نوشته شده توسط : newmiiind

انگشت مکیدن نوزاد از جمله عادت‌هایی است که تقریباً در همه آن‌ها دیده می‌شود. بسیاری از پدر و مادرها وقتی می‌بینند فرزندشان مشغول انگشت مکیدن شده از این موضوع نگران می‌شوند. اما باید بگوییم که انگشت مکیدن نوزاد موضوع جدی و نگران‌کننده‌ای نیست. مکیدن یک واکنش طبیعی در کودک است. آنها دوست دارند هر چیزی را وارد دهانشان کنند. سینه مادر، پستانک یا انگشت دست برای آنها فرقی ندارد. نکته مهم این است که مکیدن نوعی احساس آرامش را در آنها ایجاد می‌کند. بااین‌حال برخی اوقات شدت مکیدن انگشت زیاد است؛ یا شاید فرزندتان باوجوداینکه سنش بالا رفته، باز هم این عادت را ترک نکرده است. در این موقعیت‌ها بهتر است کمی جدی‌تر راجع به این رفتار فرزندتان فکر کنید.

منبع: انگشت مکیدن نوزاد | علت و راه های جلوگیری

انگشت مکیدن نوزاد و نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید

همه ما نوزادان را درحالی‌که مشغول مکیدن انگشتان دستشان هستند دیده‌ایم. شاید بتوانیم بگوییم تقریباً هیچ نوزادی نیست که این کار را تجربه نکرده باشد. مکیدن یک عادت طبیعی و غریزی در نوزاد است. همین عادت است که به او کمک می‌کند تا از سینه مادر غذا بخورد. اما نکته این جاست که بسیاری از مواقع آنها بین سینه مادر یا انگشتان دست خود تفاوتی قائل نمی‌شوند. در حقیقت نوزاد با هر چیزی که وارد دهانش می‌شود به یک شکل برخورد می‌کند؛ و آن مکیدن است.

پس انگشت مکیدن نوزاد یک رفتار کاملاً طبیعی است؛ و در همه نوزادان دیده می‌شود. به همین خاطر لازم نیست نگران این رفتار فرزندتان باشید. مکیدن انگشت عادتی است که دیریازود فرزند شما آن را کنار خواهد گذاشت. بااین‌حال اگر نشانه‌های زیر را در فرزندتان می‌بینید شاید بهتر باشد که با یک متخصص راجع به این مسئله صحبت کنید.

????شدت انگشت مکیدن نوزاد

اگر می‌توانید دست نوزاد را به‌راحتی از دهانش دربیاورید این یعنی شدت مکیدن در فرزندتان زیاد نیست. اما اگر برای درآوردن دست او از دهان کمی بیشتر باید تلاش کنید به این معنی است که نوزاد انگشتان دست خود را با شدت می‌مکد. در چنین شرایطی بهتر است برای جلوگیری از آسیب‌هایی که ممکن است در آینده برای دندان‌ها یا فک فرزندتان پیش بیاید از یک متخصص کمک بگیرید.

????مدت انگشت مکیدن نوزاد

تقریباً همه کودکان تا قبل از رسیدن به چهارسالگی عادت انگشت مکیدن را ترک می‌کنند. اما اگر فرزند شما به این سن یا حتی بالاتر رسیده و هنوز انگشتان خود را می‌مکد باید این موضوع را با یک متخصص در میان بگذارید. این مسئله در کودکان بزرگ‌تر می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که اضطراب یکی از آنهاست. پس اگر فکر می‌کنید فرزند شما هم دچار این مشکل شده هرچه سریع‌تر راجع به آن از یک روان‌شناس کودک کمک بگیرید.

???? وجود پینه روی انگشت دست

وجود پینه روی انگشتان دست نوزاد بیانگر این است که آنها زمان زیادی مشغول انگشت مکیدن هستند. پس اگر این نشانه را در فرزند خود می‌بینید بهتر است برای درمان از یک متخصص کمک بگیرید.

پیامدهای انگشت مکیدن نوزاد

همان‌طور که گفتیم انگشت مکیدن نوزاد یک موضوع کاملاً طبیعی است؛ و دیریازود به صورت خودبه‌خودی از بین می‌رود. به همین خاطر دلیلی ندارد که نگران پیامدهای این مسئله باشید. این پیامدها در تعداد کمی از کودکان دیده می‌شود؛ و بیشتر مربوط به آنهایی است که تا سنین بالاتر این عادت را ترک نکرده‌اند. بااین‌حال پیامدهایی که می‌بایست به آنها توجه کنید به شرح زیر است.

???? انتقال میکروب‌ها

دستان آلوده از مهم‌ترین پایه‌ها برای انتقال میکروب‌ها هستند. اگر دست فرزند شما به هر دلیلی و در اثر ارتباط با محیط آلوده شده باشد با قراردادن آن در دهان میکروب‌ها وارد بدن فرزندتان می‌شوند. عفونت گلو و به‌خصوص گوش از جمله مشکلاتی هستند که در اثر این اتفاق برای فرزند شما پیش خواهد آمد.

???? تغییر شکل فک و دندان‌ها

این آسیب بیشتر مربوط به زمانی است که فرزند شما در حال درآوردن دندان‌های اصلی خود است. بااین‌حال متخصصین معتقدند فشاری که در اثر مکیدن انگشت به نرم‌کامه وارد می‌شود می‌تواند باعث بعضی از بدشکلی‌های دهان و فک باشد. به‌علاوه انگشت مکیدن باعث فاصله‌گرفتن دندان‌ها از یکدیگر و کج شدن آنها نیز می‌شود.

???? نوک زبانی صحبت‌کردن

اگر مکیدن انگشت آسیبی را به فک و دهان کودک وارد کند احتمال مشکلاتی مثل نوک زبانی صحبت‌کردن نیز بیشتر می‌شود. صحبت‌کردن در همه ما از طریق برخورد زبان با دندان‌ها و بخش‌های مختلف دهان اتفاق می‌افتد. پس اگر دندان‌ها سر جای خودشان نباشند یا سقف دهان کودک آسیب دیده باشد احتمال اختلالات گفتاری نیز وجود خواهد داشت.

دلایل انگشت مکیدن نوزاد

▪️ احساس آرامش

اولین و اصلی‌ترین دلیل انگشت مکیدن نوزاد احساس آرامش و امنیت است. این کار حس خوبی را به فرزند شما منتقل می‌کند. به همین خاطر بسیاری از مواقع می‌بینیم که وقتی نوزاد درگیر احساساتی مثل ترس می‌شود بیشتر به سراغ انگشتان خود می‌رود.

▪️ گرسنگی

انگشت مکیدن می‌تواند علامتی باشد که به شما از گرسنگی فرزندتان خبر می‌دهد. آنها به‌خصوص در سنین پایین‌تر به‌سختی می‌توانند بین انگشت دست خود و سینه مادر تفاوتی قائل شوند. به همین خاطر وقتی احساس گرسنگی می‌کنند شروع به خوردن دست‌های خود می‌کنند.

راه‌هایی برای کاهش انگشت مکیدن نوزاد

شما لازم نیست هیچ کار خاصی برای ازبین‌رفتن این عادت انجام بدهید. همان‌طور که گفتیم در اکثر مواقع تا قبل از رسیدن فرزندتان به چهارسالگی عادت انگشت مکیدن ناپدید خواهد شد. اما اگر کودک به این سنین رسیده و هنوز عادت خود را ترک نکرده بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید.

1️⃣ دلایل را پیدا کنید

اگر خوب به رفتارهای فرزندتان نگاه کنید متوجه می‌شوید که او در مواقع خاصی شروع به مکیدن انگشت‌ها می‌کند. یا حداقل بعضی مسائل باعث می‌شوند که این رفتار در او شدت بیشتری پیدا کند. مهم‌ترین بخش درمان این است که شما همین موقعیت‌ها را شناسایی کنید. وقتی علت را پیدا کنیم می‌توانیم مدیریت بیشتری روی شرایط داشته باشیم. پس وقتی این محرک‌ها را شناسایی کردید قدم بعدی این است که جلوی بروز آنها را بگیرید.

2️⃣ استفاده از جایگزین‌های مناسب

وقتی متوجه می‌شوید فرزندتان شروع به مکیدن انگشت کرده حواس او را پرت کنید. در این موقعیت‌ها فرزندتان را با اسباب‌بازی‌ها یا هر چیز دیگری که در اطرافتان وجود دارد سرگرم کنید تا مکیدن انگشت را فراموش کند.

3️⃣ از تشویق کمک بگیرید

یک راه‌حل برای ازبین‌رفتن عادت انگشت مکیدن این است که وقتی فرزندتان این کار را نمی‌کند او را تشویق کنید. استفاده از جملات تحسین‌آمیز، گفتن این موضوع به دیگران یا جایزه دادن به کودک از جمله راهکارهایی هستند که برای تشویق او دارید. وقتی کودک احساس کند با نخوردن انگشتانش مورد توجه و تحسین قرار می‌گیرد تلاش می‌کند تا در این مسیر همراه شما باشد.

4️⃣ از یک مشاور کمک بگیرید

خیلی اوقات ما راه مناسبی برای ازبین‌بردن عادت‌های بد فرزندمان بلد نیستیم. این مسئله باعث می‌شود که گاهی دست به تنبیه و بدرفتاری با آنها بزنیم. یا شاید خسته شوید و اجازه بدهید عادت بد همراه فرزندتان بماند. هر دوی این مسائل می‌تواند مشکلاتی را در شخصیت و روحیه کودک به همراه داشته باشد. به همین خاطر توصیه می‌کنیم اگر راهکارهای بالا به شما کمکی نکرده‌اند برای ازبین‌بردن این عادت در فرزندتان از یک مشاور کودک کمک بگیرید.

ماجرای انگشت مکیدن کودکان و اهمیت مشاوره تنها به ترک عادت‌های بد محدود نیست. در بسیاری از مواقع دلیل انگشت مکیدن فرزند شما اضطراب است. به همین خاطر بهتر است که موضوع را با یک متخصص در میان بگذارید. مشاورین با استفاده از روش‌هایی مثل بازی‌درمانی یا نقاشی، دلایل و شدت اضطراب را در فرزند شما پیدا کرده و سپس راهکارهایی برای ازبین‌بردن آن را به شما آموزش خواهند داد.

برای دریافت مشاوره در زمینه انگشت مکیدن نوزاد می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی کودک و مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

سؤالات متداول

انگشت مکیدن نوزاد تا چه سنی عادی است؟

معمولاً انگشت مکیدن نوزادان تا قبل از رسیدن آنها به چهارسالگی از بین می‌رود؛ به همین خاطر تا این سن مکیدن انگشت کاملاً طبیعی است. اما اگر این عادت در آنها بیشتر از این سن طول کشید بهتر است که از یک متخصص کمک بگیرید.

منبع: انگشت مکیدن نوزاد | علت و راه های جلوگیری



:: برچسب‌ها: انگشت مکیدن نوزاد | علت و راه های جلوگیری ,
:: بازدید از این مطلب : 213
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : جمعه 11 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

اختلال شخصیت وسواسی جبری با افراط در نظم و کمالگرایی روبرو است. این افراد نسبت به اطرافیان بی اعتماد هستند و هیچ کاری را به آنها نمی‌سپارند. افراد مبتلا به این اختلال شخصیت در مردان بیشتر از زنان مشاهده می‌شود. کسانی که به اختلال شخصیت وسواسی جبری مبتلا هستند بیشتر از سایر اختلالات به دنبال درمان می‌روند. آنقدر طبق اصول و چهارچوب رفتار می‌کنند که از نظر دیگران بسیار خشک هستند. در مسائل مالی و عاطفی بسیار سخت گیر و البته تنگ نظرند. به موضوعات جزئی و حاشیه ای بسیار توجه دارند. و نسبت به انجام کارهای تکراری اعتیاد دارند.

بهبود اختلال شخصیت وسواسی جبری با کمک روان درمانی و دارو درمانی انجام می‌شود. دارو درمانی مختص افراد دارای نشانه های شدید است. و به تنهایی کاربرد طولانی مدت ندارد. انجام روش های درمانی مانند درمان شناختی رفتاری و آموزش تکنیک آرام سازی به افراد با این اختلال کمک می‌کند.

منبع: اختلال شخصیت وسواسی جبری | علائم و علل OCPD

اختلال شخصیت وسواسی جبری

افراد مبتلا به اختلال شخصیت وسواسی جبری در بیان احساسات خود با مشکل مواجهه می‌شوند. این افراد به شدت کمالگرا هستند و علاقه دارند تا همه چیز را تحت کنترل خود بگیرند. به هیچکس اعتماد ندارند و همین امر باعث می‌شود تا کارهای خود را به دیگران نسپارد. زیرا دیگران را بی دقت و بدون نظم می‌دانند. زندگی شخصیت وسواسی جبری سرشار از مقرارت است و از هیچ انعطاف پذیری خبری نیست. بسیار به کار توجه دارند. این توجه فراوان مانع از برقراری رابطه عمیق، خود انگیختگی و آرامش می‌شود.

کسانی که به اختلال شخصیت وسواسی جبری مبتلا هستند، نسبت به مسائل مالی، هیجانات و عواطف خود سخت گیر هستند. در تمامی موارد باید حرف با آنها باشد. این نحوه برخورد و رفتار به صورت ناخودآگاه است. علت و دلیل این اختلال شخصیتی هنوز به طور قطع مشخص نشده است. اما مانند مابقی اختلالات، ریشه در تجربیات کودکی و ژنتیک دارد.

علائم اختلال شخصیت وسواسی جبری

افراد مبتلا به اختلال شخصیت وسواسی جبری از خود نشانه هایی را بجا می‌گذارند که متخصصان را به تشخیص این بیماری وا می‌دارد. این افراد علائمی دارند که در ادامه به تمامی موارد آن اشاره کرده ایم. رفتار رسمی، جدی و خشک

 خلق جدی

پاسخ پر تفصیل به سوالات

 کمالگرایی صرفه جو در هزینه ها

بسیار وقت شناس

 توجه زیاد به جزئیات

 از خود گذشتگی شدید برای خانواده

احتکار وسایل به درد نخور و قدیمی

 ناتوان در سپردن کار به دیگران به دلیل ترس از درست انجام ندادن

 منظم در انجام برنامه ریزی ها

بسیار نیاز به دستور دادن دارند

پایبند به قوانین و مقررات

پایبند به قوانین معنوی

سخت کوشی غیر متعارف دارند

 پنهان کار

 دروغگونگران از دست دادن روابط عاطفی هستند

 رفتارهای نمایشی برای جلب توجه دارند

 استفاده از قهر و پرخاش به جای مدیریت بحران

بسیار خرافاتی بودن

 اعتقاد شدید به سنت و مراسمات

توجه شدیدی به جزئیات

 خود درست پنداری

 شخصیت وابسته دارند

علائم بالینی اختلال شخصیت وسواسی جبری

 هیجانی هستند

تمرکز ندارند

 تحریک پذیری بالایی دارند

روابط بین فردی خشک دارند

 کلافگی از لحاظ فیزیکی و رابطه جنسی

مشکلات گوارشی

 سرگیجه

 اختلالات خواب

لرزش دست و پا

 ضعف جسمانی

دلایل اختلال شخصیت وسواسی جبری

علت اصلی اختلال شخصیت وسواسی جبری همچنان ناشناخته است. اما مانند تمامی اختلالات، این اختلال را نیز می‌توان به تجارب دوران کودکی و ژنتیک ربط داد. در مواردی که افراد با سن بالاتر به این اختلال مبتلا هستند، می‌توانند تجارب دوران کودکی خود که چگونه و چرا به این اختلال مبتلا شده اند به خاطر بیاورند.

شیوع اختلال شخصیت وسواسی جبری

اختلال شخصیت وسواسی جبری در هر دو جنسیت رخ می‌دهد. اما در آقایان به نسبت خانم ها بیشتر دیده شده است. شیوع این اختلال حدودا 1 درصد جمعیت را در بر می‌گیرد. افراد با این اختلال بیشتر از سایر اختلالات در جستجوی درمان هستند.

اختلال شخصیت وسواسی جبری یکی از شایع ترین اختلالات است که حدودا از 1% تا 7،9% جامعه را در بر می‌گیرد. کسانی که به بیماری های بهداشت روان مبتلا هستند با درصد بالاتری به این اختلال دچار می‌شوند. با توجه به تحقیقات، افرادی که به اختلال وسواسی اجباری شدید مبتلا هستند، با درصد بالاتری به اختلال شخصیت وسواسی جبری مبتلا می‌شوند.

پیامد اختلال شخصیت وسواسی جبری

افراد مبتلا به اختلال شخصیت وسواسی جبری باید هرچه سریعتر تحت درمان قرار بگیرند. اگر این اختلال کنترل نشود دوران سختی را خواهند گذراند. در نتیجه علاوه بر اختلال خود به اضطراب و افسردگی دچار می‌شوند. این افراد به دلیل خلق و خویی که دارند به سمت مصرف داروهایی مانند ضد التهاب، آنتی بیوتیک، آرام بخش و مواد مخدر گرایش پیدا می‌کنند.

راه های بهبود اختلال شخصیت وسواسی جبری

بهبودی اختلال شخصیت وسواسی جبری باید توسط متخصص و روانشناسان صورت بگیرد. در وهله اول روانشناس با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه برای تشخیص این اختلال قدم بر می‌دارد.  برای بهبودی سریعتر همسر و خانواده باید فرد را تشویق کنند. برای اختلال شخصیت وسواسی جبری 3 نوع درمان را در نظر گرفته ایم که در ادامه توضیح خواهیم داد.

 درمان شناختی

یکی از روش‌های درمانی برای اختلال شخصیت وسواسی جبری، درمان رفتاری شناختی است. این روش درمانی که به CBT نیز معروف است. به شناخت رفتار و خلق و خوی افراد می‌پردازد. در این جلسات درمانی مراجعه کننده با درمانگر در رابطه با ترس ها، استرس، افسردگی و اضطراب های خودش به صحبت می‌پردازد. در نتیجه درمانگر به بیمار کمک می‌کند تا با اطرافیان خود روابط بهتر و با اثر گذاری بیشتری را برقرار کند.

 آموزش تکنیک آرامش

دومین روش درمانی برای اختلال شخصیت وسواسی جبری، آموزش تکنیک آرامش است. در این روش درمانگر به بیمار مهارت های تنفس و آرامش را به بیمار در جهت کاهش اضطراب و رفتاری های او آموزش می‌دهد. تکنیک های تنفس و روش های درمانی بسیار در موقعیت های مختلف به این افراد کمک کننده خواهد بود.

 دارو درمانی

دارو درمانی روشی برای کنترل اختلال شخصیت وسواسی جبری است. در این روش درمانی روانپزشک برای کاهش علائم وسواس، اضطراب و کاهش استرس این افراد داروهایی را تجویز می‌کند. البته به خاطر داشته باشید که دارو درمانی باید در کنار روان درمانی باشد. افراد مبتلا با دارو درمانی به تنهای درمان نمی‌شوند. دارو درمانی روشی کوتاه مدت جهت کاهش علائم است. و با قطع داروها، نشانه ها دوباره بروز پیدا می‌کند.

کلام آخر

در این مقاله با اختلال شخصیت وسواسی جبری آشنا شده اید. این اختلال به طور شایعی در جامعه امروزی وجود دارد. و مردان به نسبت دو برابر زنان به آن مبتلا می‌شوند. افراد مبتلا به دلیل سختی که به آنها وارد می‌شود به دنبال درمان می‌روند. برای درمان این اختلال روانشناسان از روش هایی مانند CBT، تکنیک تنفس و … استفاده می‌

برای درمان نیاز به روانشناس و مراجعین دارید. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری در زمینه فوبیای حیوانات به مراجعان مشاوره می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اختلال شخصیت وسواسی جبری می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره  02191002360 تماس بگیرید.

منبع: اختلال شخصیت وسواسی جبری | علائم و علل OCPD



:: برچسب‌ها: اختلال شخصیت وسواسی جبری | علائم و علل OCPD ,
:: بازدید از این مطلب : 207
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : سه شنبه 8 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

کنترل خشم در زندگی از جمله مهارت هایی است که باید آن را تمرین کنیم. خشم هیجانی است که همه ما با آن مواجه می‌شویم. اگرچه میزان عصبانیت ما باتوجه‌به سبک شخصیتی و شرایطی که در آن زندگی می‌کنیم بسیار متفاوت از دیگران است، بااین‌حال هیچ‌کس نمی‌تواند ادعا کند که تابه‌حال خشمگین نشده است. اما نکته مهم این است که خشم در زندگی می‌تواند پیامدهای منفی بسیاری مثل ناراحت کردن دیگران و همین‌طور آسیب جسمی و روحی برای خودمان را به دنبال داشته باشد.

به همین خاطر بسیار مهم است که برای کنترل خشم تان با دلایل بروز آن آشنا بشوید. و همین‌طور راهکارهایی برای مدیریت آن پیدا کنید. روان‌شناسان معتقدند ترک‌کردن محیط یا استفاده از تمرین‌های آرام‌سازی از جمله مهم‌ترین راهکارها برای کنترل خشم در زندگی هستند. این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که کمک‌گرفتن از یک مشاور می‌تواند راه بسیار مناسبی برای مدیریت و کنترل خشم شما باشد.

منبع: کنترل خشم در زندگی | راه های کنترل خشم چیست

اهمیت کنترل خشم در زندگی

در زندگی هرکدام از ما اتفاقاتی پیش می‌آید که باعث خشم و عصبانیتمان می‌شود. ممکن است احساس کنید یک نفر با شما رفتار خوبی نداشته یا شاید از اینکه دیگران نسبت به قوانین و مسائل اجتماعی بی‌توجه هستند عصبانی شده باشید. به هر دلیلی که دچار عصبانیت شده‌اید باید این را بدانید که خشم یک احساس طبیعی درون همه ما است.

اما نکته مهم این است که شما باید بتوانید خشم را هم مثل هر هیجان دیگری در زندگی تحت کنترل در بیاورید. اگرچه خشم طبیعی است اما ابراز بیش از حد آن می‌تواند مشکلاتی را به دنبال داشته باشد.

پیامدهای عدم کنترل خشم چیست؟

خشمگین شدن به خودی خود رخ نمی‌دهد. بلکه خشم ریشه در افکار و باورهایمان به رویدادها و افراد دارد. بنابراین شما در ارتباط به خود و محیط تان دچار احساس خشم می‌شوید. عدم کنترل خشم پیامدهای ناگواری می‌تواند برای شما داشته باشد. و از طرفی سرکوب و انکار آن نیز به خودتان آسیب می‌زند. در ادامه پیامدهای عدم کنترل خشم را بررسی کرده‌ایم.

 عدم کنترل خشم و آزاردادن خود و دیگران

حتماً خودتان هم متوجه شده‌اید که اولین و بدترین آسیب خشم ناراحت کردن دیگران و همین‌طور خود ما است. دیگران معمولاً قضاوت خوبی راجع به افراد پرخاشگر ندارند. و به همین خاطر ممکن است از شما فاصله بگیرند؛ یا بسیاری از روابط خود را به دلیل پرخاشگری از دست بدهید.

اما مهم‌تر از این موضوع این است که خشم به خود شما نیز آسیب می‌زند. شما علاوه بر اینکه با رنجاندن دیگران خود را درگیر تنهایی می‌کنید احتمالاً احساساتی مثل عذاب وجدان و ناراحتی از رفتار اشتباهتان را نیز تجربه خواهید کرد. در حقیقت می‌توان گفت شما با پرخاشگری شرایط روحی خود و دیگران را منفی می‌کنید.

 عدم کنترل خشم و ناتوانی در تصمیم‌گیری صحیح

کیفیت زندگی هرکدام از ما به تصمیم‌هایی که می‌گیریم بستگی دارد. حتماً این را هم می‌دانید که تصمیم‌گیری درست بیش از هر چیز به آرامش و تمرکز نیاز دارد. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که بر سر هر موضوع کوچکی درگیر خشم می‌شوید به احتمال زیاد متوجه این موضوع شده‌اید که خشمتان مانع تصمیم‌گیری درست می‌شود. در حقیقت هنگامی که هیجان‌زده یا عصبانی هستیم ممکن است تصمیم‌هایی بگیریم و دست به کارهایی بزنیم که بعداً باعث پشیمانی ما بشود.

 عدم کنترل خشم و بیماری‌های جسمی و روحی

امروزه متخصصان به این نتیجه رسیده‌اند که خشم و عصبانیت تأثیر بسیاری در سلامت جسم و روان ما دارد. تحقیقات نشان می‌دهد درگیری با بیماری‌های جسمی و به‌خصوص مشکلات قلبی در شخصیت‌های پرخاشگر بیش از دیگران رخ می‌دهد. به‌علاوه پرخاشگری مشکلاتی مثل تنها شدن و انزوای اجتماعی را به دنبال می‌آورد که می‌تواند باعث بروز بیماری‌های روحی به‌خصوص افسردگی شود.

دلایل بروز خشم چیست؟

ما نمی‌توانیم یک دلیل مشخص برای احساس خشم در زندگی پیدا کنیم و معتقد باشیم که این موضوع باعث عصبانیت همه آدم‌های کره زمین است. به‌علاوه خشم موضوعی است که از تمامی جنبه‌های فیزیولوژیک، اجتماعی و روانی ما تأثیر می‌پذیرد. به همین خاطر صحبت‌کردن از دلایل خشم کار بسیار سختی است. بااین‌حال بعضی از عواملی که می‌توانیم مطمئن باشیم روی احساس خشم ما تأثیر دارند به شرح زیر هستند.

 شرایط جسمانی

وضعیت فیزیولوژیک شما تأثیر بسیاری روی تجربه عصبانی شدن دارد. در مغز همه ما قسمت‌هایی وجود دارند که مسئول ایجاد احساس عصبانیت هستند. درعین‌حال قسمت‌های دیگری نیز وجود دارند که وظیفه کنترل و مدیریت خشم را برعهده دارند. کارکرد نامناسب هر یک از این بخش‌ها می‌تواند باعث بروز عصبانیت در فرد باشد. به‌علاوه تحقیقات نشان داده است که میزان هورمون‌های بدن و به‌خصوص تستوسترون نیز می‌تواند تأثیر بسیار مهمی روی میزان پرخاشگری داشته باشد.

  افکار و باورهای فرد

چه چیزی باعث می‌شود که یک نفر از موضوعی ناراحت و عصبانی شود و دیگری با همان مسئله به‌راحتی کنار بیاید؟ روان‌شناسان معتقدند مهم‌ترین عامل در این زمینه افکار و باورهای ما هستند. در حقیقت این که شما چه برداشتی از یک موقعیت می‌کنید تأثیر بسیاری روی احساس شما خواهد داشت. ما معمولاً وقتی یک موقعیت را ناعادلانه می‌دانیم دچار خشم خواهیم شد.

 الگوها و نظام اجتماعی

پرخاشگر بودن یک نفر تا حد زیادی به الگوهایی که در زندگی داشته نیز بستگی دارد. اگر ما در محیطی زندگی کنیم که همه پرخاشگر هستند یا باورهایی وجود داشته باشد که به شما اجازه ابراز خشم را بدهد طبیعتاً رفتارتان متفاوت از زمانی خواهد بود که در یک محیط آرام یا جایی که صبر را تشویق می‌کند زندگی کنید.

 تجربیات گذشته

این که هرکدام از ما چه خاطراتی از لحظه‌های عصبانیتمان داشته باشیم تأثیر بسیاری روی پرخاشگری‌مان خواهد داشت. روان‌شناسان رفتارگرا معتقدند اگر فرد توانسته باشد با عصبانیت به چیزی که می‌خواسته دست پیدا کند با احتمال بیشتری این رفتار را در آینده هم تکرار خواهد کرد. درعین‌حال اگر شما به خاطر عصبانیت و رفتار بدتان تنبیه شده باشید احتمال کمتری برای تکرار این رفتار وجود خواهد داشت.

راهکارهایی برای کنترل خشم

 دلایل را پیدا کنید

همیشه پیداکردن دلیل یک مشکل به این معنی است که شما نصف راه را برای حل‌کردن آن رفته‌اید. وقتی ما بدانیم چه چیزی در حال به‌هم‌ریختن شرایط است طبیعتاً کنترل بیشتری روی محیط خواهیم داشت. پس در اولین قدم سعی کنید دلایل عصبانیتتان را پیدا کنید. برای این کار زمان‌هایی که احساس خشم می‌کنید با دقت شرایط را بررسی کنید.

چه عوامل محیطی شما را ناراحت کرده‌اند؟ در ذهنتان به چه چیزی فکر کردید؟ وقتی در دفعات مختلفی که عصبانی می‌شوید به‌خوبی شرایط را بررسی کنید مشابهت آنها را پیدا خواهید کرد. این موضوع کمکتان می‌کند تا با دلایل اصلی عصبانیتتان آشنا شوید.

 نشانه‌ها را شناسایی کنید

خوب به شرایط جسمی و روحی خودتان دقت کنید. در مواقعی که عصبانی می‌شوید چه نشانه‌هایی را تجربه می‌کنید؟ برای مثال ممکن است بگویید دچار تپش قلب می‌شوید؛ یا شاید بگویید بدنتان داغ می‌شود. یا ممکن است بگویید هر بار احساس می‌کنم یک نفر می‌خواهد به من زور بگوید عصبانی می‌شوم. با دقت در رفتارتان این نشانه‌ها را پیدا کنید.

در مرحله بعدی گوش‌به‌زنگ شروع این علائم باشید. وقتی می‌بینید نشانه‌های عصبانیت در شما شروع شده سعی کنید با استفاده از هر راهکاری که برای خودتان مفید است از پیشرفت این وضعیت جلوگیری کنید. برای مثال شاید برای شما بهتر باشد محیط را ترک کنید؛ به یک پیاده‌روی بروید یا با یک دوست صحبت کنید.

  جرئتمندانه رفتار کنید

ما معمولاً یا عصبانیتمان را بیش از حد نشان می‌دهیم و یا به‌طورکلی سرکوب می‌کنیم. کمتر کسی پیدا می‌شود که بتواند در حد میانه این طیف رفتار کند. اما اگر می‌خواهید خشمتان را کنترل کنید باید قرارگرفتن در این نقطه را یاد بگیرید.

یکی از بهترین راهکارها برای رسیدن به این هدف این است که جرات‌مندانه رفتار کنید. این به معنای آن است که وقتی احساس عصبانیت می‌کنید بدون بی‌احترامی‌کردن به دیگران احساس خود را به آنها بگویید و دلایل‌تان را برایشان توضیح بدهید. این روش به شما کمک می‌کند به جای عصبانیت و بدتر کردن شرایط یا بیشتر کردن مشکلات، به‌خوبی حل مسئله کنید.

 تمرینات آرام‌سازی

تمرین‌های آرام‌سازی مثل ریلکسیشن یا یوگا روش‌هایی هستند که به شما کمک می‌کنند اضطراب و تنش را از خودتان دور کنید. تحقیقات نشان داده است که این تمرینات تا حد زیادی به آرام‌شدن روحیه و همین‌طور دورشدن تأثیرات منفی استرس از سلامت جسم ما کمک می‌کنند. اگر شما هم به دنبال روشی برای آرام‌تر کردن خودتان هستید بهتر است تمرینات آرام‌سازی را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

خشم و اهمیت مشاوره

کنترل خشم یکی از مهارت‌های مهم زندگی است که متأسفانه خیلی از ما نداریم. گاهی اوقات ممکن است با استفاده از راهکارهای بالا بتوانیم خشم خودمان را کنترل کنیم. اما در بسیاری از مواقع نیز فرد به‌تنهایی از پس این شرایط برنخواهد آمد. در چنین موقعیتی بهتر است از یک روان‌شناس کمک بگیرید. متخصص به‌خوبی شرایط شما را بررسی کرده و نقاط ضعفتان را پیدا خواهد کرد. سپس با استفاده از تمرین‌های عملی در طول جلسه به شما آموزش می‌دهد که چطور احساساتتان را تحت کنترل در بیاورید.

یکی دیگر از اقدامات روان‌شناسان این است که روی باورهای شما کار می‌کنند. آنها افکاری که باعث عصبانیتتان می‌شود را شناسایی کرده و به شما کمک می‌کنند تا آنها را کنار گذاشته و دیدگاه‌های سالم‌تری را جایگزین آنها کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کنترل خشم می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره فردی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

روش صحیح ابراز عصبانیت چیست؟

در درجه اول بهتر است ابراز نگرانی‌تان را برای زمانی بگذارید که هیجاناتتان کمتر شده باشد. وقتی کمی آرام‌تر شدید بهتر است با رعایت ادب با طرف مقابل صحبت کرده و برای او توضیح دهید که چه چیزی باعث خشم شما شده بود.

منبع: کنترل خشم در زندگی | راه های کنترل خشم چیست



:: برچسب‌ها: کنترل خشم در زندگی | راه های کنترل خشم چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 238
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 7 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مشاوره روانشناسی در کاشان دغدغه ذهنی برای کسانی است که درگیر مشکل خاصی شده باشند. در واقع کمک‌گرفتن از مشاوره روان‌شناسی یکی از بهترین راهکارها برای مشکلات ما است. مشاورین با استفاده از تخصص و تجربه‌ای که دارند به‌خوبی می‌توانند در موضوعات مختلف به ما کمک کنند. اما قبل از اینکه از هر مشاوره‌ای استفاده کنیم باید با ویژگی‌های این شکل از مشاوره و همین‌طور نشانه‌های یک مرکز مشاوره خوب آشنا باشیم. به همین خاطر در این مطلب سعی می‌کنیم تا بیشتر راجع به مشاوره روانشناسی کاشان و آنچه باید راجع به این موضوع بدانید صحبت کنیم.

منبع: مشاوره روانشناسی کاشان | بهترین روانشناس در کاشان

مشاوره روانشناسی کاشان

اولین سؤال در ذهن بسیاری از ما این است که اصلاً استفاده از مشاوره روانشناسی کاشان به چه دردی می‌خورد؟ خیلی از ما تصور می‌کنیم می‌توانیم مشکلات‌مان را به‌تنهایی یا با کمک‌گرفتن از اطرافیان حل کنیم. اما واقعیت این است که بیشتر وقت‌ها مشکلات به این سادگی برطرف نمی‌شوند. ناتوانی در نگاه‌کردن به موضوع از زاویه دیگر، نداشتن تجربه و همین‌طور بیماری‌های روحی از جمله دلایلی هستند که باعث می‌شوند نتوانید به‌تنهایی مشکلات‌تان را حل کنید. این در حالی است که مشکلات در ذهن ما وجود دارند و انرژی بسیاری می‌گیرند.

هرکدام از ما اگر درگیر بعضی مسائل نباشیم توانایی بیشتری برای زندگی در اجتماع داریم؛ و می‌توانیم به پیشرفت‌های بسیاری دست پیدا کنیم. به همین خاطر حل کردن درگیری‌های ذهنی یا بیماری‌های روحی یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید انجام بدهیم. اما این کار بدون کمک‌گرفتن از متخصصین تقریباً غیرممکن است. به همین خاطر بهترین کار این است که وقتی احساس می‌کنید موضوعی ذهن شما را درگیر کرده یا شرایط روحی‌تان به هم ریخته است از یک مشاور کمک بگیرید.

خدمات مراکز مشاوره روانشناسی کاشان

بسیاری از ما می‌دانیم که کمک‌گرفتن از مشاورین بسیار مفید است. اما نمی‌دانیم که برای چه کارهایی می‌توانیم از آن‌ها کمک بگیریم. در حقیقت حیلی مواقع دلیل مراجعه نکردن به مراکز مشاوره این است که ما از خدمات این مراکز آگاهی نداریم. به همین خاطر در این قسمت با یکدیگر راجع به خدمات مراکز مشاوره کاشان صحبت خواهیم کرد. این خدمات به شرح زیر هستند.

1- کمک به حل مسئله

هر موضوعی که ذهن شما را درگیر کرده می‌توانید با مشاورین در میان بگذارید. یکی از مهم‌ترین وظایف مشاوره این است که به شما کمک می‌کند دغدغه‌های ذهنی‌تان را برطرف کنید. مشاورین با استفاده از روش‌های مختلف حل مسئله و تصمیم‌گیری به شما کمک می‌کنند راجع به موضوعی که ذهن‌تان را درگیر کرده به یک نتیجه کلی دست پیدا کنید.

2- مشاوره روانشناسی در کاشان برای درمان بیماری‌های روحی

شناخته‌شده‌ترین کاری که مشاورین انجام می‌دهند درمان بیماری‌های روحی است. بااین‌حال خیلی از ما نمی‌دانیم که درگیر مشکلات روحی شده‌ایم. برای مثال بسیاری از کسانی که درگیر وسواس هستند خودشان را شخصیت‌هایی تمیز می‌دانند. به خاطر داشته باشید که یکی از نشانه‌های مهم بیماری‌های روحی این است که فرد احساس ناراحتی می‌کند؛ و یا باعث ناراحتی دیگران می‌شود. به‌علاوه اگر شما زمان زیادی از روزتان را درگیر یک موضوع خاص هستید، می‌تواند نشانه مشکلاتی در این زمینه باشد. در چنین شرایطی بهتر است از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین به شما کمک خواهند کرد تا بیماری‌های روحی را درمان کنید؛ و در نتیجه انرژی بیشتری برای سایر فعالیت‌های زندگی‌تان داشته باشید.

3- مشاوره‌های خانواده

مشکلاتی که درون خانواده پیش می‌آیند یکی از موضوعاتی است که ذهن ما را بسیار درگیر می‌کند. خانواده جایی است که همه ما می‌خواهیم در آن آرامش داشته باشیم. اما اختلاف میان اعضا می‌تواند مشکلات بسیاری را به همراه داشته باشد. برای حل مشکلاتی که درون خانواده پیش می‌آید می‌توانید از مشاوره روانشناسی در کاشان استفاده کنید. مشکلاتی مثل اختلاف بین زوجین، درگیری با فرزندان نوجوان و همین‌طور اعتیاد یا بیماری روحی یکی از اعضای خانواده از جمله مشکلاتی هستند که می‌توانید با کمک مشاورین خانواده برطرف کنید.

4- مشاوره روانشناسی در کاشان برای کمک به بهترشدن شرایط

مشاوره روان‌شناسی همیشه هم برای رفع یک مشکل نیست. شما می‌توانید با استفاده از این مشاوره‌ها شرایط خود را از آنچه هست بهتر کنید. کمک به پیداکردن استعدادها، راهکارهایی برای ازدواج موفق و بسیاری از مسائل دیگر از جمله موضوعاتی هستند که می‌توانید با کمک‌گرفتن از یک مشاور آنها را برطرف کنید.

5- یادگیری مهارت‌ها

اگر احساس می‌کنید برخی مهارت‌ها را ندارید بهتر است با یک مشاور صحبت کنید. یادگیری قدرت نه گفتن، چگونگی برقراری ارتباط با دیگران، راهکارهایی برای مدیریت استرس و بسیاری از مسائل دیگر از جمله خدماتی هستند که می‌توانید از مشاوره روانشناسی کاشان بگیرید.

6- مشاوره‌های تربیتی

تربیت‌کودک مهم‌ترین وظیفه هر پدر و مادری است. اشتباهات شما در این زمینه می‌تواند مشکلات جدی را برای فرزندتان ایجاد کند. به همین خاطر بهتر است راجع به نیازهای فرزندتان و راه‌های برطرف‌کردن آن از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین با ویژگی‌های روحی هر دوره سنی آشنایی دارند؛ و می‌توانند به شما برای تربیت بهتر فرزندتان کمک کنند.

7- مشاوره اعتیاد

اعتیاد یکی از جدی‌ترین مشکلاتی است که می‌تواند شما یا اطرافیان‌تان را درگیر خودش کند. به‌علاوه بسیاری از معتادان حتی پس از ترک نیز دوباره به‌سوی استفاده از مواد مخدر برمی‌گردند. این موضوع بیش از هر چیز به خاطر این است که مشاوره روانشناسی برای درمان اعتیاد جدی گرفته نمی‌شود. یکی از خدمات مراکز مشاوره این است که به شما کمک می‌کنند در ترک اعتیاد موفق‌تر باشید.

8- مشاوره روانشناسی در کاشان حل مسائل جنسی

مشکلات جنسی از آن دسته مسائلی هستند که معمولاً راجع به آن‌ها صحبت نمی‌کنیم. بااین‌حال تحقیقات نشان می‌دهد که بخش مهمی از سلامت روان و همین‌طور کیفیت زندگی مشترک ما، به این موضوع مرتبط است. به همین خاطر شاید بهتر باشد راجع به این موضوع با کسی صحبت کنید. خجالت از صحبت‌کردن و همین‌طور آشنا نبودن با راه‌حل‌های علمی از جمله دلایل این است که بسیاری از ما نمی‌توانیم با اطرافیانمان راجع به این موضوع صحبت کنیم.

ویژگی های مرکز مشاوره روانشناسی خوب

مجوز رسمی و نیروهای متخصص

اولین و مهم‌ترین ویژگی یک مرکز مورد تأیید داشتن مجوز رسمی است. نبود این مجوز به معنای آن است که مشاور شما مورد تأیید سازمان نظام روان‌شناسی نیست. به‌علاوه این حق شماست که راجع به تحصیلات، تخصص و پروانه اشتغال مشاورین مرکز نیز اطلاع داشته باشید. پس اگر به دنبال برطرف‌کردن مشکلات هستید در درجه اول به این نکات توجه داشته باشید.

خدمات متنوع و به‌روز

همان‌طور که گفتیم مشکلاتی که شما می‌توانید برای آن‌ها از یک مشاور کمک بگیرید بسیار متنوع هستند. به همین خاطر مرکز مشاوره‌ای که به آن مراجعه می‌کنید نیز باید بتواند همه این نیازها را پوشش بدهد. در غیر این صورت شما مجبور می‌شوید برای هر مشکل از یک مرکز به مرکز دیگر بروید.

داشتن تجهیزات کافی

این روزها برای بسیاری از مشکلات روحی از دستگاه‌هایی مثل نوروفیدبک یا بیوفیدبک استفاده می‌شود. به‌علاوه استفاده از ابزارهایی مثل انواع تست‌های شخصیتی نیز در مراکز مشاوره روانشناسی کاشان بسیار رایج است. به همین خاطر می‌توان گفت یکی از ویژگی‌های یک مرکز مشاوره خوب این است که تمامی این تجهیزات را داشته باشد.

سخن آخر

مشاوره روانشناسی کاشان یکی از خدماتی است که همه ما در زندگی به آن نیاز داریم. درست مانند مشکلات جسمی که برای پیشگیری یا درمان آن‌ها از یک متخصص کمک می‌گیریم، روان ما نیز به مراقبت نیاز دارد. به همین خاطر بهتر است که هرکدام از ما هرازگاهی از یک مشاور برای بررسی شرایط روحی‌مان کمک بگیریم. بااین‌حال همان‌طور که گفتیم باید دقت داشته باشید که این مراکز ویژگی‌های یک مرکز مشاوره مورد تأیید را داشته باشند. در غیر این صورت شما با مشکلات بیشتری مواجه خواهید شد.

برای دریافت مشاوره روانشناسی در کاشان می توانید از طریق شماره 02191002360 برای مشاوره تلفنی روانشناسی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس بگیرید.

منبع: مشاوره روانشناسی کاشان | بهترین روانشناس در کاشان



:: برچسب‌ها: مشاوره روانشناسی کاشان | بهترین روانشناس در کاشان ,
:: بازدید از این مطلب : 226
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : یک شنبه 6 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مشاوره روانشناسی در ساوه دغدغه ذهنی برای کسانی است که درگیر مشکل خاصی شده باشند. در واقع کمک‌گرفتن از مشاوره روان‌شناسی یکی از بهترین راهکارها برای مشکلات ما است. مشاورین با استفاده از تخصص و تجربه‌ای که دارند به‌خوبی می‌توانند در موضوعات مختلف به ما کمک کنند. اما قبل از اینکه از هر مشاوره‌ای استفاده کنیم باید با ویژگی‌های این شکل از مشاوره و همین‌طور نشانه‌های یک مرکز مشاوره خوب آشنا باشیم. به همین خاطر در این مطلب سعی می‌کنیم تا بیشتر راجع به مشاوره روانشناسی ساوه و آنچه باید راجع به این موضوع بدانید صحبت کنیم.

منبع: مشاوره روانشناسی ساوه | بهترین روانشناس در ساوه

مشاوره روانشناسی ساوه

اولین سؤال در ذهن بسیاری از ما این است که اصلاً استفاده از مشاوره روانشناسی ساوه به چه دردی می‌خورد؟ خیلی از ما تصور می‌کنیم می‌توانیم مشکلات‌مان را به‌تنهایی یا با کمک‌گرفتن از اطرافیان حل کنیم. اما واقعیت این است که بیشتر وقت‌ها مشکلات به این سادگی برطرف نمی‌شوند. ناتوانی در نگاه‌کردن به موضوع از زاویه دیگر، نداشتن تجربه و همین‌طور بیماری‌های روحی از جمله دلایلی هستند که باعث می‌شوند نتوانید به‌تنهایی مشکلات‌تان را حل کنید. این در حالی است که مشکلات در ذهن ما وجود دارند و انرژی بسیاری می‌گیرند.

هرکدام از ما اگر درگیر بعضی مسائل نباشیم توانایی بیشتری برای زندگی در اجتماع داریم؛ و می‌توانیم به پیشرفت‌های بسیاری دست پیدا کنیم. به همین خاطر حل کردن درگیری‌های ذهنی یا بیماری‌های روحی یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید انجام بدهیم. اما این کار بدون کمک‌گرفتن از متخصصین تقریباً غیرممکن است. به همین خاطر بهترین کار این است که وقتی احساس می‌کنید موضوعی ذهن شما را درگیر کرده یا شرایط روحی‌تان به هم ریخته است از یک مشاور کمک بگیرید.

خدمات مراکز مشاوره روانشناسی ساوه

بسیاری از ما می‌دانیم که کمک‌گرفتن از مشاورین بسیار مفید است. اما نمی‌دانیم که برای چه کارهایی می‌توانیم از آن‌ها کمک بگیریم. در حقیقت حیلی مواقع دلیل مراجعه نکردن به مراکز مشاوره این است که ما از خدمات این مراکز آگاهی نداریم. به همین خاطر در این قسمت با یکدیگر راجع به خدمات مراکز مشاوره ساوه صحبت خواهیم کرد. این خدمات به شرح زیر هستند.

1- کمک به حل مسئله

هر موضوعی که ذهن شما را درگیر کرده می‌توانید با مشاورین در میان بگذارید. یکی از مهم‌ترین وظایف مشاوره این است که به شما کمک می‌کند دغدغه‌های ذهنی‌تان را برطرف کنید. مشاورین با استفاده از روش‌های مختلف حل مسئله و تصمیم‌گیری به شما کمک می‌کنند راجع به موضوعی که ذهن‌تان را درگیر کرده به یک نتیجه کلی دست پیدا کنید.

2- مشاوره روانشناسی در ساوه برای درمان بیماری‌های روحی

شناخته‌شده‌ترین کاری که مشاورین انجام می‌دهند درمان بیماری‌های روحی است. بااین‌حال خیلی از ما نمی‌دانیم که درگیر مشکلات روحی شده‌ایم. برای مثال بسیاری از کسانی که درگیر وسواس هستند خودشان را شخصیت‌هایی تمیز می‌دانند. به خاطر داشته باشید که یکی از نشانه‌های مهم بیماری‌های روحی این است که فرد احساس ناراحتی می‌کند؛ و یا باعث ناراحتی دیگران می‌شود. به‌علاوه اگر شما زمان زیادی از روزتان را درگیر یک موضوع خاص هستید، می‌تواند نشانه مشکلاتی در این زمینه باشد. در چنین شرایطی بهتر است از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین به شما کمک خواهند کرد تا بیماری‌های روحی را درمان کنید؛ و در نتیجه انرژی بیشتری برای سایر فعالیت‌های زندگی‌تان داشته باشید.

3- مشاوره‌های خانواده

مشکلاتی که درون خانواده پیش می‌آیند یکی از موضوعاتی است که ذهن ما را بسیار درگیر می‌کند. خانواده جایی است که همه ما می‌خواهیم در آن آرامش داشته باشیم. اما اختلاف میان اعضا می‌تواند مشکلات بسیاری را به همراه داشته باشد. برای حل مشکلاتی که درون خانواده پیش می‌آید می‌توانید از مشاوره روانشناسی در ساوه استفاده کنید. مشکلاتی مثل اختلاف بین زوجین، درگیری با فرزندان نوجوان و همین‌طور اعتیاد یا بیماری روحی یکی از اعضای خانواده از جمله مشکلاتی هستند که می‌توانید با کمک مشاورین خانواده برطرف کنید.

4- مشاوره روانشناسی در ساوه برای کمک به بهترشدن شرایط

مشاوره روان‌شناسی همیشه هم برای رفع یک مشکل نیست. شما می‌توانید با استفاده از این مشاوره‌ها شرایط خود را از آنچه هست بهتر کنید. کمک به پیداکردن استعدادها، راهکارهایی برای ازدواج موفق و بسیاری از مسائل دیگر از جمله موضوعاتی هستند که می‌توانید با کمک‌گرفتن از یک مشاور آنها را برطرف کنید.

5- یادگیری مهارت‌ها

اگر احساس می‌کنید برخی مهارت‌ها را ندارید بهتر است با یک مشاور صحبت کنید. یادگیری قدرت نه گفتن، چگونگی برقراری ارتباط با دیگران، راهکارهایی برای مدیریت استرس و بسیاری از مسائل دیگر از جمله خدماتی هستند که می‌توانید از مشاوره روانشناسی ساوه بگیرید.

6- مشاوره‌های تربیتی

تربیت‌کودک مهم‌ترین وظیفه هر پدر و مادری است. اشتباهات شما در این زمینه می‌تواند مشکلات جدی را برای فرزندتان ایجاد کند. به همین خاطر بهتر است راجع به نیازهای فرزندتان و راه‌های برطرف‌کردن آن از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین با ویژگی‌های روحی هر دوره سنی آشنایی دارند؛ و می‌توانند به شما برای تربیت بهتر فرزندتان کمک کنند.

7- مشاوره اعتیاد

اعتیاد یکی از جدی‌ترین مشکلاتی است که می‌تواند شما یا اطرافیان‌تان را درگیر خودش کند. به‌علاوه بسیاری از معتادان حتی پس از ترک نیز دوباره به‌سوی استفاده از مواد مخدر برمی‌گردند. این موضوع بیش از هر چیز به خاطر این است که مشاوره روانشناسی برای درمان اعتیاد جدی گرفته نمی‌شود. یکی از خدمات مراکز مشاوره این است که به شما کمک می‌کنند در ترک اعتیاد موفق‌تر باشید.

8- مشاوره روانشناسی در ساوه حل مسائل جنسی

مشکلات جنسی از آن دسته مسائلی هستند که معمولاً راجع به آن‌ها صحبت نمی‌کنیم. بااین‌حال تحقیقات نشان می‌دهد که بخش مهمی از سلامت روان و همین‌طور کیفیت زندگی مشترک ما، به این موضوع مرتبط است. به همین خاطر شاید بهتر باشد راجع به این موضوع با کسی صحبت کنید. خجالت از صحبت‌کردن و همین‌طور آشنا نبودن با راه‌حل‌های علمی از جمله دلایل این است که بسیاری از ما نمی‌توانیم با اطرافیانمان راجع به این موضوع صحبت کنیم.

ویژگی های مرکز مشاوره روانشناسی خوب

مجوز رسمی و نیروهای متخصص

اولین و مهم‌ترین ویژگی یک مرکز مورد تأیید داشتن مجوز رسمی است. نبود این مجوز به معنای آن است که مشاور شما مورد تأیید سازمان نظام روان‌شناسی نیست. به‌علاوه این حق شماست که راجع به تحصیلات، تخصص و پروانه اشتغال مشاورین مرکز نیز اطلاع داشته باشید. پس اگر به دنبال برطرف‌کردن مشکلات هستید در درجه اول به این نکات توجه داشته باشید.

خدمات متنوع و به‌روز

همان‌طور که گفتیم مشکلاتی که شما می‌توانید برای آن‌ها از یک مشاور کمک بگیرید بسیار متنوع هستند. به همین خاطر مرکز مشاوره‌ای که به آن مراجعه می‌کنید نیز باید بتواند همه این نیازها را پوشش بدهد. در غیر این صورت شما مجبور می‌شوید برای هر مشکل از یک مرکز به مرکز دیگر بروید.

داشتن تجهیزات کافی

این روزها برای بسیاری از مشکلات روحی از دستگاه‌هایی مثل نوروفیدبک یا بیوفیدبک استفاده می‌شود. به‌علاوه استفاده از ابزارهایی مثل انواع تست‌های شخصیتی نیز در مراکز مشاوره روانشناسی ساوه بسیار رایج است. به همین خاطر می‌توان گفت یکی از ویژگی‌های یک مرکز مشاوره خوب این است که تمامی این تجهیزات را داشته باشد.

سخن آخر

مشاوره روانشناسی ساوه یکی از خدماتی است که همه ما در زندگی به آن نیاز داریم. درست مانند مشکلات جسمی که برای پیشگیری یا درمان آن‌ها از یک متخصص کمک می‌گیریم، روان ما نیز به مراقبت نیاز دارد. به همین خاطر بهتر است که هرکدام از ما هرازگاهی از یک مشاور برای بررسی شرایط روحی‌مان کمک بگیریم. بااین‌حال همان‌طور که گفتیم باید دقت داشته باشید که این مراکز ویژگی‌های یک مرکز مشاوره مورد تأیید را داشته باشند. در غیر این صورت شما با مشکلات بیشتری مواجه خواهید شد.

برای دریافت مشاوره روانشناسی در ساوه می توانید از طریق شماره 02191002360 برای مشاوره تلفنی روانشناسی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس بگیرید.

منبع: مشاوره روانشناسی ساوه | بهترین روانشناس در ساوه



:: برچسب‌ها: مشاوره روانشناسی ساوه | بهترین روانشناس در ساوه ,
:: بازدید از این مطلب : 221
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : شنبه 5 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مشاوره روانشناسی در اراک دغدغه ذهنی برای کسانی است که درگیر مشکل خاصی شده باشند. در واقع کمک‌گرفتن از مشاوره روان‌شناسی یکی از بهترین راهکارها برای مشکلات ما است. مشاورین با استفاده از تخصص و تجربه‌ای که دارند به‌خوبی می‌توانند در موضوعات مختلف به ما کمک کنند. اما قبل از اینکه از هر مشاوره‌ای استفاده کنیم باید با ویژگی‌های این شکل از مشاوره و همین‌طور نشانه‌های یک مرکز مشاوره خوب آشنا باشیم. به همین خاطر در این مطلب سعی می‌کنیم تا بیشتر راجع به مشاوره روانشناسی اراک و آنچه باید راجع به این موضوع بدانید صحبت کنیم.

منبع: مشاوره روانشناسی اراک | بهتری روانشناس در اراک

مشاوره روانشناسی اراک

اولین سؤال در ذهن بسیاری از ما این است که اصلاً استفاده از مشاوره روانشناسی اراک به چه دردی می‌خورد؟ خیلی از ما تصور می‌کنیم می‌توانیم مشکلات‌مان را به‌تنهایی یا با کمک‌گرفتن از اطرافیان حل کنیم. اما واقعیت این است که بیشتر وقت‌ها مشکلات به این سادگی برطرف نمی‌شوند. ناتوانی در نگاه‌کردن به موضوع از زاویه دیگر، نداشتن تجربه و همین‌طور بیماری‌های روحی از جمله دلایلی هستند که باعث می‌شوند نتوانید به‌تنهایی مشکلات‌تان را حل کنید. این در حالی است که مشکلات در ذهن ما وجود دارند و انرژی بسیاری می‌گیرند.

هرکدام از ما اگر درگیر بعضی مسائل نباشیم توانایی بیشتری برای زندگی در اجتماع داریم؛ و می‌توانیم به پیشرفت‌های بسیاری دست پیدا کنیم. به همین خاطر حل کردن درگیری‌های ذهنی یا بیماری‌های روحی یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید انجام بدهیم. اما این کار بدون کمک‌گرفتن از متخصصین تقریباً غیرممکن است. به همین خاطر بهترین کار این است که وقتی احساس می‌کنید موضوعی ذهن شما را درگیر کرده یا شرایط روحی‌تان به هم ریخته است از یک مشاور کمک بگیرید.

خدمات مراکز مشاوره روانشناسی اراک

بسیاری از ما می‌دانیم که کمک‌گرفتن از مشاورین بسیار مفید است. اما نمی‌دانیم که برای چه کارهایی می‌توانیم از آن‌ها کمک بگیریم. در حقیقت حیلی مواقع دلیل مراجعه نکردن به مراکز مشاوره این است که ما از خدمات این مراکز آگاهی نداریم. به همین خاطر در این قسمت با یکدیگر راجع به خدمات مراکز مشاوره اراک صحبت خواهیم کرد. این خدمات به شرح زیر هستند.

1- کمک به حل مسئله

هر موضوعی که ذهن شما را درگیر کرده می‌توانید با مشاورین در میان بگذارید. یکی از مهم‌ترین وظایف مشاوره این است که به شما کمک می‌کند دغدغه‌های ذهنی‌تان را برطرف کنید. مشاورین با استفاده از روش‌های مختلف حل مسئله و تصمیم‌گیری به شما کمک می‌کنند راجع به موضوعی که ذهن‌تان را درگیر کرده به یک نتیجه کلی دست پیدا کنید.

2- مشاوره روانشناسی در اراک برای درمان بیماری‌های روحی

شناخته‌شده‌ترین کاری که مشاورین انجام می‌دهند درمان بیماری‌های روحی است. بااین‌حال خیلی از ما نمی‌دانیم که درگیر مشکلات روحی شده‌ایم. برای مثال بسیاری از کسانی که درگیر وسواس هستند خودشان را شخصیت‌هایی تمیز می‌دانند. به خاطر داشته باشید که یکی از نشانه‌های مهم بیماری‌های روحی این است که فرد احساس ناراحتی می‌کند؛ و یا باعث ناراحتی دیگران می‌شود. به‌علاوه اگر شما زمان زیادی از روزتان را درگیر یک موضوع خاص هستید، می‌تواند نشانه مشکلاتی در این زمینه باشد. در چنین شرایطی بهتر است از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین به شما کمک خواهند کرد تا بیماری‌های روحی را درمان کنید؛ و در نتیجه انرژی بیشتری برای سایر فعالیت‌های زندگی‌تان داشته باشید.

3- مشاوره‌های خانواده

مشکلاتی که درون خانواده پیش می‌آیند یکی از موضوعاتی است که ذهن ما را بسیار درگیر می‌کند. خانواده جایی است که همه ما می‌خواهیم در آن آرامش داشته باشیم. اما اختلاف میان اعضا می‌تواند مشکلات بسیاری را به همراه داشته باشد. برای حل مشکلاتی که درون خانواده پیش می‌آید می‌توانید از مشاوره روانشناسی در اراک استفاده کنید. مشکلاتی مثل اختلاف بین زوجین، درگیری با فرزندان نوجوان و همین‌طور اعتیاد یا بیماری روحی یکی از اعضای خانواده از جمله مشکلاتی هستند که می‌توانید با کمک مشاورین خانواده برطرف کنید

4- مشاوره روانشناسی در اراک برای کمک به بهترشدن شرایط

مشاوره روان‌شناسی همیشه هم برای رفع یک مشکل نیست. شما می‌توانید با استفاده از این مشاوره‌ها شرایط خود را از آنچه هست بهتر کنید. کمک به پیداکردن استعدادها، راهکارهایی برای ازدواج موفق و بسیاری از مسائل دیگر از جمله موضوعاتی هستند که می‌توانید با کمک‌گرفتن از یک مشاور آنها را برطرف کنید.

5- یادگیری مهارت‌ها

اگر احساس می‌کنید برخی مهارت‌ها را ندارید بهتر است با یک مشاور صحبت کنید. یادگیری قدرت نه گفتن، چگونگی برقراری ارتباط با دیگران، راهکارهایی برای مدیریت استرس و بسیاری از مسائل دیگر از جمله خدماتی هستند که می‌توانید از مشاوره روانشناسی اراک بگیرید.

6- مشاوره‌های تربیتی

تربیت‌کودک مهم‌ترین وظیفه هر پدر و مادری است. اشتباهات شما در این زمینه می‌تواند مشکلات جدی را برای فرزندتان ایجاد کند. به همین خاطر بهتر است راجع به نیازهای فرزندتان و راه‌های برطرف‌کردن آن از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین با ویژگی‌های روحی هر دوره سنی آشنایی دارند؛ و می‌توانند به شما برای تربیت بهتر فرزندتان کمک کنند.

7- مشاوره اعتیاد

اعتیاد یکی از جدی‌ترین مشکلاتی است که می‌تواند شما یا اطرافیان‌تان را درگیر خودش کند. به‌علاوه بسیاری از معتادان حتی پس از ترک نیز دوباره به‌سوی استفاده از مواد مخدر برمی‌گردند. این موضوع بیش از هر چیز به خاطر این است که مشاوره روانشناسی برای درمان اعتیاد جدی گرفته نمی‌شود. یکی از خدمات مراکز مشاوره این است که به شما کمک می‌کنند در ترک اعتیاد موفق‌تر باشید.

8- مشاوره روانشناسی در اراک حل مسائل جنسی

مشکلات جنسی از آن دسته مسائلی هستند که معمولاً راجع به آن‌ها صحبت نمی‌کنیم. بااین‌حال تحقیقات نشان می‌دهد که بخش مهمی از سلامت روان و همین‌طور کیفیت زندگی مشترک ما، به این موضوع مرتبط است. به همین خاطر شاید بهتر باشد راجع به این موضوع با کسی صحبت کنید. خجالت از صحبت‌کردن و همین‌طور آشنا نبودن با راه‌حل‌های علمی از جمله دلایل این است که بسیاری از ما نمی‌توانیم با اطرافیانمان راجع به این موضوع صحبت کنیم.

ویژگی های مرکز مشاوره روانشناسی خوب

مجوز رسمی و نیروهای متخصص

اولین و مهم‌ترین ویژگی یک مرکز مورد تأیید داشتن مجوز رسمی است. نبود این مجوز به معنای آن است که مشاور شما مورد تأیید سازمان نظام روان‌شناسی نیست. به‌علاوه این حق شماست که راجع به تحصیلات، تخصص و پروانه اشتغال مشاورین مرکز نیز اطلاع داشته باشید. پس اگر به دنبال برطرف‌کردن مشکلات هستید در درجه اول به این نکات توجه داشته باشید.

خدمات متنوع و به‌روز

همان‌طور که گفتیم مشکلاتی که شما می‌توانید برای آن‌ها از یک مشاور کمک بگیرید بسیار متنوع هستند. به همین خاطر مرکز مشاوره‌ای که به آن مراجعه می‌کنید نیز باید بتواند همه این نیازها را پوشش بدهد. در غیر این صورت شما مجبور می‌شوید برای هر مشکل از یک مرکز به مرکز دیگر بروید.

داشتن تجهیزات کافی

این روزها برای بسیاری از مشکلات روحی از دستگاه‌هایی مثل نوروفیدبک یا بیوفیدبک استفاده می‌شود. به‌علاوه استفاده از ابزارهایی مثل انواع تست‌های شخصیتی نیز در مراکز مشاوره روانشناسی اراک بسیار رایج است. به همین خاطر می‌توان گفت یکی از ویژگی‌های یک مرکز مشاوره خوب این است که تمامی این تجهیزات را داشته باشد.

سخن آخر

مشاوره روانشناسی اراک یکی از خدماتی است که همه ما در زندگی به آن نیاز داریم. درست مانند مشکلات جسمی که برای پیشگیری یا درمان آن‌ها از یک متخصص کمک می‌گیریم، روان ما نیز به مراقبت نیاز دارد. به همین خاطر بهتر است که هرکدام از ما هرازگاهی از یک مشاور برای بررسی شرایط روحی‌مان کمک بگیریم. بااین‌حال همان‌طور که گفتیم باید دقت داشته باشید که این مراکز ویژگی‌های یک مرکز مشاوره مورد تأیید را داشته باشند. در غیر این صورت شما با مشکلات بیشتری مواجه خواهید شد.

برای دریافت مشاوره روانشناسی در اراک می توانید از طریق شماره 02191002360 برای مشاوره تلفنی روانشناسی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس بگیرید.

منبع: مشاوره روانشناسی اراک | بهتری روانشناس در اراک



:: برچسب‌ها: مشاوره روانشناسی اراک | بهتری روانشناس در اراک ,
:: بازدید از این مطلب : 249
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : دو شنبه 29 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

تربیت نوجوان حتما باید به دلیل چالش های دوران بلوغ رخ دهد. دوران بلوغ برای اکثریت والدین چالش برانگیز است. فرزندان در سنین نوجوانی از والدین حرف شنوی ندارند، بیش از هر زمانی سرپیچی می‌کنند و در جستجوی استقلال خود هستند. از جمله مشکلات نوجوانان می‌توان به اعتیاد، دوستان ناباب و … اشاره کرد. اگر تربیت نوجوان به شیوه اصولی و براساس علم روانشناسی نباشد باعث آسیب های جدی در آینده او خواهد شد. تربیت نوجوان پایبند به نکات و شخصیت نوجوان است. والدین برای رفتار با فرزندان خود در وهله اول باید دانش خود را بروزرسانی کنند. روز به روز با پیشرفت علم تربیت نوجوانان نیز گسترش می‌یابد.

منبع: تربیت نوجوان | بهترین روش های تربیت نوجوانان

تربیت نوجوان

دوران نوجوانی همراه با مشکلات و مسائل گوناگون است. بلوغ، مسئل مالی، مسائل اجتماعی، مسائل روانی و هویتی از جمله اصلی‌ترین مشکلات دختران و پسران نوجوان می‌باشد. تجربیات و تصمیم گیری ها در این دوره سنی با سرمایه گذاری در بزرگسالی همراه است. و آینده فرزند مشخص می‌شود. برای جلوگیری از اتفاقات ناگوار و تضمین آینده فرزندان باید در تربیت آن‌ها کوشا باشید.

تربیت نوجوان بسیار حائز اهمیت است. زمانی که فرزندتان را به درستی تربیت کرده باشید جان و روح او را از آسیب ها حفظ خواهید کرد. تربیت نوجوان به شیوه صحیح مساوی با تضمین آینده است. در جهت تربیت نوجوانان خود از روانشناسان کمک بگیرید. برخی از روش های تربیتی نادرست موجب بدتر شدن شرایط و آسیب به فرزندتان می‌شود.

روش های تربیت نوجوان

 

نوجوانان برای کسب اطلاعات نیاز به راهنمایی دارند. تربیت نوجوانان باید به شیوه ای صحیح و منطقی انجام شود به طوری که نیازهای نوجوان را نیز در نظر بگیرد. تربیت نوجوان باید هوشمندانه و همه جانبه باشد. از این رو توصیه می‌کنیم در مورد نوجوانان مطالعه بیشتری داشته باشید.

1. دانش خود را افزایش دهید

برای تربیت نوجوان حتما باید والدین اطلاعات و آگاهی خود را بروزرسانی کنند. نوجوانان همیشه اولین افرادی هستند که تکنولوژی ها و برنامه های جدید شبکه اجتماعی را استفاده می‌کنند. راه ارتباطی نوجوانان با زمان های قدیم بسیار متفاوت است و با کمک برنامه ها با همسالان خود ارتباط برقرار می‌کنند.

چه خوب اگر والدین این برنامه ها را نصب کنند و نسبت به ابزاری که نوجوان از آن استفاده می‌کند آگاهی پیدا کنند. برای بررسی فرزندان خود بهتر است به جای کاووش علنی، به صورت مخفیانه دنبال کننده هایی که دارد را چک کنید. اگر با موضوع جدی روبرو شدید حتما از نوجوانتان توضیح بخواهید.

تربیت نوجوان با پیشرفت تکنولوژی تغییر می‌کند.

2. انگیزه نوجوان را زنده کنید

برای تربیت نوجوان باید بر اساس علایق آن پیش بروید. زمانی که نوجوان در کلاس های مختلف شرکت کند به تدریج استعداد و انگیزه خود را می‌یابد. برای شرکت در کلاس های مختلف او را محدود نکنید و در عوض از اشتیاق او برای یادگیری استقبال کنید. اما با کشف استعداد نوجوان دیگر تربیت نوجوان کنسل نمی‌شود.

جهت ایجاد انگیزه در نوجوان مسئولیت هایی به او بسپارید که علاقه دارد. یکی از مهم ترین روش های تربیت نوجوان، ایجاد حس مسئولیت پذیری است. سعی کنید در مسئولیت پذیری زیاد سخت گیر نباشد. تشویق پس از پایان مسئولیت را فراموش نکنید.

3. ارتباط خانوادگی را تقویت کنید

ارتباط خانوادگی نکته بسیار مهم و حائز اهمیتی در تربیت نوجوان است. روابط خانوادگی برای تربیت نوجوان بسیار مفید است. از نوجوان بخواهید که زمانی را برای شما اختصاص دهد. شما نیز برای فرزند خود وقت اختصاص دهید. نوجوانان در این سنین معمولا علاقه شدیدی به در اتاق ماندن دارند. آنها را درک کنید و اجازه دهید تا زمان هایی را در اتاق به تنهایی سپری کنند. روابط خانوادگی به قدری پر اهمیت است که حتی اگر لازم بود گاه نوجوان را برای حضور در جمع اجبار کنید.

4. با دوستان فرزندتان آشنا شوید

شاید باورش آزاردهنده باشد، اما دوست نوجوان بیشتر از والدین روی او تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل برای تربیت نوجوان باید با دوستان او نیز آشنا شوید. برای آشنایی نیاز نیست که او را تحت فشار قرار دهید. بهتر است نوجوانتان را تشویق کنید تا دوستانش را به خانه دعوت کند.

در این بازه زمانی با همسالان نوجوان خود محاوره کنید. نام تک تک دوستان نوجوان خود را حفظ کنید. این نکته را به خاطر داشته باشید که ممکن است به سرعت دوستان نوجوان شما تغییر کنند. نگران نباشید این اتفاق طبیعی است. نوجوان عاقل به دنبال دوستی با فردی است که افکار و عقاید یکسانی با او دارند.

5. استقلال را از فرزند خود نگیرید

نوجوان برای رشد نیاز به استقلال دارد. اما نباید به گونه ای باشد که شما از هیچ برنامه او اطلاعی نداشته باشید. همانطور که نوجوان شما رشد می‌کند، شما نیز در حال رشد و بزرگ تر شدن هستید. باید به فرزند خود استقلال داشتن را بیاموزید. از او بخواهید تمام کارهایش را خودش انجام دهد. بهتر است از کارهای خانه نیز به او بسپارید تا حس کانون خانواده و کمک به یکدیگر را تجربه کند. حتی گاهی جلوی شکست نوجوان را نگیرید. تربیت نوجوان یعنی روبرویی آن با شکست، انگیزه و پیشرفت دوباره.

برای تربیت نوجوان لازم است تا برخی اوقات رها کنید و آن ها را نادیده بگیرید. شاید از دست شما ناراحت شوند اما برای تربیت و فهماندن برخی چیزها لازم است.

6. نظارت غیرمستقیم داشته باشید

در دوران نوجوانی هم افراد به دنبال استقلال هستند. آنها علاقه ای ندارند تا دائما در حال کنترل باشند و برای این موضوع به شدت مقاومت می‌کنند. در حالی که نوجوانان هنوز به مراقبت والدین نیاز دارند. بنابراین برای کنترل و تربیت نوجوان از روش های غیر مستقیم استفاده کنید.

7. محیط آرام و امنی تامین کنید

برای تربیت نوجوان نیاز به محیط آرام و امن است. برای نوجوانان بسیار اهمیت دارد که محیط خانه و خانواده سرشار از آرامش و امنیت است. در این دوران نوجوانان همه وقت خود را صرف دوستان و شیطنت می‌کنند. اما تا کی؟ کل شبانه روز؟

بالاخره یک زمانی از روز همه افراد به آرامش نیاز دارند. نوجوانان نیز به آرامش بسیاری نیاز دارند. اگر محیط خانه امن و آرام باشد فورا به خانواده پناه می‌برند. اما اگر محیط خانه آرامش نداشته باشد، نوجوان به محیط دیگری که آرامش دارد پناه خواهد برد. بنابراین برای تربیت نوجوان وجود خانه آرام و امن بسیار مهم است.

کلام آخر

برای تربیت نوجوان روش های گذشته کاربرد ندارد. با پیشرفت جامعه، نوجوانان نیز پیشرفت می‌کنند. بنابراین تربیت آنها نیز باید پیشرفت کند. برای کاهش تنش های والد فرزندی، آسیب روح و روان، خطرات اجتماعی و … باید از روانشناس کمک بگیرید. البته که تربیت نوجوان کار آسانی نیست و نیاز به راهنمایی متخصص آگاه دارد.

پس مطالعه دائمی و آگاهی درباره شیوه های فرزندپروری توسط والدین و تربیت نوجوان حتما باید افزایش یابد. اما برای استفاده از راهکار های جدید و متناسب سن نوجوان از روانشناس کمک بگیرید. مرکز مشاوره آواژه و به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه تربیت نوجوان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره استرس با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: تربیت نوجوان | بهترین روش های تربیت نوجوانان



:: برچسب‌ها: تربیت نوجوان | بهترین روش های تربیت نوجوانان ,
:: بازدید از این مطلب : 266
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : شنبه 27 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

بی اشتهایی ناشی از افسردگی به صورت پنهانی فرد را تا مدت ها درگیر خود می‌کند. اما شاید بپرسید که افسردگی منجر به بی اشتهایی می‌شود؟ یا بالعکس، بی اشتهایی دلیل افسردگی است؟ اندام‌های بدن بدون تغذیه، می‌توانند تغییراتی در مغز ایجاد کنند که بر خلق و خوی او تأثیر می‌گذارد. از طرفی افسردگی از بیماری هایی است که ارتباط مستقیم با اشتها دارد و اغلب افسردگی و بی اشتهایی به طور همزمان اتفاق می افتند. طبق مطالعات درصد بالایی از افراد مبتلا به افسردگی، بی اشتهایی را نیز تجربه می‌کنند. درک و شناخت هر دو شرایط مهم است تا بتوانید در اسرع وقت به دنبال درمان مناسب باشید. عدم توجه به این مشکل می‌تواند خطرناک و سخت باشد. در این مقاله، نگاهی دقیق‌تر به علائم و درمان این مشکل می‌اندازیم.

منبع: بی اشتهایی ناشی از افسردگی

بی اشتهایی ناشی از افسردگی

افسردگی می‌تواند سطح بالایی از اضطراب و استرس را ایجاد کند که می‌تواند منجر به تغییر در عادات غذایی از جمله از دست دادن علاقه به غذا شود. وقتی فردی افسردگی دارد، ممکن است گاهی اوقات وعده های غذایی خود را حذف کند. حتی پیش می‌آید که یک روز کامل را بدون خوردن چیزی بگذراند. این اتفاق می‌تواند بر سطح انرژی شخص تأثیر منفی بگذارد و باعث کاهش وزن و مشکلات سلامتی شود. حتی افسردگی را بدتر می‌کند. اگرچه بی اشتهایی و افسردگی هر کدام بیماری های متفاوتی هستند، اما یکی از آن‌ها به راحتی می‌تواند دیگری را تحریک کند.

افسردگی چیست و چه علائمی دارد

افسردگی، یکی از موارد ثابت در گفتگوهای پیرامون سلامت روان است. این بیماری یک دوره ای است که در پی آن، فرد خلق و خوی افسرده دارد. به طوری که تقریبا علاقه و لذت برای انجام بسیاری از فعالیت‌هایی که قبلا مشتاق آن بود از دست می‌رود.

نشانه های افسردگی ممکن است گاهی آشکار به نظر برسند. بنابراین اگر یک یا چندین مورد زیر را در یک دوره حداکثر دوهفته ای تجربه کرده‌اید، باید سریعا برای درمان اقدام کنید.

  • کناره گیری و یا منزوی بودن
  • احساس غم، ناامیدی، درماندگی و یا بی ارزش بودن تقریبا هرروز
  • از دست دادن علاقه به انجام فعالیت های لذت بخش قبلی
  • تغییرات در اشتها
  • درگیر شدن با رفتارهای خود آزاری/ گرایش به خودکشی
  • بی خوابی
  • مشکل در بیدارشدن یا بلندشدن از رختخواب و نداشتن انگیزه برای انجام فعالیت های روزانه
  • اختلال در تمرکز/ خستگی ممتد

علائم و نشانه های فیزیکی بی اشتهایی ناشی از افسردگی

افراد مبتلا به بی اشتهایی ناشی از افسردگی ، علائم مشترکی دارند که بی توجهی به آن ها می‌تواند به حفظ یا تشدید این مشکل کمک کند. علائم فیزیکی رایج بی اشتهایی ناشی از افسردگی از جمله: کاهش وزن شدید، شمارش غیر طبیعی خون، خستگی، سرگیجه، غش کردن، تغییر رنگ انگشتان دست، موهای نازک و شکننده، عدم قاعدگی، بی خوابی، پوست مایل به زرد، کم آبی بدن، ضربان قلب نامنظم، پوکی استخوان و فشار خون پایین می‌باشد.

درمان بی اشتهایی مهم تر است یا افسردگی

هیچکدام کم و بیش از یکدیگر متمایز و فوری نیستند و هردو باید به طور همزمان درمان و جدی گرفته شوند. با این حال، یک نکته وجود دارد. اگر تأثیر فیزیکی بی اشتهایی ناشی از افسردگی فردی آنقدر شدید باشد که او را از نظر پزشکی ناپایدار کند، ابتدا باید برای بی اشتهایی در بیمارستان بستری شود. در این زمان، ممکن است برای درمان افسردگی نیز اقدام شود اما تمرکز اصلی بر روی ثبات فیزیکی فرد است.

راه های درمان بی اشتهایی ناشی از افسردگی

بی اشتهایی ناشی از افسردگی ماهیت پیچیده ای دارد. بنابراین معمولا برای درمان این بیماری، از یک پزشک یا درمانگر، و یک متخصص تغذیه به طور همزمان استفاده می شود. برنامه درمانی باتوجه به علائم و شدت بیماری متفاوت است. به طور کلی این برنامه می تواند شامل موارد زیر باشد.

  • درمان شناختی رفتاری
  • رفتار درمانی دیالکتیکی
  • خانواده درمانی
  • گروه درمانی
  • مدیریت دارویی
  • مدیریت و مشاوره تغذیه

در برخی موارد، بستری شدن در بیمارستان ممکن است ضروری باشد.

سخن آخر

افسردگی یک اختلال چالش برانگیز در خلق و خوی است. کسانی که با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند اغلب برای مقابله با آن به رفتارهای مختلفی روی می آورند. (چه از روی عمد و چه ناخودآگاه و غیرعمد).

برخی از این رفتارها ناسازگار هستند، مانند بی اشتهایی و سوء تغذیه. صرف نظر از اینکه کدام یک مشکل سازتر است، باید بدانید که افسردگی و بی اشتهایی ناشی از آن هر دو جدی هستند که در صورت ترکیب شدن و عدم درمان می توانند عواقب ناگواری داشته باشند.

سوالات متداول

آیا افسردگی می تواند باعث بی اشتهایی شود؟

افسردگی می تواند بر اشتهای ما تأثیر بگذارد و رابطه ما با غذا را تغییر دهد. بدین ترتیب می تواند موجب بی اشتهایی یا حتی پرخوری شود.

چه زمانی برای درمان بی اشتهایی ناشی از افسردگی اقدام کنیم؟

اگر علائم افسردگی را تجربه می کنید و این مشکل تأثیر منفی بر اشتها و کیفیت کلی زندگی شما دارد، لازم است که برای درمان فورا اقدام کنید.

منبع: بی اشتهایی ناشی از افسردگی



:: برچسب‌ها: بی اشتهایی ناشی از افسردگی ,
:: بازدید از این مطلب : 254
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : جمعه 26 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مواجهه درمانی یکی از روش‌های قدیمی و البته پرکاربرد در روان‌شناسی است. به‌طورکلی در مواجهه‌درمانی اعتقاد بر این است که اگر بیمار با چیزی که از آن می‌ترسد روبرو بشود ترس وی از بین خواهد رفت. اما این مواجهه می‌بایست با اصول مشخص و زیر نظر یک متخصص اتفاق بیافتد. گاهی اوقات ممکن است بیمار به طور ناگهانی و یک‌دفعه و گاهی اوقات هم به‌صورت پله‌پله با ترس خود مواجه شود. روش درمانی شما هرچه که باشد می‌توانیم بگوییم خوشبختانه مواجهه‌درمانی بر اساس آمار، بهبودی‌های بسیاری را به دنبال داشته است. به همین خاطر از سال‌ها پیش تاکنون یکی از روش‌هایی است که به‌خصوص برای درمان انواع ترس از آن استفاده می‌شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر راجع به این روش در ادامه همراه ما باشید.

منبع: مواجهه درمانی | تکنیک مواجهه چیست

فلسفه مواجهه درمانی چیست

به‌طورکلی ما انسان‌ها به دنبال رسیدن به آرامش و راحتی و فرار از اضطراب و ناخوشی هستیم. اما بعضی وقت‌ها راه‌های اشتباهی را برای رسیدن به این هدف انتخاب می‌کنیم. یکی از این راه‌های اشتباه اجتناب یا فرار است. برای مثال فرض کنید یک نفر از ارتفاع می‌ترسد. او همیشه سعی می‌کند از جاهای بلند دوری کند. زیرا قرارگرفتن در این موقعیت‌ها باعث اضطراب و ناراحتی وی می‌شود. در مقابل هرچقدر که از این شرایط دوری کند احساس آرامش و راحتی بیشتری را تجربه خواهد کرد. علاوه بر این کسانی که از ارتفاع می‌ترسند معمولاً افکار اشتباهی هم راجع به این مسئله دارند. برای مثال بیشتر آنها می‌ترسند که مبادا از بلندی به زمین بیافتند و آسیب ببینند.

ترس از بلندی و اجتناب‌کردن از این موقعیت‌ها شاید در لحظه باعث شود که شما از اضطراب دور باشید؛ اما مشکلاتی را هم برای‌تان به همراه خواهد داشت. برای مثال شما بسیاری از مواقع برای ردنشدن از روی پل‌های عابر پیاده مجبورید راهتان را تا حد زیادی دور کنید. فرض اصلی در مواجهه درمانی این است که وقتی شما با چیزی که از آن می‌ترسید روبه‌رو بشوید متوجه اشتباه بودن فکرها و ترس‌هایتان خواهید شد. در حقیقت در این موقعیت‌ها ما به خودمان می‌گوییم: “خیلی هم ترسناک نبود! “.

ما تا وقتی از روبه‌روشدن با یک مسئله اجتناب می‌کنیم نمی‌فهمیم که آن موضوع به‌اندازه‌ای که فکر می‌کردیم ترسناک نیست. اما زمانی که با آن روبه‌رو می‌شویم متوجه اشتباه بودن افکارمان خواهیم شد. مواجهه درمانی این اصل را با قوانین علمی دیگر ترکیب کرده و از آنها برای درمان بیماری‌های روانی به‌خصوص ترس‌ها استفاده می‌کند.

انواع مواجهه درمانی

مواجهه درمانی روش‌های مختلفی دارد. باتوجه‌به شدت بیماری و شرایطی که در آن قرار دارید ممکن است متخصص از هرکدام این روش‌ها استفاده کند. بااین‌حال آنچه مهم است و باید به آن دقت داشته باشید این است که مواجهه‌درمانی یک روش کاملاً تخصصی است؛ که می‌بایست زیر نظر متخصص انجام بگیرد.

حساسیت‌زدایی تدریجی

همان‌طور که از نام این روش پیداست در حساسیت‌زدایی شما آرام‌آرام با چیزی که از آن می‌ترسید روبه‌رو خواهید شد. برای مثال در ابتدا ممکن است فقط نام موضوع ترستان را بشنوید؛ عکس آن را ببینید و یا خودتان را در آن موقعیت تصور کنید. به‌تدریج و هر زمان که توانستید آرامش خودتان را حفظ کنید وارد مرحله بعدی می‌شوید. این مراحل تا جایی ادامه پیدا می‌کند که شما دیگر هیچ ترسی از هیچ‌کدام از جنبه‌های آن موضوع نداشته باشید.

مواجهه ناگهانی

مواجهه ناگهانی یا غرقه‌سازی درست برخلاف روش قبلی است. در این روش بیمار به طور ناگهانی با آخرین و شدیدترین حالتی که از آن می‌ترسد روبه‌رو خواهد شد. برای مثال کسی که از ارتفاع می‌ترسد در یک محیط مرتفع قرار خواهد گرفت و اجازه فرارکردن از این محیط به او داده نمی‌شود.

استفاده از واقعیت مجازی

گاهی اوقات درمانگران به‌جای استفاده از محرک‌های واقعی از واقعیت مجازی استفاده می‌کنند. در این روش با استفاده از دستگاه‌های واقعیت مجازی بیمار خودش را در شرایط تصور می‌کند. برای مثال کسی که ترس از مار دارد در این روش به‌صورت مجازی در محیطی قرار می‌گیرد که در آن یک یا چند مار حضور دارند. و می‌بایست دستورات متخصص را در آن محیط اجرا کند. این روش علاوه بر راحتی‌هایی که به دنبال داشته بر اساس آمار نیز کاملاً به‌خوبی روش‌های دیگر عمل می‌کند.

مواجه‌شدن با شرایط فیزیولوژیک

گاهی اوقات و به‌خصوص در بیماری‌هایی مثل حمله‌های عصبی (پانیک) آنچه فرد از آن می‌ترسد یک موضوع خارجی نیست. این بیماران از شرایط فیزیولوژیک خودشان مثل بالارفتن ضربان قلب و یا تنگی نفس می‌ترسند. در چنین شرایطی متخصص به بیمار کمک می‌کند که این شرایط را در اتاق درمان ایجاد کرده و با آن روبه‌رو شود. برای مثال یک بیمار پانیک ممکن است چندین بار روی صندلی چرخ بخورد تا حالتی شبیه سرگیجه پیدا کند. سپس به وی کمک می‌شود این شرایط را با حفظ آرامش مدیریت کند.

مواجهه درمانی چطور اتفاق می‌افتد؟

شاید آنچه تا اینجا راجع به مواجهه درمانی گفته‌ایم باعث شود شما احساس کنید این روش بسیار ساده است. اما باید بدانید که مواجهه‌درمانی نیز پیچیدگی‌های خودش را دارد؛ و همان‌طور که گفتیم حتماً می‌بایست زیر نظر متخصص انجام شود. به همین خاطر در ادامه این مطلب راجع به آنچه در جلسه مواجهه اتفاق می‌افتد بیشتر صحبت خواهیم کرد.

آموزش فرایند ماجرا

اولین قدم این است که شما با فلسفه مواجهه درمانی آشنا شوید. همه ما وقتی یک موضوع را کامل می‌پذیریم که بدانیم چه منطق و دلیلی از آن حمایت می‌کند. به همین خاطر درمانگر در اولین جلسه فرایندی که اتفاق افتاده تا شما درگیر ترس از یک موضوع و ادامه‌پیداکردن آن بشوید و همین‌طور دلیل تأثیرگذاری روش‌های درمانی را توضیح خواهد داد.

تمرین‌های آرام‌سازی

قرار نیست شما تنها و بدون هیچ حمایتی با موضوع ترس‌تان روبرو بشوید. اصلی‌ترین کار این است که درمانگر به شما آموزش بدهد، چطور با ترس‌هایتان روبه‌رو شوید و درعین‌حال آرام بمانید. به همین خاطر در این مرحله شما روش‌های آرام‌سازی را یاد می‌گیرید. آرام‌سازی مجموعه‌ای از تمرینات مثل ریلکسیشن هستند که به بیمار کمک می‌کنند چطور وقتی دچار اضطراب می‌شود آرامش خودش را حفظ کند.

مواجهه درمانی

وقتی درمانگر به این نتیجه برسد که شما تمرینات آرام‌سازی را به‌خوبی یاد گرفته‌اید مواجهه شروع می‌شود. در این روش شما می‌بایست هنگام روبه‌روشدن با چیزی که از آن می‌ترسید با کمک تمرینات آرام‌سازی، آرامشتان را حفظ کنید. طبیعتاً وقتی بتوانید به این هدف برسید دیگر خبری از اضطراب و نگرانی نخواهد بود. شما همین حالا می توانید به صورت تلفنی، حضوری و حتی آنلاین از متخصصین برای درمان کمک بگیرید.

چرا باید از مواجهه درمانی استفاده کنیم

از شرایط فعلی خسته شده‌اید

همه ما وقتی به دنبال راه درمان می‌گردیم که از شرایط موجود خسته شده باشیم. پس اگر شما هم در حال خواندن این مطلب هستید احتمالاً به دنبال پیداکردن یک روش مناسب برای روبروشدن با ترس‌هایتان می‌باشید. خبر خوب این است که بر اساس آمارها و تحقیقات انجام شده مواجهه‌درمانی بسیاری از مواقع باعث درمان بدون برگشت بیماری‌ها شده است. به همین خاطر شما می‌توانید با خیال راحت برای رسیدن به هدفتان از این روش استفاده کنید.

تأثیرگذاری بیشتر در مقایسه با داروها

شاید شما از آن دسته افرادی باشید که برای کنترل اضطرابشان از دارو استفاده می‌کنند. پس حتماً متوجه این موضوع شده‌اید که داروها نمی‌توانند تأثیری روی درمان شما داشته باشند. در حقیقت داروهای ضداضطراب تنها باعث کم‌شدن اضطراب تان می‌شوند؛ و البته این موضوع تا زمانی درست است که شما مصرف دارو را ادامه بدهید. به‌محض قطع‌کردن استفاده از داروها علائم اضطراب شما مجدداً باز خواهند گشت.

این درحالیست که مواجهه‌درمانی روشی است که توانایی خود شما را در برخورد با بیماری بالاتر می‌برد. در حقیقت این شما هستید که یاد می‌گیرید چطور ترس‌هایتان و همین‌طور موقعیت را مدیریت کنید. به همین خاطر در هر زمان و مکانی می‌توانید از این روش استفاده کنید.

بالارفتن اعتمادبه‌نفس

همه ما وقتی کاری را یاد می‌گیریم احساس بهتری نسبت به خودمان داریم. به همین خاطر می‌توانیم بگوییم یک فایده دیگر مواجهه‌درمانی این است که اعتمادبه‌نفس بیمار را بالاتر می‌برد. وقتی شما احساس کنید در مقابل شرایط منفعل نیستید و به‌خوبی می‌توانید وضعیت را مدیریت کنید طبیعتاً احساس بهتری نسبت به خودتان خواهید داشت؛ و با آرامش بیشتری وارد محیط‌های مختلف می‌شوید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مواجهه درمانی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

آیا ممکن است یک نفر از مواجهه درمانی نتیجه نگیرد؟

هیچ یک از روش‌های درمانی به‌طورقطع و صددرصد روی همه انسان‌ها جواب نمی‌دهد. اینکه شما چقدر از یک روش سود ببرید به دلایل بسیاری مثل شدت بیماری، مدتی که با آن درگیر بوده‌اید و همین‌طور همکاری شما و درمانگر دارد. بااین‌حال مطالعات نشان می‌دهد که اکثر افراد از مواجهه درمانی سود می‌برند.

منبع: مواجهه درمانی | تکنیک مواجهه چیست



:: برچسب‌ها: مواجهه درمانی | تکنیک مواجهه چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 246
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : چهار شنبه 24 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مشکلات نوجوانان اغلب از سنین 12 تا 18سالگی نمایان می‌شود. علاقه به ارتباط با جنس مخالف، مصرف سیگار، مشکلات تحصیلی و … از جمله مشکلات رایج نوجوانی به شمار می‌آیند. در این بازه سنی نوجوانان باید درک شوند. سرکوب و انزجار نباید رخ دهد. در نتیجه کار والدین سخت است و باید به شیوه‌ای اصولی با نوجوان برخورد کنند. دوره نوجوانی، دوره ای سرشار از فراز و نشیب است. اصولا در این بازه سنی نوجوان از والدین خود دور می‌شود و به جمع دوستان تمایل پیدا می‌کند. اگر از روش‎های جلوگیری جهت مشکلات نوجوان ها آگاه نباشید، فرزندتان با مسائل بزرگ‌تری در بزرگسالی روبرو خواهد شد. منبع: مشکلات نوجوانان | راه درمان مشکلات نوجوان با والدین

مشکلات نوجوانان

دوران نوجوانی را همه ما گذرانده‌ایم. سپری کردن این دوران با مشکلات بزرگی روبرو است. مشکلات نوجوانان در روابط عاطفی، خانوادگی، احساسی و … دسته بندی می‌شود. این دوران سنی برای والدین نیز بسیار پر اهمیت باید باشد. نوجوان در این زمان باید درک شود و مورد قبول خانواده قرار بگیرد.

نوجوانی دوره حساس زندگی است، دوره ای سرشار از نوسانات خلقی، رفتارهای عجیب و تغییرات جسمی. برای رودرویی با این شرایط باید نوجوان خود را درک کنید و نسبت به خلقیات او آگاهی کسب کنید. بازه سنی نوجوانی بر اساس نظر کارشناسان 12 تا 18 سالگی است. دختران در سنین 12 تا 14 سالگی و پسران در سنین 14 تا 15 سالگی با شدت بیشتری با مشکلات روبرو می‌شوند.

مهم ترین مشکلات نوجوانان

مشکلات نوجوانان در دسته های مختلفی طبقه بندی شده است. مشکلات عاطفی، روانی، جسمانی و اجتماعی دسته های اصلی مشکلات نوجوانان است. در این بخش از مقاله مهم ترین مشکلات نوجوان ها را شرح داده ایم.

1. ترس از مسئولیت پذیری

اولین مشکلات نوجوان ها ترس از مسئولیت پذیری است. در این دوران فرزند شما تمایل دارد تا مسئولیت های مختلفی را بر عهده بگیرد. تمام این کارها در جهت اثبات خود به دیگران است. اما والدین با بی اعتمادی هایی که نسبت به فرزندان خود دارند، آنها را نسبت به مسئولیت پذیری ترسو بار می‌آورند. در نتیجه خود را نسب به تمام مسئولیت ها بی عرضه می‌پندارند.

2. مشکلات نوجوانان | احساس منفی به خود و کاهش اعتماد به نفس

یکی از مشکلات نوجوان ها در این دوره از رشد، حس منفی شان نسبت به خود است. در این دوران نوجوان نسبت به ظاهر و اندام خود بسیار حساس تر می‌شود. دائم از صورت و هیکل خود ایراد می‌گیرد و علاقه نسبت به خود را از دست می‌دهد. خود را با مدل های تلویزیونی مقایسه می‌کنند و ظاهرشان را بسیار زشت می‌بینند.

3. مشکلات تحصیلی

اصلی‌ترین مشکلات نوجوان ها در این دوره، مشکلات تحصیلی است. در این دوران با توجه به برخی تحولات جسمی و روانی، طبیعتا نوجوان نسبت به درس و مدرسه حواس پرت می‌شود. و در نتیجه افت تحصیلی اتفاق می‌افتد. حتی ممکن است شاهد بدخلقی ها و رفتارهای آسیب زای نوجوان در این دوران باشید.

4. مشکلات نوجوانان | رابطه با دوستان

در سنین نوجوانی افراد علاقه دارند تا بیشتر اوقاتشان را با همسالان خود سپری کنند. اما والدین معمولا نگران این قرارهای دوستانه هستند. که خطرات زیادی را به دنبال دارد. به همین دلیل دوستان زیاد باعث نگرانی والدین می‌شود.

5. اعتیاد به دخانیت

اعتیاد به دخانیات از مشکلات نوجوانان به شمار می‌رود. سیگار، قلیان و مواد مخدر از چیزهایی هستند که نوجوانان را درگیر خود می‌کند. به همین دلیل این دوره سنی بسیار والدین را نگران خود می‌کند.

6. ارتباط با جنس مخالف

نیازهای عاطفی و بروز این احساسات در دسته مشکلات نوجوان ها قرار می‌گیرد. در این دوران نوجوان نسبت به جنس مخالف خود تمایل ایجاد می‌کند و علاقه دارد که دوست دختر یا دوست پسر بگیرد. در مواردی مشاهده شده که اگر فردی رابطه ای با جنس مخالف نداشته باشد حتی از طرف برخی گروه دوستان طرد می‌شود.

راه حل در جهت رفع مشکلات نوجوانان

باید در جهت تمام مشکلات نوجوانان راه حل هایی را پیاده کنید. در تمامی این راه حل ها باید احساسات منفی را از فرزندان خود دور کنید. در ادامه برخی از پرکاربردترین راه حل های موجود برای مشکلات نوجوان ها را توضیح داده ایم.

1. به افزایش اعتماد به نفس نوجوانان کمک کنید

اولین راه حل برای مشکلات نوجوان ها، کمک به افزایش اعتماد به نفس آنهاست. والدین در این زمینه نقش بسیار بالایی ایفا می‌کنند. از فرزندان خود تمجید و تعریف کنید. از زیبایی ظاهری آنها حرف بزنید و برای کمک به عدم حس منفی رژیم غذایی مناسب به فرزندان بدهید. بهتر است برای زیبایی ظاهری آنها را به متخصص پوست ببرید تا حس بهتری داشته باشند.

2. توانایی های او را تقویت کنید

تقویت توانایی های فرزندان راه حلی برای حل مشکلات نوجوان ها است. به فرزندان خود مسئولیت دهید. به‌آنها اعتماد کنید و یادآوری کنید که توانایی های او مورد اعتماد شما می‌باشد. به قدری این اعتماد باید شکل بگیرد که ترس از شکست نیز نداشته باشد.

3. در حل مسائل مدرسه کوشا باشید

همانطور که گفته شد یکی از مشکلات نوجوان ها، مسائل مدرسه ای است. برای کمک به مشکلات نوجوان در زمینه مدرسه باید انگیزه ای برای پیشرفت نوجوان در نظر بگیرید. فرزندتان را تشویق کنید. و هدفی را برای پیشرفت او معین کنید. برای بهتر شدن شرایط با معلمان او صحبت کنید و بخواهید که شرایط روحی کودکتان را درک کند. از مشاوره تحصیلی نیز می‌توانید در این زمینه کمک بگیرید.

4. برای پیشگیری از اعتیاد نوجوان اقدام کنید

بیشتر افراد از اعتیاد و مشکلات آن با خبر هستند. اما موضوع اصلی اینجا است که برای کسب تجربه و هیجان دست به کارهایی از قبیل مصرف سیگار، قلیان و مواد مخدر می‌زنند. برای جلوگیری از این اتفاق با نوجوانان صحبت کنید. فیلم های آموزشی در اختیار آن‌ها قرار دهید و در جهت بهبود شرایط روابط والد فرزندی را تقویت کنید.

5. حل مشکلات برای ارتباط با جنس مخالف را جدی بگیرید

برای حل مشکلات نوجوان در زمینه ارتباط با جنس مخالف بهتر است فرزندتان را از عواقب این دوستی ها مطلع کنید. مثلا به آنها بگویید که این شرایط باعث بیماری های مقاربتی، حاملگی ناخواسته و … می‌شود. برای جلوگیری از این شیوه بهتر است روابط والد فرزندی را تقویت کنید تا با نوجوانتان صمیمی بشوید. رابطه صمیمی والد و فرزند باعث جلوگیری از آسیب ها می‌شود.

6. از روانشناس کمک بگیرید

گذر از دوره نوجوانی نیاز به آموزش دارد. دوران نوجوانی در نهایت به بزرگسالی ختم می‌شود. زمانی که والدین از شیوه های رفتاری با نوجوانان آگاه نباشند، نمی‌توانند ارتباط خوبی با فرزند خود داشته باشند. برای جلوگیری از بروز مشکلات از روانشناس کمک بگیرید تا روش های اصولی رفتار با مشکلات نوجوان را آموزش ببینید.

کلام آخر

مشکلات نوجوان خانواده را نیز با چالش هایی روبرو می‌کند. اما تا زمانی که دوران نوجوانی را به خوبی سپری نکنید، در بزرگسالی زندگی آرامی نخواهید داشت. برای پیشگیری مشکلات جدی نوجوانان بهتر است با روانشناس مشورت کنید. روانشناسان در زمینه نوجوانی کمک شایانی را به والدین خواهند کرد. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری در زمینه نوجوانی به مراجعان مشاوره می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مشکلات نوجوانان می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: مشکلات نوجوانان | راه درمان مشکلات نوجوان با والدین



:: برچسب‌ها: مشکلات نوجوانان | راه درمان مشکلات نوجوان با والدین ,
:: بازدید از این مطلب : 232
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 اسفند 1401 | نظرات ()