نوشته شده توسط : newmiiind

مشاوره انتخاب رشته کنکور قبل و بعد از آمدن نتایج ضروری است. طبق برنامه هرساله در مقاطع تحصیلی مختلف و رشته های گوناگون، آزمونی برگزار می‌شود. پس از اعلام نتایج اولیه آزمون، تاریخ انتخاب رشته در دانشگاه های سراسری، آزاد، پیام نور و … اعلام می‌شود. مشاوره انتخاب رشته از مهم ترین مراحل هر آزمون می‌باشد. و البته که تاثیر بسیار زیادی در آینده تحصیلی، رشته مورد علاقه و تحصیل در دانشگاه های معتبر دارد. انتخاب رشته مراحل خاص خود را دارد. و نباید با کوچک‌ترین خطا روبرو شود. پس با دریافت خدمات مشاوره انتخاب رشته احتمال خطا را به صفر برسانید.

منبع: مشاوره برای انتخاب رشته | روش درست انتخاب رشته چیست؟

مشاوره انتخاب رشته

انتخاب رشته به صورت اینترنتی و از طریق سایت سازمان سنجش انجام می‌شود. برای انجام انتخاب رشته موفق باید شیوه ها و مراحل صحیح انتخاب رشته را یاد بگیرید. در مرحله اول باید دفترچه راهنمای انتخاب رشته ورودی مد نظر را مطالعه کنید. دفترچه های انتخاب رشته سراسری، آزاد و پیام نور با یکدیگر متفاوت هستند به همین دلیل مطالعه هر دانشگاه باید از طریق دفترچه آموزش دیده شود.

برای دسترسی به دفترچه باید در زمان مقرر به سایت سازمان سنجش مراجعه کنید. در واقع انتخاب رشته آینده شما را مشخص می‌کند. کوچکترین خطا شما را از دانشگاه و رشته مورد نظر دور می‌کند. پس بهترین کار دریافت خدمات مشاوره انتخاب رشته است.

راهنمایی و مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری

برای انتخاب رشته تمامی داوطلبان (داوطلبان دانشگاه آزاد، سراسری و پیام نور) در یک لیست مجاز به حداکثر 150 رشته هستند. اگر در رشته های انتخابی شما شرایط قبولی در رشته های دیگر وجود داشت، اولین رشته به عنوان رشته قبولی از سمت سازمان سنجش انتخاب می‌شود. به همین دلیل ترتیب انتخاب رشته بر اساس علایق شما مهم است. در انتخاب رشته به نکات مهم زیر توجه کنید. در جلسه مشاوره انتخاب رشته همه نکات زیر توسط کارشناس بازگو خواهد شد.

 قبل از انتخاب دوره های مختلف (پردیس خودگردان، پیام نور، غیر انتفاعی، نوبت دوم و …) از شرایط و شیوه های شهریه اطلاعات کسب کنید.

 رشته‌های مورد علاقه تان را از دفترچه راهنمای بخش ظرفیت ها، انتخاب رشته، گروه آزمایشی در سایت سازمان سنجش انتخاب کنید.

برای پیشگیری از خطا، قبل از ورود به سامانه اصلی انتخاب رشته، رشته های مورد نظرتان را با کد رشته و بر اساس تربیت علاقه مندی در چک نویس وارد کنید.

 بعد از نهایی شدن رشته های مورد نظر، در سامانه اصلی انتخاب رشته وارد کنید.

 در لیست انتخاب رشته اولویت های مورد نظر فقط نشان از علاقه مندی شما است. در واقع تاثیری در قبولی شما ندارد.

 اولین رشته مورد علاقه نشان از بیشترین سطح علاقه مندی است. و آخرین رشته انتخابی نشان از کمترین سطح علاقه مندی شماست.

 در انتخاب رشته دقت بالایی به خرج دهید. بعد از پایان زمان ویرایش و انتخاب رشته نهایی، فرصتی برای جابجایی و تغییر رشته نخواهید داشت.

مراحل انتخاب رشته کنکور

 مرحله اول انتخاب رشته وارد شدن به سایت سازمان سنجش است. برای انتخاب رشته باید در وهله اول وارد سایت سازمان سنجش بشوید. پس از وارد شدن، بر لینک انتخاب رشته و دفترچه کلیک کنید.

 در مرحله چهارم، لیستی برای داوطلبان به نمایش در می‌آید. در این لیست باید نسبت به درج معدل دیپلم و سوابق تحصیلی اقدام کنید. پس از تکمیل شدن بر دکمه تایید کلیک کنید.

با دریافت خدمات مشاوره انتخاب رشته تمامی مراحل ذکر شده به راحتی طی می‌ش.

نکات مهم در مشاوره انتخاب رشته کنکور

 اگر در مجموعه رشته های انتخابی شرایط قبولی داشته باشید اولین رشته توسط سازمان سنجش انتخاب می‌شود. بنابراین اولویت های خود را با دقت انتخاب کنید.

 اگر در گروه های آزمایشی مختلفی شرکت کرده اید. یا در دوره های مختلف مانند روزانه، شبانه و … شرکت کرده اید. همه انتخاب های خود را با اولویت بندی داخل فرم انتخاب رشته که 150 انتخاب دارد وارد کنید.

 پس از اعلام نتایج انتخاب رشته امکان تغییر در رشته ها و دانشگاه ها نمی‌باشد.

 در محدوده انتخابی رشته ها، تا 8 بار می‌توانید رشته های منتخب خود را ویرایش کنید.

هنگام انتخاب رشته به رشته های با شرایط خاص، آزمون ورودی یا آزمون عملی دقت کنید. شماره پرونده و رسیدی که داخل نمایشگر در قسمت بالای صفحه قرار دارد یادداشت کنید.

صفحه رسید را چاپ کنید و تا اعلام نتایج نگهداری کنید.

 پس از تایید انتخاب رشته، سازمان سنجش زمان هایی برای ویرایش انتخاب رشته اعلام می‌کند.

زمان انتخاب رشته کنکور

بر اساس مشاهدات و تجربیات به دست آمده، معمولا در یک بازه 1 تا 2 ماهه پس از کنکور سراسری، نتایج اعلام می‌شود. 2 الی 3 روز بعد از اعلام نتایج، دفترچه انتخاب رشته داخل سایت سنجش بارگذاری می‌شود. دفترچه ها برای زیر گروه های آزمایشی مانند تجربی، ریاضی، انسانی، هنر و زبان است.

نتایج اولیه آزمون سراسری

زمان اعلام نتیجه اولیه آزمون سراسری، کارنامه ای از سوی سازمان سنجش منتشر می‌شود که بخش های مختلفی دارد. این بخش ها شامل مشخصات متقاضی، اطلاعات گروه آزمایشی کنکور، مجاز و غیرمجاز بودن نسبت به دوره های روزانه و غیر روزانه، وضعیت رتبه، کد دسترسی، نمره کل و … دسترسی پیدا می‌کنید. داوطلبانی که با نتایج کارنامه اولیه مجاز به انتخاب رشته در دوره روزانه شده باشند، در زمان مقرر می‌توانند اقدام به انتخاب رشته کنند.

تاثیر سهمیه ها در انتخاب رشته کنکور

سهمیه های کنکور شامل سهمیه رزمندگان، سهمیه مناطق، سهمیه ایثارگران و جانبازان، سهمیه بهیاران، سهمیه آموزگاران، خانواده شهیدان و … است. از میان این سهمیه ها، سهمیه مناطق برای تمامی داوطلبان در نظر گرفته می‌شود. و داوطلبانی که سهمیه دیگری جدا از سهمیه مناطق دارند، سهمیه ای جدا برایشان درنظر گرفته می‌شود. داوطلبانی که دارای دو سهمیه هستند، در کارنامه اولیه یک رتبه در سهمیه غیر مناطق و دیگری در سهمیه مناطق قرار می‌گیرد.

اما در نتایج نهایی سهمیه ای مورد قبول واقع می‌شود که شانس داوطلب را برای قبولی بیشتر کند. بنا بر توضیحات متوجه شدید که تنها یکی از سهمیه ها برای داوطلب در نظر گرفته می‌شود. شایان ذکر است که اکثر داوطلبان سهمیه مناطق را می‌گیرند. اما این سهمیه ها بر اساس منطقه 1، منطقه 2 و یا منطقه 3 دسته بندی می‌شوند.

 تاثیر سهمیه بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور

سهمیه بومی در انتخاب رشته کنکور به منظور این است که در برخی از رشته محل ها اولویت با فردی است که در آن ناحیه قرار دارد. در مشاوره انتخاب رشته سهمیه بومی در تمامی رشته های تجربی، ریاضی، زبان، هنر، انسانی و دانشگاه فرهنگیان در نظر گرفته می‌شود. برخی از رشته ها سهمیه بومی گزینی استانی، ناحیه ای، قطبی و کشوری دارند. اما همیشه سهمیه بومی گزینی شانس قبولی بیشتری نسبت به مابقی سهمیه ها دارد.

 ملاک ها در تعیین استان بومی

  • زمانی که محل اخذ مدرک تحصیلی 3 سال آخر دوره متوسطه برای داوطلبان نظام جدید و محل مدرک پیش دانشگاهی، و 2 سال آخر دبیرستان برای داوطلبان نظام قدیم در استان است.
  • اگر محل اخذ مدرک تحصیلی 3 سال آخر داوطلبی در استان نباشد، محل تولد فرد به عنوان استان بومی در نظر گرفته می‌شود.
  • داوطلبانی که 3 سال آخر را در خارج از ایران گذرانده باشند. محل تولد به عنوان محل بومی در نظر گرفته می‌شود.
  • داوطلبانی که متولد خارج از کشور هستند و 3 سال آخر را نیز در خارج از ایران گذرانده اند، داوطلب بومی تهران به شمار می‌آیند.

در مشاوره انتخاب رشته کارشناسی چه عواملی در نظر گرفته می شود؟

اولین کار در مشاوره انتخاب رشته ، بررسی موارد تاثیرگذار در زندگی فرد و کمک به شناسایی اولویت ها است. اولویت ها شامل موارد زیر است.

 بازار کار

 علاقه

شهر محل تحصیل

 

 

فرهنگ مردم شهر محل تحصیل

 نیاز های اساسی کشور و رفع مشکلات

نتایج بررسی عوامل موثر در مشاوره انتخاب رشته دانشگاه

پس از اینکه در مشاوره انتخاب رشته چیدمان اولویت ها انجام شد، این انتظار می‌رود که داوطلب به برخی از سوالات پاسخ دهد. در ادامه سوالاتی وجود دارد که باید برای هر کدام از آن‌ها پاسخی در نظر بگیرید.

کدام رشته برای شما در اولویت قرار دارد؟

 آیا برای خواندن این رشته هر دانشگاهی را قبول می‌کنید؟

 اولویت رشته های انتخابی شما چیست؟

چه انتخاب های به خود می‌دهید؟

دلیل چیدمانتان چیست؟

 نظر خانواده برای شما اهمیت دارد؟

 

 

ارزیابی کیفیت مشاوره انتخاب رشته

برای یک انتخاب رشته خوب باید برخی نکات را مدنظر قرار دهید. در این بخش از مقاله روش های انتخاب رشته درست را توضیح داده‌ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه انتخاب رشته کنکور کلیک کنید.

شناخت رشته های دانشگاهی و آینده تحصیلی و شغلی

برای انتخاب رشته کنکور در وهله اول باید اطلاعات کافی در رابطه با رشته ها کسب کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از رسانه ها، اطرافیان، مشاورین تحصیلی و … کمک بگیرید. با جمع آوری اطلاعات به شناخت رشته های دانشگاهی و آینده تحصیلی، شغلی خود بهتر می‌رسید.

 بررسی شهر محل تحصیل در مشاوره انتخاب رشته

اگر تصمیم دارید تا انتخاب رشته در شهرهای دیگر را نیز اولویت قرار دهید، باید برخی از موضوعات را برای خود روشن کنید. آیا آشنایی در محل تحصیل دارید؟ آیا‌توانایی زندگی در شهرهای به دور از خانواده را دارید؟ آیا خانواده در جریان تصمیم شما هستند؟ نظر خانواده شما چیست؟ کلان شهر ها را انتخاب می‌کنید یا شهرهای کوچک؟

تمام کسانی که در کلان شهرها یا تهران زندگی می‌کنند، اولویت را شهر خود قرار می‌دهند. اما اگر تصمیم به انتخاب رشته در شهرهای دیگر دارید، حتما با خانواده مشورت کنید. زندگی به تنهایی در شهر های دیگر کار آسانی نیست. برای کسب تجربه از دانشجویان مختلف اطلاعات بگیرید. ویا در هنگام مشاوره انتخاب رشته از کارشناس خود شرایط را جویا بشوید.

 حداقل رتبه قابل قبول برای رشته مورد نظر

برای انتخاب رشته حداقل رتبه قبولی شما چیست؟ آخرین رشته های قبولی را به پشت کنکور ماندن ترجیح می‌دهید؟ اگر در رشته مورد علاقه تان پذیرش نشدید، بازهم کنکور می‌دهید؟ یا تصمیم دارید هر انتخابی صورت گرفت را بپذیرید؟ برای پاسخ به این سوال به تنهایی تفکر کنید. زمانی که حداقل رتبه یا کف قبولی را برای خود مشخص کنید، یعنی انتظاراتتان برای رسیدن به آرزو ها را پایین می‌آورید.

نمونه انتخاب رشته کنکور

انتخاب رشته الگو ها و ریتم های مختلفی دارد. مشاور انتخاب رشته باید الگوهای انتخاب رشته را از حفظ باشد. با تسلط مشاور به این روش ها بهترین انتخاب ها برای شما انجام می‌شود. در این بخش از مقاله 3 نمونه و الگو در انتخاب رشته را توضیح داده ایم.

 نمونه اول

در نمونه اول انتخاب رشته، دانشجو قصد انتخاب رشته معماری و صنایع دارد. در این الگو، رشته معماری و صنایع را تک به تک در دانشگاه های مختلف یادداشت می‌کند. در‌این روش یا از اختلاف این دو رشته آگاه نیست و یا اعتبار دانشگاه برای او از اهمیت بالایی برخوردار نیست. در این نمونه انتخاب رشته مثال زیر را زده ایم.

 مکانیکی دانشگاه 1، تهران

 صنایع دانشگاه 1، تهران

مکانیکی دانشگاه 2، تهران

صنایع دانشگاه 2، تهران

 

 

 نمونه دوم

در روش نمونه دوم، اولویت فرد معماری است. بنابراین رشته معماری در دانشگاه های تهران را پشت هم انتخاب می‌کند. سپس رشته صنایع را در دانشگاه های تهران یادداشت می‌کند. به مثال زیر توجه کنید.

 معماری دانشگاه 1، تهران

 معماری دانشگاه 2، تهران

معماری دانشگاه 3، تهران

صنایع دانشگاه 3، تهران

 نمونه سوم

در سومین نمونه انتخاب رشته، دانشجو رشته مورد علاقه خود را بر اساس شهر ها اولویت بندی می‌کند. به مثال زیر توجه کنید.

 معماری دانشگاه 1، تهران

 معماری دانشگاه 2، تهران

معماری شهر اصفهان

 معماری شهر شیراز تبریز

پس از انتخاب چینش رشته و شهر مورد نظر، حال نوبت کسب اطلاعات از شرایط و ضوابط است. در ادامه در این خصوص صحبت کرده ایم.

  • از تفاوت رشته های متمرکز و نیمه متمرکز آگاه شوید
  • اطلاع از میزان تاثییر معدل دیپلم بر قبولی
  • تفاوت دوره های تحصیلی مانند شبانه، روزانه، پیام نور و …
  • اطلاع از نحوه گزینش بومی و پذیرش داوطلبان در سال های قبل

بررسی بندهای مهم کارنامه کنکور برای انتخاب رشته

برای انتخاب رشته صحیح باید به بررسی بندهای مهم کارنامه بپردازید. در این بخش از مقاله راجب بندهای مهم کارنامه کنکور برای انتخاب رشته توضیح داده ایم.

 بند مربوط به سهمیه

یکی از بندهای مهم کارنامه انتخاب رشته، بند سهمیه است. در بند سوم کارنامه سهمیه نهایی گزارش می‌شود. گزارش سهمیه بر اساس اطلاعاتی است که شما هنگام ثبت نام انجام داده اید. داوطلبان هر سهمیه در ظرفیت های مخصوص خود رقابت می‌کنند. اما بخش های سهمیه آزاد، رقابت بین همه داوطلبان است. همه داوطلب ها بدون نیاز به سهمیه در این ظرفیت ها به رقابت می‌پردازند.

در بند 5 کارنامه، استان، ناحیه و قطب بومی مشخص می‌شود. در صورت انتخاب رشته در دانشگاه های منطقه بومی، احتمال قبولی افزایش می‌یابد. در‌انتخاب رشته های محل بومی و غیر بومی احتمال قبولی شما در سهمیه بومی بیشتر است.

 بند مربوط به ثبت نام دانشگاه پیام نور، دانشگاه فرهنگیان و غیر انتفاعی

زمانی که هنگام ثبت نام علاقه مندی خود را در زمینه شرکت در دانشگاه های پیام نور، غیر انتفاعی و فرهنگیان اعلام نکرده اید. در زمان انتخاب رشته می‌توانید با پرداخت هزینه هر دانشگاه کارت ورود تهیه کنید. برای خرید باید به بخش خرید کارت اعتباری در سایت مراجعه کنید.

با انتخاب دانشگاه مورد نظر، هزینه کارت نمایان می‌شود. با خرید کارت اعتباری، کد رهگیری خریداری شده را وارد می‌کنید و به انتخاب رشته می‌پردازیم. برای انتخاب رشته در دانشگاه فرهنگیان اگر مجاز به انتخاب رشته شده باشید، با خرید کارت اعتباری می‌توانید در انتخاب رشته دانشگاه فرهنگیان شرکت کنید.

رشته های بر اساس سوابق تحصیلی

برای انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی باید به سایت سنجش مراجعه کنید. یا به سایت دانشگاه آزاد مراجعه کنید. در این روش باید به صورت مجزا ثبت نام صورت بگیرد و انتخاب رشته انجام شود. سایت سنجش تاریخ انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی را اعلام می‌کند. برای تایید سوابق تحصیلی به وبگاه آموزش و پرورش مراجعه کنید.

بند وضعیت رتبه و نمره کل

مهم ترین و البته اصلی ترین بند انتخاب رشته، بند وضعیت رتبه و نمره کل است. در این بند وضعیت رتبه در منطقه، رتبه کشوری بدون سهمیه، نمره کلی و سهمیه را مشاهده کنید. افرادی که در گروه های آزمایشی مختلفی شرکت کرده اند برای هر گروه جدولی جداگانه دارند. اصلی ترین قسمت انتخاب رشته توجه به ردیف سوم جدول است. یعنی رتبه در سهمیه و زیر گروه های مقابل.

هر داوطلبی به تعداد زیر گروه های خود رتبه دارد. برای انتخاب رشته باید بدانید که کدام رشته در کدام زیر گروه قرار دارد. و وضعیت در زیر گروه به چه صورتی است. احتمال قبولی در زیر گروهی که رتبه بهتری دارد بیشتر است.

بند کد دسترسی برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد

زمانی که دانشگاه آزاد تاریخ انتخاب رشته را اعلام کرد. با وارد کردن کد دسترسی و مراجعه به سایت سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد، برای انتخاب رشته اقدام کنید.

گام های مهم و اصلی در انتخاب رشته کنکور سراسری

 گام اول

اولین گام اصلی، انتخاب و اولویت بندی مقاطح تحصیلی و رشته ها است. معمولا برای بررسی رشته ها از آزمون خودشناسی کمک می‌گیرند. در این آزمون به طور طبیعی نهایت به 10رشته دانشگاهی علاقه دارید. در‌وهله دوم پس از علاقه مندی باید آنها را در اولویت قرار دهید. در این مرحله به شانس قبولی، سهمیه، دانشگاه مورد نظر و بندهای دفترچه توجهی نکنید. فرم رشته های انتخابی باید رشته های ایده آل و حداقل های قابل قبول باشد.

 گام دوم

در گام دوم اقدام به اولویت بندی دروه ها می‌کنیم. دوره های روزانه، شبانه و … مد نظر است. با توجه به قبولی هر یک از دوره ها، بر اساس علاقه و شرایط اولویت بندی را آغاز کنید.

 گام سوم

در گام سوم انتخاب رشته، برای اولویت بندی و انتخاب محل تحصیل اقدام کنید. منظور شهر و محل دانشگاه است. در این قسمت باید شهر های انتخابی خود را اولویت بندی کنید. برای انتخاب شهر ها با خانواده مشورت کنید و از نظر آنها استفاده کنید.

 گام چهارم

در گام چهارم به بررسی رشته و محل قبولی می‌پردازیم. برای تشخیص شانس قبولی در رشته های مورد نظر، به کارنامه قبول شدگان و رتبه آخرین فرد در هر رشته مراجعه کنید. کد رشته محل های انتخابی معمولا به 3 دسته تقسیم می‌شود. که در ادامه شرح داده ایم.

  1. رشته هایی که رتبه قبولی آنها نزدیک یا در حد رتبه کنکور است را بررسی کنید. به این منظور که شانس قبولی در آنها بیشتر است.
  2. رشته هایی که رتبه لازم آنها برای قبولی بیشتر از رتبه شماست. و البته شانس قبولی ضعیف می‌باشد. در این روش به عنوان ایده آل رشته های خود را انتخاب کنید. رشته ها نباید بیشتر از 25 درصد از کل اولویت های شما باشد.
  3. رشته هایی که رتبه آن کمتر از رتبه شما می‌باشد. در واقع شانس قبولی شما صد در صد است.

 گام پنجم

گام آخر یا گام پنجم، چینش ویرایش های نهایی انتخاب رشته است. در این مرحله لیست جمع آوری شده از گام های بالا را بر اساس شرایط خود مرتب و اولویت بندی کنید. به طور کل در تعیین اولویت اول رشته های قبولی کم، رشته های قبولی متوسط و رشته های قبولی بالا را بنویسید.

تضمین قبولی همراه با مشاوره انتخاب رشته ذهن نو

مرکز مشاوره ذهن نو برای انتخاب رشته داوطلبان نهایت تلاش و سعی خود را خرج می‌کند. مشاوره انتخاب رشته بر اساس توانایی ها، علایق و شرایط زندگی برای شما برنامه ریزی انجام می‌دهد. با کمک مشاورین با درصد صفر با خطا مواجه می‌شوید. جهت انتخاب رشته، از مشاورین ذهن نو کمک بگیرید تا با بهترین رشته در بهترین دانشگاه پذیرش شوید.

کلام آخر

تحصیل در دانشگاه به تنهایی راه موفقیت نیست. یادگیری مهارت ها، علایق، تحصیلات عالی همه در پیشرفت زندگی بسیار مهم است. با انتخاب رشته اشتباه جلوی پیشرفت خود را می‌گیرید. اما انتخاب رشته ای درست و مناسب علایق شما که باعث ایجاد انگیزه می‌شود. در نهایت همراه با پیشرفت خواهد بود. برای انتخاب رشته خوب نیاز به روانشناس دارید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت حضوری، آنلاین و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مشاوره انتخاب رشته می توانید از طریق شماره تلفن 02191002360 با متخصصان کودک در مرکز مشاوره روانشناسی صحبت کنید.

منبع: مشاوره برای انتخاب رشته | روش درست انتخاب رشته چیست؟



:: برچسب‌ها: مشاوره برای انتخاب رشته | روش درست انتخاب رشته چیست؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 250
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مشاوره انتخاب رشته کنکور قبل و بعد از آمدن نتایج ضروری است. طبق برنامه هرساله در مقاطع تحصیلی مختلف و رشته های گوناگون، آزمونی برگزار می‌شود. پس از اعلام نتایج اولیه آزمون، تاریخ انتخاب رشته در دانشگاه های سراسری، آزاد، پیام نور و … اعلام می‌شود. مشاوره انتخاب رشته از مهم ترین مراحل هر آزمون می‌باشد. و البته که تاثیر بسیار زیادی در آینده تحصیلی، رشته مورد علاقه و تحصیل در دانشگاه های معتبر دارد. انتخاب رشته مراحل خاص خود را دارد. و نباید با کوچک‌ترین خطا روبرو شود. پس با دریافت خدمات مشاوره انتخاب رشته احتمال خطا را به صفر برسانید.

منبع: مشاوره برای انتخاب رشته | روش درست انتخاب رشته چیست؟

مشاوره انتخاب رشته

انتخاب رشته به صورت اینترنتی و از طریق سایت سازمان سنجش انجام می‌شود. برای انجام انتخاب رشته موفق باید شیوه ها و مراحل صحیح انتخاب رشته را یاد بگیرید. در مرحله اول باید دفترچه راهنمای انتخاب رشته ورودی مد نظر را مطالعه کنید. دفترچه های انتخاب رشته سراسری، آزاد و پیام نور با یکدیگر متفاوت هستند به همین دلیل مطالعه هر دانشگاه باید از طریق دفترچه آموزش دیده شود.

برای دسترسی به دفترچه باید در زمان مقرر به سایت سازمان سنجش مراجعه کنید. در واقع انتخاب رشته آینده شما را مشخص می‌کند. کوچکترین خطا شما را از دانشگاه و رشته مورد نظر دور می‌کند. پس بهترین کار دریافت خدمات مشاوره انتخاب رشته است.

راهنمایی و مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری

برای انتخاب رشته تمامی داوطلبان (داوطلبان دانشگاه آزاد، سراسری و پیام نور) در یک لیست مجاز به حداکثر 150 رشته هستند. اگر در رشته های انتخابی شما شرایط قبولی در رشته های دیگر وجود داشت، اولین رشته به عنوان رشته قبولی از سمت سازمان سنجش انتخاب می‌شود. به همین دلیل ترتیب انتخاب رشته بر اساس علایق شما مهم است. در انتخاب رشته به نکات مهم زیر توجه کنید. در جلسه مشاوره انتخاب رشته همه نکات زیر توسط کارشناس بازگو خواهد شد.

 قبل از انتخاب دوره های مختلف (پردیس خودگردان، پیام نور، غیر انتفاعی، نوبت دوم و …) از شرایط و شیوه های شهریه اطلاعات کسب کنید.

 رشته‌های مورد علاقه تان را از دفترچه راهنمای بخش ظرفیت ها، انتخاب رشته، گروه آزمایشی در سایت سازمان سنجش انتخاب کنید.

برای پیشگیری از خطا، قبل از ورود به سامانه اصلی انتخاب رشته، رشته های مورد نظرتان را با کد رشته و بر اساس تربیت علاقه مندی در چک نویس وارد کنید.

 بعد از نهایی شدن رشته های مورد نظر، در سامانه اصلی انتخاب رشته وارد کنید.

 در لیست انتخاب رشته اولویت های مورد نظر فقط نشان از علاقه مندی شما است. در واقع تاثیری در قبولی شما ندارد.

 اولین رشته مورد علاقه نشان از بیشترین سطح علاقه مندی است. و آخرین رشته انتخابی نشان از کمترین سطح علاقه مندی شماست.

 در انتخاب رشته دقت بالایی به خرج دهید. بعد از پایان زمان ویرایش و انتخاب رشته نهایی، فرصتی برای جابجایی و تغییر رشته نخواهید داشت.

مراحل انتخاب رشته کنکور

 

 

 

 

با دریافت خدمات مشاوره انتخاب رشته تمامی مراحل ذکر شده به راحتی طی می‌ش.ئ/

 

 اگر در مجموعه رشته های انتخابی شرایط قبولی داشته باشید اولین رشته توسط سازمان سنجش انتخاب می‌شود. بنابراین اولویت های خود را با دقت انتخاب کنید.

 اگر در گروه های آزمایشی مختلفی شرکت کرده اید. یا در دوره های مختلف مانند روزانه، شبانه و … شرکت کرده اید. همه انتخاب های خود را با اولویت بندی داخل فرم انتخاب رشته که 150 انتخاب دارد وارد کنید.

 پس از اعلام نتایج انتخاب رشته امکان تغییر در رشته ها و دانشگاه ها نمی‌باشد.

 

 

 

صفحه رسید را چاپ کنید و تا اعلام نتایج نگهداری کنید.

 پس از تایید انتخاب رشته، سازمان سنجش زمان هایی برای ویرایش انتخاب رشته اعلام می‌کند.

زمان انتخاب رشته کنکور

بر اساس مشاهدات و تجربیات به دست آمده، معمولا در یک بازه 1 تا 2 ماهه پس از کنکور سراسری، نتایج اعلام می‌شود. 2 الی 3 روز بعد از اعلام نتایج، دفترچه انتخاب رشته داخل سایت سنجش بارگذاری می‌شود. دفترچه ها برای زیر گروه های آزمایشی مانند تجربی، ریاضی، انسانی، هنر و زبان است.

نتایج اولیه آزمون سراسری

زمان اعلام نتیجه اولیه آزمون سراسری، کارنامه ای از سوی سازمان سنجش منتشر می‌شود که بخش های مختلفی دارد. این بخش ها شامل مشخصات متقاضی، اطلاعات گروه آزمایشی کنکور، مجاز و غیرمجاز بودن نسبت به دوره های روزانه و غیر روزانه، وضعیت رتبه، کد دسترسی، نمره کل و … دسترسی پیدا می‌کنید. داوطلبانی که با نتایج کارنامه اولیه مجاز به انتخاب رشته در دوره روزانه شده باشند، در زمان مقرر می‌توانند اقدام به انتخاب رشته کنند.

تاثیر سهمیه ها در انتخاب رشته کنکور

سهمیه های کنکور شامل سهمیه رزمندگان، سهمیه مناطق، سهمیه ایثارگران و جانبازان، سهمیه بهیاران، سهمیه آموزگاران، خانواده شهیدان و … است. از میان این سهمیه ها، سهمیه مناطق برای تمامی داوطلبان در نظر گرفته می‌شود. و داوطلبانی که سهمیه دیگری جدا از سهمیه مناطق دارند، سهمیه ای جدا برایشان درنظر گرفته می‌شود. داوطلبانی که دارای دو سهمیه هستند، در کارنامه اولیه یک رتبه در سهمیه غیر مناطق و دیگری در سهمیه مناطق قرار می‌گیرد.

اما در نتایج نهایی سهمیه ای مورد قبول واقع می‌شود که شانس داوطلب را برای قبولی بیشتر کند. بنا بر توضیحات متوجه شدید که تنها یکی از سهمیه ها برای داوطلب در نظر گرفته می‌شود. شایان ذکر است که اکثر داوطلبان سهمیه مناطق را می‌گیرند. اما این سهمیه ها بر اساس منطقه 1، منطقه 2 و یا منطقه 3 دسته بندی می‌شوند.

 تاثیر سهمیه بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور

سهمیه بومی در انتخاب رشته کنکور به منظور این است که در برخی از رشته محل ها اولویت با فردی است که در آن ناحیه قرار دارد. در مشاوره انتخاب رشته سهمیه بومی در تمامی رشته های تجربی، ریاضی، زبان، هنر، انسانی و دانشگاه فرهنگیان در نظر گرفته می‌شود. برخی از رشته ها سهمیه بومی گزینی استانی، ناحیه ای، قطبی و کشوری دارند. اما همیشه سهمیه بومی گزینی شانس قبولی بیشتری نسبت به مابقی سهمیه ها دارد.

 ملاک ها در تعیین استان بومی

  • زمانی که محل اخذ مدرک تحصیلی 3 سال آخر دوره متوسطه برای داوطلبان نظام جدید و محل مدرک پیش دانشگاهی، و 2 سال آخر دبیرستان برای داوطلبان نظام قدیم در استان است.
  • اگر محل اخذ مدرک تحصیلی 3 سال آخر داوطلبی در استان نباشد، محل تولد فرد به عنوان استان بومی در نظر گرفته می‌شود.
  • داوطلبانی که 3 سال آخر را در خارج از ایران گذرانده باشند. محل تولد به عنوان محل بومی در نظر گرفته می‌شود.
  • داوطلبانی که متولد خارج از کشور هستند و 3 سال آخر را نیز در خارج از ایران گذرانده اند، داوطلب بومی تهران به شمار می‌آیند.

در مشاوره انتخاب رشته کارشناسی چه عواملی در نظر گرفته می شود؟

اولین کار در مشاوره انتخاب رشته ، بررسی موارد تاثیرگذار در زندگی فرد و کمک به شناسایی اولویت ها است. اولویت ها شامل موارد زیر است.

 بازار کار

 علاقه

شهر محل تحصیل

 

 

فرهنگ مردم شهر محل تحصیل

 نیاز های اساسی کشور و رفع مشکلات

نتایج بررسی عوامل موثر در مشاوره انتخاب رشته دانشگاه

پس از اینکه در مشاوره انتخاب رشته چیدمان اولویت ها انجام شد، این انتظار می‌رود که داوطلب به برخی از سوالات پاسخ دهد. در ادامه سوالاتی وجود دارد که باید برای هر کدام از آن‌ها پاسخی در نظر بگیرید.

کدام رشته برای شما در اولویت قرار دارد؟

 آیا برای خواندن این رشته هر دانشگاهی را قبول می‌کنید؟

 

 

 

 

 

 

ارزیابی کیفیت مشاوره انتخاب رشته

برای یک انتخاب رشته خوب باید برخی نکات را مدنظر قرار دهید. در این بخش از مقاله روش های انتخاب رشته درست را توضیح داده‌ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه انتخاب رشته کنکور کلیک کنید.

شناخت رشته های دانشگاهی و آینده تحصیلی و شغلی

برای انتخاب رشته کنکور در وهله اول باید اطلاعات کافی در رابطه با رشته ها کسب کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از رسانه ها، اطرافیان، مشاورین تحصیلی و … کمک بگیرید. با جمع آوری اطلاعات به شناخت رشته های دانشگاهی و آینده تحصیلی، شغلی خود بهتر می‌رسید.

 بررسی شهر محل تحصیل در مشاوره انتخاب رشته

اگر تصمیم دارید تا انتخاب رشته در شهرهای دیگر را نیز اولویت قرار دهید، باید برخی از موضوعات را برای خود روشن کنید. آیا آشنایی در محل تحصیل دارید؟ آیا‌توانایی زندگی در شهرهای به دور از خانواده را دارید؟ آیا خانواده در جریان تصمیم شما هستند؟ نظر خانواده شما چیست؟ کلان شهر ها را انتخاب می‌کنید یا شهرهای کوچک؟

تمام کسانی که در کلان شهرها یا تهران زندگی می‌کنند، اولویت را شهر خود قرار می‌دهند. اما اگر تصمیم به انتخاب رشته در شهرهای دیگر دارید، حتما با خانواده مشورت کنید. زندگی به تنهایی در شهر های دیگر کار آسانی نیست. برای کسب تجربه از دانشجویان مختلف اطلاعات بگیرید. ویا در هنگام مشاوره انتخاب رشته از کارشناس خود شرایط را جویا بشوید.

 حداقل رتبه قابل قبول برای رشته مورد نظر

برای انتخاب رشته حداقل رتبه قبولی شما چیست؟ آخرین رشته های قبولی را به پشت کنکور ماندن ترجیح می‌دهید؟ اگر در رشته مورد علاقه تان پذیرش نشدید، بازهم کنکور می‌دهید؟ یا تصمیم دارید هر انتخابی صورت گرفت را بپذیرید؟ برای پاسخ به این سوال به تنهایی تفکر کنید. زمانی که حداقل رتبه یا کف قبولی را برای خود مشخص کنید، یعنی انتظاراتتان برای رسیدن به آرزو ها را پایین می‌آورید.

نمونه انتخاب رشته کنکور

انتخاب رشته الگو ها و ریتم های مختلفی دارد. مشاور انتخاب رشته باید الگوهای انتخاب رشته را از حفظ باشد. با تسلط مشاور به این روش ها بهترین انتخاب ها برای شما انجام می‌شود. در این بخش از مقاله 3 نمونه و الگو در انتخاب رشته را توضیح داده ایم.

 نمونه اول

در نمونه اول انتخاب رشته، دانشجو قصد انتخاب رشته معماری و صنایع دارد. در این الگو، رشته معماری و صنایع را تک به تک در دانشگاه های مختلف یادداشت می‌کند. در‌این روش یا از اختلاف این دو رشته آگاه نیست و یا اعتبار دانشگاه برای او از اهمیت بالایی برخوردار نیست. در این نمونه انتخاب رشته مثال زیر را زده ایم.

 مکانیکی دانشگاه 1، تهران

 

 

صنایع دانشگاه 2، تهران

 مکانیکی دانشگاه 3، تهران

 

 نمونه دوم

در روش نمونه دوم، اولویت فرد معماری است. بنابراین رشته معماری در دانشگاه ای تهران را پشت هم انتخاب می‌کند. سپس رشته صنایع را در دانشگاه های تهران یادداشت می‌کند. به مثال زیر توجه کنید.

 معماری دانشگاه 1، تهران

 معماری دانشگاه 2، تهران

 

 صنایع دانشگاه 1، تهران

 صنایع دانشگاه 2، تهران

صنایع دانشگاه 3، تهران

 نمونه سوم

در سومین نمونه انتخاب رشته، دانشجو رشته مورد علاقه خود را بر اساس شهر ها اولویت بندی می‌کند. به مثال زیر توجه کنید.

 معماری دانشگاه 1، تهران

 معماری دانشگاه 2، تهران

معماری دانشگاه 3، تهران

 معماری شهر شیراز

معماری شهر اصفهان

 

پس از انتخاب چینش رشته و شهر مورد نظر، حال نوبت کسب اطلاعات از شرایط و ضوابط است. در ادامه در این خصوص صحبت کرده ایم.

  • از تفاوت رشته های متمرکز و نیمه متمرکز آگاه شوید
  • اطلاع از میزان تاثییر معدل دیپلم بر قبولی
  • تفاوت دوره های تحصیلی مانند شبانه، روزانه، پیام نور و …
  • اطلاع از نحوه گزینش بومی و پذیرش داوطلبان در سال های قبل

بررسی بندهای مهم کارنامه کنکور برای انتخاب رشته

برای انتخاب رشته صحیح باید به بررسی بندهای مهم کارنامه بپردازید. در این بخش از مقاله راجب بندهای مهم کارنامه کنکور برای انتخاب رشته توضیح داده ایم.

 بند مربوط به سهمیه

یکی از بندهای مهم کارنامه انتخاب رشته، بند سهمیه است. در بند سوم کارنامه سهمیه نهایی گزارش می‌شود. گزارش سهمیه بر اساس اطلاعاتی است که شما هنگام ثبت نام انجام داده اید. داوطلبان هر سهمیه در ظرفیت های مخصوص خود رقابت می‌کنند. اما بخش های سهمیه آزاد، رقابت بین همه داوطلبان است. همه داوطلب ها بدون نیاز به سهمیه در این ظرفیت ها به رقابت می‌پردازند.

در بند 5 کارنامه، استان، ناحیه و قطب بومی مشخص می‌شود. در صورت انتخاب رشته در دانشگاه های منطقه بومی، احتمال قبولی افزایش می‌یابد. در‌انتخاب رشته های محل بومی و غیر بومی احتمال قبولی شما در سهمیه بومی بیشتر است.

 بند مربوط به ثبت نام دانشگاه پیام نور، دانشگاه فرهنگیان و غیر انتفاعی

زمانی که هنگام ثبت نام علاقه مندی خود را در زمینه شرکت در دانشگاه های پیام نور، غیر انتفاعی و فرهنگیان اعلام نکرده اید. در زمان انتخاب رشته می‌توانید با پرداخت هزینه هر دانشگاه کارت ورود تهیه کنید. برای خرید باید به بخش خرید کارت اعتباری در سایت مراجعه کنید.

با انتخاب دانشگاه مورد نظر، هزینه کارت نمایان می‌شود. با خرید کارت اعتباری، کد رهگیری خریداری شده را وارد می‌کنید و به انتخاب رشته می‌پردازیم. برای انتخاب رشته در دانشگاه فرهنگیان اگر مجاز به انتخاب رشته شده باشید، با خرید کارت اعتباری می‌توانید در انتخاب رشته دانشگاه فرهنگیان شرکت کنید.

رشته های بر اساس سوابق تحصیلی

برای انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی باید به سایت سنجش مراجعه کنید. یا به سایت دانشگاه آزاد مراجعه کنید. در این روش باید به صورت مجزا ثبت نام صورت بگیرد و انتخاب رشته انجام شود. سایت سنجش تاریخ انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی را اعلام می‌کند. برای تایید سوابق تحصیلی به وبگاه آموزش و پرورش مراجعه کنید.

بند وضعیت رتبه و نمره کل

مهم ترین و البته اصلی ترین بند انتخاب رشته، بند وضعیت رتبه و نمره کل است. در این بند وضعیت رتبه در منطقه، رتبه کشوری بدون سهمیه، نمره کلی و سهمیه را مشاهده کنید. افرادی که در گروه های آزمایشی مختلفی شرکت کرده اند برای هر گروه جدولی جداگانه دارند. اصلی ترین قسمت انتخاب رشته توجه به ردیف سوم جدول است. یعنی رتبه در سهمیه و زیر گروه های مقابل.

هر داوطلبی به تعداد زیر گروه های خود رتبه دارد. برای انتخاب رشته باید بدانید که کدام رشته در کدام زیر گروه قرار دارد. و وضعیت در زیر گروه به چه صورتی است. احتمال قبولی در زیر گروهی که رتبه بهتری دارد بیشتر است.

بند کد دسترسی برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد

زمانی که دانشگاه آزاد تاریخ انتخاب رشته را اعلام کرد. با وارد کردن کد دسترسی و مراجعه به سایت سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد، برای انتخاب رشته اقدام کنید.

گام های مهم و اصلی در انتخاب رشته کنکور سراسری

 گام اول

اولین گام اصلی، انتخاب و اولویت بندی مقاطح تحصیلی و رشته ها است. معمولا برای بررسی رشته ها از آزمون خودشناسی کمک می‌گیرند. در این آزمون به طور طبیعی نهایت به 10رشته دانشگاهی علاقه دارید. در‌وهله دوم پس از علاقه مندی باید آنها را در اولویت قرار دهید. در این مرحله به شانس قبولی، سهمیه، دانشگاه مورد نظر و بندهای دفترچه توجهی نکنید. فرم رشته های انتخابی باید رشته های ایده آل و حداقل های قابل قبول باشد.

 گام دوم

در گام دوم اقدام به اولویت بندی دروه ها می‌کنیم. دوره های روزانه، شبانه و … مد نظر است. با توجه به قبولی هر یک از دوره ها، بر اساس علاقه و شرایط اولویت بندی را آغاز کنید.

 

در گام سوم انتخاب رشته، برای اولویت بندی و انتخاب محل تحصیل اقدام کنید. منظور شهر و محل دانشگاه است. در این قسمت باید شهر های انتخابی خود را اولویت بندی کنید. برای انتخاب شهر ها با خانواده مشورت کنید و از نظر آنها استفاده کنید.

 

در گام چهارم به بررسی رشته و محل قبولی می‌پردازیم. برای تشخیص شانس قبولی در رشته های مورد نظر، به کارنامه قبول شدگان و رتبه آخرین فرد در هر رشته مراجعه کنید. کد رشته محل های انتخابی معمولا به 3 دسته تقسیم می‌شود. که در ادامه شرح داده ایم.

  1. رشته هایی که رتبه قبولی آنها نزدیک یا در حد رتبه کنکور است را بررسی کنید. به این منظور که شانس قبولی در آنها بیشتر است.
  2. رشته هایی که رتبه لازم آنها برای قبولی بیشتر از رتبه شماست. و البته شانس قبولی ضعیف می‌باشد. در این روش به عنوان ایده آل رشته های خود را انتخاب کنید. رشته ها نباید بیشتر از 25 درصد از کل اولویت های شما باشد.
  3. رشته هایی که رتبه آن کمتر از رتبه شما می‌باشد. در واقع شانس قبولی شما صد در صد است.

 گام پنجم

گام آخر یا گام پنجم، چینش ویرایش های نهایی انتخاب رشته است. در این مرحله لیست جمع آوری شده از گام های بالا را بر اساس شرایط خود مرتب و اولویت بندی کنید. به طور کل در تعیین اولویت اول رشته های قبولی کم، رشته های قبولی متوسط و رشته های قبولی بالا را بنویسید.

تضمین قبولی همراه با مشاوره انتخاب رشته ذهن نو

مرکز مشاوره ذهن نو برای انتخاب رشته داوطلبان نهایت تلاش و سعی خود را خرج می‌کند. مشاوره انتخاب رشته بر اساس توانایی ها، علایق و شرایط زندگی برای شما برنامه ریزی انجام می‌دهد. با کمک مشاورین با درصد صفر با خطا مواجه می‌شوید. جهت انتخاب رشته، از مشاورین ذهن نو کمک بگیرید تا با بهترین رشته در بهترین دانشگاه پذیرش شوید.

کلام آخر

تحصیل در دانشگاه به تنهایی راه موفقیت نیست. یادگیری مهارت ها، علایق، تحصیلات عالی همه در پیشرفت زندگی بسیار مهم است. با انتخاب رشته اشتباه جلوی پیشرفت خود را می‌گیرید. اما انتخاب رشته ای درست و مناسب علایق شما که باعث ایجاد انگیزه می‌شود. در نهایت همراه با پیشرفت خواهد بود. برای انتخاب رشته خوب نیاز به روانشناس دارید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت حضوری، آنلاین و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مشاوره انتخاب رشته می توانید از طریق شماره تلفن 02191002360 با متخصصان کودک در مرکز مشاوره روانشناسی صحبت کنید.

منبع: مشاوره برای انتخاب رشته | روش درست انتخاب رشته چیست؟



:: برچسب‌ها: مشاوره برای انتخاب رشته | روش درست انتخاب رشته چیست؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 277
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مشاوره انتخاب رشته کنکور قبل و بعد از آمدن نتایج ضروری است. طبق برنامه هرساله در مقاطع تحصیلی مختلف و رشته های گوناگون، آزمونی برگزار می‌شود. پس از اعلام نتایج اولیه آزمون، تاریخ انتخاب رشته در دانشگاه های سراسری، آزاد، پیام نور و … اعلام می‌شود. مشاوره انتخاب رشته از مهم ترین مراحل هر آزمون می‌باشد. و البته که تاثیر بسیار زیادی در آینده تحصیلی، رشته مورد علاقه و تحصیل در دانشگاه های معتبر دارد. انتخاب رشته مراحل خاص خود را دارد. و نباید با کوچک‌ترین خطا روبرو شود. پس با دریافت خدمات مشاوره انتخاب رشته احتمال خطا را به صفر برسانید.

منبع: مشاوره برای انتخاب رشته | روش درست انتخاب رشته چیست؟

مشاوره انتخاب رشته

انتخاب رشته به صورت اینترنتی و از طریق سایت سازمان سنجش انجام می‌شود. برای انجام انتخاب رشته موفق باید شیوه ها و مراحل صحیح انتخاب رشته را یاد بگیرید. در مرحله اول باید دفترچه راهنمای انتخاب رشته ورودی مد نظر را مطالعه کنید. دفترچه های انتخاب رشته سراسری، آزاد و پیام نور با یکدیگر متفاوت هستند به همین دلیل مطالعه هر دانشگاه باید از طریق دفترچه آموزش دیده شود.

برای دسترسی به دفترچه باید در زمان مقرر به سایت سازمان سنجش مراجعه کنید. در واقع انتخاب رشته آینده شما را مشخص می‌کند. کوچکترین خطا شما را از دانشگاه و رشته مورد نظر دور می‌کند. پس بهترین کار دریافت خدمات مشاوره انتخاب رشته است.

راهنمایی و مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری

برای انتخاب رشته تمامی داوطلبان (داوطلبان دانشگاه آزاد، سراسری و پیام نور) در یک لیست مجاز به حداکثر 150 رشته هستند. اگر در رشته های انتخابی شما شرایط قبولی در رشته های دیگر وجود داشت، اولین رشته به عنوان رشته قبولی از سمت سازمان سنجش انتخاب می‌شود. به همین دلیل ترتیب انتخاب رشته بر اساس علایق شما مهم است. در انتخاب رشته به نکات مهم زیر توجه کنید. در جلسه مشاوره انتخاب رشته همه نکات زیر توسط کارشناس بازگو خواهد شد.

 قبل از انتخاب دوره های مختلف (پردیس خودگردان، پیام نور، غیر انتفاعی، نوبت دوم و …) از شرایط و شیوه های شهریه اطلاعات کسب کنید.

 رشته‌های مورد علاقه تان را از دفترچه راهنمای بخش ظرفیت ها، انتخاب رشته، گروه آزمایشی در سایت سازمان سنجش انتخاب کنید.

 

 

 

 

 

مراحل انتخاب رشته کنکور مرحله اول انتخاب رشته وارد شدن به سایت سازمان سنجش است. برای انتخاب رشته باید در وهله اول وارد سایت سازمان سنجش بشوید. پس از وارد شدن، بر لینک انتخاب رشته و دفترچه کلیک کنید.

در مرحله دوم انتخاب رشته باید کلیه اطلاعات و اصلاحیه های دفترچه راهنمای انتخاب رشته را مطالعه و تایید نمایید.

 

 در مرحله چهارم، لیستی برای داوطلبان به نمایش در می‌آید. در این لیست باید نسبت به درج معدل دیپلم و سوابق تحصیلی اقدام کنید. پس از تکمیل شدن بر دکمه تایید کلیک کنید.

با دریافت خدمات مشاوره انتخاب رشته تمامی مراحل ذکر شده به راحتی طی می‌ش.ئ/

نکات مهم در مشاوره انتخاب رشته کنکور

 اگر در مجموعه رشته های انتخابی شرایط قبولی داشته باشید اولین رشته توسط سازمان سنجش انتخاب می‌شود. بنابراین اولویت های خود را با دقت انتخاب کنید.

 اگر در گروه های آزمایشی مختلفی شرکت کرده اید. یا در دوره های مختلف مانند روزانه، شبانه و … شرکت کرده اید. همه انتخاب های خود را با اولویت بندی داخل فرم انتخاب رشته که 150 انتخاب دارد وارد کنید.

 پس از اعلام نتایج انتخاب رشته امکان تغییر در رشته ها و دانشگاه ها نمی‌باشد.

 

 

 اگر رسید به دست شما نرسید به منظور عدم تایید انتخاب رشته است.

صفحه رسید را چاپ کنید و تا اعلام نتایج نگهداری کنید

 پس از تایید انتخاب رشته، سازمان سنجش زمان هایی برای ویرایش انتخاب رشته اعلام می‌کند.

زمان انتخاب رشته کنکور

بر اساس مشاهدات و تجربیات به دست آمده، معمولا در یک بازه 1 تا 2 ماهه پس از کنکور سراسری، نتایج اعلام می‌شود. 2 الی 3 روز بعد از اعلام نتایج، دفترچه انتخاب رشته داخل سایت سنجش بارگذاری می‌شود. دفترچه ها برای زیر گروه های آزمایشی مانند تجربی، ریاضی، انسانی، هنر و زبان است.

نتایج اولیه آزمون سراسری

زمان اعلام نتیجه اولیه آزمون سراسری، کارنامه ای از سوی سازمان سنجش منتشر می‌شود که بخش های مختلفی دارد. این بخش ها شامل مشخصات متقاضی، اطلاعات گروه آزمایشی کنکور، مجاز و غیرمجاز بودن نسبت به دوره های روزانه و غیر روزانه، وضعیت رتبه، کد دسترسی، نمره کل و … دسترسی پیدا می‌کنید. داوطلبانی که با نتایج کارنامه اولیه مجاز به انتخاب رشته در دوره روزانه شده باشند، در زمان مقرر می‌توانند اقدام به انتخاب رشته کنند.

تاثیر سهمیه ها در انتخاب رشته کنکور

سهمیه های کنکور شامل سهمیه رزمندگان، سهمیه مناطق، سهمیه ایثارگران و جانبازان، سهمیه بهیاران، سهمیه آموزگاران، خانواده شهیدان و … است. از میان این سهمیه ها، سهمیه مناطق برای تمامی داوطلبان در نظر گرفته می‌شود. و داوطلبانی که سهمیه دیگری جدا از سهمیه مناطق دارند، سهمیه ای جدا برایشان درنظر گرفته می‌شود. داوطلبانی که دارای دو سهمیه هستند، در کارنامه اولیه یک رتبه در سهمیه غیر مناطق و دیگری در سهمیه مناطق قرار می‌گیرد.

اما در نتایج نهایی سهمیه ای مورد قبول واقع می‌شود که شانس داوطلب را برای قبولی بیشتر کند. بنا بر توضیحات متوجه شدید که تنها یکی از سهمیه ها برای داوطلب در نظر گرفته می‌شود. شایان ذکر است که اکثر داوطلبان سهمیه مناطق را می‌گیرند. اما این سهمیه ها بر اساس منطقه 1، منطقه 2 و یا منطقه 3 دسته بندی می‌شوند.

 تاثیر سهمیه بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور

سهمیه بومی در انتخاب رشته کنکور به منظور این است که در برخی از رشته محل ها اولویت با فردی است که در آن ناحیه قرار دارد. در مشاوره انتخاب رشته سهمیه بومی در تمامی رشته های تجربی، ریاضی، زبان، هنر، انسانی و دانشگاه فرهنگیان در نظر گرفته می‌شود. برخی از رشته ها سهمیه بومی گزینی استانی، ناحیه ای، قطبی و کشوری دارند. اما همیشه سهمیه بومی گزینی شانس قبولی بیشتری نسبت به مابقی سهمیه ها دارد.

 ملاک ها در تعیین استان بومی

  • زمانی که محل اخذ مدرک تحصیلی 3 سال آخر دوره متوسطه برای داوطلبان نظام جدید و محل مدرک پیش دانشگاهی، و 2 سال آخر دبیرستان برای داوطلبان نظام قدیم در استان است.
  • اگر محل اخذ مدرک تحصیلی 3 سال آخر داوطلبی در استان نباشد، محل تولد فرد به عنوان استان بومی در نظر گرفته می‌شود.
  • داوطلبانی که 3 سال آخر را در خارج از ایران گذرانده باشند. محل تولد به عنوان محل بومی در نظر گرفته می‌شود.
  • داوطلبانی که متولد خارج از کشور هستند و 3 سال آخر را نیز در خارج از ایران گذرانده اند، داوطلب بومی تهران به شمار می‌آیند.

در مشاوره انتخاب رشته کارشناسی چه عواملی در نظر گرفته می شود؟

اولین کار در مشاوره انتخاب رشته ، بررسی موارد تاثیرگذار در زندگی فرد و کمک به شناسایی اولویت ها است. اولویت ها شامل موارد زیر است. بازار کار

 علاقه

شهر محل تحصیل

 آب و هوا

 وضعیت خانواده

فرهنگ مردم شهر محل تحصیل

 نیاز های اساسی کشور و رفع مشکلات

نتایج بررسی عوامل موثر در مشاوره انتخاب رشته دانشگاه

پس از اینکه در مشاوره انتخاب رشته چیدمان اولویت ها انجام شد، این انتظار می‌رود که داوطلب به برخی از سوالات پاسخ دهد. در ادامه سوالاتی وجود دارد که باید برای هر کدام از آن‌ها پاسخی در نظر بگیرید.

 

 آیا برای خواندن این رشته هر دانشگاهی را قبول می‌کنید

 اولویت رشته های انتخابی شما چیست؟

چه انتخاب های به خود می‌دهید؟

 

 

 آیا رشته انتخابی شما را به اهدافتان می‌رساند؟

برای ادامه تحصیل شهر خود را انتخاب می‌کنید یا شهر های دیگر هم در انتخاب قرار دارند؟

ارزیابی کیفیت مشاوره انتخاب رشته

برای یک انتخاب رشته خوب باید برخی نکات را مدنظر قرار دهید. در این بخش از مقاله روش های انتخاب رشته درست را توضیح داده‌ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه انتخاب رشته کنکور کلیک کنید.

شناخت رشته های دانشگاهی و آینده تحصیلی و شغلی

برای انتخاب رشته کنکور در وهله اول باید اطلاعات کافی در رابطه با رشته ها کسب کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از رسانه ها، اطرافیان، مشاورین تحصیلی و … کمک بگیرید. با جمع آوری اطلاعات به شناخت رشته های دانشگاهی و آینده تحصیلی، شغلی خود بهتر می‌رسید.

 بررسی شهر محل تحصیل در مشاوره انتخاب رشته

اگر تصمیم دارید تا انتخاب رشته در شهرهای دیگر را نیز اولویت قرار دهید، باید برخی از موضوعات را برای خود روشن کنید. آیا آشنایی در محل تحصیل دارید؟ آیا‌توانایی زندگی در شهرهای به دور از خانواده را دارید؟ آیا خانواده در جریان تصمیم شما هستند؟ نظر خانواده شما چیست؟ کلان شهر ها را انتخاب می‌کنید یا شهرهای کوچک؟

تمام کسانی که در کلان شهرها یا تهران زندگی می‌کنند، اولویت را شهر خود قرار می‌دهند. اما اگر تصمیم به انتخاب رشته در شهرهای دیگر دارید، حتما با خانواده مشورت کنید. زندگی به تنهایی در شهر های دیگر کار آسانی نیست. برای کسب تجربه از دانشجویان مختلف اطلاعات بگیرید. ویا در هنگام مشاوره انتخاب رشته از کارشناس خود شرایط را جویا بشوید.

 

برای انتخاب رشته حداقل رتبه قبولی شما چیست؟ آخرین رشته های قبولی را به پشت کنکور ماندن ترجیح می‌دهید؟ اگر در رشته مورد علاقه تان پذیرش نشدید، بازهم کنکور می‌دهید؟ یا تصمیم دارید هر انتخابی صورت گرفت را بپذیرید؟ برای پاسخ به این سوال به تنهایی تفکر کنید. زمانی که حداقل رتبه یا کف قبولی را برای خود مشخص کنید، یعنی انتظاراتتان برای رسیدن به آرزو ها را پایین می‌آورید.

نمونه انتخاب رشته کنکور

انتخاب رشته الگو ها و ریتم های مختلفی دارد. مشاور انتخاب رشته باید الگوهای انتخاب رشته را از حفظ باشد. با تسلط مشاور به این روش ها بهترین انتخاب ها برای شما انجام می‌شود. در این بخش از مقاله 3 نمونه و الگو در انتخاب رشته را توضیح داده ایم.

 نمونه اول

در نمونه اول انتخاب رشته، دانشجو قصد انتخاب رشته معماری و صنایع دارد. در این الگو، رشته معماری و صنایع را تک به تک در دانشگاه های مختلف یادداشت می‌کند. در‌این روش یا از اختلاف این دو رشته آگاه نیست و یا اعتبار دانشگاه برای او از اهمیت بالایی برخوردار نیست. در این نمونه انتخاب رشته مثال زیر را زده ایم.

 مکانیکی دانشگاه 1، تهران

 

 

 

 

 

 

در روش نمونه دوم، اولویت فرد معماری است. بنابراین رشته معماری در دانشگاه های تهران را پشت هم انتخاب می‌کند. سپس رشته صنایع را در دانشگاه های تهران یادداشت می‌کند. به مثال زیر توجه کنید.

 معماری دانشگاه 1، تهران

 معماری دانشگاه 2، تهران

 

 

 

صنایع دانشگاه 3، تهران

 نمونه سوم

در سومین نمونه انتخاب رشته، دانشجو رشته مورد علاقه خود را بر اساس شهر ها اولویت بندی می‌کند. به مثال زیر توجه کنید.

 

 معماری دانشگاه 2، تهران

معماری دانشگاه 3، تهران

 

 

 

 

  • از تفاوت رشته های متمرکز و نیمه متمرکز آگاه شوید
  • اطلاع از میزان تاثییر معدل دیپلم بر قبولی
  • تفاوت دوره های تحصیلی مانند شبانه، روزانه، پیام نور و …
  • اطلاع از نحوه گزینش بومی و پذیرش داوطلبان در سال های قبل

بررسی بندهای مهم کارنامه کنکور برای انتخاب رشته

برای انتخاب رشته صحیح باید به بررسی بندهای مهم کارنامه بپردازید. در این بخش از مقاله راجب بندهای مهم کارنامه کنکور برای انتخاب رشته توضیح داده ایم.

 بند مربوط به سهمیه

یکی از بندهای مهم کارنامه انتخاب رشته، بند سهمیه است. در بند سوم کارنامه سهمیه نهایی گزارش می‌شود. گزارش سهمیه بر اساس اطلاعاتی است که شما هنگام ثبت نام انجام داده اید. داوطلبان هر سهمیه در ظرفیت های مخصوص خود رقابت می‌کنند. اما بخش های سهمیه آزاد، رقابت بین همه داوطلبان است. همه داوطلب ها بدون نیاز به سهمیه در این ظرفیت ها به رقابت می‌پردازند.

در بند 5 کارنامه، استان، ناحیه و قطب بومی مشخص می‌شود. در صورت انتخاب رشته در دانشگاه های منطقه بومی، احتمال قبولی افزایش می‌یابد. در‌انتخاب رشته های محل بومی و غیر بومی احتمال قبولی شما در سهمیه بومی بیشتر است.

 بند مربوط به ثبت نام دانشگاه پیام نور، دانشگاه فرهنگیان و غیر انتفاعی

زمانی که هنگام ثبت نام علاقه مندی خود را در زمینه شرکت در دانشگاه های پیام نور، غیر انتفاعی و فرهنگیان اعلام نکرده اید. در زمان انتخاب رشته می‌توانید با پرداخت هزینه هر دانشگاه کارت ورود تهیه کنید. برای خرید باید به بخش خرید کارت اعتباری در سایت مراجعه کنید.

 

رشته های بر اساس سوابق تحصیلی

برای انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی باید به سایت سنجش مراجعه کنید. یا به سایت دانشگاه آزاد مراجعه کنید. در این روش باید به صورت مجزا ثبت نام صورت بگیرد و انتخاب رشته انجام شود. سایت سنجش تاریخ انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی را اعلام می‌کند. برای تایید سوابق تحصیلی به وبگاه آموزش و پرورش مراجعه کنید.

بند وضعیت رتبه و نمره کل

مهم ترین و البته اصلی ترین بند انتخاب رشته، بند وضعیت رتبه و نمره کل است. در این بند وضعیت رتبه در منطقه، رتبه کشوری بدون سهمیه، نمره کلی و سهمیه را مشاهده کنید. افرادی که در گروه های آزمایشی مختلفی شرکت کرده اند برای هر گروه جدولی جداگانه دارند. اصلی ترین قسمت انتخاب رشته توجه به ردیف سوم جدول است. یعنی رتبه در سهمیه و زیر گروه های مقابل.

هر داوطلبی به تعداد زیر گروه های خود رتبه دارد. برای انتخاب رشته باید بدانید که کدام رشته در کدام زیر گروه قرار دارد. و وضعیت در زیر گروه به چه صورتی است. احتمال قبولی در زیر گروهی که رتبه بهتری دارد بیشتر است.

بند کد دسترسی برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد

زمانی که دانشگاه آزاد تاریخ انتخاب رشته را اعلام کرد. با وارد کردن کد دسترسی و مراجعه به سایت سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد، برای انتخاب رشته اقدام کنید.

گام های مهم و اصلی در انتخاب رشته کنکور سراسری

 گام اول

اولین گام اصلی، انتخاب و اولویت بندی مقاطح تحصیلی و رشته ها است. معمولا برای بررسی رشته ها از آزمون خودشناسی کمک می‌گیرند. در این آزمون به طور طبیعی نهایت به 10رشته دانشگاهی علاقه دارید. در‌وهله دوم پس از علاقه مندی باید آنها را در اولویت قرار دهید. در این مرحله به شانس قبولی، سهمیه، دانشگاه مورد نظر و بندهای دفترچه توجهی نکنید. فرم رشته های انتخابی باید رشته های ایده آل و حداقل های قابل قبول باشد.

 گام دوم

در گام دوم اقدام به اولویت بندی دروه ها می‌کنیم. دوره های روزانه، شبانه و … مد نظر است. با توجه به قبولی هر یک از دوره ها، بر اساس علاقه و شرایط اولویت بندی را آغاز کنید.

 گام سوم

در گام سوم انتخاب رشته، برای اولویت بندی و انتخاب محل تحصیل اقدام کنید. منظور شهر و محل دانشگاه است. در این قسمت باید شهر های انتخابی خود را اولویت بندی کنید. برای انتخاب شهر ها با خانواده مشورت کنید و از نظر آنها استفاده کنید.

 گام چهارم

در گام چهارم به بررسی رشته و محل قبولی می‌پردازیم. برای تشخیص شانس قبولی در رشته های مورد نظر، به کارنامه قبول شدگان و رتبه آخرین فرد در هر رشته مراجعه کنید. کد رشته محل های انتخابی معمولا به 3 دسته تقسیم می‌شود. که در ادامه شرح داده ایم.

  1. رشته هایی که رتبه قبولی آنها نزدیک یا در حد رتبه کنکور است را بررسی کنید. به این منظور که شانس قبولی در آنها بیشتر است.
  2. رشته هایی که رتبه لازم آنها برای قبولی بیشتر از رتبه شماست. و البته شانس قبولی ضعیف می‌باشد. در این روش به عنوان ایده آل رشته های خود را انتخاب کنید. رشته ها نباید بیشتر از 25 درصد از کل اولویت های شما باشد.
  3. رشته هایی که رتبه آن کمتر از رتبه شما می‌باشد. در واقع شانس قبولی شما صد در صد است.

 گام پنجم

گام آخر یا گام پنجم، چینش ویرایش های نهایی انتخاب رشته است. در این مرحله لیست جمع آوری شده از گام های بالا را بر اساس شرایط خود مرتب و اولویت بندی کنید. به طور کل در تعیین اولویت اول رشته های قبولی کم، رشته های قبولی متوسط و رشته های قبولی بالا را بنویسید.

تضمین قبولی همراه با مشاوره انتخاب رشته ذهن نو

مرکز مشاوره ذهن نو برای انتخاب رشته داوطلبان نهایت تلاش و سعی خود را خرج می‌کند. مشاوره انتخاب رشته بر اساس توانایی ها، علایق و شرایط زندگی برای شما برنامه ریزی انجام می‌دهد. با کمک مشاورین با درصد صفر با خطا مواجه می‌شوید. جهت انتخاب رشته، از مشاورین ذهن نو کمک بگیرید تا با بهترین رشته در بهترین دانشگاه پذیرش شوید.

کلام آخر

تحصیل در دانشگاه به تنهایی راه موفقیت نیست. یادگیری مهارت ها، علایق، تحصیلات عالی همه در پیشرفت زندگی بسیار مهم است. با انتخاب رشته اشتباه جلوی پیشرفت خود را می‌گیرید. اما انتخاب رشته ای درست و مناسب علایق شما که باعث ایجاد انگیزه می‌شود. در نهایت همراه با پیشرفت خواهد بود. برای انتخاب رشته خوب نیاز به روانشناس دارید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت حضوری، آنلاین و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مشاوره انتخاب رشته می توانید از طریق شماره تلفن 02191002360 با متخصصان کودک در مرکز مشاوره روانشناسی صحبت کنید.

منبع: مشاوره برای انتخاب رشته | روش درست انتخاب رشته چیست؟



:: برچسب‌ها: مشاوره برای انتخاب رشته | روش درست انتخاب رشته چیست؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 270
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

ترس از حشره یا اینتوموفوبیا (Entomophobia)، در واقع به ترس غیرمنطقی، شدید و مداوم از هر نوع حشره ای گفته می‌شود که پاسخ اضطرابی فوری ایجاد می‌کند. همچنین حشره هراسی یکی از انواع اختلالات فوبیای خاص است که در دسته اختلالات اضطرابی قرار می‌گیرد. عوامل مختلفی مانند تجربه ناگوار، رفتارهای آموخته شده و عوامل فردی می‌تواند در ایجاد این اختلال نقش داشته باشد. این بیماران خود می‌دانند که ترس‌شان منطقی نیست، با این حال قادر به کنترل آن نیستند. خوشبختانه فوبیا درمان پذیر بوده و از روش‌های گوناگونی برای بهبود می‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترین راهکارهای درمان فوبی حشره خواهیم پرداخت.

منبع: ترس از حشره | حشره هراسی چه درمانی دارد؟

ترس از حشره

شدت ترس از حشره شامل انواع ترس از حشره و با هر اندازه ای و… ممکن است بسیار زیاد باشد. و منجر به اضطراب شدید شود. افراد مبتلا به ترس از حشره، ترسی عمیق و غیرمنطقی از حشره یا موقعیت‌هایی که در ارتباط با این موجودات است، دارند. با گذشت زمان، دایره این ترس گسترده‌تر خواهد شد. برای مثال فرد از تصویر حشره یا شنیدن کلمه حشرات نیز خواهد ترسید. به دنبال گسترده شدن ترس، فرد رفتارهای خود را محدودتر می‌کند تا از مواجهه با انواع حشرات اجتناب ورزد.

چه عواملی باعث ایجاد ترس از حشره می‌شود؟

فوبیای مربوط به حشرات، نوع متداولی از هراس‌های خاص است. با این حال، هنوز دقیقا مشخص نیست چه عواملی باعث ایجاد این فوبیا می‌شود. اعتقاد بر این است که عوامل زیر در ایجاد فوبی حشره نقش دارند.

تجربیات منفی

ترس از حشره ممکن است به یک تجربه پریشانی یا ناخوشایند مرتبط باشد. به عنوان مثال، مورد حمله حشره واقع شدن، یا واقعه ای ناراحت کننده که مرتبط با این موجودات بوده است. می‌تواند منجر به ترس از حشره شود.

رفتارهای آموخته شده

فرد شاید بر اساس اطلاعاتی که دریافت می‌کند ترس از حشره را یاد بگیرد. برای مثال مواردی مانند مشاهده ترس والدین از حشرات یا شنیدن اخبار مربوط به “حمله حشرات به مزارع” به فرد می‌آموزد که برای محافظت از خود، باید از حشره ها فاصله بگیرد.

عوامل فردی

هرکس ترس و اضطراب را به روش خاصی پردازش می‌کند. برخی از افراد ممکن است به طور طبیعی نسبت به سایرین، آمادگی بیشتری برای واکنش‌های اضطرابی نسبت به مسائل داشته باشند.

یادگیری و اطلاعات

شنیدن، خواندن و دیدن صحنه های خطرناک از حشره ها و یک وضعیت ناگوار، سبب بروز ترس از حشره خواهد شد. برای مثال: در فیلمی صحنه ای ترسناک از حشره را مشاهده کرده اید.

ژنتیک

یکی از عوامل مهم در ایجاد فوبیاها ژنتیک است. ترس از حشره نیز نوعی فوبیا است که به صورت ژنتیکی در بدن افراد پردازش می‌شود و این ترس را ایجاد خواهد کرد.

علائم و نشانه های ترس از حشره چیست؟

علائم فوبیای حشره می‌تواند شامل علائم روانی و جسمانی باشد. در صورتی که تمام این علائم یا برخی از آن‌ها برای حداقل 6 ماه، در فرد باقی مانده باشد، وی دچار اختلال ترس از حشره یا حشره هراسی است.

علائم روانی

  • احساس ترس و اضطراب شدید هنگام فکر کردن یا دیدن حشره ها
  • فرد با توجه به این که از ترس غیرمنطقی خودآگاه است اما احساس اضطراب غیرقابل کنترل دارد
  • اجتناب از موقعیت‌ها و مکان‌هایی که ممکن است در آنجا حشره وجود داشته باشد
  • ترس از عدم کنترل خود
  • فرار و احساس نیاز به فرار
  • احساس اینکه غرق در استرس هستید اما توانایی کنترل آن را ندارید

علائم جسمانی

  • افزایش ضربان قلب
  • تعریق زیاد
  • لرزش
  • دلهره
  • گرفتگی یا درد قفسه سینه
  • تنگی نفس
  • سرگیجه
  • حالت تهوع
  • خشکی دهان

ترس از حشره در کودکان

کودکان به خوبی بزرگسالان، قادر به بیان احساساتشان نیستند. از طرفی ممکن است آن‌ها نام احساسی که تجربه می‌کنند را به خوبی ندانند. علائم ترس از حشره که در بالا اشاره شد، در کودکان، به صورت بی‌قراری، گریه، بدخلقی و یا سایر علائم دیده می‌شود.

روش‌های درمان ترس از حشره

اینتوموفوبیا همانند هر فوبیای خاص دیگر به میزان قابل توجهی به رواندرمانی پاسخ می‌دهد. از همین رو اگر ترس از حشره برای‌تان دردسرساز شده است. و می‌خواهید آن را درمان نمایید، بهتر است به یک روانشناس مراجعه کنید. رویکردهای مختلفی وجود دارد که روانشناسان به کمک آن‌ها در جلسات مشاوره به شما یاری می‌رسانند تا بر ترس خود غلبه کنید. در این میان رویکرد شناختی رفتاری و تکنیک‌های خاص آن نظیر مواجه سازی تدریجی از بیشترین اثربخشی برخوردار است که در ادامه برخی از آن‌ها را به طور مختصر شرح داده‌ایم.

درمان شناختی رفتاری

هدف درمان شناختی رفتاری تغییر شیوه تفکر و رفتار فرد در مورد موضوع ترس از حشره است. یک متخصص بهداشت روان به واسطه تکنیک‌هایی با فرد همکاری خواهد کرد تا به وی در درک و مدیریت احساس اضطراب کمک کند.

در طول فرآیند درمانی، متخصصان این ایده را در فرد تقویت می‌کنند که ترس از حشره به طور کلی بی خطر است. همچنین ممکن است تمرینات تنفس و ریلکسیشن را به فرد آموزش دهند تا بتوانند با فوبیای حشره مقابله کنند.

مواجهه درمانی

مواجهه درمانی یکی دیگر از روش های درمان ترس از حشره است. همانطور که از نام این روش درمانی پیداست، قرار گرفتن در معرض محرک استرس زا به صورت تدریجی یا یکباره است. هدف مواجهه درمانی این است که فرد با گذشت زمان پاسخ خود را تغییر دهد و به فرد در مدیریت بهتر احساس اضطراب کمک ‌کند. این روش درمانی اغلب با درمان شناختی رفتاری ترکیب می‌گردد.

غرقه سازی از روش‌های درمان ترس از حشره

در این روش درمانی ترس از حشره، فرد به طور ناگهانی و یکباره با تعداد زیادی حشره، مواجه می‌شود. اکثر افراد در این شرایط به دلیل ترسی که احساس می‌کنند می‌خواهند موقعیت را ترک کنند. نکته مهم درمان این است که نباید به فرد اجازه ترک محیط داده شود. باقی ماندن فرد در این شرایط باعث تجربه یکباره اضطراب و درمان خواهد شد.

حساسیت زدایی منظم

عواملی نظیر غیراخلاقی بودن و مشکلاتی نظیر آن، باعث شد تا حساسیت زدایی منظم، بیشتر از غرقه سازی توجه درمانگران را به خود جلب کند. در این روش برای ترس از حشره به فرد آموزش داده می‌شود. که با استفاده از تکنیک‌هایی نظیر انقباض و انبساط عضلات و یا تکنیک‌های تنفس منظم، اضطرابش را کنترل کند. بعد از یادگیری موفقیت آمیز این مسئله، فرد می‌بایست یک فهرست از عواملی که باعث ترس می‌شوند، به ترتیب اولویت مشخص کند.

در مرحله سوم، درمانگر فرد را با موضوعی که کمترین ترس را در وی ایجاد می‌کرده، مواجه می‌کند. و فرد باید بر اساس تکنیک‌هایی که آموزش دیده، با اضطرابش مقابله کند. هنگامی که وی توانست، اضطرابش را در این مرحله کنترل کند، مرحله بعدی فهرست به وی ارائه می شود. برای آشنایی با جدیدترین روش های درمان استرس کلیک کنید.

واقعیت مجازی

واقعیت مجازی درمان دیگری برای ترس از حشره است. استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی در سال‌های اخیر، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. در این تکنیک فرد با استفاده از واقعیت مجازی با موضوع ترسش رو‌به‌رو می‌شود. با توجه به امکانات واقعیت مجازی که باعث می‌شوند فرد تصور کند در همان محیط قرار گرفته. وی احساس می‌کند واقعا در میان حشره ها قرار دارد. استفاده از واقعیت مجازی، باعث می‌شود که فرد با امنیت بیشتری با موضوع ترس مواجه شود. تحقیقات روانشناسی نشان می‌دهد که استفاده از این تکنولوژی به اندازه مواجهه واقعی سودمند است.

دارو درمانی

داروها معمولاً برای درمان فوبیای خاص استفاده نمی‌شوند. با این حال، در برخی موارد، آن‌ها ممکن است به صورت کوتاه مدت برای کمک به کاهش علائم اضطراب ترس از حشره کمک کننده باشند. عمدتا از داروهای بنزودیازپین نظیر آلپرازولام و یا لورازپام که نوعی آرام بخش و داروی ضد اضطراب هستند برای افراد مبتلا به فوبی خاص استفاده می‌شود. همچنین داروهای بتا بلوکر، می‌تواند برخی از علائم جسمی مانند فشار خون بالا و ضربان قلب را کاهش دهد.

تکنیک تنفس عمیق

استفاده از تکنیک های تنفس عمیق، آرام سازی و مدیتیشن برای درمان ترس از حشره تاثیر گذار است. در این روش درمانی، درمانگر به شما کمک خواهد کرد تا تکنیک های تنفس عمیق را آموزش ببینید.

کلام آخر

ترس از زنبور مانند ترس از زنبور اهلی، عسل، وحشی و… امکان دارد که زندگی شما را مختل کند. مثلا زمانی که درخیابان در حال راه رفتن هستید یا به پارک می‌روید استرس تماس با زنبور داشته باشید. با این وجود حضور شما در تمامی موقعیت ها با استرس همراه است. پس باید به فکر راه درمان اساسی و درست باشید. مرکز مشاوره آواژه به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از حشره می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره استرس با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: ترس از حشره | حشره هراسی چه درمانی دارد؟



:: برچسب‌ها: ترس از حشره | حشره هراسی چه درمانی دارد؟ ترس از حشره ,
:: بازدید از این مطلب : 280
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : یک شنبه 10 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

ترس از تنهایی یک اختلال روانشناختی است که باعث کاهش کیفیت و عدم لذت از زندگی است. افرادی که به ترس از تنهایی مبتلا هستند، از تنها زندگی کردن، جدایی، حضور به تنهایی در جمع، تجربه خطر و انزوا هراس دارند. ترس از تنهایی را با نام های دیگری مانند اتوفوبیا، ایزولوفوبیا، ارموفوبیاو مونوفوبیا نیز می‌نامند. این افراد معمولا از یک موقعیت خاص هراس دارند. و در این موقعیت اضطراب بسیار زیادی را تجربه می‌کنند. ترس از تنهایی علائم و دلایل مخصوصی دارد که در این مقاله توضیح داده ایم.

منبع: ترس از تنهایی | علت ترس از تنها ماندن چیست؟

ترس از تنهایی

همه کودکان در تنهایی واهمه داشتند. احتمالا زمانی که کودک خردسالی بودید، وقتی از خواب بیدار می‌شدید و حضور مادر را حس نمی‌کردید. کل خانه در جستجوی مادر خود بودید. ترس از تنهایی در خانه باعث ایجاد استرس در شما می‌شد. همه ما در دوران کودکی این ترس را در موقعیت های مختلف و در اشکال جداگانه تجربه کرده ایم. اما ترس از تنهایی در برخی افراد تا بزرگسالی با آنها همراه است.

زمانی که ترس از تنهایی بر ما غلبه کند. زمان خود را با دیگران سپری می‌کنیم. حتی با کسانی وقت گذرانی می‌کنیم که لذتی در کنار آنها بودن نمی‌بریم. به خاطر فرار از تنهایی مجبور به ساعت ها مکالمه می‌شویم. یا هنگامی که وارد خانه می‌شویم، تمام اشیاء صوتی را روشن می‌کنیم تا خلاء تنهایی خود را پر کنیم. حتی مادر شدن و ازدواج برخی افراد به دلیل فرار از تنهایی است.

علت ترس از تنهایی

علت ترس از تنهایی به طور کلی مشخص نیست. اما ترس از تنهایی مدل های گوناگونی دارد. به این منظور که هر فردی به دلایل مختلفی نسبت به تنهایی هراس دارد. این فوبیا باعث کاهش اعتماد به نفس و عدم توانایی در انجام امور روزمره است.

اما ترس از تنهایی به دلیل خطرات آسیب زایی است که در موقعیت های خطرناک گذشته و عدم کفایت در موقعیت های اورژانسی است. گاهی دلایل قانونی نیز در بروز این فوبیا نقش دارد. مثلا اگر شخصی در محل زندگی دائم با دعوا و کشتار روبرو می‌شود، ترس از تنهایی را تجربه می‌کند. اما در ادامه علل این فوبیا را توضیح داده ایم.

 بیماری شدید یکی از اعضای خانواده

 بی توجهی

طلاق

 خشونت خانگی

 

 

مشکلات اقتصادی

 جدایی از والدین

 بیماری روانی پدر یا مادر

نشانه های ترس از تنهایی

ترس از تنهایی مانند تمامی فوبیاهای دیگر شامل علائم است. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند نشانه هایی از خود بروز می‌دهند که شامل موارد زیر است.

 حملات پانیک

اضطراب از تنهایی

 

ترس شدید هنگام تنهایی

 نگران تنها ماندن به شکل وسواس گونه

 جدا شدن از بدن هنگام ترس از تنهایی

 لرزش

 درد در قفسه سینه

 سرگیجه

تپش قلب

 

 

اختلالات همراه با ترس از تنهایی

معمولا مونوفوبیا همراه با اختلالات دیگر همراه می‌شود. که در ادامه توضیح داده ایم.

 اضطراب جدایی که در دوران کودکی شکل می‌گیرد. بنابراین اگر کودکی اضطراب جدایی را تجربه می‌کند باید تحت درمان قرار بگیرد. تا در دوران بزرگسالی با این مشکل مواجهه نشود.

 در دوران کودکی اضطراب دلبستگی نشانه هایی شبیه به ترس از تنهایی دارد. این اضطراب زمانی ایجاد می‌شود که کودک رابطه امنی با مراقب خود نداشته باشد.

 اختلال استرس پس از سانحه که پس از یک اتفاق ناگوار و تروما رخ می‌دهد.

 

 

 

 اختلال اضطراب فراگیر که نشانه ناراحتی بیش از حد در موقعیت های مختلف است.

درمان ترس از تنهایی

ترس از تنهایی نیز مانند همه فوبیاها درمان مشخصی دارد. این روش های درمانی باید تحت نظارت روانشناس صورت بگیرد. درمان ترس از تنهایی به شرح زیر است.

 مواجهه درمانی

یکی از روش های درمان ترس از تنهایی، مواجهه درمانی است. مواجهه درمانی شخص مبتلا به ترس از تنهایی را به تدریج با شرایطی که از آن هراس دارد روبرو می‌کند. بر اساس هراسی که دارند با کمک روانشناس یادداشت می‌کنند. روانشناس از موقعیتی که کمترین اضطراب را به فرد وارد می‌کند، مواجهه درمانی را آغاز می‌کند. به تدریج به بالاترین درجه از اضطراب می‌رسند و با مواجهه درمانی فرد را درمان می‌کنند.

 رفتار درمانی شناختی

رفتار درمانی شناختی یکی از روش های درمانی ترس از تنهایی است. در این نوع روش درمانی فرد با روش های عملی با تنهایی مقابله می‌کند. افراد مبتلا به فوبیاها با کمک این روش درمانی با درصد بالایی درمان می‌شوند.

 دارو درمانی

زمانی که ترس از تنهایی با کمک روش های روانشناختی به طور کامل بر طرف نشد، دارو درمانی نیز استفاده می‌شود. اما روان درمانی با درصد بالایی به تنهایی در درمان فوبیاها موفق می‌شود. دارو درمانی یک روش کوتاه مدت است که با قطع داروها، علائم باز می‌گردد. این روش درمانی با کمک روان درمانی به طور بهتری پاسخگو است. در دارو درمانی با کمک داروهایی مانند آرام بخش ها و مسدود کننده های بتا، علائم را کاهش می‌دهند.

 روش های مقابله ای

جهت درمان ترس از تنهایی و کاهش اضطراب های ناشی از این فوبیا، روش های مقابله ای نیز بسیار خوب عمل می‌کنند. با کمک روش های روان درمانی و استفاده از روش مقابله ای اشاره شده، در بهبود علائم به خود کمک کنید یوگا مراقبه

 آرامش پیشرونده عضلانی

 تجسم

کلام آخر

ترس از تنهایی یکی از فوبیاهایی است که افراد زیادی را به خود درگیر کرده. این افراد معمولا به دلیل تجربه های تلخ گذشته، دوران کودکی، آموزش یا مسائل قانونی دچار این فوبیا شده اند. خوشبختانه این فوبیا به طور قطعی قابل درمان می‌باشد. اما جهت درمان باید از روانشناس و متخصصین در حوزه درمانی کمک بگیرید. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از تنهایی می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

منبع: ترس از تنهایی | علت ترس از تنها ماندن چیست؟



:: برچسب‌ها: ترس از تنهایی | علت ترس از تنها ماندن چیست؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 281
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : جمعه 8 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

نشانه های خیانت زنان به قدری ساده است که توجه هر فردی را به خود جلب می‌کند. در گذشته نه چندان دور آقایان بیشتر از خانم ها خیانت می‌کردند. اما متاسفانه در جامعه امروزی خیانت خانم ها در حال افزایش است. هر جایی که منفعت باشد، جمعیت زیاد می‌شود. اما به طور کلی نشانه های خیانت زنان به قدری قابل شناخت است که با چند بار تکرار هر کدام اطمینان پیدا کنید. این نشانه های شامل: دروغگویی، حفظ و تاکید بر حریم خصوصی، عدم توجه به خانواده و … می‌شود. اما برای بررسی نشانه های بیشتر همسر، باید از روانشناس کمک بگیرید.

منبع: نشانه های خیانت زنان | راه های تشخیص خیانت زن ها

نشانه های خیانت زنان

در جامعه امروزی به دلایل مختلفی خیانت شکل می‌گیرد. اما تشخیص خیانت در برخی موارد دشوار و در برخی شرایط مانند آب خوردن است. نارضایتی از زندگی، عدم علاقه به همسر و … همگی دلایل بیهوده برای خیانت هستند. زمانی که یک خانم با هر منطق و دلیل بی منطقی دست به خیانت می‌زند، از خود نشانه های واضحی بروز می‌دهد. مشغله شغلی برای خانم افزایش می‌یابد، زمان کمتری را با شما سپری می‌کند، بسیار دروغ می‌گوید، به حریم خصوصی بسیار تاکید می‌کند و … . با دقت بالا و کمک از روانشناس می‌توانید نشانه های خیانت زنان را بررسی کنید.

نشانه های خیانت زنان چیست؟

نشانه های خیانت زنان در زمینه های مختلفی وجود دارد. در تمامی خانم ها همه نشانه ها یکسان نیست. بنابراین در این بخش مقاله راجع به نشانه های خیانت زنان 14 مورد را توضیح داده ایم.

 زمان کمی برای شما صرف می‌شود

هنگامی که خانم زمان زیادی را صرف شما نمی‌کند. یا به گونه ای برای شما وقت کافی نمی‌گذارد، می‌توان به خیانت یا نارضایتی در رابطه ربط داد. بنابراین یکی از بارز ترین نشانه های خیانت زنان، سپری کردن زمان کم با شما است.

 دروغ های خانم را متوجه می‌شوید

خانم خیانت کار دائم در حال دروغ گویی است. بنابراین یکی از اصلی ترین نشانه های خیانت زنان، دروغ است. این خانم در همه شرایط و در هر موقعیتی دروغ می‌گوید. هیچ علاقه ای به صحبت با شما ندارند. و به راحتی متوجه تضاد در رفتار و کردار آنها خواهید شد.

 خانم علاقه زیادی به برقراری رابطه جنسی ندارد

عدم علاقه به برقراری رابطه جنسی یکی از نشانه های خیانت زنان است. زمانی که خانم در رابطه به مدت طولانی درخواست رابطه نداشته باشد. و به درخواست شما نیز جواب منفی دهد. نشان از تهدید است. رابطه جنسی باعث ایجاد تعهد، وابستگی و قدرت در رابطه می‌شود. اگر خانمی مانند قبل به رابطه جنسی علاقه ای نداشته باشد، نگران کننده است.

 دوستان جدیدی پیدا می‌شوند | نشانه های خیانت زنان

زمانی که به یک باره همسرتان با دوستان جدیدی آشنا می‌شود، می‌تواند نشان از خیانت باشد. بنابراین یکی از نشانه های خیانت زنان، یافتن دوستان جدید است. اما این نشانه همیشگی نیست و نباید همیشه به عنوان نشانه خیانت باشد. اما زمانی که خانم دائم در حال وقت گذارنی با دوستان جدید بوده اما علاقه ای به معرفی آنها به شما ندارد، می‌تواند نشان دهنده خیانت باشد.

 در ظاهر و آراستگی تغییر ایجاد می‌شود

یکی از زنگ های خطر و نشانه های خیانت زنان، تغییر در آراستگی و ظاهر است. خانم ها علاقه زیادی به آراستگی دارند. بنابراین همیشه علاقه دارند برای همسرشان عالی باشند. اهمیت به ظاهر به منزله علاقه به همسر است. اما پس از مدت های طولانی رابطه میزان و شدت این آراستگی ها کاهش می‌یابد. اگر پس از مدت ها خانم سعی در آراستگی بیش از قبل و رسیدگی به ظاهر داشت، نشان از تغییر در رابطه است. توجه خانم به نکات ریز رابطه صورت نمی‌گیرد

یکی از نشانه های خیانت زنان، عدم توجه به جزئیات است. هر رابطه ای نیازمند نگهداری، حفاظت و توجه است. نکات ریزی وجود دارند که در این دسته قرار می‌گیرند. مثلا: نوشیدن چایی کنار همسر، بغل هنگام خداحافظی و … . نگهداری از این نکات به منزله ساخت رابطه طولانی و شاد است.

 تاکید به حریم خصوصی شکل می‌گیرد | نشانه های خیانت زنان

تاکید به حریم خصوصی یکی از نشانه های خیانت زنان است. یکی از جدی ترین علائم و نشانه های خیانت در خانم ها، تاکید به حریم خصوصی و حفظ حریم است. این تاکید ها نشانه هایی دارد که به خوبی متوجه خواهید شد. مثلا بیش از قبل به تلفن همراه خود حساس می‌شوند. و هر جایی که بروند، موبایل همراه آنها خواهد بود. زمانی که دلیل رفتار آنها را پرس و جو کنید، با جمله “گوشی یه شی خصوصی مانند مسواک است” روبرو خواهید شد.

 زمان زیادی در محل کار سپری می‌شود

یکی از نشانه های خیانت زنان، سپری کردن زمان زیاد در محل کار است. صرف زمان زیاد در محیط کار، یا نشانه مسئولیت پذیری است، یا نشانه تعهد به شخص دیگر و سپری کردن زمان با او. پر مشغله بودن یکی از نشانه های رایج و مشهود در سراسر دنیا است. بنابراین پیگیر دیر آمدن و طولانی بودن زمان کاری همسر باشید.

هنگامی که زمان زیادی را با اطرافیان می‌گذارنیم، به صورت خیلی اتفاقی نام آنها را در موقعیت های مختلف به کار می‌بریم. نام این افراد در ذهن ما نقش می‌بندد. و به طور ناخودآگاه از زبان ما خارج می‌شود. اشتباه صدا زدن در برخی شرایط مانند خواب یا عصبانیت بیشتر رخ می‌دهد. بیشتر وقت خود را با تلفن سپری می‌کند | نشانه های خیانت زنان

یکی از ویژگی ها و نشانه های خیانت زنان، سپری کردن زمان زیادی با تلفن همراه است. زمانی که خانمی تمام وقت خود را مشغول کار با تلفن است. یا زمانی که با او تماس می‌گیرید، پاسخی نمی‌گیرید. اما هنگامی که به خانه می‌آیید، تمام حواس خانم به تلفن همراه است. در چنین شرایطی اوضاع نگران کننده می‌شود.

 خانم به رفتارهای شما توجهی نشان نمی‌دهد

یکی از نشانه های نشانه های خیانت زنان، عدم توجه به رفتارهای شماست. برای اینکه این قسمت را بهتر متوجه شوید، مثال می‌زنیم. فرض کنید همسرتان با هر کادوی شما چه ذوقی نشان می‌داد. اما حالا با هر هدیه کوچکی که به او می‌دهید، هیچ ذوقی از او دریافت نمی‌کنید. و برای سپری کردن وقت با شما هیچ علاقه ای نشان نمی‌دهد.

 اهمیت همسرتان به شما و خانواده کم شده است

زمانی که خانمی در حال خیانت باشد، هیچ علاقه و توجهی به شما نخواهد داشت. نسبت به ملاقات فامیلی بهانه گیر می‌شود و مناسب های خانوادگی را به فراموشی می‌سپارد. هیچ اراده ای برای ساخت رابطه جدی و محکم نیز نشان نمی‌دهد.

 از نظر عاطفی رابطه شما با خانم سرد شده است

معمولا خانم هایی که خیانت می‌کنند، نیازهای عاطفی خود را از شخص دوم دریافت می‌کنند. بنابراین توجهی به روابط عاطفی خود و همسر نمی‌کند. فاصله احساسی خانم با فرد دوم رفع می‌شود. و شخصی که در حال اذیت شدن است، شما هستید. با توجه به این موضوع، یکی از بارز ترین نشانه های خیانت زنان، خلا عاطفی در رابطه است.

 هدایای زیادی در خانه وجود دارد | نشانه های خیانت زنان

یکی از نشانه های خیانت زنان، دریافت هدایای زیاد است. شاید این رفتار نظر شما را جلب کرده است که با هر بار بیرون رفتن خانم یا قرار های دوستانه، با هدایای زیادی به خانه بازگردد. این موضوع را جدی بگیرید. کدام دوست هم جنسی با هربار بیرون رفتن برای همسر شما کادو و هدیه می‌خرد؟

کلام آخر

آشکار شدن خیانت زنان باعث مختل شدن رابطه زناشویی می‌شود. خیانت هیچ دلیل قانع کننده ای ندارد. و زمانی که متوجه نشانه های خیانت زنان شدید، باید برای بهبود شرایط اقدام کنید. هر خانم و آقایی برای رهایی از برخی موضوعات ابتدایی یا دلایل غیر قابل قبول دست به خیانت می‌زند. باید ریشه اصلی این خیانت در افراد بررسی شود تا برای درمان آن راهکار مناسبی ارائه داد. برای این کار باید از روانشناس و مشاورین کمک بگیرید. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه نشانه های خیانت زنان می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

منبع: نشانه های خیانت زنان | راه های تشخیص خیانت زن ها



:: برچسب‌ها: نشانه های خیانت زنان | راه های تشخیص خیانت زن ها ,
:: بازدید از این مطلب : 282
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 7 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

ترس از تاریکی یا اسکوتوفوبیا (scotophobia)، در واقع به ترس غیرمنطقی، شدید و مداوم از هر نوع تاریکی گفته می‌شود که پاسخ اضطرابی فوری ایجاد می‌کند. همچنین تاریکی هراسی یکی از انواع اختلالات فوبیای خاص است که در دسته اختلالات اضطرابی قرار می‌گیرد. عوامل مختلفی مانند تجربه ناگوار، رفتارهای آموخته شده و عوامل فردی می‌تواند در ایجاد این اختلال نقش داشته باشد. این بیماران خود می‌دانند که ترس‌شان منطقی نیست، با این حال قادر به کنترل آن نیستند. خوشبختانه فوبیا درمان پذیر بوده و از روش‌های گوناگونی برای بهبود می‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترین راهکارهای درمان فوبی تاریکی خواهیم پرداخت.

منبع: ترس از تاریکی یا اسکوتوفوبیا | علائم و درمان

ترس از تاریکی

شدت ترس از تاریکی شامل انواع ترس از تاریکی در اتاق، خانه، خیابان و… می شود که می تواند بسیار زیاد باشد. و منجر به اضطراب شدید شود. افراد مبتلا به ترس از تاریکی، ترسی عمیق و غیرمنطقی از تاریکی یا موقعیت‌هایی که در ارتباط با این وضعیت است، دارند. با گذشت زمان، دایره این ترس گسترده‌تر خواهد شد. برای مثال فرد از تصویر تاریکی یا شنیدن کلمه تاریکی نیز خواهد ترسید. به دنبال گسترده شدن ترس، فرد رفتارهای خود را محدودتر می‌کند تا از مواجهه با تاریکی اجتناب ورزد.

چه عواملی باعث ایجاد ترس از تاریکی می‌شود؟

فوبیای مربوط به ترس از تاریکی، نوع متداولی از هراس‌های خاص است. با این حال، هنوز دقیقا مشخص نیست چه عواملی باعث ایجاد این فوبیا می‌شود. اعتقاد بر این است که عوامل زیر در ایجاد فوبی تاریکی نقش دارند.

تجربیات منفی

ترس از تاریکی ممکن است به یک تجربه پریشانی یا ناخوشایند مرتبط باشد. به عنوان مثال، مورد حمله واقع شدن در تاریکی، یا واقعه ای ناراحت کننده که مرتبط با این وضعیت بوده است. می‌تواند منجر به ترس از تاریکی شود.

رفتارهای آموخته شده

فرد شاید بر اساس اطلاعاتی که دریافت می‌کند ترس از تاریکی را یاد بگیرد. برای مثال مواردی مانند مشاهده ترس والدین از تاریکی یا شنیدن اخبار مربوط به “حمله سارقین در کوچه تاریک” به فرد می‌آموزد که برای محافظت از خود، باید از موقعیت های تاریک فاصله بگیرد.

عوامل فردی

هرکس ترس و اضطراب را به روش خاصی پردازش می‌کند. برخی از افراد ممکن است به طور طبیعی نسبت به سایرین، آمادگی بیشتری برای واکنش‌های اضطرابی نسبت به مسائل داشته باشند.

یادگیری و اطلاعات

شنیدن، خواندن و دیدن صحنه های خطرناک در وضعیتی که دید کمی دارد و یک وضعیت ناگوار، سبب بروز ترس از تاریکی خواهد شد. برای مثال: در فیلمی صحنه ای ترسناک از حمله به زنی را مشاهده کرده اید.

ژنتیک

یکی از عوامل مهم در ایجاد فوبیاها ژنتیک است. ترس از تاریکی نیز نوعی فوبیا است که به صورت ژنتیکی در بدن افراد پردازش می‌شود و این ترس را ایجاد خواهد کرد.

علائم و نشانه های ترس از تاریکی چیست؟

علائم فوبیای تاریکی می‌تواند شامل علائم روانی و جسمانی باشد. در صورتی که تمام این علائم یا برخی از آن‌ها برای حداقل 6 ماه، در فرد باقی مانده باشد، وی دچار اختلال ترس از تاریکی یا فوبیای تاریکی است.

علائم روانی

  • احساس ترس و اضطراب شدید هنگام فکر کردن یا دیدن تاریکی
  • فرد با توجه به این که از ترس غیرمنطقی خودآگاه است اما احساس اضطراب غیرقابل کنترل دارد
  • اجتناب از موقعیت‌ها و مکان‌هایی که ممکن است در آنجا تاریکی یا دید پایین داشته باشد
  • ترس از عدم کنترل خود
  • فرار و احساس نیاز به فرار
  • احساس اینکه غرق در استرس هستید اما توانایی کنترل آن را ندارید

علائم جسمانی

  • افزایش ضربان قلب
  • تعریق زیاد
  • لرزش
  • دلهره
  • گرفتگی یا درد قفسه سینه
  • تنگی نفس
  • سرگیجه
  • حالت تهوع
  • خشکی دهان

ترس از تاریکی در کودکان

کودکان به خوبی بزرگسالان، قادر به بیان احساساتشان نیستند. از طرفی ممکن است آن‌ها نام احساسی که تجربه می‌کنند را به خوبی ندانند. علائم ترس از تاریکی که در بالا اشاره شد، در کودکان، به صورت بی‌قراری، گریه، بدخلقی و یا سایر علائم دیده می‌شود.

روش‌های درمان ترس از تاریکی

اسکوتوفوبیا همانند هر فوبیای خاص دیگر به میزان قابل توجهی به رواندرمانی پاسخ می‌دهد. از همین رو اگر ترس از تاریکی برای‌تان دردسرساز شده است. و می‌خواهید آن را درمان نمایید، بهتر است به یک روانشناس مراجعه کنید. رویکردهای مختلفی وجود دارد که روانشناسان به کمک آن‌ها در جلسات مشاوره به شما یاری می‌رسانند تا بر ترس خود غلبه کنید. در این میان رویکرد شناختی رفتاری و تکنیک‌های خاص آن نظیر مواجه سازی تدریجی از بیشترین اثربخشی برخوردار است که در ادامه برخی از آن‌ها را به طور مختصر شرح داده‌ایم. برای آشنایی با بهترین روش‌های درمان اضطراب شدید کلیک کنید.

درمان شناختی رفتاری

هدف درمان شناختی رفتاری تغییر شیوه تفکر و رفتار فرد در مورد موضوع ترس از تاریکی است. یک متخصص بهداشت روان به واسطه تکنیک‌هایی با فرد همکاری خواهد کرد تا به وی در درک و مدیریت احساس اضطراب کمک کند.

در طول فرآیند درمانی، متخصصان این ایده را در فرد تقویت می‌کنند که ترس از تاریکی به طور کلی بی خطر است. همچنین ممکن است تمرینات تنفس و ریلکسیشن را به فرد آموزش دهند تا بتوانند با فوبیای تاریکی مقابله کنند.

مواجهه درمانی

مواجهه درمانی یکی دیگر از روش های درمان ترس از تاریکی است. همانطور که از نام این روش درمانی پیداست، قرار گرفتن در معرض محرک استرس زا به صورت تدریجی یا یکباره است. هدف مواجهه درمانی این است که فرد با گذشت زمان پاسخ خود را تغییر دهد و به فرد در مدیریت بهتر احساس اضطراب کمک ‌کند. این روش درمانی اغلب با درمان شناختی رفتاری ترکیب می‌گردد.

غرقه سازی از روش‌های درمان ترس از تاریکی

در این روش درمانی ترس از تاریکی، فرد به طور ناگهانی و یکباره با تعداد زیادی تاریکی، مواجه می‌شود. اکثر افراد در این شرایط به دلیل ترسی که احساس می‌کنند می‌خواهند موقعیت را ترک کنند. نکته مهم درمان این است که نباید به فرد اجازه ترک محیط داده شود. باقی ماندن فرد در این شرایط باعث تجربه یکباره اضطراب و درمان خواهد شد.

حساسیت زدایی منظم

عواملی نظیر غیراخلاقی بودن و مشکلاتی نظیر آن، باعث شد تا حساسیت زدایی منظم، بیشتر از غرقه سازی توجه درمانگران را به خود جلب کند. در این روش برای ترس از تاریکی به فرد آموزش داده می‌شود. که با استفاده از تکنیک‌هایی نظیر انقباض و انبساط عضلات و یا تکنیک‌های تنفس منظم، اضطرابش را کنترل کند. بعد از یادگیری موفقیت آمیز این مسئله، فرد می‌بایست یک فهرست از عواملی که باعث ترس می‌شوند، به ترتیب اولویت مشخص کند.

در مرحله سوم، درمانگر فرد را با موضوعی که کمترین ترس را در وی ایجاد می‌کرده، مواجه می‌کند. و فرد باید بر اساس تکنیک‌هایی که آموزش دیده، با اضطرابش مقابله کند. هنگامی که وی توانست، اضطرابش را در این مرحله کنترل کند، مرحله بعدی فهرست به وی ارائه می شود. برای آشنایی با جدیدترین روش های درمان استرس کلیک کنید.

واقعیت مجازی

واقعیت مجازی درمان دیگری برای ترس از تاریکی است. استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی در سال‌های اخیر، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. در این تکنیک فرد با استفاده از واقعیت مجازی با موضوع ترسش رو‌به‌رو می‌شود. با توجه به امکانات واقعیت مجازی که باعث می‌شوند فرد تصور کند در همان محیط قرار گرفته. وی احساس می‌کند واقعا در یک موقعیت خاص در تاریکی قرار دارد. استفاده از واقعیت مجازی، باعث می‌شود که فرد با امنیت بیشتری با موضوع ترس مواجه شود. تحقیقات روانشناسی نشان می‌دهد که استفاده از این تکنولوژی به اندازه مواجهه واقعی سودمند است.

دارو درمانی

داروها معمولاً برای درمان فوبیای خاص استفاده نمی‌شوند. با این حال، در برخی موارد، آن‌ها ممکن است به صورت کوتاه مدت برای کمک به کاهش علائم اضطراب ترس از تاریکی کمک کننده باشند. عمدتا از داروهای بنزودیازپین نظیر آلپرازولام و یا لورازپام که نوعی آرام بخش و داروی ضد اضطراب هستند برای افراد مبتلا به فوبی خاص استفاده می‌شود. همچنین داروهای بتا بلوکر، می‌تواند برخی از علائم جسمی مانند فشار خون بالا و ضربان قلب را کاهش دهد.

تکنیک تنفس عمیق

استفاده از تکنیک های تنفس عمیق، آرام سازی و مدیتیشن برای درمان ترس از تاریکی تاثیر گذار است. در این روش درمانی، درمانگر به شما کمک خواهد کرد تا تکنیک های تنفس عمیق را آموزش ببینید.

کلام آخر

ترس از تاریکی مانند ترس از تاریکی در اتاق، خانه یا سایر اماکن امکان دارد که زندگی شما را مختل کند. مثلا زمانی که درخیابان در حال راه رفتن هستید یا به پارک می‌روید استرس ماندن در تاریکی داشته باشید. با این وجود حضور شما در تمامی موقعیت ها با استرس همراه است. پس باید به فکر راه درمان اساسی و درست باشید. مرکز مشاوره آواژه به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از تاریکی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره استرس با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: ترس از تاریکی یا اسکوتوفوبیا | علائم و درمان



:: برچسب‌ها: ترس از تاریکی یا اسکوتوفوبیا | علائم و درمان ,
:: بازدید از این مطلب : 252
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

گروه درمانی نوعی رواندرمانی است. در این روش درمانی یک درمانگر همراه با 6 الی 15 نفر مراجعه کننده، جلسات را تشکیل می‌دهند. همه مراجعه کننده ها باید از یک اختلال رنج ببرند تا در گروه درمانی شرکت کنند. در گروه درمانی به دلیل مداخله همه مراجعین، افراد به کمک یکدیگر می‌روند. و با مشاهده رفتارهای هم گروهی های خود آموزش های مفیدی می‌بینند. گروه درمانی به دلیل 2 نوع مختلفی دارد که شامل عمومی و اختصاصی است. گروه درمانی فواید زیادی دارد که این مقاله توضیح داده ایم. برای اطلاع کامل از گروه درمانی، تمام این مقاله را مطالعه کنید.

منبع: گروه درمانی | انواع گروه درمانی

گروه درمانی چیست؟

یکی از روش های رواندرمانی، درمان گروهی است. در این روش درمانی همه افراد مبتلا به یک اختلال یا بیماری، در کنار یکدیگر درمان می‌شوند. درمان در موقعیت های گروه های فواید زیادی دارد. در این روش درمانی 6 الی 15 نفر همراه با یک روانشناس تحت درمان قرار می‌گیرند. در گروه درمانی افراد زیادی را مشاهده خواهید کرد که از هر کدام درس بزرگی خواهید گرفت. در‌روش گروه درمانی، توسط درمانگر و هم گروهی های خود تشویق خواهید شد که تجربیات مثبت و منفی را به اشتراک بگذارید.

در جنگ جهانی دوم این روش درمانی برای خستگی رزمی مورد استفاده قرار می‌گرفت. در ابتدای قرن 20 ام نیز آمریکا اولین کشوری بود که از گروه درمانی استفاده کرد. جلسه اول این روش درمانی، اعضای گروه با معرفی خود آغاز می‌کنند. و دلیل حضور خود را در گروه شرح می‌دهند. و جلسات نیز به صورت محرمانه شکل می‌گیرد. اعضای گروه باید به صورت مرتب در کلاس ها شرکت کنند تا درمان به طور کامل صورت بگیرد. در جلسات گروه درمانی، در گروه درمانی برخی از جلسات به صورت بحث و گفتگو و برخی دیگر درمان صورت می‌گیرد.

نحوه اجرای گروه درمانی

به طور معمول گروه درمانی را 6 الی 15 نفر تشکیل می‌دهند. جلسات این روش درمانی معمولا 1 بار در هفته و به مدت 90 تا 120 دقیقه است. تعداد جلسات گروه درمانی حداقل 1 جلسه است. اما با توجه به شخصیت و اهداف اعضای گروه، تعداد جلسات بیشتر می‌شود. حتی به یک سال هم به طول می‌انجامد.

جلسات گروه درمانی را می‌توان به صورت بسته یا باز برگزار کرد. در جلساتی که به صورت باز تشکیل می‌شود، هر فردی می‌تواند در هر زمانی وارد گروه شود. اما در روش بسته، فقط اعضای گروه می‌توانند در گروه شرکت کنند.

انواع گروه درمانی

گروه درمانی به دو دسته کلی تقسیم می‌شود. که در این بخش از مقاله راجع به آن توضیح داده ایم.

 گروه درمانی عمومی

یکی از روش های گروه درمانی، به صورت گروه درمانی عمومی است. در این شیوه درمانی افراد با مشکلات مختلف می‌توانند در گروه شرکت کنند. به طور کل هدف در این روش، توسعه فردی و رشد است. که همراه با خودشناسی صورت می‌گیرد. شیوه درمانی در این روش با گروه اختصاصی متفاوت است.

 گروه درمانی اختصاصی

دومین نوع این روش درمانی، گروه درمانی اختصاصی است. در گروه درمانی اختصاصی همه اعضای گروه با مشکلات مشابهی روبرو هستند. این گروه ها شامل مورادی است که در ادامه ذکر کرده ایم.

 گروه درمانی پانیک

 اختلالات طیف وسواس

اضطراب

 ترک سیگار

لاغری

 تناسب اندام

عوامل موثر در گروه درمانی

گروه درمانی یکی از روش های درمانی است که اصول مشخصی دارد. شرکت در این گروه ها باعث بهبودی شرایط مراجعه کنندگان می‌شود. که در این بخش از مقاله راجع به عوامل موثر در گروه درمانی توضیح داده ایم.

 القای امید

اولین عامل موثر در گروه درمانی، القای امید است. زمانی که افراد در مراحل مختلف درمان قرار می‌گیرند، با مشاهده افرای که مشکلاتی شبیه به این افراد داشته اند. اما بهبود پیدا کرده اند، امیدواری و انگیزه درونشان شکوفا می‌شود.

 تجربه مشترک

اشخاص در گروه درمانی اختصاصی، به دلیل مشکلات مشابه، تجربه های مشترکی نیز داشته اند. در نتیجه گذشته مشترکی داشته اند و در تجربه مشکلات تنها نبوده اند.

 تبادل اطلاعات

تبادل اطلاعات نیز باعث آموزش جدی افراد در گروه درمانی می‌شود.

 نوع دوستی

نوع دوستی نیز یک عامل مهم در گروه درمانی است. اعضای گروه نقاط قوت خود را مطرح می‌کنند، و باعث کمک به سایر اعضای گروه می‌شود. در نتیجه این فعالیت ها باعث تقویت عزت نفس فرد می‌شود.

 بازسازی روابط خانوادگی

در روش گروه درمانی، بازسازی روابط خانوادگی یکی از عوامل موثر است. به دلیل اینکه گروه درمانی شبیه به فضای خانواده است. همه مراجعین از تجربه های دوران کودکی سخن می‌گویند. در این شرایط فرد شروع به بازسازی رفتارهای مخرب خود می‌کند.

 توسعه تکنیک های اجتماعی

همه افرادی که در گروه درمانی شرکت می‌کنند، رفتارهای مناسبی را به کار می‌گیرند. گروه درمانی مکانی امن و حمایتگرانه است. و به اعضای گروه این اجازه را می‌دهد که بدون ترس و استرس، آزمون و خطا کنند.

 رفتار تقلیدی

رفتار تقلیدی نوعی دیگر از عوامل موثر گروه درمانی است. در رفتار تقلیدی، افراد از هم گروهی های خود الگو برداری می‌کنند. یا با مشاهده و تقلید از درمانگر عمل می‌کنند.

 یادگیری بین فردی

همانطور که گفته شد، گروه درمانی عوامل موثری دارد که یکی از این عوامل، یادگیری بین فردی است. اعضای گروه از طریق ارتباط با افراد دیگر گروه، به درک و بینش بیشتری از خود می‌رسند.

 انسجام گروهی

انسجام گروهی یکی از عوامل موثر در گروه درمانی است. در این روش به دلیل اینکه اعضای گروه اهداف مشترکی دارد، به احساس تعلق داشتن و پذیرش می‌رسند.

 تخلیه هیجانی

یکی از عوامل موثر در گروه درمانی، تحلیه هیجانیاست. مراجعه کنندگان احساسات و تجارب را با گروهی از افراد که احساس گناه، درد یا استرس دارند، در میان می‌گذارند.

جلسه گروه درمانی به چه صورت است؟

در گروه درمانی، اتاق بزرگی وجود دارد که صندلی ها به شکل دایره چیده شده اند. تا اعضا بر یکدیگر مشرف باشند. ابتدای هر جلسه نیز با معرفی اعضا آغاز می‌شود. و در اقدام دوم قصد خود از حضور در این جلسه را اعلام می‌کنند.

برای شروع گروه درمانی، روش به دلیل رویکرد درمانگر و خواست مراجعین، متفاوت است. طبق دستور درمانگر اعضا می‌توانند یا به صورت آزادانه رفتار کنند. یا در هر جلسه به شیوه ای پیش روند که درمانجو مهارت جدید کسب کند.

به تدریج اعضای گروه درمانی با یکدیگر دوست می‌شوند و احساس بهتری پیدا می‌کنند. در این روش درمانی ابراز احساسات بدون قضاوت صورت می‌گیرد. و به دلیل حمایت اعضای گروه، به صحبت و بیان مشکلات ترغیب خواهید شد.

فواید گروه درمانی

گروه درمانی از فواید زیادی برخورد دار است. که در این بخش از مقاله راجع به آن توضیح داده ایم.

 در گروه درمانی حمایت و تشویق وجود دارد. مه باعث پیشرفت افراد می‌شود.

 اعضا احساس تنهایی ندارند.

 اعضای گروه درمانی الگوی یکدیگر می‌شوند.

با مشاهده پیشرفت یکدیگر، امید به زندگی می‌گیرند.

اعضا برای کمک به هم، به یکدیگر بازخورد می‌دهند.

 فرصت تعامل با یکدیگر.

کلام آخر

10 عامل موثر در گروه درمانی وجود دارد. که باعث پبشرفت و ترقی فرد می‌شود. در این روش درمانی، افراد به شیوه های مختلفی آموزش می‌بینند. که چگونه مهارت های زندگی را یاد بگیرند. برای آموزش و آگاهی در روش های گروه درمانی، از روانشناس و مشاورین کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رواندرمانی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: گروه درمانی | انواع گروه درمانی



:: برچسب‌ها: گروه درمانی | انواع گروه درمانی ,
:: بازدید از این مطلب : 271
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : شنبه 2 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

رواندرمانی یا درمان شناختی به روش های روان شناختی مبتنی بر تعاملات شخصی با فرد بزرگسال، جهت کمک به او در تغییر رفتار و کنترل مشکلات است. شیوه های درمانی متفاوتی در هر روش درمانی وجود دارد. این شیوه ها بر اساس رویکردهای انتخابی روانشناس، مراجعه کننده را درمان می‌کند. روان درمانی انواع مختلفی دارد که در دسته های خانواده درمانی، درمان فردی، درمان گروهی و زوج درمانی قرار می‌گیرد. هر روانشناس بر اساس تکنیکی که دارد برای مراجعه طول درمان مشخص می‌کند. بنابراین هرگز روند درمانی خود را نباید با دیگران مقایسه کنید.

منبع: رواندرمانی | تکنیک های مشاوره و روان درمانی

رواندرمانی

رواندرمانی تکنیک و روش هایی برای درمان اختلالات روانی، هیجانی، انواع اختلالات شخصیت، ناهنجاری های رفتاری، اعتیاد و سازگاری با کمک روش هایی است که ظاهرا با محوریت گفتگو است. اما در فرایند گفتگو، ارزیابی های تخصصی و فنی جهت فرایند تفکر، احساسات، گفتار، رفتار و عواطف است. که این فرایند توسط درمانگر به شیوه دقیق انجام می‌شود.

امروزه رواندرمانی انواع مختلفی را در بر دارد که برای کودکان، نوجوانان، بزرگسالان و میانسالان مورد استفاده قرار می‌گیرد. در رواندرمانی، تکنیک های متفاوتی از هر درمانگر به نمایش گذاشته می‌شود. تعداد جلسات در افراد مختلف متفاوت است. و برخی از روش های درمانی به صورت فردی، گروهی و خانوادگی صورت می‌گیرد.

جلسات روان درمانی

جلسات رواندرمانی باید در محیط آرامی تشکیل شود. جلسات‌را می‌توانید در محیط های گروهی، فردی و خانوادگی داشته باشید. اگر جلسات برای کودکان و نوجوانان باشد، باید خانواده نیز در جریان اتفاقات باشند. اما جلسات بزرگسالان، به شیوه فردی تشکیل می‌شود. بسته به خواسته مراجعه و تشخیص روانشناس، تعداد جلسات مشخص می‌شود. بیشتر جلسات هفته ای یک بار است و 45 دقیقه زمان لازم دارد.

در جلسات رواندرمانی، درمانگر باید اعتماد مراجع را به خود جلب کند. تا جلسات درمانی به شیوه خوبی پیش برود. تعداد جلسات رواندرمانی بستگی به نوع درمان است. در این شیوه درمانی، جلسات طولانی باعث آسیب به فرد می‌شود.

از اصلی ترین خصوصیات رواندرمانی، رازدار بودن جلسات است. یک روان درمان خوب ارتباط فیزیکی و صمیمانه با مراجعه برقرار نمی‌کند. و تمام صحبت های مراجعه کننده را در سینه حبس می‌کند.

آیا رواندرمانی موثر است؟

روان درمانی تا به امروز به همه ثابت کرده است که در بسیاری از بیماری ها به شیوه فوق العاده ای عمل کرده است. در بسیاری از بیماری ها، دارو درمانی و رواندرمانی به طور یکسانی با یکدیگر وارد عمل می‌شوند. در این شیوه درمانی استفاده از هر دو روش برای تاثیر پذیری بهتر الزامی است.

بر اساس تحقیقات انجام شده، اکثر کسانی که رواندرمانی انجام داده اند، از شر علائم و عارضه خود خلاص شده اند. در نهایت زندگی بهتری را پیش رو داشته اند. تقریبا 75% افرادی که به رواندرمانی پناه می‌آورند، تاثیر مثبتی در زندگی شان ایجاد می‌شود. رواندرمانی به بهبود روابط، تغییرات مثبت خلقی و مغزی، کاهش اختلال و ناتوانی، کاهش مشکلات و افزایش رضایت زندگی کمک می‌کند.

متخصصین روانپزشک برای بررسی دقیق تر رفتارهای فرد، از تصویربرداری های مغز استفاده می‌کنند. تشخیص از این روش برای درمانگر راحت تر است.

انواع رواندرمانی

رواندرمانی در دسته های متفاوتی قرار دارد. این دسته ها به مدل های مختلفی مراجعه کننده را درمان می‌کند. این روش ها بسته به سبک درمانگر و نیازهایی که بیمار دارد، متفاوت می‌شود. در ادامه راجع به انواع رواندرمانی توضیح داده ایم.

 درمان گروهی: در این روش رواندرمانی، افرادی که یک هدف مشترک دارند. در یک گروه جمع می‌شوند و تحت درمان قرار می‌گیرند. در این روش افراد از یکدیگر کمک می‌گیرند. و رفتارها جدید و مثبت را از هم آموزش می‌بینند.

 درمان فردی: در این روش رواندرمانی، درمان به صورت فردی و تک نفره انجام می‌شود.

 خانواده درمانی: برای بهبود شرایط خانوادگی از روش رواندرمانی خانواده درمانی استفاده می‌کنند. در این روش، افراد یک خانواده تحت نظارت یک روان درمانگر قرار می‌گیرند.

 زوج درمانی: زوج درمانی یکی از روش های رواندرمانی است. که زوجین برای بهبود کیفیت رابطه و شناخت یکدیگر از آن استفاده می‌کنند.

شیوه های رواندرمانی

رواندرمانی شیوه های مختلفی را برای درمان ارائه می‌دهد. هر روانشناس رویکرد مخصوص به خود را دارد که در روش درمانی از آن استفاده می‌کند. چندین و چند شیوه درمانی وجود دارد که در این بخش از مقاله توضیح داده ایم.

 

در درمان شناختی رفتاری که یکی از شیوه های رواندرمانی است. به فرد کمک می‌کنند تا الگوهای مثبت ذهنی را جایگزین الگوهای منفی کند. این روش درمانی باعث بهبود اختلال افسردگی، اضطراب، استرس پس از سانحه، خوردن و … می‌شود.

 درمان میان فردی

یکی از شیوه های رواندرمانی، درمان میان فردی است. در این شیوه درمانی کوتاه مدت به بیمار کمک می‌کنند تا مسائل میان فردی مانند غم، تغییرات اجتماعی، تعارضات و مشکل با دیگران را تغییر دهد. در نهایت راهکارهای مناسب برای بروز احساسات و عواطف را آموزش می‌بیند.

 رفتار درمانی دیالکتیکی

رفتار درمانی دیالکتیکی یکی از شیوه های رواندرمانی است. که نوع خاصی از درمان شناختی رفتاری است. این روش درمانی برای افرادی که فکر خودکشی دارند، یا اختلال شخصیت مرزی، اختلال خورن و PTSD دارند بسیار مفید است. در این روش مهارت ها و راهنمایی های جدید به فرد صورت می‌گیرد تا روش های مثبت را جایگزین روش های منفی کند.

 رواندرمانی پویا

رواندرمانی پویا روشی متمرکز است. که سلامت روانی و رفتاری کودکی فرد را مورد بررسی قرار می‌دهد. در واقع احساسات منفی و نامناسب فرد که در ناخودآگاه دائم در حال تغییر است، کاهش پیدا می‌کند.

 حمایت درمانی

حمایت درمانی روشی در رواندرمانی است. در این روش درمانی برای کمک به بیمار از راهنمایی و تشویق استفاده می‌کنند. این روش درمانی را برای افزایش عزت نفس، کاهش اضطراب، تقویت مکانیزم راه حل، بهبود عملکردهای اجتماعی استفاده می‌کنند.

 روانکاوی

روانکاوی یک روش رواندرمانی متمرکز است. در این روش درمانی هفته ای 3 بار جلسه برگزار می‌شود. در این شیوه درمانی، درمانگر با بررسی گذشته فرد، برای بهبود شرایط کمک می‌کند.

بازی درمانی

بازی درمانی یک روش رواندرمانی است که برای کودکان مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش به کودک کمک می‌کنند تا احساسات، هیجانات و عواطف خود را شناسایی کند.

هنر درمانی

یکی از شیوه های رواندرمانی، هنر درمانی است. در این شیوه درمانی با کمک هنر، رقص، موسیقی، نمایش و شعر به افراد کمک می‌کنند که مشکلات خود را برطرف کند.

 درمان با کمک حیوانات

یکی از شیوه های رواندرمانی، درمان با کمک حیوانات است. در این شیوه درمانی با کمک است، سگ و حیوانات به مراجعه کننده آرامش می‌دهند. تا در برقراری ارتباط و ترمیم آسیب های روحی تلاش کند.

فواید رواندرمانی

رواندرمانی روش درمانی ساده تر و مقرون به صرفه تری نسبت به بقیه روش های درمانی است. در این روش درمانی افرادی که اختلالات گوناگون دارند، با شیوه های مختلفی به زندگی آرام خود باز می‌گردند. در این بخش از مقاله راجع به فواید رواندرمانی توضیح داده ایم.

 قوی تر شدن پیوندهای خانوادگی

 توانایی انتخاب های سالم تر

بینش بیشتر در زندگی

زمان مناسب مراجعه به روان درمان

رواندرمانی باعث تغییر در زندگی می‌شود. اما برخی از افراد از نشانه های خود خبر دار نیستند. در واقع نمی‌دانند که چه زمانی باید به روان درمانگر مراجعه کنند. در ادامه این بخش از مقاله راجع به زمان مناسب مراجعه به روان درمان صحبت کرده ایم.

 مکانیسم های مقابله ای خطرناک دارید. مثلا مصرف سیگار، نوشیدن الکل، پرخوری و …

 نگرانی اطرافیان در رابطه با سلامت روان شما

موضوع شما باعث اختلال در روند زندگی روزمره شده است

 با همسرتان در رابطه جنسی با مشکل بر خورده اید

ازدواج پر دردسری دارید

 احساس درماندگی دارید

 غم از دست دادن عزیز ناراحتتان کرده است

پرخاشگر هستید

 دائما در حال تحمل اضطراب می‌باشی در حل مسائل و مشکلات ناتوان هستید

بر وظایف خود تمرکز ندارید

 نگرانی افراطی دارید

کلام آخر

رواندرمانی شیوه ای مناسب برای درمان اختلالات است. که با تکنیک های خاصی هر بیمار درمان می‌شود. برای اینکه در روند درمان خوب پیش بروید باید حتما با روانشناس همکاری کنید. اما موضوع اصلی تشخیص زمان مناسب مراجعه به روانشناس است. زمانی که در زندگی با مشکلاتی مواجهه می‌شوید که فعالیت های روزمره شما را دچار خلل کرده است، حتما از روانشناس کمک بگیرید. مرکز مشاوره آواژه به صورت تلفنی و حضوری در زمینه رواندرمانی به مراجعان مشاوره می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رواندرمانی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: رواندرمانی | تکنیک های مشاوره و روان درمانی



:: برچسب‌ها: رواندرمانی | تکنیک های مشاوره و روان درمانی ,
:: بازدید از این مطلب : 261
|
امتیاز مطلب : 24
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : پنج شنبه 31 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

سیگار کشیدن نوجوان از آن دسته مشکلاتی است که نگرانی بسیاری را برای پدر و مادر به همراه می‌آورد. سیگار یکی از بدترین و متأسفانه رایج‌ترین انواع اعتیادهاست. به‌علاوه هرچه اعتیاد به این ماده از سن پایین‌تری شروع شود ترک آن نیز سخت‌تر خواهد بود. به همین خاطر پدر و مادرها باید این موضوع را جدی بگیرند؛ و برای برطرف‌کردن آن به دنبال راه چاره‌ای باشند. نوجوانان معمولاً برای پذیرفته‌شدن در جمع دوستان یا احساس قدرت به سراغ سیگار می‌روند. دلیل سیگارکشیدن هرچه که باشد شما می‌توانید با استفاده از بعضی راهکارها جلوی بدتر شدن شرایط را بگیرید. پس اگر شما هم درگیر این مشکل شده‌اید در ادامه این متن همراه ما باشید. این نکته را هم به خاطر داشته باشید که کمک‌گرفتن از یک مشاور متخصص در این شرایط می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد. منبع: سیگار کشیدن نوجوان | علل و راه های جلوگیری

نشانه‌های سیگار کشیدن نوجوان

یکی از اولین نگرانی‌های پدر و مادرها این است که از کجا بفهمیم فرزندمان سیگار می‌کشد یا خیر؛ در جواب این سؤال باید گفت که سیگارکشیدن هم مثل هر رفتار دیگری نشانه‌هایی از خودش به جا می‌گذارد. با کمی دقت در رفتار فرزندتان می‌توانید این نشانه‌ها را پیدا کنید. اما یادتان باشد این نشانه‌ها می‌تواند به هر دلیل دیگری هم ایجاد شده باشد. پس بهتر است تا قبل از اینکه از این موضوع مطمئن شوید رفتار تندی از خودتان نشان ندهید. بعضی از نشانه‌های سیگارکشیدن عبارتند از:

  • فرزندتان بیشتر از قبل به پول احتیاج دارد.
  • به بهانه‌های مختلفی سعی می‌کند از جمع شما فاصله بگیرد.
  • دندان‌های آنها به سمت زردشدن می‌رود.
  • بیشتر از گذشته از آدامس یا عطر استفاده می‌کند.
  • دوستانی دارد که سیگار می‌کشند.
  • سیگار، کبریت یا فندک در وسایل او پیدا کرده‌اید.

دلایل سیگار کشیدن نوجوان

یکی از نکات مهم در پیشگیری یا پایان‌دادن به سیگار کشیدن نوجوان این است که دلایل آن را بشناسیم. وقتی شما بدانید یک اتفاق به چه دلیلی می‌افتد قدرت بیشتری در کنترل و تغییر شرایط خواهید داشت. پس بهتر است بعضی از دلایل سیگارکشیدن نوجوانان را با هم بررسی کنیم. این دلایل عبارتند از:

الگوهای نامناسب

قبل از هر چیز به محیط اطراف خودتان نگاه کنید. آیا شما یا همسرتان سیگار می‌کشید؟ یکی از دلایل اصلی سیگار کشیدن نوجوان الگوبرداری است. وقتی فرزند شما دائماً صحنه سیگارکشیدن اطرافیان را می‌بیند طبیعتاً این موضوع برایش عادی خواهد شد. در نتیجه آنها احساس بدی نسبت به این مسئله ندارند. یا حتی می‌توانیم بگوییم کنجکاوی نوجوان برای استفاده از سیگار بیشتر تحریک خواهد شد.

سیگار کشیدن نوجوان | پذیرفته‌شدن در جمع دوستان

نوجوانان معمولاً با هدف پذیرفته‌شدن در جمع دوستان دست به رفتارهای منفی می‌زنند. آنها در هر سنی هستند که تأییدشدن از جانب همسالان برایشان اهمیت بسیاری دارد. سیگارکشیدن نیز یکی از رفتارهایی است که این تأیید را به آنها می‌دهد. وقتی فرزند شما با دوستانی ارتباط دارد که سیگار می‌کشند پس قاعدتا باید شبیه به آنها رفتار کند تا یکی از اعضای آن جمع باشد. در واقع خیلی وقت‌ها نوجوانان برای اینکه به خود و دیگران ثابت کنند که از دنیای کودکی فاصله گرفته و یک بزرگسال هستند به سراغ سیگار می‌روند.

فشارهای روحی

اولین ویژگی سیگار یا هر مخدر دیگری کم‌کردن استرس است. نوجوانی نیز دوره سنی است که فرد فشارهای روحی بسیاری را تجربه می‌کند. به همین خاطر سیگار گاهی اوقات به‌عنوان راه چاره‌ای برای کم‌کردن استرس مورداستفاده قرار می‌گیرد.

سیگار کشیدن نوجوان | اعتمادبه‌نفس پایین

سیگارکشیدن برای بعضی از نوجوانان نشانه‌ای از بزرگ و قدرتمند بودن است. به همین خاطر می‌توانیم بگوییم معمولاً کسانی که اعتمادبه‌نفس پایینی دارند به سراغ استفاده از سیگار یا هر مخدر دیگری می‌روند. آنها با این کار سعی می‌کنند احساس خودکم‌بینی و نگرانی که از بابت جایگاه خودشان در اجتماع دارند را از بین ببرند.

تجربه دوباره لذت

تجربه لذت شاید دلیل شروع سیگارکشیدن نباشد اما دلیل ادامه‌پیداکردن این رفتار است. استفاده از سیگار باعث آزادشدن مسکن‌های طبیعی از مغز می‌شود. به همین خاطر انجام این کار لذت خاصی را برای فرد به همراه خواهد داشت. خیلی اوقات دلیل وابسته شدن یک نفر به سیگار این است که او به دنبال تجربه مجدد همان احساس لذت نخستین است.

راهکارهایی برای مبارزه با سیگار کشیدن نوجوان

از برخوردهای تند خودداری کنید

وقتی متوجه سیگار کشیدن نوجوان تان می‌شوید اولین قدم این است که برخورد تندی از خودتان نشان ندهید. درست است که این مسئله باعث نگرانی و عصبانیت زیادی در شما شده است؛ اما یادتان باشد شما می‌بایست راه درستی برای حل‌کردن آن پیدا کنید. بسیاری از مواقع بدرفتاری شما تنها باعث می‌شود که فرزندتان از این به بعد با پنهان‌کاری بیشتری به رفتار خودش ادامه بدهد. یادتان باشد که رفتار تند هیچ اطلاعاتی به فرزند شما نمی‌دهد. آنها با این روش متوجه اشتباهشان نمی‌شوند. اگر می‌خواهید به آنها کمک کنید باید در اولین قدم عصبانیتتان را کنترل کنید.

با فرزندتان صحبت کنید

در یک فضا و شرایط مناسب با فرزندتان صحبت کنید. اما یادتان باشد که صحبت‌کردن قواعد خاص خودش را دارد. اگر نوجوان احساس کند شما از موضع بالا به او نگاه می‌کنید و می‌خواهید نصیحتش کنید طبیعتاً در مقابل شما جبهه خواهد گرفت. پس سعی کنید در صحبت‌هایتان در مقابل نوجوان نباشید. با کمک یکدیگر دلایل تمایل فرزندتان به سیگارکشیدن را مشخص کنید و سپس راهکاری برای تغییر شرایط پیدا کنید.

به دنبال تغییر یک‌شبه نباشید

گاهی اوقات شرایط این‌طور نیست که شما و فرزندتان تصمیم بگیرید از این لحظه سیگار را کنار بگذارید و همین اتفاق هم بیفتد. خیلی وقت‌ها شما می‌بایست برای ترک سیگار یک برنامه طولانی‌مدت‌تر داشته باشید. در این برنامه فرزند شما به‌تدریج مقدار مصرف خود را کاهش می‌دهد تا به جایی برسد که دیگر نیازی به استفاده از سیگار نداشته باشد.

نشانه‌ها را شناسایی کنید

یک راهکار مفید برای اینکه فرزندتان را از سیگار دور کنید این است که محرک‌ها را کمتر کنید. با دقت در رفتارهای نوجوان به این سؤال پاسخ بدهید که او چه وقت‌هایی گرایش بیشتری به استفاده از سیگار پیدا می‌کند؟ سپس سعی کنید این موقعیت‌ها را با رفتارهای جایگزین یا مدیریت‌کردن هیجان‌ها تحت کنترل در بیاورید. اگر فکر می‌کنید انجام‌دادن این کار به‌تنهایی، برایتان مشکل است می‌توانید از یک مشاور متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

الگوی مناسبی برای فرزندتان باشید

روان‌شناسان معتقدند وقتی می‌خواهید چیزی را به کسی آموزش بدهید اولین قدم این است که خودتان آن را رعایت کنید. شما نمی‌توانید از سیگار استفاده کنید و در همان لحظه به فرزندتان بگویید که این کار را نکند. پس اگر نگران وضعیت نوجوانتان هستید اولین و ساده‌ترین راهکار این است که الگوی خوبی برای او باشید. اگر شما یا هر یک از نزدیکان نوجوان درگیر اعتیاد به سیگار هستید راجع به بدی‌ها و مشکلاتی که به این دلیل برایتان به وجود آمده با او صحبت کنید.

رفتارهای جایگزین را تقویت کنید

وقتی می‌خواهید به نوجوان بگویید نباید یک کار را انجام بدهد طبیعتاً باید بگویید که به‌جای آن چه کاری را انجام بدهد. به همین خاطر یکی از راهکارهای مفید در ترک گرایش به سیگار این است که رفتارهای جایگزین را تقویت کنید. برای مثال ورزش‌کردن، استفاده از جلسات مشاوره و روان‌درمانی یا وقت گذراندن با خانواده را به‌عنوان رفتار هدف در نظر بگیرید. سعی کنید انجام‌دادن آنها توسط نوجوان را با پاداش‌دادن تقویت کنید.

قدرت نه گفتن را به فرزندتان بیاموزید

همان‌طور که گفتیم خیلی وقت‌ها سیگارکشیدن از گروه دوستان شروع می‌شود. در حقیقت فرزند شما خجالت می‌کشد از اینکه مثل سایر دوستانش رفتار نکند. به همین خاطر یک راه مهم برای پیشگیری از سیگارکشیدن نوجوان این است که مهارت نه گفتن را به او آموزش بدهید. نوجوان باید این قدرت را داشته باشد که وقتی با چیزی مخالف است بدون ترس از قضاوت‌شدن نظرش را بیان کند.

هیچ‌کس با سیگارکشیدن قدرتمند نمی‌شود

خیلی از نوجوان‌ها فکر می‌کنند سیگارکشیدن به این معنی است که دیگر بزرگ شده‌اند. در حقیقت این کار احساس قدرت و ارزشمندی را به آنها می‌دهد. به همین خاطر یکی از روش‌ها برای ترک سیگار این است که باورهای اشتباه فرزندتان را از بین ببرید. با نوجوانتان صحبت کنید و راه‌های صحیح قوی کردن خود و داشتن عزت‌نفس را به او نشان بدهید. آنها را مطمئن کنید از اینکه با کشیدن سیگار آن قدرتی که می‌خواهند را به دست نخواهند آورد.

سیگار کشیدن نوجوان و اهمیت مشاوره

اگر متوجه شده‌اید که فرزند نوجوانتان سیگار می‌کشد کمک‌گرفتن از یک مشاور را در اولویت برنامه‌هایتان قرار بدهید. اگر شما برای این رفتار فرزندتان فکری نکنید و اوضاع را تغییر ندهید احتمال دارد که او برای همیشه درگیر این مشکل بماند. اما خیلی اوقات ما به‌تنهایی کاری از دستمان برنمی‌آید.

نداشتن دانش کافی یا بی‌توجهی فرزندمان به حرف‌های ما از جمله دلایل این شرایط هستند. مشاور با توجه به تخصصی که دارد به‌خوبی می‌تواند با فرزند شما ارتباط برقرار کند. آنها با بررسی‌های دقیق متوجه دلیل مشکل فرزندتان خواهند شد. و سپس می‌توانند راهکارهای علمی و مناسبی را برای تغییر شرایط به شما معرفی کنند.

برای دریافت مشاوره در زمینه سیگار کشیدن نوجوان می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

چطور جلوی سیگار کشیدن فرزند نوجوان ام را بگیرم؟

در اولین قدم بهتر است از برخورد تند خودداری کنید؛ با کمک فرزندتان شرایط و چیزهایی که باعث تمایل او به استفاده از سیگار می‌شود را مشخص کنید؛ سپس در این شرایط از راهکارهایی مثل پرت‌کردن حواس استفاده کنید؛ تقویت‌کردن رفتارهای جایگزین و به‌خصوص کمک‌گرفتن از یک مشاور از دیگر راهکارهایی هستند که می‌توانند به شما کمک کنند.

منبع: سیگار کشیدن نوجوان | علل و راه های جلوگیری



:: برچسب‌ها: سیگار کشیدن نوجوان | علل و راه های جلوگیری ,
:: بازدید از این مطلب : 252
|
امتیاز مطلب : 19
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : چهار شنبه 30 فروردين 1402 | نظرات ()