره روانشناسی بندرعباس | بهترین روانشناس در بندرعباس

مشاوره روانشناسی بندرعباس

اولین سؤال در ذهن بسیاری از ما این است که اصلاً استفاده از مشاوره روانشناسی بندرعباس به چه دردی می‌خورد؟ خیلی از ما تصور می‌کنیم می‌توانیم مشکلات‌مان را به‌تنهایی یا با کمک‌گرفتن از اطرافیان حل کنیم. اما واقعیت این است که بیشتر وقت‌ها مشکلات به این سادگی برطرف نمی‌شوند. ناتوانی در نگاه‌کردن به موضوع از زاویه دیگر، نداشتن تجربه و همین‌طور بیماری‌های روحی از جمله دلایلی هستند که باعث می‌شوند نتوانید به‌تنهایی مشکلات‌تان را حل کنید. این در حالی است که مشکلات در ذهن ما وجود دارند و انرژی بسیاری می‌گیرند.

هرکدام از ما اگر درگیر بعضی مسائل نباشیم توانایی بیشتری برای زندگی در اجتماع داریم؛ و می‌توانیم به پیشرفت‌های بسیاری دست پیدا کنیم. به همین خاطر حل کردن درگیری‌های ذهنی یا بیماری‌های روحی یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید انجام بدهیم. اما این کار بدون کمک‌گرفتن از متخصصین تقریباً غیرممکن است. به همین خاطر بهترین کار این است که وقتی احساس می‌کنید موضوعی ذهن شما را درگیر کرده یا شرایط روحی‌تان به هم ریخته است از یک مشاور کمک بگیرید.

خدمات مراکز مشاوره روانشناسی بندرعباس

بسیاری از ما می‌دانیم که کمک‌گرفتن از مشاورین بسیار مفید است. اما نمی‌دانیم که برای چه کارهایی می‌توانیم از آن‌ها کمک بگیریم. در حقیقت حیلی مواقع دلیل مراجعه نکردن به مراکز مشاوره این است که ما از خدمات این مراکز آگاهی نداریم. به همین خاطر در این قسمت با یکدیگر راجع به خدمات مراکز مشاوره بندرعباس صحبت خواهیم کرد. این خدمات به شرح زیر هستند.

1- کمک به حل مسئله

هر موضوعی که ذهن شما را درگیر کرده می‌توانید با مشاورین در میان بگذارید. یکی از مهم‌ترین وظایف مشاوره این است که به شما کمک می‌کند دغدغه‌های ذهنی‌تان را برطرف کنید. مشاورین با استفاده از روش‌های مختلف حل مسئله و تصمیم‌گیری به شما کمک می‌کنند راجع به موضوعی که ذهن‌تان را درگیر کرده به یک نتیجه کلی دست پیدا کنید.

2- مشاوره روانشناسی در بندرعباس برای درمان بیماری‌های روحی

شناخته‌شده‌ترین کاری که مشاورین انجام می‌دهند درمان بیماری‌های روحی است. بااین‌حال خیلی از ما نمی‌دانیم که درگیر مشکلات روحی شده‌ایم. برای مثال بسیاری از کسانی که درگیر وسواس هستند خودشان را شخصیت‌هایی تمیز می‌دانند. به خاطر داشته باشید که یکی از نشانه‌های مهم بیماری‌های روحی این است که فرد احساس ناراحتی می‌کند؛ و یا باعث ناراحتی دیگران می‌شود. به‌علاوه اگر شما زمان زیادی از روزتان را درگیر یک موضوع خاص هستید، می‌تواند نشانه مشکلاتی در این زمینه باشد. در چنین شرایطی بهتر است از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین به شما کمک خواهند کرد تا بیماری‌های روحی را درمان کنید؛ و در نتیجه انرژی بیشتری برای سایر فعالیت‌های زندگی‌تان داشته باشید.

3- مشاوره‌های خانواده

مشکلاتی که درون خانواده پیش می‌آیند یکی از موضوعاتی است که ذهن ما را بسیار درگیر می‌کند. خانواده جایی است که همه ما می‌خواهیم در آن آرامش داشته باشیم. اما اختلاف میان اعضا می‌تواند مشکلات بسیاری را به همراه داشته باشد. برای حل مشکلاتی که درون خانواده پیش می‌آید می‌توانید از مشاوره روانشناسی در بندرعباس استفاده کنید. مشکلاتی مثل اختلاف بین زوجین، درگیری با فرزندان نوجوان و همین‌طور اعتیاد یا بیماری روحی یکی از اعضای خانواده از جمله مشکلاتی هستند که می‌توانید با کمک مشاورین خانواده برطرف کنید.

4- مشاوره روانشناسی در بندرعباس برای کمک به بهترشدن شرایط

مشاوره روان‌شناسی همیشه هم برای رفع یک مشکل نیست. شما می‌توانید با استفاده از این مشاوره‌ها شرایط خود را از آنچه هست بهتر کنید. کمک به پیداکردن استعدادها، راهکارهایی برای ازدواج موفق و بسیاری از مسائل دیگر از جمله موضوعاتی هستند که می‌توانید با کمک‌گرفتن از یک مشاور آنها را برطرف کنید.

5- یادگیری مهارت‌ها

اگر احساس می‌کنید برخی مهارت‌ها را ندارید بهتر است با یک مشاور صحبت کنید. یادگیری قدرت نه گفتن، چگونگی برقراری ارتباط با دیگران، راهکارهایی برای مدیریت استرس و بسیاری از مسائل دیگر از جمله خدماتی هستند که می‌توانید از مشاوره روانشناسی بندرعباس بگیرید.

6- مشاوره‌های تربیتی

تربیت‌کودک مهم‌ترین وظیفه هر پدر و مادری است. اشتباهات شما در این زمینه می‌تواند مشکلات جدی را برای فرزندتان ایجاد کند. به همین خاطر بهتر است راجع به نیازهای فرزندتان و راه‌های برطرف‌کردن آن از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین با ویژگی‌های روحی هر دوره سنی آشنایی دارند؛ و می‌توانند به شما برای تربیت بهتر فرزندتان کمک کنند.

7- مشاوره اعتیاد

اعتیاد یکی از جدی‌ترین مشکلاتی است که می‌تواند شما یا اطرافیان‌تان را درگیر خودش کند. به‌علاوه بسیاری از معتادان حتی پس از ترک نیز دوباره به‌سوی استفاده از مواد مخدر برمی‌گردند. این موضوع بیش از هر چیز به خاطر این است که مشاوره روانشناسی برای درمان اعتیاد جدی گرفته نمی‌شود. یکی از خدمات مراکز مشاوره این است که به شما کمک می‌کنند در ترک اعتیاد موفق‌تر باشید.

8- مشاوره روانشناسی در بندرعباس حل مسائل جنسی

مشکلات جنسی از آن دسته مسائلی هستند که معمولاً راجع به آن‌ها صحبت نمی‌کنیم. بااین‌حال تحقیقات نشان می‌دهد که بخش مهمی از سلامت روان و همین‌طور کیفیت زندگی مشترک ما، به این موضوع مرتبط است. به همین خاطر شاید بهتر باشد راجع به این موضوع با کسی صحبت کنید. خجالت از صحبت‌کردن و همین‌طور آشنا نبودن با راه‌حل‌های علمی از جمله دلایل این است که بسیاری از ما نمی‌توانیم با اطرافیانمان راجع به این موضوع صحبت کنیم.

ویژگی های مرکز مشاوره روانشناسی خوب

مجوز رسمی و نیروهای متخصص

اولین و مهم‌ترین ویژگی یک مرکز مورد تأیید داشتن مجوز رسمی است. نبود این مجوز به معنای آن است که مشاور شما مورد تأیید سازمان نظام روان‌شناسی نیست. به‌علاوه این حق شماست که راجع به تحصیلات، تخصص و پروانه اشتغال مشاورین مرکز نیز اطلاع داشته باشید. پس اگر به دنبال برطرف‌کردن مشکلات هستید در درجه اول به این نکات توجه داشته باشید.

خدمات متنوع و به‌روز

همان‌طور که گفتیم مشکلاتی که شما می‌توانید برای آن‌ها از یک مشاور کمک بگیرید بسیار متنوع هستند. به همین خاطر مرکز مشاوره‌ای که به آن مراجعه می‌کنید نیز باید بتواند همه این نیازها را پوشش بدهد. در غیر این صورت شما مجبور می‌شوید برای هر مشکل از یک مرکز به مرکز دیگر بروید.

داشتن تجهیزات کافی

این روزها برای بسیاری از مشکلات روحی از دستگاه‌هایی مثل نوروفیدبک یا بیوفیدبک استفاده می‌شود. به‌علاوه استفاده از ابزارهایی مثل انواع تست‌های شخصیتی نیز در مراکز مشاوره روانشناسی بندرعباس بسیار رایج است. به همین خاطر می‌توان گفت یکی از ویژگی‌های یک مرکز مشاوره خوب این است که تمامی این تجهیزات را داشته باشد.

سخن آخر

مشاوره روانشناسی بندرعباس یکی از خدماتی است که همه ما در زندگی به آن نیاز داریم. درست مانند مشکلات جسمی که برای پیشگیری یا درمان آن‌ها از یک متخصص کمک می‌گیریم، روان ما نیز به مراقبت نیاز دارد. به همین خاطر بهتر است که هرکدام از ما هرازگاهی از یک مشاور برای بررسی شرایط روحی‌مان کمک بگیریم. بااین‌حال همان‌طور که گفتیم باید دقت داشته باشید که این مراکز ویژگی‌های یک مرکز مشاوره مورد تأیید را داشته باشند. در غیر این صورت شما با مشکلات بیشتری مواجه خواهید شد.

برای دریافت مشاوره روانشناسی در بندرعباس می توانید از طریق شماره 02191002360 برای مشاوره تلفنی روانشناسی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس بگیرید.

منبع: مشاوره روانشناسی بندرعباس | بهترین روانشناس در بندرعباس



:: برچسب‌ها: مشاوره روانشناسی بندرعباس | بهترین روانشناس در بندرعباس ,
:: بازدید از این مطلب : 247
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مشاوره روانشناسی در بندرعباس دغدغه ذهنی برای کسانی است که درگیر مشکل خاصی شده باشند. در واقع کمک‌گرفتن از مشاوره روان‌شناسی یکی از بهترین راهکارها برای مشکلات ما است. مشاورین با استفاده از تخصص و تجربه‌ای که دارند به‌خوبی می‌توانند در موضوعات مختلف به ما کمک کنند. اما قبل از اینکه از هر مشاوره‌ای استفاده کنیم باید با ویژگی‌های این شکل از مشاوره و همین‌طور نشانه‌های یک مرکز مشاوره خوب آشنا باشیم. به همین خاطر در این مطلب سعی می‌کنیم تا بیشتر راجع به مشاوره روانشناسی بندرعباس و آنچه باید راجع به این موضوع بدانید صحبت کنیم.

منبع: مشاوره روانشناسی بندرعباس | بهترین روانشناس در بندرعباس

مشاوره روانشناسی بندرعباس

اولین سؤال در ذهن بسیاری از ما این است که اصلاً استفاده از مشاوره روانشناسی بندرعباس به چه دردی می‌خورد؟ خیلی از ما تصور می‌کنیم می‌توانیم مشکلات‌مان را به‌تنهایی یا با کمک‌گرفتن از اطرافیان حل کنیم. اما واقعیت این است که بیشتر وقت‌ها مشکلات به این سادگی برطرف نمی‌شوند. ناتوانی در نگاه‌کردن به موضوع از زاویه دیگر، نداشتن تجربه و همین‌طور بیماری‌های روحی از جمله دلایلی هستند که باعث می‌شوند نتوانید به‌تنهایی مشکلات‌تان را حل کنید. این در حالی است که مشکلات در ذهن ما وجود دارند و انرژی بسیاری می‌گیرند.

هرکدام از ما اگر درگیر بعضی مسائل نباشیم توانایی بیشتری برای زندگی در اجتماع داریم؛ و می‌توانیم به پیشرفت‌های بسیاری دست پیدا کنیم. به همین خاطر حل کردن درگیری‌های ذهنی یا بیماری‌های روحی یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید انجام بدهیم. اما این کار بدون کمک‌گرفتن از متخصصین تقریباً غیرممکن است. به همین خاطر بهترین کار این است که وقتی احساس می‌کنید موضوعی ذهن شما را درگیر کرده یا شرایط روحی‌تان به هم ریخته است از یک مشاور کمک بگیرید.

خدمات مراکز مشاوره روانشناسی بندرعباس

بسیاری از ما می‌دانیم که کمک‌گرفتن از مشاورین بسیار مفید است. اما نمی‌دانیم که برای چه کارهایی می‌توانیم از آن‌ها کمک بگیریم. در حقیقت حیلی مواقع دلیل مراجعه نکردن به مراکز مشاوره این است که ما از خدمات این مراکز آگاهی نداریم. به همین خاطر در این قسمت با یکدیگر راجع به خدمات مراکز مشاوره بندرعباس صحبت خواهیم کرد. این خدمات به شرح زیر هستند.

1- کمک به حل مسئله

هر موضوعی که ذهن شما را درگیر کرده می‌توانید با مشاورین در میان بگذارید. یکی از مهم‌ترین وظایف مشاوره این است که به شما کمک می‌کند دغدغه‌های ذهنی‌تان را برطرف کنید. مشاورین با استفاده از روش‌های مختلف حل مسئله و تصمیم‌گیری به شما کمک می‌کنند راجع به موضوعی که ذهن‌تان را درگیر کرده به یک نتیجه کلی دست پیدا کنید.

2- مشاوره روانشناسی در بندرعباس برای درمان بیماری‌های روحی

شناخته‌شده‌ترین کاری که مشاورین انجام می‌دهند درمان بیماری‌های روحی است. بااین‌حال خیلی از ما نمی‌دانیم که درگیر مشکلات روحی شده‌ایم. برای مثال بسیاری از کسانی که درگیر وسواس هستند خودشان را شخصیت‌هایی تمیز می‌دانند. به خاطر داشته باشید که یکی از نشانه‌های مهم بیماری‌های روحی این است که فرد احساس ناراحتی می‌کند؛ و یا باعث ناراحتی دیگران می‌شود. به‌علاوه اگر شما زمان زیادی از روزتان را درگیر یک موضوع خاص هستید، می‌تواند نشانه مشکلاتی در این زمینه باشد. در چنین شرایطی بهتر است از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین به شما کمک خواهند کرد تا بیماری‌های روحی را درمان کنید؛ و در نتیجه انرژی بیشتری برای سایر فعالیت‌های زندگی‌تان داشته باشید.

3- مشاوره‌های خانواده

مشکلاتی که درون خانواده پیش می‌آیند یکی از موضوعاتی است که ذهن ما را بسیار درگیر می‌کند. خانواده جایی است که همه ما می‌خواهیم در آن آرامش داشته باشیم. اما اختلاف میان اعضا می‌تواند مشکلات بسیاری را به همراه داشته باشد. برای حل مشکلاتی که درون خانواده پیش می‌آید می‌توانید از مشاوره روانشناسی در بندرعباس استفاده کنید. مشکلاتی مثل اختلاف بین زوجین، درگیری با فرزندان نوجوان و همین‌طور اعتیاد یا بیماری روحی یکی از اعضای خانواده از جمله مشکلاتی هستند که می‌توانید با کمک مشاورین خانواده برطرف کنید.

4- مشاوره روانشناسی در بندرعباس برای کمک به بهترشدن شرایط

مشاوره روان‌شناسی همیشه هم برای رفع یک مشکل نیست. شما می‌توانید با استفاده از این مشاوره‌ها شرایط خود را از آنچه هست بهتر کنید. کمک به پیداکردن استعدادها، راهکارهایی برای ازدواج موفق و بسیاری از مسائل دیگر از جمله موضوعاتی هستند که می‌توانید با کمک‌گرفتن از یک مشاور آنها را برطرف کنید.

5- یادگیری مهارت‌ها

اگر احساس می‌کنید برخی مهارت‌ها را ندارید بهتر است با یک مشاور صحبت کنید. یادگیری قدرت نه گفتن، چگونگی برقراری ارتباط با دیگران، راهکارهایی برای مدیریت استرس و بسیاری از مسائل دیگر از جمله خدماتی هستند که می‌توانید از مشاوره روانشناسی بندرعباس بگیرید.

6- مشاوره‌های تربیتی

تربیت‌کودک مهم‌ترین وظیفه هر پدر و مادری است. اشتباهات شما در این زمینه می‌تواند مشکلات جدی را برای فرزندتان ایجاد کند. به همین خاطر بهتر است راجع به نیازهای فرزندتان و راه‌های برطرف‌کردن آن از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین با ویژگی‌های روحی هر دوره سنی آشنایی دارند؛ و می‌توانند به شما برای تربیت بهتر فرزندتان کمک کنند.

7- مشاوره اعتیاد

اعتیاد یکی از جدی‌ترین مشکلاتی است که می‌تواند شما یا اطرافیان‌تان را درگیر خودش کند. به‌علاوه بسیاری از معتادان حتی پس از ترک نیز دوباره به‌سوی استفاده از مواد مخدر برمی‌گردند. این موضوع بیش از هر چیز به خاطر این است که مشاوره روانشناسی برای درمان اعتیاد جدی گرفته نمی‌شود. یکی از خدمات مراکز مشاوره این است که به شما کمک می‌کنند در ترک اعتیاد موفق‌تر باشید.

8- مشاوره روانشناسی در بندرعباس حل مسائل جنسی

مشکلات جنسی از آن دسته مسائلی هستند که معمولاً راجع به آن‌ها صحبت نمی‌کنیم. بااین‌حال تحقیقات نشان می‌دهد که بخش مهمی از سلامت روان و همین‌طور کیفیت زندگی مشترک ما، به این موضوع مرتبط است. به همین خاطر شاید بهتر باشد راجع به این موضوع با کسی صحبت کنید. خجالت از صحبت‌کردن و همین‌طور آشنا نبودن با راه‌حل‌های علمی از جمله دلایل این است که بسیاری از ما نمی‌توانیم با اطرافیانمان راجع به این موضوع صحبت کنیم. به همین خاطر بهتر است راجع به این مسئله از مشاوره جنسی کمک بگیرید.

ویژگی های مرکز مشاوره روانشناسی خوب

مجوز رسمی و نیروهای متخصص

اولین و مهم‌ترین ویژگی یک مرکز مورد تأیید داشتن مجوز رسمی است. نبود این مجوز به معنای آن است که مشاور شما مورد تأیید سازمان نظام روان‌شناسی نیست. به‌علاوه این حق شماست که راجع به تحصیلات، تخصص و پروانه اشتغال مشاورین مرکز نیز اطلاع داشته باشید. پس اگر به دنبال برطرف‌کردن مشکلات هستید در درجه اول به این نکات توجه داشته باشید.

خدمات متنوع و به‌روز

همان‌طور که گفتیم مشکلاتی که شما می‌توانید برای آن‌ها از یک مشاور کمک بگیرید بسیار متنوع هستند. به همین خاطر مرکز مشاوره‌ای که به آن مراجعه می‌کنید نیز باید بتواند همه این نیازها را پوشش بدهد. در غیر این صورت شما مجبور می‌شوید برای هر مشکل از یک مرکز به مرکز دیگر بروید.

داشتن تجهیزات کافی

این روزها برای بسیاری از مشکلات روحی از دستگاه‌هایی مثل نوروفیدبک یا بیوفیدبک استفاده می‌شود. به‌علاوه استفاده از ابزارهایی مثل انواع تست‌های شخصیتی نیز در مراکز مشاوره روانشناسی بندرعباس بسیار رایج است. به همین خاطر می‌توان گفت یکی از ویژگی‌های یک مرکز مشاوره خوب این است که تمامی این تجهیزات را داشته باشد.

سخن آخر

مشاوره روانشناسی بندرعباس یکی از خدماتی است که همه ما در زندگی به آن نیاز داریم. درست مانند مشکلات جسمی که برای پیشگیری یا درمان آن‌ها از یک متخصص کمک می‌گیریم، روان ما نیز به مراقبت نیاز دارد. به همین خاطر بهتر است که هرکدام از ما هرازگاهی از یک مشاور برای بررسی شرایط روحی‌مان کمک بگیریم. بااین‌حال همان‌طور که گفتیم باید دقت داشته باشید که این مراکز ویژگی‌های یک مرکز مشاوره مورد تأیید را داشته باشند. در غیر این صورت شما با مشکلات بیشتری مواجه خواهید شد.

برای دریافت مشاوره روانشناسی در بندرعباس می توانید از طریق شماره 02191002360 برای مشاوره تلفنی روانشناسی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس بگیرید.

منبع: مشاوره روانشناسی بندرعباس | بهترین روانشناس در بندرعباس



:: برچسب‌ها: مشاوره روانشناسی بندرعباس | بهترین روانشناس در بندرعباس ,
:: بازدید از این مطلب : 272
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 6 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

ترس از ماهی یا ایکتیوفوبیا (Ichthyophobia)، در واقع به ترس غیرمنطقی، شدید و مداوم از هر نوع ماهی گفته می‌شود که پاسخ اضطرابی فوری ایجاد می‌کند. همچنین ماهی هراسی یکی از انواع اختلالات فوبیای خاص است که در دسته اختلالات اضطرابی قرار می‌گیرد. عوامل مختلفی مانند تجربه ناگوار، رفتارهای آموخته شده و عوامل فردی می‌تواند در ایجاد این اختلال نقش داشته باشد. این بیماران خود می‌دانند که ترس‌شان منطقی نیست، با این حال قادر به کنترل آن نیستند. خوشبختانه فوبیا درمان پذیر بوده و از روش‌های گوناگونی برای بهبود می‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترین راهکارهای درمان فوبی ماهی خواهیم پرداخت.

منبع: ترس از ماهی | علت و درمان ترس از ماهی

ترس از ماهی

شدت ترس از ماهی شامل انواع ترس از ماهی خوراکی، ماهی آکواریوم، ماهی های وحشی و… ممکن است بسیار زیاد باشد. و منجر به اضطراب شدید شود. افراد مبتلا به ترس از ماهی، ترسی عمیق و غیرمنطقی از ماهی یا موقعیت‌هایی که در ارتباط با این حیوان است، دارند. با گذشت زمان، دایره این ترس گسترده‌تر خواهد شد. برای مثال فرد از تصویر ماهی یا شنیدن کلمه ماهی نیز خواهد ترسید. به دنبال گسترده شدن ترس، فرد رفتارهای خود را محدودتر می‌کند تا از مواجهه با ماهی اجتناب ورزد.

چه عواملی باعث ایجاد ترس از ماهی می‌شود؟

فوبیای مربوط به حیوانات (ترس از ماهی)، نوع متداولی از هراس‌های خاص است. با این حال، هنوز دقیقا مشخص نیست چه عواملی باعث ایجاد این فوبیا می‌شود. اعتقاد بر این است که عوامل زیر در ایجاد فوبی ماهی نقش دارند.

تجربیات منفی

ترس از ماهی ممکن است به یک تجربه پریشانی یا ناخوشایند مرتبط باشد. به عنوان مثال، مورد حمله ماهی در دریا واقع شدن، یا گرفتن بیماری مشترک با ماهی ها که ناشی از تماس با این حیوان بوده است. می‌تواند منجر به ترس از ماهی شود.

رفتارهای آموخته شده

فرد شاید بر اساس اطلاعاتی که دریافت می‌کند ترس از ماهی را یاد بگیرد. برای مثال مواردی مانند مشاهده ترس والدین از ماهی ها یا شنیدن اخبار مربوط به “حمله کوسه به کودکی در ساحل” به فرد می‌آموزد که برای محافظت از خود، باید از ماهی ها فاصله بگیرد.

عوامل فردی

هرکس ترس و اضطراب را به روش خاصی پردازش می‌کند. برخی از افراد ممکن است به طور طبیعی نسبت به سایرین، آمادگی بیشتری برای واکنش‌های اضطرابی نسبت به مسائل داشته باشند.

یادگیری و اطلاعات

شنیدن، خواندن و دیدن صحنه های خطرناک از حمله ماهی ها و یک وضعیت ناگوار، سبب بروز ترس از ماهی خواهد شد. برای مثال: در فیلمی حمله کوسه به مردی را مشاهده کرده اید.

ژنتیک

یکی از عوامل مهم در ایجاد فوبیاها ژنتیک است. ترس از ماهی نیز نوعی فوبیا است که به صورت ژنتیکی در بدن افراد پردازش می‌شود و این ترس را ایجاد خواهد کرد.

علائم و نشانه های ترس از ماهی چیست؟

علائم فوبیای ماهی می‌تواند شامل علائم روانی و جسمانی باشد. در صورتی که تمام این علائم یا برخی از آن‌ها برای حداقل 6 ماه، در فرد باقی مانده باشد، وی دچار اختلال ترس از ماهی یا فوبیای ماهی است.

علائم روانی

  • احساس ترس و اضطراب شدید هنگام فکر کردن یا دیدن ماهی ها
  • فرد با توجه به این که از ترس غیرمنطقی خودآگاه است اما احساس اضطراب غیرقابل کنترل دارد
  • اجتناب از موقعیت‌ها و مکان‌هایی که ممکن است در آنجا ماهی وجود داشته باشد
  • ترس از عدم کنترل خود
  • فرار و احساس نیاز به فرار
  • احساس اینکه غرق در استرس هستید اما توانایی کنترل آن را ندارید

علائم جسمانی

  • افزایش ضربان قلب
  • تعریق زیاد
  • لرزش
  • دلهره
  • گرفتگی یا درد قفسه سینه
  • تنگی نفس
  • سرگیجه
  • حالت تهوع
  • خشکی دهان

ترس از ماهی در کودکان

کودکان به خوبی بزرگسالان، قادر به بیان احساساتشان نیستند. از طرفی ممکن است آن‌ها نام احساسی که تجربه می‌کنند را به خوبی ندانند. علائم ترس از ماهی که در بالا اشاره شد، در کودکان، به صورت بی‌قراری، گریه، بدخلقی و یا سایر علائم دیده می‌شود.

روش‌های درمان ترس از ماهی

ایکتیوفوبیا همانند هر فوبیای خاص دیگر به میزان قابل توجهی به رواندرمانی پاسخ می‌دهد. از همین رو اگر ترس از ماهی برای‌تان دردسرساز شده است. و می‌خواهید آن را درمان نمایید، بهتر است به یک روانشناس مراجعه کنید. رویکردهای مختلفی وجود دارد که روانشناسان به کمک آن‌ها در جلسات مشاوره به شما یاری می‌رسانند تا بر ترس خود غلبه کنید. در این میان رویکرد شناختی رفتاری و تکنیک‌های خاص آن نظیر مواجه سازی تدریجی از بیشترین اثربخشی برخوردار است که در ادامه برخی از آن‌ها را به طور مختصر شرح داده‌ایم. برای آشنایی با بهترین روش‌های درمان اضطراب شدید کلیک کنید.

درمان شناختی رفتاری

هدف درمان شناختی رفتاری تغییر شیوه تفکر و رفتار فرد در مورد موضوع ترس از ماهی است. یک متخصص بهداشت روان به واسطه تکنیک‌هایی با فرد همکاری خواهد کرد تا به وی در درک و مدیریت احساس اضطراب کمک کند.

در طول فرآیند درمانی، متخصصان این ایده را در فرد تقویت می‌کنند که ترس از ماهی به طور کلی بی خطر است. همچنین ممکن است تمرینات تنفس و ریلکسیشن را به فرد آموزش دهند تا بتوانند با فوبیای ماهی مقابله کنند.

بیشتر بخوانید : درمان قطعی فوبیا

مواجهه درمانی

مواجهه درمانی یکی دیگر از روش های درمان ترس از ماهی است. همانطور که از نام این روش درمانی پیداست، قرار گرفتن در معرض محرک استرس زا به صورت تدریجی یا یکباره است. هدف مواجهه درمانی این است که فرد با گذشت زمان پاسخ خود را تغییر دهد و به فرد در مدیریت بهتر احساس اضطراب کمک ‌کند. این روش درمانی اغلب با درمان شناختی رفتاری ترکیب می‌گردد.

غرقه سازی از روش‌های درمان ترس از ماهی

در این روش درمانی ترس از ماهی، فرد به طور ناگهانی و یکباره با تعداد زیادی ماهی، مواجه می‌شود. اکثر افراد در این شرایط به دلیل ترسی که احساس می‌کنند می‌خواهند موقعیت را ترک کنند. نکته مهم درمان این است که نباید به فرد اجازه ترک محیط داده شود. باقی ماندن فرد در این شرایط باعث تجربه یکباره اضطراب و درمان خواهد شد.

حساسیت زدایی منظم

عواملی نظیر غیراخلاقی بودن و مشکلاتی نظیر آن، باعث شد تا حساسیت زدایی منظم، بیشتر از غرقه سازی توجه درمانگران را به خود جلب کند. در این روش برای ترس از ماهی به فرد آموزش داده می‌شود. که با استفاده از تکنیک‌هایی نظیر انقباض و انبساط عضلات و یا تکنیک‌های تنفس منظم، اضطرابش را کنترل کند. بعد از یادگیری موفقیت آمیز این مسئله، فرد می‌بایست یک فهرست از عواملی که باعث ترس می‌شوند، به ترتیب اولویت مشخص کند.

در مرحله سوم، درمانگر فرد را با موضوعی که کمترین ترس را در وی ایجاد می‌کرده، مواجه می‌کند. و فرد باید بر اساس تکنیک‌هایی که آموزش دیده، با اضطرابش مقابله کند. هنگامی که وی توانست، اضطرابش را در این مرحله کنترل کند، مرحله بعدی فهرست به وی ارائه می شود. برای آشنایی با جدیدترین روش های درمان استرس کلیک کنید.

واقعیت مجازی

واقعیت مجازی درمان دیگری برای ترس از ماهی است. استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی در سال‌های اخیر، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. در این تکنیک فرد با استفاده از واقعیت مجازی با موضوع ترسش رو‌به‌رو می‌شود. با توجه به امکانات واقعیت مجازی که باعث می‌شوند فرد تصور کند در همان محیط قرار گرفته. وی احساس می‌کند واقعا در میان ماهی ها قرار دارد. استفاده از واقعیت مجازی، باعث می‌شود که فرد با امنیت بیشتری با موضوع ترس مواجه شود. تحقیقات روانشناسی نشان می‌دهد که استفاده از این تکنولوژی به اندازه مواجهه واقعی سودمند است.

دارو درمانی

داروها معمولاً برای درمان فوبیای خاص استفاده نمی‌شوند. با این حال، در برخی موارد، آن‌ها ممکن است به صورت کوتاه مدت برای کمک به کاهش علائم اضطراب ترس از ماهی کمک کننده باشند. عمدتا از داروهای بنزودیازپین نظیر آلپرازولام و یا لورازپام که نوعی آرام بخش و داروی ضد اضطراب هستند برای افراد مبتلا به فوبی خاص استفاده می‌شود. همچنین داروهای بتا بلوکر، می‌تواند برخی از علائم جسمی مانند فشار خون بالا و ضربان قلب را کاهش دهد.

تکنیک تنفس عمیق

استفاده از تکنیک های تنفس عمیق، آرام سازی و مدیتیشن برای درمان ترس از ماهی تاثیر گذار است. در این روش درمانی، درمانگر به شما کمک خواهد کرد تا تکنیک های تنفس عمیق را آموزش ببینید.

کلام آخر

ترس از ماهی مانند ترس از ماهی های تزئینی، خوراکی و هر نوع ماهی بی آزاری امکان دارد که زندگی شما را مختل کند. مثلا زمانی که در محل کار یا جایی آکواریوم ماهی وجود دارد و یا برای تعطیلات به سواحل رفته اید نگران مواجهه با ماهی هستید. گاه فرد در رستوران با دیدن ماهی های سرخ شده دچار حمله می شود. با این وجود حضور شما در تمامی موقعیت ها با استرس همراه خواهد شد. پس باید به فکر راه درمان اساسی و درست باشید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از ماهی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره استرس با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: ترس از ماهی | علت و درمان ترس از ماهی



:: برچسب‌ها: ترس از ماهی | علت و درمان ترس از ماهی ,
:: بازدید از این مطلب : 262
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : جمعه 5 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

بیماری هیستری نوعی اختلال روانی است که در گروه اختلالات اضطرابی قرار دارد. این افراد علائمی از خود نشان می‌دهند که علت پزشکی قابل تشخیصی ندارد. مثلا بدون هیچ مشکلی احساس نابینایی می‌کنند. در صورتی که این نابینایی در جسم آنها نمایان نیست و فقط درون روان خود این احساس را دارند. در این بیماری افراد نشانه هایی مانند درد بدن، حرکات غیر قابل کنترل، استرس، تنش و عدم درک مسائل از خود بروز می‌دهند. افراد با بیماری هیستری دارای شخصیت وابسته، اعتماد به نفس پایین، احساسات ناپایدار، تحریک پذیری و … هستند. برای درمان این افراد از روش های درمان شناختی و دارودرمانی برای کاهش علائم استفاده می‌کنند. در صورت درمان باید از روانشناس و مشاورین متخصص کمک بگیرید.

منبع: بیماری هیستری | علت، نشانه ها و درمان هیستری

بیماری هیستری

اختلال یا بیماری هیستریک در واژه یونان باستان به معنای احساسات و هیجانات غیر قابل کنترل است. در روانپزشکی از واژه هیستری استفاده نمی‌شود، اما در دسته های دقیق تری این بیماری جایگزین شده است. از نظر زیگموند فروید بیماری هیستریک با نشانه های فیزیکی نیست اما رنج درونی و عاطفی است که همه جنسیت ها را با خود درگیر خواهد کرد. که به دلیل آسیب های قبلی به وجود آمده و توانایی برقراری و لذت رابطه جنسی را از افراد می‌گیرد.

منظور از بیماری هیستری حالتی در فرد است که اضطراب به نشانه های بیماری تبدیل می‌شود. مثلا پلیسی که اضطراب زیادی را در ماموریت تحمل کرده است، در نهایت شاید بینایی خود را از دست بدهد. اما این نابینایی به دلیل اضطراب است و از نظر آزمایشگاهی مشکلی در چشم او مشخص نشده است. اما پلیس اصرار دارد که نابینا است و تا زمانی که از ماموریت او را دور نکنند بینایی اش را به دست نمی‌آورد. این بیماری به طور گسترده ای توسط زیگموند فروید و یوزف برویر بررسی شد. در نهایت مطالعاتی در زمینه بیماری هیستریک نوشتند.

علائم افراد دارای بیماری هیستری

افراد مبتلا به بیماری هیستریک همیشه از خود علائمی بروز می‌دهند که در ادامه به این علائم اشاره کرده ایم.

  • احساس درد در قسمت های مختلف بدن
  • اختلال در قدرت تکلم
  • حرکات غر قابل کنترل
  • استرس و تنش
  • عدم درک مسائل منطقی

خصوصیات افراد با بیماری هیستری

افرادی که به بیماری هیستریک مبتلا هستند خصوصیات رفتاری یکسانی با یکدیگر دارند. در ادامه در رابطه با این خصوصیات رفتاری توضیح داده ایم.

1. اعتماد به نفس پایین

بیماری هیستری افراد را با اعتماد به نفس پایینی روبرو می‌کند. این افراد بسیار شکننده هستند و برای هر کاری نیاز به تایید دیگران دارند. برای اینکه از ارزشمندی خود مطلع شوند مداوم از دیگران می‌خواهند که نظرشان را اعلام کنند.

2. شخصیت وابسته

شخصیت های مبتلا به بیماری هیستریک به دیگران وابسته هستند. توانایی انجام امور به تنهایی ندارند و از استقلال فکری برخوردار نیستند. علاقه ای به تصمیم گیری در رابطه با خود ندارند و همیشه منتظر کمک و نظر دیگران هستند.

3. رفتارهای نمایشی

افراد با بیماری هیستری، رفتارهای نمایشی دارند. در مهمانی ها و جمع ها همیشه سعی دارند حرکات نمایشی داشته باشند تا مورد توجه همه قرار بگیرند. این حرکات متفاوت است و از رفتارهای تحسین برانگیز تا حرکات و رفتارهای تند بروز پیدا می‌کند.

4. نیاز شدید به توجه و محبت

افرادی که به بیماری هیستری مبتلا هستند نیاز شدید به توجه و محبت دیگران دارند. آنها از هر رفتار و حرکاتی استفاده می‌کنند تا محبت را از بقیه دریافت کنند. گاهی این افراد شروع به گریه می‌کنند و گاهی با اشاره حرف های خود را بیان می‌کنند. آرایش های غلیظ نیز برای جلب توجه انجام می‌شود. در نهایت برای جلب توجه به هر دری متوسل می‌شوند.

5. هیجان زدگی

افراد با بیماری هیستری حالت هیجان زدگی را تجربه می‌کنند. به صورت متناوب به غم، شادی، بدبینی و خوشبینی دچار می‌شوند.

6. احساسات ناپایدار

احساسات ناپایدار از خصوصیات رفتاری افراد با بیماری هیستریک است. این افراد احساسات سطحی را تجربه می‌کنند و در رابطه با موضوع خاصی هر چند وقت یکبار احساسات متفاوتی را تجربه می‌کنند. افراد با بیماری هیستری احساسات عمیق را تجربه نمی‌کنند.

7. خود محوری

افراد با بیماری هیستری خود محور هستند. این افراد بسیار مهر طلب بوده و از این خصوصیت برای رام کردن دیگران استفاده می‌کند. در واقع بیمار دچار هیستریک با خود محوری با احترام دیگران را استعمار می‌کند.

8. اغراق در بیان مسائل

یکی از خصوصیات افراد با بیماری هیستری، اغراق در رابطه با بیان مسائل است. زمانی که در مورد مسئله ای شروع به صحبت می‌کنند، حسابی به آن آب و تاب می‌دهند و موضوعات را بزرگتر از چیزی که هست بیان می‌کنند. حتی در مواقعی موضوعات بزرگ و پر اهمیت را کم و بی اهمیت جلوه می‌دهند.

9. تلقین پذیری

افراد با بیماری هیستری سریعا همه حرف های دیگران را باور می‌کنند. به راحتی تحت تاثیر قرار می‌گیرند و فریب اشخاص را می‌خوردند. در این شرایط این افراد خود را از یاد می‌برند.

10. ترس از تنهایی

به دلیل وابستگی زیاد، افراد با بیماری هیستری به ترس از تنهایی مبتلا هستند. در هر حالتی این افراد توانایی تنها ماندن ندارند و به افراد دیگر پناه می‌برند. در نهایت کسانی را پیدا می‌کنند که حاضر باشد با او هم کلام شود.

11. تحریک پذیری

کسانی که به بیماری هیستری مبتلا هستند به سرعت به محرک ها واکنش های تند نشان می‌دهند. سریعا عصبی می‌شوند و از چیزی متنفر می‌شوند.

علت بیماری هیستری

افراد مبتلا به بیماری هیستریک به دلایل متفاوتی به این اختلال دچار می‌شوند. البته که علت این بیماری مشخص نیست و فرد از لحاظ جسمانی سالم است. این افراد تعارضات درونی عمیق دارند که حل نشده باقی می‌ماند. و فرد هیجانات خود را نمی‌تواند تجربه کند. و به جای بروز احساسات، علائم جسمانی از خود نشان می‌دهند. در این شرایط فرد توانایی کنترل خشم خود را ندارد و شاید تشنج و علائم دیگر بیماری هیستریک را نشان دهد. می‌توان علت بیماری هیستری را اضطراب و استرس های کنترل نشده و ناتوانی در بروز هیجانات و احساسات دانست.

شیوع بیماری هیستری

شیوع بیماری هیستری فقط در خانم ها شناسایی شد. اما با گذشت زمان مشخص شد که خانم ها و آقایان هر دو به این اختلال مبتلا می‌شوند. اما شیوع این بیماری در خانم ها بیشتر از آقایان است.

انواع بیماری هیستری

بیماری هیستریک به دو دسته هیستری تجزیه ای و هیستری تبدیلی تقسیم می‌شود. در ادامه در رابطه با این دو نوع بیماری هیستری اشاره کرده ایم.

1. بیماری هیستری تجزیه ای

  • در بیماری هیستری تجزیه ای ساختار شخصیت و حافظه فرد تحت تاثیر قرار می‌گیرد.
  • نسبت به سایر بیماری های عصبی نادرتر است.
  • در خواب راه می‌روند.
  • چند شخصیتی هستند.
  • دچار ترس و گریز هستند.
  • فراموش کار هستند و حافظه کوتاه مدت شان تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

2. بیماری هیستری تبدیلی

  • عملکرد جسمانی فرد تحت تاثیر قرار می‌گیرد شاید تغییر کند.
  • علائم به صورت غیر ارادی بروز داده می‌شود.
  • در بیشتر مواقع بیمار به صدمات جسمانی که در بدنش وجود دارد بی توجه است و نگرانی در رابطه با این موضوع ندارد.
  • نمی‌توان علائم را با شرایط عصب شناختی و شرایط جسمانی دقیق بیان کرد.
  • عوامل روانشناختی و علائم اختلالات با یکدیگر مرتبط هستند.

درمان بیماری هیستری

درمان بیماری هیستریک با روش های متفاوتی بر اساس شخصیت فرد صورت می گیرد. در ادامه در رابطه با روش های درمانی بیماری هیستریک اشاره کرده ایم.

1. روانکاوی

قبل از هر دارودرمانی و روش های دیگر، برای درمان بیماری هیستری روش روانکاوی مورد تائید قرار گرفته و جوابدهی عالی را بر جای گذاشته است. در این روش درمانی، درمانگر با مراجعه به ناهوشیار و گذشته فرد، علت بیماری را کشف می‌کند و به کاهش نشانه ها و علائم می‌پردازد.

2. کنترل استرس

بیماری هیستری در اثر عدم کنترل استرس و اضطراب بوجود می‌آید. با کمک روان درمانگر، فرد بیمار روش های کنترل استرس را آموزش می‌بیند و در نهایت با مدیریت و بروز احساسات و هیجانات از بروز و شدت بیماری هیستری جلوگیری می‌کند. از روش هایی مانند یوگا و مدیتیشن نیز می‌توان برای کنترل استرس استفاده کرد.

3. هیپتوتیزم

یکی از روش های درمانی بیماری هیستری، هیپنوتیزم است. این روش ابتدا برای درمان اختلال هیستریک استفاده می‌شد. در نهایت در سال های بعد روش های درمانی بیشتری برای این اختلال مورد استفاده قرار گرفت.

4. دارو درمانی

اگر درمان های روانشناختی پاسخ مناسبی به کاهش علائم نداد، با دارو درمانی به درمان بیماری هیستری می‌پردازند. البته که دارو درمانی کوتاه مدت است و باید همراه با روان درمانی انجام شود. در این روش درمانی از داروهای ضد اضطراب و ضد افسردگی برای کنترل تکانش ها استفاده می‌شود.

5. درمان های دیگر

طرحواره درمانی و درمان های شناختی باعث از بین رفتن علائم بیماری هیستری می‌شود. در برخی از این درمان ها اعتماد به نفس افراد افزایش می‌یابد و فعالیت های ورزشی و متعادلی به او پیشنهاد می‌شود.

کلام آخر

درمان بیماری هیستری فقط و فقط باید توسط روانشناسان متخصص درمان شود. افراد با این بیماری باید تحت نظر متخصص باشند تا به بینش و آگاهی از رفتارهای خود برسند. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری در زمینه بیماری هیستریک به مراجعان مشاوره می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه بیماری هیستری می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: بیماری هیستری | علت، نشانه ها و درمان هیستری



:: برچسب‌ها: بیماری هیستری | علت، نشانه ها و درمان هیستری ,
:: بازدید از این مطلب : 230
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : پنج شنبه 4 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

اختلال احتکار یا ذخیره سازی در سال 2013 اولین بار در DSM-5 به عنوان اختلال و بیماری نام برده‌شد. این افراد وسایل و اموال خود را با وجود اینکه که نیازی ندارند جمع آوری می‌کنند. به بهانه اینکه شاید یک روزی به دردشان خورد. خانه فرد به مرور زمان بهم ریخته و شلخته می‌شود. به گونه ای که توانایی استفاده از سالن را نخواهند‌داشت. علت این اختلال مشخص نیست اما بیشتر به عوامل ژنتیکی مرتبط می‌باشد. اختلال احتکار به سه دسته احتکار اطلاعات، کتاب و حیوانات تقسیم بندی می‌شود. برای درمان معمولا افراد بالای 50 سال که به بینش رسیده اند اقدام می‌کنند. رفتار درمانی و دارو درمانی به کمک هم برای درمان این افراد استفاده می‌شود

منبع: اختلال احتکار | علائم و درمان اختلال احتکار چیست؟

اختلال احتکار

اختلال احتکار یا اختلال ذخیره سازی تکانشی نوعی الگوی رفتاری است که فرد بیش از حد نسبت به وسایل حساس است و علاقه ای به رها سازی آن ها ندارد. این رفتار به طور اجبار سلامت فرد را با خطراتی روبرو می‌کند. این افراد با اختلال در کار، اختلال در عملکرد، مشکلات اقتصادی و تاثیرات منفی بر روابط خانوادگی و دوستانه مواجهه می‌شوند. فعالیت هایی از قبیل آشپزی، تمیزی، خواب و رفتار این افراد با اختلال روبرو می‌شود.

همچنین خانواده را در معرض سقوط، آتش سوزی، مشکلات بهداشتی و … قرار می‌دهند. منزل، ماشین و محل کار این افراد نیز همیشه از وسایل و بازیافت به درد نخور پر شده‌است. شیوع این اختلال در بزرگسالان به مقدار 2 تا 5 درصد مشخص شده‌است. این اختلال در کسانی که اضطراب، افسردگی و اختلال بیش فعالی دارند بیشتر دیده‌می‌شود.

علائم اختلال احتکار

اختلال احتکار همانطور که گفته شد به جمع آوری وسایل و بازیافت های به درد نخور اشاره می‌شود. در این اختلال علائمی وجود دارد که نشان از فرد با اختلال احتکار است. در ادامه به علائم این نوع اختلال در DSM-5 اشاره کرده‌ایم.

1- دور ریختن وسایل غیر ممکن می شود

فرد به سختی می‌تواند وسایل و اموال خود را دور بریزد یا از آن‌ها جدا شود. در این حالت فرقی نمی‌کند که ارزش وسایل چه مقداری است.

2- دور ریختن وسایل به فرد استرس می دهد

در این اختلال فرد احساس می‌کند که باید وسایل و اموال روزی به درد او می‌خورد و باید از آنها نگهداری کند. بنابراین با دور ریختن به استرس مبتلا می‌شود، در نهایت برای کنترل استرس و رهایی از رنج از دور ریختن وسایل اجتناب می‌کند.

3- احتکار فضای مفید خانه را اشغال می کند

ناتوانی و عدم دور ریختن وسایل باعث شلوغ شدن، انباشتگی و زیاد شدن وسایل می‌شود. اتاق ها و قسمت های مختلف خانه بسیار شلوغ می‌شود. منزل این افراد به دلیل شلوغی و برهم ریختگی مثل قبل قابل استفاده نیست. مثلا اتاق نشیمن تبدیل به انباری شده‌است. اگر برخی از مکان ها خالی از وسایل است به دلیل حضور اعضای خانواده،نظافتچی ها و مقامات مسئول است.

4- جوانب مختلف زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد

احتکار در عملکردهای شغلی، اجتماعی و جنبه های مهم زندگی فرد اختلال ایجاد می‌کند. فرد در زندگی شخصی با نابسامانی و رنج های زیادی روبرو می‌شود.

5- اختلال احتکار ارتباطی با مشکلات جسمانی ندارد

اختلال احتکار را نباید به عارضه های پزشکی مانند آسیب مغزی، بیماری های قلبی-عروقی و سندرم پرادر-ویلی مرتبط کرد.

6- با نشانه های سایر اختلالات توجیه پذیر نیست

سایر بیماری ها و اختلالات درج شده در DSM-5 دلیل بهتری برای بروز این اختلال نیستند. مثلا اختلال احتکار به وسواس و اختلالات وسواسی-جبری، دیلوژنها در اسکیزوفرنی، اختلالات سایکوتیک، کاهش انرژی در اختلال افسردگی، نقص های شناختی در اختلال نوروکوگنیتیو عمده و محدودیت علاقه در طیف اوتیسم مرتبط نمی‌باشد.

7- نشانه های زیر را نباید با اختلال احتکار مرتبط دانست

  1. در اثر اختلال عصبی-رشدی به وجود آمده‌باشد.
  2. نتیجه آسیب های مغزی باشد.
  3. پس از اختلال عصب شناختی مانند آلزایمر شروع شود.

علت اختلال احتکار

علت اختلال احتکار با درصد بالایی به ژنتیک باز می‌گردد. تقریبا 50% افرادی که به این اختلال مبتلا هستند یکی از خویشاوندان نزدیک درگیر به اختلال احتکار دارند. و بر اساس بررسی های انجام شده روی دوقلوها، تقریبا 50% تفاوت های اختلال احتکار به عوامل ژنتیکی مرتبط داده‌شد.

با این وجود هنوز علت دقیق و مشخصی برای بروز اختلال احتکار مشخص نشده است. متخصصان دسته ای از عوامل را علت بروز این اختلال می دانند. آن‌ها عوامل محیطی، ژنتیکی، تجربیات زندگی مثل جنگ و قحطی را در بروز اختلال احتکار دخیل می دانند. در واقع استرس و ترس از نیستی ریشه اختلال انباشت گری است.

شیوع اختلال احتکار

شیوع اختلال احتکار در اروپا و آمریکا حدودا 2 تا 6 درصد مشخص شده‌است. طبق بررسی ها مردان بیشتر از خانم ها مبتلا می‌شوند. اما نمونه های بالینی نشان از این است که خانم ها بیشتر از آقایان به این اختلال مبتلا می‌شود. شیوع احتکار در افراد بزرگسال 55 تا 94 ساله تقریبا سه برابر بیشتر از 34 تا 44 ساله است. معمولا این افراد شروع بیماری خود را بعد از مرگ عزیز یا رویداد تروماتیمک مرتبط می‌دانند. حدود 75 درصد اشخاص مبتلا به اختلال احتکار به اختلالات خلقی یا اضطرابی نیز مبتلا هستند.

انواع اختلال احتکار

اختلال احتکار انواع مختلفی دارد که در ادامه به شایع ترین آنها اشاره کرده ایم.

1. احتکار اطلاعات

یکی از انواع اختلال احتکار، احتکار اطلاعات است. افراد مبتلا به احتکار اطلاعات در هاردها و تلفن موبایل همه پیام ها، فیلم ها و اطلاعات تماس را بایگانی نگه می‌دارند. این افراد اطلاعاتی را نگه می‌دارند که شاید هرگز به دردشان نخورد. و حتی گاهی فراموش می‌کنند که چنان اطلاعاتی را نگهداری کرده اند.

2. احتکار کتاب

دومین نوع اختلال احتکار، احتکار کتاب است. در این اختلال افراد از جمع آوری و احتکار کتاب ها لذت می‌برند و به حدی جمع آوری لذت بخش است که دیگران را آزار می‌دهد. کتاب های این افراد هرگز به دردشان نمی‌خورد و حتی برای نگهداری درست این کتاب ها انگیزه ای ندارند.

3. احتکار حیوانات

سومین نوع اختلال احتکار، احتکار حیوانات است. افراد مبتلا به این احتکار تعداد فراوانی حیوان در خانه خود نگهداری می‌کند. اما توانایی تمیز نگهداشتن و رسیدگی به حیوانات را ندارند. به حیوانات خود بسیار علاقه مند هستند و توانایی رها کردن آنها را نخواهند داشت.

درمان اختلال احتکار

درمان اختلال احتکار با روش های متفاوتی صورت می‌گیرد. اما درمان معمولا در افراد بالای 50 سال که به بینش و شرم رسیده اند انجام می‌شود. افراد با سنین کمتر به دلیل عدم بینش و شرم درمان نمی‌شوند. در ادامه در رابطه با درمان اختلال احتکار توضیح داده‌ایم.

1. روان درمانی

روان درمانی در درمان اختلال احتکار بسیار موثر است. رفتار درمانی شناختی به افراد در رابطه با تغییر تفکر و تصمیم گیری در مورد وسایل کمک می‌کند. درمان اختلال احتکار پروسه طولانی دارد که برای بهبودی کامل باید طی شود. در ادامه روند روان درمانی را توضیح داده‌ایم.

  1. مصاحبه بالینی
  2. ارزیابی عملکرد شخصی
  3. آموزش روان در جهت بهبود بینش و کمک به درک فرد از اختلال
  4. هدف مشترک بین فرد مبتلا و روان درمانگر
  5. شناخت درمانی برای کمک به شناخت فرد و انعطاف پذیری شناختی
  6. حل مساله از طریق آموزش
  7. قرار گیری در معرض درمان و آزمایش های رفتاری
  8. هدایت فرد در بهبود شلوغی ها، مرتب سازی وسایل و اموال و تمرین مهارت های تصمیم گیری

2. دارو درمانی

هیچ داروی خاصی برای درمان اختلال احتکار وجود ندارد. و مورد تائید قرار نگرفته است. داروهای ضد افسردگی شاید مقدار معینی برای درمان احتکار کمک کند مخصوصا زمانی که فرد به اختلال دیگری مانند وسواس فکری عملی مبتلا باشد. اما به طور کلی دارو درمانی به کمک روان درمانی پاسخدهی بهتری دارد. داروها درمان کوتاه مدتی را بر عهده دارند.

3. رسیدن به بینش

افرادی که به اختلال احتکار مبتلا هستند آگاهی و بینشی در جهت اختلال خود ندارند. در این شرایط افراد به انزوای اجتماعی مبتلا می‌شوند و از بقیه اطرافیان دور می‌شوند. برای درمان باید به دیگران نزدیک شد، از رفتار خود مطلع شد. با برقراری ارتباط با دیگران و گفتگو با احساسات بهتری روبرو خواهید شد. و اضطراب و افسردگی شما کاسته می‌شود. از روانشناس و اطرافیان کمک بگیرید تا به آگاهی و راهنمایی لازم دسترسی پیدا کنید.

کلام آخر

احتکار نوعی بیماری روانی است که فرد به وسایل و اموال خود بسیار وابسته می‌شود و خانه های بسیار شلوغی را دارند. علت احتکار مانند بسیاری از اختلالات مشخص نیست. اما با کمک روانشناسان و مشاورین می‌توانید به درمان بپردازید. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری در زمینه اختلال احتکار به مراجعان مشاوره می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اختلال احتکار می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: اختلال احتکار | علائم و درمان اختلال احتکار چیست؟



:: برچسب‌ها: اختلال احتکار | علائم و درمان اختلال احتکار چیست؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 232
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : چهار شنبه 3 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

ترس از سوسک یا باگوفوبیا (bugophobia)، در واقع به ترس غیرمنطقی، شدید و مداوم از هر نوع سوسکی گفته می‌شود که پاسخ اضطرابی فوری ایجاد می‌کند. همچنین سوسک هراسی یکی از انواع اختلالات فوبیای خاص است که در دسته اختلالات اضطرابی قرار می‌گیرد. عوامل مختلفی مانند تجربه ناگوار، رفتارهای آموخته شده و عوامل فردی می‌تواند در ایجاد این اختلال نقش داشته باشد. این بیماران خود می‌دانند که ترس‌شان منطقی نیست، با این حال قادر به کنترل آن نیستند. خوشبختانه فوبیا درمان پذیر بوده و از روش‌های گوناگونی برای بهبود می‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترین راهکارهای درمان فوبی سوسک خواهیم پرداخت.

منبع: ترس از سوسک | علت و درمان باگوفوبیا

ترس از سوسک

شدت ترس از سوسک شامل انواع ترس از سوسک و با هر اندازه ای و… ممکن است بسیار زیاد باشد. و منجر به اضطراب شدید شود. افراد مبتلا به ترس از سوسک، ترسی عمیق و غیرمنطقی از سوسک یا موقعیت‌هایی که در ارتباط با این حیوان است، دارند. با گذشت زمان، دایره این ترس گسترده‌تر خواهد شد. برای مثال فرد از تصویر سوسک یا شنیدن کلمه سوسک نیز خواهد ترسید. به دنبال گسترده شدن ترس، فرد رفتارهای خود را محدودتر می‌کند تا از مواجهه با سوسک اجتناب ورزد.

چه عواملی باعث ایجاد ترس از سوسک می‌شود؟

فوبیای مربوط به حیوانات (ترس از سوسک)، نوع متداولی از هراس‌های خاص است. با این حال، هنوز دقیقا مشخص نیست چه عواملی باعث ایجاد این فوبیا می‌شود. اعتقاد بر این است که عوامل زیر در ایجاد فوبی سوسک نقش دارند.

تجربیات منفی

ترس از سوسک ممکن است به یک تجربه پریشانی یا ناخوشایند مرتبط باشد. به عنوان مثال، مورد حمله سوسک واقع شدن، یا مسمومیت شدید از سوسک ها که ناشی از خوردن یا لمس این حیوان بوده است. می‌تواند منجر به ترس از سوسک ها شود.

رفتارهای آموخته شده

فرد شاید بر اساس اطلاعاتی که دریافت می‌کند ترس از سوسک را یاد بگیرد. برای مثال مواردی مانند مشاهده ترس والدین از سوسک ها یا شنیدن اخبار مربوط به “حمله سوسک ها به مزارع” به فرد می‌آموزد که برای محافظت از خود، باید از سوسک ها فاصله بگیرد.

عوامل فردی

هرکس ترس و اضطراب را به روش خاصی پردازش می‌کند. برخی از افراد ممکن است به طور طبیعی نسبت به سایرین، آمادگی بیشتری برای واکنش‌های اضطرابی نسبت به مسائل داشته باشند.

یادگیری و اطلاعات

شنیدن، خواندن و دیدن صحنه های خطرناک از سوسک ها و یک وضعیت ناگوار، سبب بروز ترس از سوسک خواهد شد. برای مثال: در فیلمی صحنه ای ترسناک از سوسک ها را مشاهده کرده اید.

ژنتیک

یکی از عوامل مهم در ایجاد فوبیاها ژنتیک است. ترس از سوسک نیز نوعی فوبیا است که به صورت ژنتیکی در بدن افراد پردازش می‌شود و این ترس را ایجاد خواهد کرد.

علائم و نشانه های ترس از سوسک چیست؟

علائم فوبیای سوسک می‌تواند شامل علائم روانی و جسمانی باشد. در صورتی که تمام این علائم یا برخی از آن‌ها برای حداقل 6 ماه، در فرد باقی مانده باشد، وی دچار اختلال ترس از سوسک یا فوبیای سوسک است.

علائم روانی

  • احساس ترس و اضطراب شدید هنگام فکر کردن یا دیدن سوسک ها
  • فرد با توجه به این که از ترس غیرمنطقی خودآگاه است اما احساس اضطراب غیرقابل کنترل دارد
  • اجتناب از موقعیت‌ها و مکان‌هایی که ممکن است در آنجا سوسک وجود داشته باشد
  • ترس از عدم کنترل خود
  • فرار و احساس نیاز به فرار
  • احساس اینکه غرق در استرس هستید اما توانایی کنترل آن را ندارید

علائم جسمانی

  • افزایش ضربان قلب
  • تعریق زیاد
  • لرزش
  • دلهره
  • گرفتگی یا درد قفسه سینه
  • تنگی نفس
  • سرگیجه
  • حالت تهوع
  • خشکی دهان

ترس از سوسک در کودکان

کودکان به خوبی بزرگسالان، قادر به بیان احساساتشان نیستند. از طرفی ممکن است آن‌ها نام احساسی که تجربه می‌کنند را به خوبی ندانند. علائم ترس از سوسک که در بالا اشاره شد، در کودکان، به صورت بی‌قراری، گریه، بدخلقی و یا سایر علائم دیده می‌شود.

روش‌های درمان ترس از سوسک

باگوفوبیا همانند هر فوبیای خاص دیگر به میزان قابل توجهی به رواندرمانی پاسخ می‌دهد. از همین رو اگر ترس از سوسک برای‌تان دردسرساز شده است. و می‌خواهید آن را درمان نمایید، بهتر است به یک روانشناس مراجعه کنید. رویکردهای مختلفی وجود دارد که روانشناسان به کمک آن‌ها در جلسات مشاوره به شما یاری می‌رسانند تا بر ترس خود غلبه کنید. در این میان رویکرد شناختی رفتاری و تکنیک‌های خاص آن نظیر مواجه سازی تدریجی از بیشترین اثربخشی برخوردار است که در ادامه برخی از آن‌ها را به طور مختصر شرح داده‌ایم. برای آشنایی با بهترین روش‌های درمان اضطراب شدید کلیک کنید.

درمان شناختی رفتاری

هدف درمان شناختی رفتاری تغییر شیوه تفکر و رفتار فرد در مورد موضوع ترس از سوسک است. یک متخصص بهداشت روان به واسطه تکنیک‌هایی با فرد همکاری خواهد کرد تا به وی در درک و مدیریت احساس اضطراب کمک کند.

در طول فرآیند درمانی، متخصصان این ایده را در فرد تقویت می‌کنند که ترس از سوسک به طور کلی بی خطر است. همچنین ممکن است تمرینات تنفس و ریلکسیشن را به فرد آموزش دهند تا بتوانند با فوبیای سوسک مقابله کنند.

بیشتر بخوانید : درمان قطعی فوبیا

مواجهه درمانی

مواجهه درمانی یکی دیگر از روش های درمان ترس از سوسک است. همانطور که از نام این روش درمانی پیداست، قرار گرفتن در معرض محرک استرس زا به صورت تدریجی یا یکباره است. هدف مواجهه درمانی این است که فرد با گذشت زمان پاسخ خود را تغییر دهد و به فرد در مدیریت بهتر احساس اضطراب کمک ‌کند. این روش درمانی اغلب با درمان شناختی رفتاری ترکیب می‌گردد.

غرقه سازی از روش‌های درمان ترس از سوسک

در این روش درمانی ترس از سوسک، فرد به طور ناگهانی و یکباره با تعداد زیادی سوسک ، مواجه می‌شود. اکثر افراد در این شرایط به دلیل ترسی که احساس می‌کنند می‌خواهند موقعیت را ترک کنند. نکته مهم درمان این است که نباید به فرد اجازه ترک محیط داده شود. باقی ماندن فرد در این شرایط باعث تجربه یکباره اضطراب و درمان خواهد شد.

حساسیت زدایی منظم

عواملی نظیر غیراخلاقی بودن و مشکلاتی نظیر آن، باعث شد تا حساسیت زدایی منظم، بیشتر از غرقه سازی توجه درمانگران را به خود جلب کند. در این روش برای ترس از سوسک به فرد آموزش داده می‌شود. که با استفاده از تکنیک‌هایی نظیر انقباض و انبساط عضلات و یا تکنیک‌های تنفس منظم، اضطرابش را کنترل کند. بعد از یادگیری موفقیت آمیز این مسئله، فرد می‌بایست یک فهرست از عواملی که باعث ترس می‌شوند، به ترتیب اولویت مشخص کند.

در مرحله سوم، درمانگر فرد را با موضوعی که کمترین ترس را در وی ایجاد می‌کرده، مواجه می‌کند. و فرد باید بر اساس تکنیک‌هایی که آموزش دیده، با اضطرابش مقابله کند. هنگامی که وی توانست، اضطرابش را در این مرحله کنترل کند، مرحله بعدی فهرست به وی ارائه می شود. برای آشنایی با جدیدترین روش های درمان استرس کلیک کنید.

واقعیت مجازی

واقعیت مجازی درمان دیگری برای ترس از سوسک است. استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی در سال‌های اخیر، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. در این تکنیک فرد با استفاده از واقعیت مجازی با موضوع ترسش رو‌به‌رو می‌شود. با توجه به امکانات واقعیت مجازی که باعث می‌شوند فرد تصور کند در همان محیط قرار گرفته. وی احساس می‌کند واقعا در میان سوسک ها قرار دارد. استفاده از واقعیت مجازی، باعث می‌شود که فرد با امنیت بیشتری با موضوع ترس مواجه شود. تحقیقات روانشناسی نشان می‌دهد که استفاده از این تکنولوژی به اندازه مواجهه واقعی سودمند است.

دارو درمانی

داروها معمولاً برای درمان فوبیای خاص استفاده نمی‌شوند. با این حال، در برخی موارد، آن‌ها ممکن است به صورت کوتاه مدت برای کمک به کاهش علائم اضطراب ترس از سوسک کمک کننده باشند. عمدتا از داروهای بنزودیازپین نظیر آلپرازولام و یا لورازپام که نوعی آرام بخش و داروی ضد اضطراب هستند برای افراد مبتلا به فوبی خاص استفاده می‌شود. همچنین داروهای بتا بلوکر، می‌تواند برخی از علائم جسمی مانند فشار خون بالا و ضربان قلب را کاهش دهد.

تکنیک تنفس عمیق

استفاده از تکنیک های تنفس عمیق، آرام سازی و مدیتیشن برای درمان ترس از سوسک تاثیر گذار است. در این روش درمانی، درمانگر به شما کمک خواهد کرد تا تکنیک های تنفس عمیق را آموزش ببینید

کلام آخر

ترس از سوسک مانند ترس از سوسک درختی، آلمانی، پرنده و.. امکان دارد که زندگی شما را مختل کند. مثلا زمانی که درخیابان در حال راه رفتن هستید یا به پارک می‌روید استرس تماس با سوسک داشته باشید. با این وجود حضور شما در تمامی موقعیت ها با استرس همراه است. پس باید به فکر راه درمان اساسی و درست باشید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از سوسک می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره استرس با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: ترس از سوسک | علت و درمان باگوفوبیا



:: برچسب‌ها: ترس از سوسک | علت و درمان باگوفوبیا ,
:: بازدید از این مطلب : 220
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : سه شنبه 2 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

قرص داپوکستین (Dapoxeitine) مهارکننده باز جذب سروتونین است که برای درمان زود انزالی مصرف می‌شود. این دارو برای افراد 18 تا 64 سال مناسب است اما باید دقت داشته باشید که مبتلا به سایر اختلالات جنسی نباشید! داپوکسین باعث افزایش زمان انزال می‌شود و کنترل انزال را بهبود می‌بخشد. به صورت مصرف روزانه بر اساس تشخیص پزشک مصرف می‌شود. دقت داشته باشید که مصرف دوباره دارو در 24 ساعت ممنوع است. مصرف باید 1 تا 3 ساعت قبل از رابطه جنسی باشد. این دارو در خانم ها کاربرد ندارد و برای افراد 65 سال چندان تاثیری نمی کند. عوارض و تداخلات دارویی وجود دارد که در ادامه توضیح داده ایم.

منبع: قرص داپوکستین | عوارض داروی داپوکستین چیست ؟

قرص داپوکستین

قرص داپوکستین مهار کننده انتخابی سروتونین است که در خانواده دارویی بازدارنده بازجذب سروتونین قرار می گیرد که برای درمان زود انزالی مردان با سن 18 تا 64 سال تجویز می‌شود. داپوکسین طول مدت انزال را افزایش می‌دهد و به کنترل انزال کمک می‌کند. البته شایان ذکر است که این دارو در مشکلات نعوظ اثربخشی ندارد. این دارو تحت تائید سازمان غذا و دارو است. قرص باید 1 تا 3 ساعت قبل از فعالیت جنسی مصرف شود. این دارو برای مصرف روزانه مورد استفاده قرار نمی‌گیرد مصرف بیش از یک بار در 24 ساعت ممنوع است.

موارد مصرف قرص داپوکستین

قرص داپوکسین در دسته داروهای ضد افسردگی مهارکننده باز جذب سروتونین قرار دارد. برای افراد 18 تا 64 سال در صورت مشکل زود انزالی تجویز می‌شود. با این حال این داروها برای طولانی مدت مناسب نیستند و باید برای درمان اساسی به سکستراپیست مراجعه نمایید.

مکانیسم اثر داپوکستین

داپوکسین به صورت قرص 30 تا 60 میلی گرم تولید می‌شود. و مورد تائید سازمان نظام دارو و غذای آمریکا قرار دارد. این دارو در طولانی کردن انزال در رابطه جنسی اثر گذار است. این دارو اثرات کوتاه مدتی دارد اما بسیار سریع عمل می‌کند. اوج اثرات این دارو 1 تا 3 ساعت بعد از مصرف می‌باشد.

نحوه مصرف قرص داپوکستین

  1. قبل از مصرف داپوکسین بروشور را با دقت مطالعه کنید. در صورتی که بروشور را مطالعه کنید اطلاعات کاملی از عوارض و نحوه مصرف دارو کسب خواهید کرد.
  2. دوز دارو برای هر کس متفاوت است. باید دقیقا طبق تجویزات پزشک مصرف شود.
  3. مصرف داپوکسین باید 1 تا 3 ساعت قبل از رابطه جنسی مصرف شود.
  4. داپوکسین باید به صورت روزانه مصرف شود.
  5. طی 24 ساعت باید بیش از یک قرص مصرف کنید.
  6. مطابق با دستورات پزشک مصرف کنید.
  7. دارو باید بر اساس تشخیص پزشک قطع شود.
  8. مصرف دارو همراه با غذا یا بدون غذا قابل استفاده است.
  9. توجه داشته باشید که دارو را همراه با یک لیوان آب کامل مصرف کنید.

عوارض قرص داپوکستین

تمامی داروها عوارض جانبی و شایع خود را دارند. اما با توجه به هر دارو، عوارض نیز متفاوت است. در ادامه در رابطه با عوارض قرص داپوکسین اشاره کرده ایم.

عوارض شایع:

  • سرگیجه
  • بی حسی
  • اختلال در انزال
  • تعریق بیش از حد
  • اسهال
  • یبوست
  • نفخ
  • معده درد
  • سبکی سر
  • افت فشار ارتواستاتیک
  • کابوس شبانه
  • احتقان بینی
  • لرزش
  • زنگ زدن گوش
  • تاری دید
  • خشکی دهان
  • خستگی
  • تغییرات در خلق و خو
  • سوء هاضمه

عوارض جدی:

  • ضربان قلب غیر طبیعی
  • افکار خودکشی
  • افسردگی
  • خواب آلودگی زیاد
  • گیجی
  • اختلالات خلق و خو
  • افت فشار
  • از حال رفتن

موارد منع مصرف قرص داپوکسین

  1. حتما به تاریخ انقضای دارو توجه داشته باشید . اگر از تاریخ آن گذشته بود از مصرف اجتناب کنید.
  2. هرگز دارو را به افراد دیگر تجویز نکنید، حتی اگر علائم فرد مانند شما بود.
  3. قبل از مصرف دارو باید پزشک از موارد زیر مطلع باشد.
  • حساسیت به تمامی داروها و قرص داپوکستین
  • مشکلات قلبی
  • علائم بیماری افسردگی، دو قطبی و شیدایی
  • صرع
  • مشکلات کلیوی
  • خونریزی بی دلیل
  • سابقه از هوش رفتن ناگهانی
  • افزایش فشار چشم
  • حساسیت به لاکتوز
  • سابقه سرگیجه ناشی از افت فشار
  • اختلال در انعقاد خون
  • ضعف بدنی
  • نقص ایمنی
  • عفونت
  • مشکلات کبدی
  • ابتلا به دیگر اختلالات جنسی مانند نعوظ
  • مصرف مواد مخدر

تداخلات دارویی داپوکستین

داروهایی که با داپوکسین تداخل دارند باعث بر هم ریختن عملکرد داروها و بروز عوارض جانبی می‌شوند. برای مصرف این دارو باید حتما پزشک را از تمام حساسیت ها و داروهایی که مصرف می‌کنید مطلع کنید. در ادامه برای کس اطلاعات بیشتر شما به تداخلات دارویی اشاره کرده ایم.

  • داروهای ضد درد غیر استروئیدی
  • داروهای MAOI
  • داروهای ضد انعقاد خون
  • داروهای تضعیف کننده اعصاب
  • داروهای ضد فشار خون
  • ضد تهوع ها
  • داروهای درمانی برای انزال
  • داروهای درمان میگرن
  • آنتی بیوتیک ها
  • داروهای ضد افسردگی
  • داروهای ضد قارچ
  • ترامادول
  • ترپتوفان
  • لینزولید
  • لیتیوم
  • تیوریدازین

توجه داشته باشید که داروهای لیتیوم، لینزولید، تریپتوفان، ترامادول و MAOI باید حداقل 14 روز قبل از آغاز مصرف قرص داپوکستین قطع شوند.

هشدارهایی درباره قرص داپوکستین

  • قرص داپوکستین برای افراد زیر 18 سال ممنوع است.
  • در صورت مصرف هرگز از الکل استفاده نکنید.
  • این دارو خواب آور است و باعث سرگیجه و خواب آلودگی می‌شود. بنابراین از رانندگی و فعالیت های مهم نیاز به هوشیاری اجتناب کنید.
  • همراه با داپوکسین از مصرف مواد مخدر و روان گردان پرهیز کنید.
  • در صورت سابقه بیماری صرع، اعصاب-روان، انعقاد خون، خونریزی بی دلیل، بیماری های کلیوی و گلوکوم به پزشک مراجعه کنید.
  • در صورتی که بیمار به به دیگر اختلالات جنسی مبتلا بود باید فورا به پزشک گزارش دهد.
  • درصورت سرگیجه بر اثر فشار خون پایین به پزشک مراجعه کنید.

نکات دارویی داپوکستین

  1. دارو را دور از دسترس کودکان قرار دهید.
  2. داپوکسین باید در جای خشک و خنک به دور از تابش نور مستقیم و گرما نگهداری شود.
  3. این دارو حاوی لاکتوز است و افراد حساس به لاکتوز نباید مصرف کنند.
  4. از مصرف دوباره دارو در کمتر از 24 ساعت خودداری کنید.

کلام آخر

داپوکسین دارویی برای درمان زود انزالی در نظر گرفته شده است. البته که علت زودانزالی هنوز مشخص شده نیست. اما شاید به استرس و اضطراب افراد مرتبط باشد. داروهای زیادی وجود دارد که به کنترل استرس و اضطراب افراد کمک کند. اما به طور کل روان درمانی کمک کننده ترین روش برای کنترل و مدیریت استرس و اضطراب است. مشکلات جنسی نیز با کمک مراجعه به روانشناسان قابل درمان است. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری در زمینه اختلالات جنسی به مراجعان مشاوره می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه قرص داپوکسین می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: قرص داپوکستین | عوارض داروی داپوکستین چیست ؟



:: برچسب‌ها: قرص داپوکستین | عوارض داروی داپوکستین چیست ؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 210
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 اسفند 1401 | نظرات ()